Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση νέου gaming pc....προτάσεις για αλλαγές

Esteban_Bachoso

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω μια οθόνη Dell U2711W (2560 x 1440) και καταλήγω στην παρακάτω σύνθεση για tower:

Kουτί THERMALTAKE KANDALF 25CM FAN CASE 201ee

ΜΒ ASUS P7P55D-E DELUXE 263ee

PSU THERMALTAKE TOUGHP XT 850W 168ee

CPU INTEL CORE I7-860 2.80GHZ LGA1156 284ee

CPUcooler INTEL XTS100H CPU COOLER 51ee

RAM G.Skill ECO 8-8-8-24 4x2 GB- DDR3 259ee

VGA ASUS EAH5870 1GB DDR5 256BIT 380ee

HDD1 SSD POSTVILLE INTEL 2.5" 80GB 215ee

HDD2 SEAGATE ST32000641AS 2ΤB/64MB 265ee

BROM LITEON IHES108 BLU-RAY SATA BLACK 94ee

DRW LG GH22NP20 DVD RW BLACK 20ee

Έχετε κάποια πρόταση διόρθωσης στα παραπάνω (στην ίδια τάξη budget)?

Eυχαριστώ..

Δημοσ.

To psu υπερβολικο,Το BDrom αχρηστο και τον αν ο 860 αξιζει εξαρτατε απο το για τη χρηση τον προοριζεις,η ψυχτρα ασχολιαστη πας για κατι καλυτερο δε το συζηταμε..Οσο για το κουτι γουστα ειναι αυτα αν και ενα HAF932 πιστευω σε καλυπτει και με το παραπανω!Ειναι κατι που δεν θα προτεινα αυτη τη περιοδο αν και ειμαι κατοχος του

Δημοσ.
To psu υπερβολικο,Το BDrom αχρηστο και τον αν ο 860 αξιζει εξαρτατε απο το για τη χρηση τον προοριζεις,η ψυχτρα ασχολιαστη πας για κατι καλυτερο δε το συζηταμε..Οσο για το κουτι γουστα ειναι αυτα αν και ενα HAF932 πιστευω σε καλυπτει και με το παραπανω!Ειναι κατι που δεν θα προτεινα αυτη τη περιοδο αν και ειμαι κατοχος του

Επειδή είμαι noobas σκοπεύω να παραγγείλω τα 5 πρώτα από το ίδιο μαγαζί κ να προσθέσω τα υπόλοιπα από άλλα μαγαζιά.

Η επιλογή του μαγαζιού (eshop) έγινε εξαιτίας του ι7-860 κ επειδή έχει μια σχετική ποικιλία (το πλαίσιο έχει καταργήσει τον 860). Άλλαξα λοιπόν τα παρακάτω επειδή δεν τα φέρνει το eshop:

- Κουτί μου άρεσε το cosmos s. Το kandalf αν και είναι ακριβούτσικο ελπίζω να το κρατήσω πολλά χρόνια κ πάνω του να κάνω αναβαθμίσεις.

- PSU πήγαινα για το corsair 750H αλλά δεν το βρήκα στο eshop. Moυ είπαν για παιχνίδια και με την 5870, να πάω >700W. To toughpower αν και λένε ότι είναι λίγο θορυβώδες το θεώρησα best buy και αρκετά ποιοτικό.

- Ψύκτρα ήταν από τις λίγες διαθέσιμες για s1156.Η άλλη είναι η thermaltake silent με 2 heatpipes (έναντι 3 της intel) και 92mm fan (έναντι 130mm). To ξέρω ότι τα λεφτά είναι πάρα πολλά για αυτά που προσφέρει, αλλά πιστεύω να είναι καλή κατασκευή λόγω intel και αθόρυβη. Δεν συγκρίνεται βέβαια με megahalems, αλλά δεν βρήκα κάτι καλύτερο στο συγκεκριμένο μαγαζί.

- ΒROM όντως είναι άχρηστο. Με τα ίδια λεφτά παίρνεις ΒRplayer για tv. Έχω γεμίσει με ένα κάρο δισκάκια που θέλω να δώ, αλλά ίσως περιμένω να πέσει η τιμή του…

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.

