SMIRNOFF Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Αφηστε τα μπλα μπλα και τους νομους.Στο 99% αυτοι που μπαινουν σε ανοικτα δικτυα δεν βλαπτουν τον ιδιοκτητη του δικτυου. Εσεις οι ιδιοι που το παιζετε παναγιτσες εχετε κανει τα ιδια. ακόμα και αν δεν βλάπτουν τον ιδιοκτήτη του δικτύου όπως λες, βλάπτουν τον ίδιο τον χρήστη που το χρησιμοποιεί.. δεν υπάρχει απολύτως καμία ασφάλεια για όλη σου την κίνηση στο ξένο δίκτυο και μπορεί να την δει ο οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το δίκτυο αυτό. αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα να σου κλέβουν τους κωδικούς ή να αποκτάνε πρόσβαση στους λογαριασμούς σου ακόμα και χωρίς να ξέρουν τον κωδικό σου, τι να σου πω.. πχ έστω ότι αφήνω το ρούτερ μου ξεκλείδωτο και μπαίνεις εσύ και αρχίζεις να σερφάρεις στο facebook.. ξέρεις πόσο εύκολο είναι να γράψω facebook.com στον browser μου και να με βάλει με τα στοιχεία σου χωρίς να ξέρω τον κωδικό σου; 7 κλικς με το ποντίκι.. το ίδιο απλό είναι και να δω όλες σου τις συνομιλίες σε ΙΜ υπηρεσίες.. και μιας και δεν σε ενδιαφέρει το νομικό πλαίσιο καθόλου.. δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα για την παραβίαση των προσωπικών σου δεδομένων καθώς και εσύ παρανομείς που μπαίνεις στο δίκτυο του άλλου χωρίς την άδεια του
parsifal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Μετά τα σβησμένα μηνύματα, παρακαλώ να συνεχίσετε ontopic. Ιδιαίτερα δε, όσοι έχουν όρεξη για προσωπικές αντιπαραθέσεις να γνωρίζουν ότι το βήμα εδώ δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Ας το κάνουν με p.m., με e-mail, με snail mail, εδώ πάντως όχι.
ChangeAllNow Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Το να κάνεις κωλοτούμπα είναι και αυτό μέσα στη δημοκρατία. Όμως εδώ αλλάζει γιατί η συζήτηση είναι με γραπτά κείμενα και αν κάνει κάποιος τον κόπο να διαβάσει όσα κάποιο μέλος έγραψε, θα δει πόσο idiot (=ιδιώτης ?) μπορεί να γίνει ο άνθρωπος ... Δημοκρατία δεν είναι να αλλάζεις τις απόψεις σου όποτε σε βολεύει αλλά υπάρχουν κανόνες. Τους τηρείς και συνεχίζεις ή ακολουθείς τον δικό σου δρόμο της μοναξιάς. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ : Οι υπηρεσίες της παρούσας παρέχονται από την OTENET στο Συνδρομητή αποκλειστικά και μόνο προς ίδια χρήση. http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CBsQFjAB&url=http%3A%2F%2Foteshop.ote.gr%2Fstorefront%2Ftemplate-resources%2Fattachments%2Fattachements%2Fgr%2Fhome%2FInternet_services_dial_up%2FDial_Up%2Foroi_simvasis_OTENET.pdf&ei=9Lw-TO6QGMjvOYqrlakH&usg=AFQjCNFr0RXI0qO3MvpiuNQgytNteTioNA . Μερικοί υποστηρίζουν οτι "δεν τρέχει τίποτα σοβαρό όταν παίρνουμε λίγο internet από το γείτονα", ναί αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν είναι παράνομο. Είναι όμως πολλαπλάσια άτοπο να το υποστηρίζουν με επιχειρήματα που τα αλλάζουν από σελίδα σε σελίδα. Ζήταγαν κάποιο νόμο που το απαγορεύει, τον έχουν ! Ζητούν δημοσκόπηση ποιός τον εφαρμόζει ; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο ; Υπάρχει περίπτωση τέτοιας λογικής άνθρωποι να πεισθούν ποτέ γιά το σωστό ή το λάθος ; Μπορούν ποτέ αυτοί να γίνουν άξια μέλη μιάς δημοκρατικής κοινωνίας ; Θα έπρεπε αυτοί να είναι ισότιμα μέλη μιάς δημοκρατικής συζήτησης ; Ποιός ο λόγος ; Θα μπορούσαν ποτέ να πειστούν ή να πείσουν ; ΥΓ. ONTOPIC Το θέμα θα έπρεπε να είχε κλειδώσει από την αρχή ! Ήταν προφανές και παραμένει προφανές : δεν επιτρέπεται βοήθεια για παράνομη χρήση του υπολογιστή και των προγραμμάτων !
