giorgos147 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα σας παιδιά! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας, για κάτι σημαντικό που ετοιμάζω. Θέλω να στήσω μία σελίδα, η οποία θα έχει ως βάση τους χρήστες της. Η απάντησή σας είναι σημαντικότατη, για αυτό θα ήθελα να απαντήσετε με σύνεση, και να απαντήσετε όσοι πραγματικά θέλετε, και όχι απλά ώστε να αλλοιώσετε τα δεδομένα, σας παρακαλώ πάρα πάρα πολύ. Θα κάνατε αφιλοκερδώς λοιπόν, κάτι που έχει σχέση με κάποιο προϊόν που γνωρίζετε, όπως για παράδειγμα σχεδιαστικό, για κάποιο άτομο το οποίο δεν έχει γνώσεις, και φυσικά όμως δε το γνωρίζετε;
Nik.K Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Αν καποιος εχει ΠΟΛΥ ελευθερο χρονο δεν βλεπω τον λογο ωστε να μην βοηθησει....Αλλα απο την αλλη αν αυτα που ζητας ειναι κατι που γνωριζουν μονο ατομα που εχουν τελειωσει καποιο πανεπιστημιο/ΙΕΚ/ΤΕΙ και δουλευουν ηδη τοτε μαλλον απιθανο. Αν και οπως πανε τα πραγματα ολοι θα δουλευουν σχεδον Αφιλοκερδως....
epivitor Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Αυτο που ρωτας ειναι πολυ γενικο. Για παραδειγμα αν καποιος ηθελε κατι απο μενα που θα ηταν απλο και δε θα μου ετρωγε πανω απο 10 λεπτα και ουτε θα με κουραζε τοτε οκ θα το εκανα τσαμπα, διαφορετικα μπαααα.
giorgos147 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας! Όχι! Δε χρειάζεται πανεπιστημιακό πτυχείο! Εμένα είναι το χόμπυ μου, και έχω βοηθήσει άτομα έτσι! Θα το κάνατε αν απλά ήταν το χόμπυ σας; Και αν χρειαζόταν από 10 λεπτά, έως μισή ώρα, έως όσο χρειάζεται σε εσάς ώστε να το τελειώσετε;(αυτό προκύπτει από την όρεξή σας και πόσο δημιουργικοί είστε)
Members gsarig Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Members Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Εξαρτάται. Για παράδειγμα, αν ήμουν γραφίστας και κάποιος άγνωστος μου έλεγε "θέλω να μου φτιάξεις το λογότυπο του σάιτ μου τζάμπα", θα του έλεγα όχι, αφού με αυτό τον τρόπο θα απαξίωνα την ίδια τη δουλειά μου. Αν μου έλεγε "θέλω να φτιάξω το λογότυπο του σάιτ μου αλλά δεν ξέρω με ποιό πρόγραμμα μπορώ να το κάνω" ή π.χ. "δεν ξέρω πώς μπορώ να βάλω σκιά στα γράμματα", θα τον βοηθούσα λέγοντάς του πώς να το κάνει. Πάνω-κάτω αυτό που κάνουμε έτσι κι αλλιώς κι εδώ μέσα δηλαδή. Τα πράγματα φυσικά αλλάζουν στην περίπτωση που το ζητήσει κάποιος φίλος, αλλά κι εκεί ακόμα καλό είναι να υπάρχουν κάποια όρια γιατί μπορεί να καταλήξεις να το μετανιώσεις (καμιά φορά οι τζαμπατζήδες είναι πιο απαιτητικοί από αυτούς που πληρώνουν και καταλήγουν να σου τη λένε κι από πάνω). Επίσης, διαφορετική είναι η περίπτωση της συμμετοχής σε open source προσπάθειες και τα συναφή, όπου ακόμη κι αν δεν έχεις χρηματικό όφελος, μπορεί να αποζημιώνεσαι για τη δουλειά σου με άλλους τρόπους (βελτιώνεις τη δημόσια εικόνα σου και γενικά βοηθάς στην ανάπτυξη ενός προϊόντος που κι εσύ ο ίδιος χρησιμοποιείς και ενδεχομένως σου είναι απαραίτητο). Δεν είναι μόνο θέμα χρόνου που θα διαθέσεις για να κάνεις κάτι. Από ένα σημείο και μετά η βοήθεια παύει να είναι απλή βοήθεια (βλ. το πρώτο παράδειγμα που ανέφερα).
giorgos147 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Επίσης, διαφορετική είναι η περίπτωση της συμμετοχής σε open source προσπάθειες και τα συναφή, όπου ακόμη κι αν δεν έχεις χρηματικό όφελος, μπορεί να αποζημιώνεσαι για τη δουλειά σου με άλλους τρόπους (βελτιώνεις τη δημόσια εικόνα σου και γενικά βοηθάς στην ανάπτυξη ενός προϊόντος που κι εσύ ο ίδιος χρησιμοποιείς και ενδεχομένως σου είναι απαραίτητο). Αυτό είναι που με ενδιαφέρει! Σε λίγες μέρες θα δείτε τι εννοώ, και ελπίζω να σας αρέσει, διότι έχω πολλούς δισταγμούς!