Δημοσ.

case:CoolerMaster Cosmos Pure Black Edition Case 188.01€

Psu:CORSAIR ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 750 WATT 113.70€

Cpu:AMD Phenom II X6 1090T Six Core Socket AM3 290.72€

Cpu Cooler:Cpu Cooler Corsair Hydro H50 83,57€

M/B:Asrock Socket AM3 890GX Extreme3 132.68€

Ram:G.Skill Ripjaws 4GB DDR3 Non ECC CL7 1600MHz Χ2 259,58€

GPU:Gigabyte Radeon HD 5970 2GB 578,41€

HDD:Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm Χ2 131,92€

SSD:Intel Postville 160GB SSD 411€

DVD:Asus 24B1ST DVD-RW 22,30€

Συνολικό κόστος 2200€ με εξαπυρηνο black edition με ποιοτικότατη ψυκτρα με 5970 εξαιτιας της Dell 27' που διαθέτεις,με ssd 160GB,με 8gb ram που έβαλες και εσυ με 2TB σκληρό...(καπου εκει υπολογισα οτι βγαινει και η δική σου συνθεση που παρέθεσες...)

Βέβαια αν δεν μας πεις για ποια χρηση προοριζεται κανουμε συνθέσεις στον "αέρα"...Π.χ Για gaming pc εγω προσωπικά θεωρώ fail και τις δυο συνθέσεις αλλα και γενικότερα το ποσο που θέλεις να διαθέσεις....

Δημοσ.
CoolerMaster Cosmos Pure Black Edition Case 188.01€

CORSAIR ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 750 WATT 113.70€

AMD Phenom II X6 1090T Six Core Socket AM3 290.72€

Cpu Cooler Corsair Hydro H50 83,57€

Asrock Socket AM3 890GX Extreme3 132.68€

G.Skill Ripjaws 4GB DDR3 Non ECC CL7 1600MHz Χ2 259,58€

Gigabyte Radeon HD 5970 2GB 578,41€

Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm Χ2 131,92€

Intel Postville 160GB SSD 411€

Asus 24B1ST DVD-RW 22,30€

Συνολικό κόστος 2200€ με εξαπυρηνο black edition με ποιοτικότατη ψυκτρα με 5970 εξαιτιας της Dell 27' που διαθέτεις,με ssd 160GB,με 8gb ram που έβαλες και εσυ με 2TB σκληρό...(καπου εκει υπολογισα οτι βγαινει και η δική σου συνθεση που παρέθεσες...)

Βέβαια αν δεν μας πεις για ποια χρηση προοριζεται κανουμε συνθέσεις στον "αέρα"...Π.χ Για gaming pc εγω προσωπικά θεωρώ fail και τις δυο συνθέσεις αλλα και γενικότερα το ποσο που θέλεις να διαθέσεις....

+1 πολυ καλη συνθεση του φιλου:-D:-D:-D

μονο μια παρατιρηση σαν πολα δεν ειναι τα 2gb καρτα γραφικον

Δημοσ.
case:CoolerMaster Cosmos Pure Black Edition Case 188.01€

Psu:CORSAIR ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 750 WATT 113.70€

Cpu:AMD Phenom II X6 1090T Six Core Socket AM3 290.72€

Cpu Cooler:Cpu Cooler Corsair Hydro H50 83,57€

M/B:Asrock Socket AM3 890GX Extreme3 132.68€

Ram:G.Skill Ripjaws 4GB DDR3 Non ECC CL7 1600MHz Χ2 259,58€

GPU:Gigabyte Radeon HD 5970 2GB 578,41€

HDD:Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm Χ2 131,92€

SSD:Intel Postville 160GB SSD 411€

DVD:Asus 24B1ST DVD-RW 22,30€

Για τη χρήση βασικά το θέλω να παίζει τα τελευταία παιχνίδια (όχι απαράιτητα σε WQHD ανάλυση) και να είμαι καλυμμένος για 2-3 χρόνια.

Επαγγελματικά σκοπεύω μελλοντικά να το χρησιμοποιήσω για 3d σχεδίαση, επεξεργασία video, και κάποια απαιτητικά στατικά προγράμματα (pushover ανάλυση).

Τέλος επειδή θα το έχω στο υπνοδωμάτιο (ανοικτός κ το βράδυ) θέλω είναι όσο το δυνατόν πιο ΑΘΟΡΥΒΟ και επειδή το έχω δίπλα σε καλοριφέρ να έχει καλή ΨΥΞΗ/κυκλοφορία αέρα.

