Evangeli Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που με ψιλό-απασχολεί από την αγορά του πρώτου μου κιόλας laptop. Πρόσφατα αγόρασα ένα netbook με βασικότερο λόγο αυτόν της μεγάλης του αυτονομίας. Δεδομένου ότι θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα το δουλεύω ενώ βρίσκεται στο ρεύμα, τι θα μπορούσα να κάνω για να διατηρήσω ψηλά την διάρκεια της ζωής της; Αν και ποτέ δεν το έκανα με το μέχρι πρότινος laptop μου, λέγεται πως το καλύτερο είναι να την αφαιρώ όταν λειτουργεί με το συνεχές ρεύμα. Από την άλλη έχω περιστατικά όπου βάση της εν λόγω τακτικής τελικά η μπαταρία τα «έφτυσε» γρηγορότερα… Εσείς τι προτείνεται; Υπάρχει τρόπος τελικά να δώσω περισσότερη ζωή στην μπαταρία; Παρακαλώ, θα ήθελα τεκμηριωμένες και ορθές απαντήσεις μέσα από τις προσωπικές σας εμπειρίες και όχι απ’ όσα ακούγονται ή λέγονται κατά καιρούς… Φιλικά, Βαγγέλης.
Vatos_locos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 όλα τα σύγχρονα φορητά μόλις γεμήσει η μπαταρία σταματάνε να της δίνουν ρεύμα και την έχουν σε φάση σαν ups όταν το έχεις με τον φορτιστή του οπότε η μπαταρία πάντα πάνω στο φορητό και να ξεφορτίζει που και που
steliosdel Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 μακάρι να είναι έτσι γιατί ενός sony vaio μετά από 3 χρόνια τα εφτυσε τελειως επειδή το δούλευα μόνο με μπαταρία πάνω συνέχεια... πάνω από 200 ευρώ το μαλλί, άσε που δεν βρίσκω καινούρια κιόλας!!!!
SPANK Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Πραγματικά αυτο με τις μπαταρίες των laptop ακόμα δεν έχω καταλήξει τι ισχίει ο καθένας λέει το δικό του,προφανώς όταν φορτίσει η μπαταρία του φορητού και ειναι ακόμα στην μπρίζα σταματάει να φορτίζει όπως και στα κινητά αλλα αρκετοί λένε οτι ακόμα και έτσι μειώνεται η ζωή της μπαταρίας οπότε καλο είναι οτα δεν την χρειαζόμαστε να την βγάζουμε ..
lagoudakis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 μακάρι να είναι έτσι γιατί ενός sony vaio μετά από 3 χρόνια τα εφτυσε τελειως επειδή το δούλευα μόνο με μπαταρία πάνω συνέχεια... πάνω από 200 ευρώ το μαλλί, άσε που δεν βρίσκω καινούρια κιόλας!!!! αφου σε βγαλε και 3 χρονια μια χαρα εισαι,τι να πουν και αλλοι που στον χρονο ειχαν βγει off Πραγματικά αυτο με τις μπαταρίες των laptop ακόμα δεν έχω καταλήξει τι ισχίει ο καθένας λέει το δικό του,προφανώς όταν φορτίσει η μπαταρία του φορητού και ειναι ακόμα στην μπρίζα σταματάει να φορτίζει όπως και στα κινητά αλλα αρκετοί λένε οτι ακόμα και έτσι μειώνεται η ζωή της μπαταρίας οπότε καλο είναι οτα δεν την χρειαζόμαστε να την βγάζουμε ..ακρη δεν βγαζεις,αλλοι λενε ετσι αλλοι γιουβετσι,προσωπικα οσο μπορω την βαζω στο ρευμα οταν παει στο 10% αν και ποτε δεν την βγαζω,φιλος που την εβαζε και εβγαζε συνεχως μετα απο 6 μηνες ειχε παρει μποσικα το μηχανημα και αρχισε να κουναει λιγο η μπαταρια
antonl Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Ούτε εγώ έχω καταλήξει τι παίζει ακριβώς. Πάντως: - Σε φορητό με καθημερινή χρήση με τη μπαταρία πάνω & στο ρεύμα, μετά από 6 μήνες κρατούσε κανα μισάωρο (από τις 2+ που κρατούσε καινούργια). Μετά από έναν χρόνο δεν κρατούσε πάνω από 2 λεπτά. - Σε netbook που χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά, την αφαιρώ όποτε είναι full φορτισμένη και χρησιμοποιώ ρεύμα απ τη πρίζα. Κάνει πλήρη κύκλο αποφόρτισης (~10%)-φόρτισης μια φορά κάθε 15 μέρες. Σε 9 μήνες το wear level έχει κατέβει για 2%.