andreasl Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Μου αρέσει η ιδέα της κοινότητας και οι open source προσεγγίσεις γιατί επωφελούνται όλοι από αυτές, ακόμη κι εγώ. Δε μου αρέσει η ιδέα να προσφέρω τη δουλειά μου ή τη γνώση μου και κάποιος να βγάζει λεφτά από διαφημίσεις ή με άλλες μεθόδους. Εν ολίγοις θέλω να πω πως είναι πολύ λάθος να στηρίζεται μια κοινότητα σε ιδιωτική σελίδα κάποιου. Εξαιρείται η περίπτωση του forum που εκεί οι κουβέντες είναι συνήθως γενικές και δεν προσφέρεις ολοκληρωμένες/εξειδικευμένες γνώσεις.
giorgos147 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Και αν η σελίδα δεν έχει καμία διαφήμιση ώστε να έχει και έσοδα;
isay Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 giorgo το ερώτημα σου είναι πολύ γενικό. Η εθελοντική εργασία και η συνεισφορά σε μια κοινότητα πάντα βοηθά στο γενικό καλό, αλλά ΠΑΝΤΑ υπάρχει κάποιο όριο. Το insomnia (και άλλα ανάλογα forums) είναι ένα παράδειγμα, διότι πολλά άτομα βοηθάνε τρίτους, χωρίς να απαιτούν κάποιο αντάλλαγμα. Αν μια κοινότητα μου αρέσει θα βοηθήσω στο μέγιστο βαθμό, αλλά αν καταλάβω ότι ο αιτών που ζητά βοήθεια είναι τζαμπατζής, παρτάκιας, κουτοπόνηρος ή αχάριστος του χαρίζω ένα στολισμένο άκυρο. Για αυτό που φτιάχνεις. Φρόντισε να έχει την εικόνα της κοινότητας και αν αξίζει, θα πιάσει. Επίσης δεν είναι κακό να έχεις κάποιες διαφημίσεις (για τα έξοδα).
SOWHAT Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Ωραίο θρεντ! Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι; Όσοι Μοδερατορς ασχολούνται με Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Φόρουμς...Παίρνουν κάτι; Ή τελικά καταλήγουν να αποτελούν την Ραχοκοκκαλιά του site, χωρίς κανένα μα κανένα αντάλλαγμα;
guido Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 καμιά φορά οι τζαμπατζήδες είναι πιο απαιτητικοί από αυτούς που πληρώνουν και καταλήγουν να σου τη λένε κι από πάνω QFT ελληνικά
giorgos147 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Αν υπήρχαν διάφορα δωράκια όπως Hostings για παράδειγμα, για κάποιους μήνες, θα λαμβάνατε μέρος;
SOWHAT Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Βασικά και να ήθελα δεν μπορώ να σε βοηθήσω... Απλά και εγώ είμαι της άποψης ότι δεν θα έκανα κάτι να βοηθήσω κάποιον, χωρίς αντάλλαγμα... και αν όχι σε χρήμα στην αρχή(πχ. κατά την ανάπτυξη κάποιου πράγματος)... τότε σίγουρα θα ζητούσα συμμετοχή στο πρότζεκτ... Ούτε καν για κολλητό φίλο δηλαδή... Καθώς συμφωνώ με τον προλαλήσαντα σχετικά με τον εθελοντισμό...(εκτός και αν είναι να φυτέψουμε κανένα δέντρο...) Edit: Τώρα πρόσεξα ότι εσύ είχες βάλει και το θρεντ για τα donations...Να προσέχεις ε... Μπες και στο taxheaven που είχα βρει κάτι συζητήσεις σχετικά με αυτά που σου είπα στο άλλο θρεντ... Δεν υπάρχει άκρη μάλλον με την νομοθεσία μας! Τώρα αν ξέρει κανείς από εμπειρία ας σου πει...αλλά για ανήλικο πολύ χλωμό το κόβω! Σου εύχομαι πάντως καλή τύχη σε ό,τι ετοιμάζεις!
isay Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Εγω λεω οτι καλος εθελοντης καλος μ******. Μπουκαλα χρησιμοποιείς ή έχεις χρησιμοποιήσει open source λογισμικό; Επίσης έχεις χρησιμοποιήσει ή χρησιμοποιείς τίποτα cracks; Αν υπήρχαν διάφορα δωράκια όπως Hostings για παράδειγμα, για κάποιους μήνες, θα λαμβάνατε μέρος; Δεν μας τα λες καλα giorgo. Στέκεσαι στη μέση μοιράζοντας καθρεφτάκια. Με τέτοια λογική σε βλέπω να μένεις χωρις βοηθούς. Η open source κοινότητα δεν θα συμμετάσχει και οι αμοιβόμενοι κοστίζουν παραπάνω από απλό hosting (το οποίο βρίσκεις και δωρεάν)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.