Προς το περιεχόμενο

Linux στικάκι στα windows

dazeman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι μου γειά σας. Έχω ένα στικάκι linux που το χρησιμοποιώ στον δορυφορικό δέκτη. Πώς γίνεται να το αναγνωρίζει ο υπολ. και επίσης να μπορώ να διαβάζω/γράφω σε αυτό, χωρίς να βάλω linux στο pc (win7) ;

υπάρχει καμμιά εφαρμογή, πρόγραμμα κλπ γι' αυτό το σκοπό;

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν φαινεται το στικάκι με κανένα απο τα δύο.

Αναφέρουν ότι είναι κατάλληλα για Ext2 και Ext3 partitions. Σε ευχαριστώ πάντως φίλε μου :-)

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος για το τι ψάχνεις.

Αλλά αν ψάχνεις να έχεις ένα stick με linux και να μπορείς να σώζεις και ρυθμίσεις (προγράμματα κλπ) σε αυτό έχει οδηγίες στο pendrivelinux.com. Πολύ εύκολη διαδικασία.

Δημοσ.

Μαθε σε τι file system ειναι το στικακι

Αν ειναι ext2-ext3 και δεν παιζει με τα παραπανω δεν ξερω τι συμβαινει. Τουλαχιστον οταν το βαζεις μεσα δειχνει να αναγνωριζει οτι βρηκε μια συσκευη USB? ασχετα αν τελικα δεν βρισκει το file system

Αν ειναι αλλο file system ψαξε windows driver για εκεινο.

Τελος, αμα πιστευεις οτι σε Linux θα δουλεψει, βαλε ενα virtual machine με linux κανι ανοιγε το stick απο εκει

Δημοσ.

Φίλοι μου το στικάκι είναι φορμαρισμένο στον Dreambox (για όσους ξέρουν απ' αυτά :lol:)

Φυσικά και το αναγνωρίζει ως συσκευή ο υπολογιστής (στα windows).

Απλά επειδή ο δέκτης είναι μακριά και πρέπει να τον μεταφέρω κοντά στο ρούτερ (ώστε να συνδέομαι με ftp απο τον υπολογιστή) έλεγα για ευκολία να μεταφέρω μόνο το στικάκι στο pc.

Στον υπολογιστή τώρα αυτό μπορώ να το κάνω εάν μπουτάρω σε linux με live cd (ubuntu ή puppy). Έλεγα εκτός απο αυτό που κάνω τώρα μήπως υπάρχει κανένα πρόγραμμα ώστε να μπορώ να το βλέπω μέσα στα windows.

Κάτι τύπου σαν το virtual machine ψάχνω, που όμως θέλω να μην είναι πολύπλοκο και βαρύ για τον υπολογιστή, ώστε να τόχω μόνιμα εγκατεστημένο...

Δημοσ.

To virtualbox δεν είναι ούτε πολύπλοκο ούτε βαρύ. Υπάρχει και άρθρο στο insomnia wiki νομίζω, αν και μπορεί να μην το χρειαστείς καθόλου. Δηλαδή για να έχεις μόνιμα το πρόγραμμα εγκατεστημένο δεν πιάνει χώρο, και ακόμα και ο εικονικός σκληρός που θα δημιουργήσεις επειδή θα είναι και linux θα είναι μικρός σε μέγεθος, ίσα ίσα όσα απαιτεί η διανομή.

Τώρα όταν το τρέχεις πόσο θα καταναλώνει μνήμη είναι σχετικό, πάντως δεν θα έχεις σίγουρα πρόβλημα εκτός αν έχεις πολύ πολύ παλιο pc.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά, αλλά το virtual box δεν το έχω δοκιμάσει. Είχα δοκιμάσει παλαιότερα το virtual machine της vmware. Έλεγα μήπως υπάρχει κάτι πιο απλό, που δεν θα χρειάζεται να δεσμεύει χώρο απο τον δίσκο, ούτε να κάνεις mount λειτουργικό, κλπ κλπ. Θα το δοκιμάσω και θα σας πώ ...

