Προς το περιεχόμενο

Πρόσβαση σε ιδιόκτητα ασύρματα δίκτυα και ασφάλεια

Evangeli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
sorry που χαλάω την κουβέντα σας αλλά kmpoukouvalas είσαι πολύ καμένος ρε φιλαράκι.. και το επιχείρημα μου είναι οτι το λέω εγώ. φτιάχτε και μια ενότητα για τα ζώα του insomnia re moderators...

οπα!!!! να και ο νταης του forum!!!!! χιχιχιχιχι

Κατι μου θυμιζει ο τροπος που συνεννοησε με τους ανθρωπους.

Μηπως εισαι ο αδερφος του Gi0 και γιαυτο εχεις τοση ευφραδεια λογου?

Vatos_locos γιατι τοσο βρισιδι;

Ετσι σου εμαθαν να μιλας; Που ειναι η ηθικη και ο πολιτισμος που επικαλεισε αν εσυ ο ιδιος συμπεριφερεσαι σας μπαμπουινος;

Για οσους το παιζουν πισω απο το πληκτρολογιο του ηθικοι και νομιμοι εχω να τους κανω και μια ερωτηση.

Ρωτηστε αδερφια,θειους θειες, ξαδερφια, φιλους, γνωστους, αγνωστους την εξης ερωτηση

"Βρισκεσαι σε ενα μερος/σημειο/τοποθεσια που δεν εχεις προσβαση σε ιδιοκτητο(σου) δικτυο και ανοιγεις το λαπτοπ/Pda/smartphone, βρισκεις ασυρματο δικτυο το οποιο να ειναι ανοικτο και θες να μπεις στο internet.

ΘΑ ΜΠΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;"

Ρε οσο και να χτυπιεστε εσεις οι εντελως δηθεν οι 999.999 στο εκατομυριο θα εμπεναν.

Πετυχαμε εδω μεσα στο forum τους 2-3 στα εκατομυρια των Ελληνων που δεν θα εμπεναν;;;;Ελεος το ξαναλεω!!!!

Μην το παιζεται τοσο, και καλα νομοταγης, για εναν νομο που δεν υπαρχει..... Και εσεις ειστε μεσα στους 999.999 που θα εμπεναν και αν εχει αξια ο λογος σας παραδεχτητε το αλλιως πουληστε τον παλι για να κανετε εντυπωση πισω απο το πληκτρολογιο σας και οταν θα σας δοθει η ευκαιρια να χρησιμοποιησετε ξενο ιντερνετ εστω και για λιγο θυμηθητε τι λεγατε εδω και ποσο ευκολα πουλατε τα πιστευω σας.

Ξεκινησατε να λετε μια ανοησια και να υπερασπιζεστε κατι το οποιο ειναι εμφανες οτι δεν μπορειτε να το στηριξετε. Τοσο δυσκολο σας ειναι να παραδεχτητε οτι κανατε λαθος;

Ενας εφτασε να με παρομοιασει με τον υπουργο που εκλεψε την Ελλαδα

Πας καλα φιλε μου. Λιγο ιντερνετ πηρα και αυτο περιστασιακα. Σοβαρεψου!

Αν θεωρεις αυτο το παραπτωμα που εκανα (συμφωνα με τους δικους σου νομους) πως εχει το ιδιο βαρος με αυτο του υπουργου τοτε καλα μας εκανε αφου υπαρχουν τετοια μυαλα.

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Μηπως εισαι ο αδερφος του Gi0 και γιαυτο εχεις τοση ευφραδεια λογου?

Δεν κρατηθηκες ε?Δεν σ αρεσε που κοψαμε την συζητηση και θελεις κ αλλο?Δεν θα σου κανω την χαρη,συνεχισε τον μονολογο:lol:

Δημοσ.
Δεν κρατηθηκες ε?Δεν σ αρεσε που κοψαμε την συζητηση και θελεις κ αλλο?Δεν θα σου κανω την χαρη,συνεχισε τον μονολογο:lol:

Θελω απλα να μας αποκαλυψεις πως εισαι ενας απο αυτους που δεν θα εμπεναν στο ιντερνετ στην πιο πανω περιπτωση που ειπα.