Σχετικά με την πρόταση σου:

-Με έβαλες σε δίλλημα για να πάω σε ΑMD 6core….Tην amd την είχα για κατώτερη της intel και μέχρι τώρα όλα cpu μου ήταν intel, αλλά θα το σκεφτώ συνδυάζοντάς την με μια καλύτερη και πιο αναβαθμίσιμη motherboard. Tην υδρόψυξη της corsair την είχα υπόψην μου αλλά μου φαίνεται αρκετά ακριβή από τη στιγμή που θα έχει καλή κυκλοφορία αέρα το κουτί (θα προτιμούσα μια V8 για ΑΜD ή megahalems για intel)

-Oι ram πολύ καλές αλλά στην Αθήνα δεν τις έχω βρεί κάπου, γι’αυτό έβαλα τις cl8

-H κάρτα γραφικών είναι λίγο τσιμπημένη (+200εε).Αν την αγοράσω και παίζω σε 2500x1600 μήπως έχω κολλήματα από τον επεξεργαστή?

-Το κουτί μουράτο αλλά μου φαίνεται ότι πληρώνεις design αφού υπολείπεται σε δυνατότητες από το cosmos s ή το kandalf.

-Ο ssd 160 δεν είναι πολύ μεγάλος από την στιγμή που στο μέλλον θα πέσουν οι τιμή τους?.80gb δεν είναι αρκετά ώστε να μπουν windows και 1-2 εφαρμογες? Τα παιχνίδια θα τας βάζω στον sata ετσι κι αλλιώς….

Δημοσ.

μονο μια παρατιρηση σαν πολα δεν ειναι τα 2gb καρτα γραφικον

H καρτα ειναι 2πυρηνη εξου και τα 2GB.Ο Dropsreef την εβαλε λογω της μεγαλης αναλυσης που εχει η οθονη του φιλου.

Δημοσ.
Tην υδρόψυξη της corsair την είχα υπόψην μου αλλά μου φαίνεται αρκετά ακριβή από τη στιγμή που θα έχει καλή κυκλοφορία αέρα το κουτί

Σου έβαλα μια πολυ καλή ψύκτρα λογω του Black edition για να τον υπερσυγχρονίσεις πολυ ψηλά χωρις κανένα πρόβλημα θερμοκρασιών

-Oι ram πολύ καλές αλλά στην Αθήνα δεν τις έχω βρεί κάπου, γι’αυτό έβαλα τις cl8

Γιατι το vision studio που εδρεύει?

-H κάρτα γραφικών είναι λίγο τσιμπημένη (+200εε).Αν την αγοράσω και παίζω σε 2500x1600 μήπως έχω κολλήματα από τον επεξεργαστή?

Η καρτα γραφικών ειναι επιλογη λογω της οθόνης που έχεις

-Το κουτί μουράτο αλλά μου φαίνεται ότι πληρώνεις design αφού υπολείπεται σε δυνατότητες από το cosmos s ή το kandalf.

Γιατι εγω το cosmos δεν σου έβαλα?

Δημοσ.
Σου έβαλα μια πολυ καλή ψύκτρα λογω του Black edition για να τον υπερσυγχρονίσεις πολυ ψηλά χωρις κανένα πρόβλημα θερμοκρασιών

Γιατι το vision studio που εδρεύει?

Η καρτα γραφικών ειναι επιλογη λογω της οθόνης που έχεις

Γιατι εγω το cosmos δεν σου έβαλα?

Φίλε μου έκανε μεγάλη ζημιά!τσάμπα οι δεκάδες ώρες που έψαχνα στο νετ!:-D

Αύριο παραγγέλνω το πρώτο μου amd σύστημα!!:-)

Τα λοιπά θα κάνω κάποιες αλλαγές:

κουτί:cosmos s 20cm side fan

psu: corsair 750h

mb:gigabyte 860FXA-ud7

cpu cooler:coolermaster V8

Vga:θα...ζήσω με την 5870 λόγω δντ. ;)

ram:g.skill 4x2gb cl8 από αθήνα για να μην μπλέξω με τους ΛΑΛΑδες...

Sata HD:εμμένω στον 2ΤΒ/64mb γιατί θεωρώ ότι αξίζουν τα 80εε για πίο γρήγορο, κ 1χsata...

Δημοσ.

Αν εννοεις οτι το sataIII ειναι πιο γρηγορο απο το ΙΙ εφαγες πακετο οι spinpoint ειναι απο τους γρηγοροτερους μηχανικους και δεν εχει καμια διαφορα στην ταχυτητα το ΙΙ απο το ΙΙΙ

Επισης αν δεν πας για cf η μητρικη που βαζεις δεν σου χρειαζεται

Δημοσ.
H καρτα ειναι 2πυρηνη εξου και τα 2GB.Ο Dropsreef την εβαλε λογω της μεγαλης αναλυσης που εχει η οθονη του φιλου.

Δεν το πρόσεξα για την ανάλυση :-(:-(:-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...