Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με texts σε Sony Vegas

georgev7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκίνησα να φτιάξω 1 βιντεάκι σε αυτό το πρόγραμμα! Δεν το έχω ξαναδουλέψει ποτέ! Θέλω να ξεκινάει εμφανίζοντας κάποια ονόματα! Τα βάζω ως texts αλλα αφενώς δεν μπορώ να βάλω πολλά αφετέρου σιγα σιγά εξαφανίζονται απο την οθόνη.. δηλαδή εμφανίζει το 1 όνομα (πχ. Γιώργος) και σιγά σιγά το εξαφανίζει εμφανίζοντας σιγα σιγά το 2 όνομα (πχ. Νίκος).. εγώ όμως θέλω να τα εμφανίζει σιγά σιγά χωρίς όμως να τα εξαφανίζει!! Όποιος μπορεί ας βοηθήσει!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Θα σου δώσω κάποιες γενικές οδηγίες αλλά δεν ξέρω συγκεκριμένα για το vegas.

Φαντάζομαι ότι έχεις κάνει τίτλους με κείμενο και τους έβαλες στο a/b roll ώστα να κάνους μίξη (fade) ο ένας μέσα στον άλλον μέχρι να γίνει η εναλλαγή μεταξύ τους.

Δεν ξέρω αν θέλεις το κείμενο να εμφανίζεται πάνω σε βίντεο ή σαν κάρτες, αλλά πρσπάθησε να προσθέτεις κείμενο στα βοηθητικά tracks για βίντεο (Track 1, 2, 3 κτλ).

Όταν κάνεις overlap δύο sources στο ίδιο track, το vegas προσθέτει μόνο του ένα crossfade πάνω στο σημείο που "πατάει" το ένα στο άλλο.

Αν απλώς κολλήσεις το ένα πίσω από το άλλο δεν θα κάνει fade και απλά θα εμφανίζει το ένα μετά το άλλο.

Μπορείς να προσθέτεις επιπλέων video tracks (νομίζω μέχρι 99), τα οποία λέγονται overlay tracks και χρησιμεύουν σαν "διαφάνειες" πάνω στο βασικό βίντεο. Εκεί μπορείς να βάζεις κείμενο ώστα να εμφανίζεται πάνω στο βίντεο.

Εγώ προτιμώ να κάνω τις κάρτες με το κείμενο στο photoshop, όπου έχω μεγαλύτερη ευχαίρια και ευεληξία και μετά τις φορτώνω στο πρόγραμμα που δουλεύω (premiere).

Αν θέλεις να ασχοληθείς με video edit (μοντάζ) πρέπει να έχεις και κάποιο υπόβαθρο, όπως επίσης και να ψαχτείς με tutorials και εγχειρίδια χρήσης.

Επισης καλό είναι να γνωρίζεις και από την ορολογία κάποια πράγματα.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση! Το σκέφτηκα αυτό που λές αλλά δυστυχώς το Sony Vegas εχει 3 video tracks και με αφήνει να προσθέσω άλλο 1! Μετά δεν μου έχει ενεργοποιημένη την επιλογή για να εισάγω tracks! Κι έτσι σκέφτηκα να το φτιάξω με ένα αρχείο text αλλά του πρόσθεσα keyframes σε διαφορετικά χρονικά σημεία για να εμφανίζει τα ονόματα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...