Mamra Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 @ TILL: Αμα δικαστεί άνθρωπος για παράνομη χρήση του ιδιωτικού δικτύου του γείτονα στην Ελλάδα ενημέρωσε με... Ωραία μας εξήγησες τη νομοθεσία στην Ελλάδα.... Εξήγησε μας πώς θα καταλογίσεις πράξη παράνομη και άδικη σε κάποιον σε κάποιον που χρησιμοποιεί το ιντερνετ του γείτονα και ψάχνει να βρει τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο, δεν έχει ιδέα τη σημαίνει wifi, isp, wep και βρίσκει ένα ανοιχτό δίκτυο που συνδέεται αυτόματα τα windows...... Ο άνθρωπος αυτός σαφέστατα είναι σε κατάσταση πλάνης και είναι αθώος......................
orotoi Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 χαααχαχα να στε καλά... δεν είχε τιποτα η τιβι και γέλασα με την ψυχή μου.. Τιλλ.. είσαι κορυφαίος φίλε.. Αλλα μου φαίντεται πως και νόμο που να λέει αυτο που θέλει να του φερνες (ακριβώς για wifi και τα λοιπά) θα σου έλεγε.. "Ναι αλλα δεν λέει να μην μπώ στο ρούτερ Belkin του γείτονα Κώστα.." Όποιος θέλει να παραμυθιάζεται για να "κοιμάται" καλύτερα το βράδυ.. ας το κάνει. Προς το φίλο που λέει οτι όλοι μπαίνουν ή οτι βρήκαμε εδώ τους 2-3 που δεν μπαίνουν... Μπορεί να μπαίνουν μπορεί οχι.. πάντως δε βγαίνουν να λένε οτι είναι νόμιμο. ντι-αρ-κεϊ79.. γιου αρ ανμπιλίβαμπλ μαν.. Μάμρα: να φροντίσει να μάθει. Εκτός αυτού αν έχει δικό του ιντερνετ θα είναι σεταρισμένο το πισι του να μπαίνει στο δικό του ιντερνετ.. αν ΔΕΝ έχει και δε του φανεί παράξενο το οτι μπορεί να βλέπει τσόντες στο ιντερνετ.. ε τότε μπορεί να χαρακτηριστεί και αλλιώς εκτός απο παραπλανημένος και αμαθής.. και χωρίς να είμαι δικηγόρος, (δε ξέρω σίγουρα οπότε) νομίζω οτι πάλι δεν είναι αθώος απλώς θα δικαστεί με άλλα κριτήρια
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Mamra το ότι δεν πρόκειται να δικαστεί κάποιος δεν το κάνει και νόμιμο... orotoi έλεος με τα engreek...
tarantules Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Προς τους απανταχού "μπακλαβάδες" που το παίζουν χακεράδες με μερικά linux προγραμματάκια που κατέβασαν και μπήκαν στη σύνδεση του γείτονα ή τους "πανέξυπνους" που μπαίνουν στα "ελεύθερα" και σερφάρουν τζαπέ : Να έχετε υπόψη σας οτι τα πράγματα ποτέ δεν είναι τόσο αγαθά όσο αφήνουν κάποιοι να φαίνονται... Υπάρχουν πολλά εσκεμμένα "ελεύθερα" για όλους εσάς τους "μπακλαβάδες" της κακιάς ώρας και από εκεί που δεν τον περιμένουν γίνονται από θύτες θύματα.... Μπακλαβάδες ε μπακλαβάδες
roybatty Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Εξήγησε μας πώς θα καταλογίσεις πράξη παράνομη και άδικη σε κάποιον σε κάποιον που χρησιμοποιεί το ιντερνετ του γείτονα και ψάχνει να βρει τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο, δεν έχει ιδέα τη σημαίνει wifi, isp, wep και βρίσκει ένα ανοιχτό δίκτυο που συνδέεται αυτόματα τα windows...... Ο άνθρωπος αυτός σαφέστατα είναι σε κατάσταση πλάνης και είναι αθώος...................... Η άγνοια του νόμου δεν τον αθωώνει Ακόμα και αν δεν ξέρει τα στραβά του από υπολογιστές-λογικά-θα ξέρει πως δεν μπουκάρεις σε ένα σπίτι με ανοιχτή πόρτα για να φας ότι έχει το ψυγείο και να δανειστείς τη γυναίκα του γείτονα (η αγαπημένη μου ατάκα σε αυτό το νήμα )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.