Δημοσ.

Δεξί κλικ στο My computer->manage->storage->disk management->δεξί κλικ στο partition στο στικάκι -> format ->fat32

Πες μου αν λύθηκε το πρόβλημα

Δημοσ.
Δεξί κλικ στο My computer->manage->storage->disk management->δεξί κλικ στο partition στο στικάκι -> format ->fat32

Πες μου αν λύθηκε το πρόβλημα

Διαβάζουμε πρώτα και μετά απαντάμε :lol: ....

Ευχαριστώ παιδιά, αλλά το virtual box δεν το έχω δοκιμάσει. Είχα δοκιμάσει παλαιότερα το virtual machine της vmware. Έλεγα μήπως υπάρχει κάτι πιο απλό, που δεν θα χρειάζεται να δεσμεύει χώρο απο τον δίσκο, ούτε να κάνεις mount λειτουργικό, κλπ κλπ. Θα το δοκιμάσω και θα σας πώ ...

το dreambox κάνει format σε ext3.

αν το βλέπεις με live cd, μάλλον είναι κόλλημα στα win7 με το explore2fs. Το πιο εύκολο είναι με virtual machine, απλά κανεις mount το live linux cd...ούτε install ούτε πολύ hdd space θα χρειαστείς.

Multiboot παίζεις στο DM?

Δημοσ.

το dreambox κάνει format σε ext3.

αν το βλέπεις με live cd, μάλλον είναι κόλλημα στα win7 με το explore2fs. Το πιο εύκολο είναι με virtual machine, απλά κανεις mount το live linux cd...ούτε install ούτε πολύ hdd space θα χρειαστείς.

Multiboot παίζεις στο DM?

Φίλε μου tsakonas είμαι σε καλό δρόμο !!! :-D Μπορώ και το βλέπω με το explore2fs-1.07, αφού το έτρεξα με δικαιώματα διαχειριστή. ¨Ομως δεν μπορώ να κάνω αντιγραφή τα αρχεία που έχω στον υπολογιστή. Τι φταίει;

50688332.th.jpg

Επίσης μου δείχνει το στικάκι σαν δύο (2) δίσκους :

hdb0 και hdb1, τι κουφό είναι αυτό; :fear:

10067755.th.jpg

---------- Προσθήκη στις 23:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:39 ----------

Λοιπόν μετά απο αρκετό παίδεμα βρήκα τα εξής:

1. Το Explore2fs είναι μόνο ανάγνωση. Δεν μπορώ να γράψω.

2. Το Ext2 Installable File System For Windows που μου σύστησε ο φίλος Xdanger πιο πάνω (και τον ευχαριστώ) μπορεί να γράφει και να διαβάζει. Στην περίπτωσή μου όμως αρνείται πεισματικά. Δεν μπορώ να καθορίσω ότι το στικάκι -που το βλέπει- είναι ext2-ext3, το βλέπει σαν fat32 και δεν μπορώ να το αλλάξω, αν και σύμφωνα με τις οδηγίες θα έπρεπε. Χρειάζεται πρόσθετα κάποιο "Windows mountvol utility" Τι είναι αυτό;

Ενδεχομένως να "φταίνε" τα 7, άν και το έτρεξα με συμβατότητα και για vista και για xp.

3. To Virtual Volumes θεωρητικά θα έπρεπε να μου κάνει. Όμως και σε αυτό δεν παίζει το copy-paste :cry:

Όσοι γνώστες, κάθε βοήθεια δεκτή ...

Δημοσ.
Χρειάζεται πρόσθετα κάποιο "Windows mountvol utility" Τι είναι αυτό;

To mountvol υπαρχει ηδη. Σε γραμμη εντολων γραψε mountvol /? για να δεις πως χρησιμοποιειται

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα με το Ext2 Installable File System. Το linux στικάκι δεν το αναγνωρίζει σαν ext2-ext3 :cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...