kavatzoulas Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 στο τελευταιο μου φορητο εδω κ 16 μηνες δεν εχει βγει ποτε η μπαταρια κ δουλευει 24ωρα ανοιχτος και δεν εχει παθει τπτ η μπαταρια. απλα οταν τη χρησιμοποιω φροντιζω να την αδειαζω τελειως και μια φορα το μηνα κανω μια πληρη αποφορτηση κ επαναφορτηση.
tasosvel Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 δεν έχω καταφέρει να κρατήσω μπαταρία πάνω από 2 χρόνια Συνήθως τα φτύνουν αρκετά γρήγορα.
Herculess Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Εγώ στο δικό μου λαπτοπ, που σχεδον πάντα δουλευε με στην πρίζα και με την μπαταρία επάνω, στα 3 χρόνια πλέων έχει wear 88% και κρατάει μόλις 10 λεπτά ενώ όταν τον πήρα κοντα στη 1,5 ώρα (17" οθόνη, ΗΡ pavillion). Πως μπορώ να την επαναφέρω λιγο στα φυσιολογικά της?
antonl Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Εγώ στο δικό μου λαπτοπ, που σχεδον πάντα δουλευε με στην πρίζα και με την μπαταρία επάνω, στα 3 χρόνια πλέων έχει wear 88% και κρατάει μόλις 10 λεπτά ενώ όταν τον πήρα κοντα στη 1,5 ώρα (17" οθόνη, ΗΡ pavillion). Πως μπορώ να την επαναφέρω λιγο στα φυσιολογικά της? Δε γίνεται κάτι τέτοιο. Αν θες μεγαλύτερη αυτονομία θα πρέπει να την αλλάξεις.
scullyist Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Υπερβολικό μου φαίνεται το 88% στα 3 χρόνια. Το δικό μου στα 3 χρόνια και πάντα με την μπαταρία επάνω, έχει wear 24,7.
antonl Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Υπερβολικό; Σε 2.5 χρόνια, το FS έφτασε στο 96% άνετα
Herculess Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Υπερβολικό μου φαίνεται το 88% στα 3 χρόνια. Το δικό μου στα 3 χρόνια και πάντα με την μπαταρία επάνω, έχει wear 24,7. Αμ δε!! Παντος πιο φθηνά κοστίζει μια γεννήτρια παρά μια μπαταρία λαπτοπ!
Vatos_locos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 εμένα 6 μήνες που το έχω είναι στο ρεύμα συνέχεια με την μπαταρία πάνω και το wear στο 12%
scullyist Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Να χαίρομαι δηλαδή, να το έχω στα ώπα-ώπα το καλό μου που δείχνει 'χαρακτήρα' LOL Τι να πω, δεν είμαι και ειδήμων, εγώ το λέω βλέποντας την φθορά του δικού μου που είναι τρομερά πιο κάτω από τα νούμερα που λέτε σε συνάρτηση με τον χρόνο που το έχω κι εγώ. Λογικά δεν μιλάμε για την ίδια χρήση για να υπάρχουν τέτοιες διαφορές (όχι ότι δεν καίει και το δικό μου, μέσος όρος 8ωρο/ημέρα ήταν πάντα δεδομένο και τους τελευταίους μήνες χτυπάει 15ωρα. Αλλά για κλασσικές δραστηριότητες, όχι παιχνίδια πχ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.