Θα σου ζητησω δημοσια συγνωμη μετα και θα παω να πεξω ενα τζοκερ επειδη βρικα τον εναν αναμεσα στους πολλους που θα εκανε κατι τετοιο.

Χωρις εφυολογηματα παρακαλω.

Δημοσ.

Vatos_locos γιατι τοσο βρισιδι;

Ετσι σου εμαθαν να μιλας; Που ειναι η ηθικη και ο πολιτισμος που επικαλεισε αν εσυ ο ιδιος συμπεριφερεσαι σας μπαμπουινος;

Για οσους το παιζουν πισω απο το πληκτρολογιο του ηθικοι και νομιμοι εχω να τους κανω και μια ερωτηση.

Ρωτηστε αδερφια,θειους θειες, ξαδερφια, φιλους, γνωστους, αγνωστους την εξης ερωτηση

"Βρισκεσαι σε ενα μερος/σημειο/τοποθεσια που δεν εχεις προσβαση σε ιδιοκτητο(σου) δικτυο και ανοιγεις το λαπτοπ/Pda/smartphone, βρισκεις ασυρματο δικτυο το οποιο να ειναι ανοικτο και θες να μπεις στο internet.

ΘΑ ΜΠΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;"

τόσο βρισίδι γιατί έτσι θέλετε απλά .&-

όσο για τα ξαδέρφια πριν μέρες με πήρε τηλ μία ξαδέρφη μου και μου είπε οτι έχει πρόβλημα με το ασύρματο του γέιτονα :lol:

τα ίδια άκουσε και αυτή μέχρι που την έπεισα να βάλει δική της σύνδεση

( προσφέρθηκα μέχρι και να της το πληρώσω εγώ )

δλδ πόσο γύφτος μπορεί να είσαι για να κάνεις τέτοια ιστορία για να μην πληρώνεις 30€ το μήνα αν χρειάζεσαι internet ?

και όχι φίλος εγώ εδώ σπίτι μου 2 ασύρματα ξεκλείδωτα βρήκα και μπήκα και τα κλείδωσα εγώ την επόμενη μέρα έβαλαν μυαλό και τα έκλεισαν μόνοι τους

οπότε ναι δεν θα έμπαινα.... είναι απλό το πράγμα αν δεν μάθεις να μην είσαι λαμόγιο δεν θα κάνεις λαμογιές σε όλη σου τη ζωή

αν έχεις πρόβλημα πάλι με το πως γράφω κάτω από το avatar μου υπάρχει ένα ρουφιανάκι πάτα το και μην με πρήζεις πολύ

Δημοσ.
τόσο βρισίδι γιατί έτσι θέλετε απλά .&-

όσο για τα ξαδέρφια πριν μέρες με πήρε τηλ μία ξαδέρφη μου και μου είπε οτι έχει πρόβλημα με το ασύρματο του γέιτονα :lol:

τα ίδια άκουσε και αυτή μέχρι που την έπεισα να βάλει δική της σύνδεση

( προσφέρθηκα μέχρι και να της το πληρώσω εγώ )

δλδ πόσο γύφτος μπορεί να είσαι για να κάνεις τέτοια ιστορία για να μην πληρώνεις 30€ το μήνα αν χρειάζεσαι internet ?

και όχι φίλος εγώ εδώ σπίτι μου 2 ασύρματα ξεκλείδωτα βρήκα και μπήκα και τα κλείδωσα εγώ την επόμενη μέρα έβαλαν μυαλό και τα έκλεισαν μόνοι τους

οπότε ναι δεν θα έμπαινα.... είναι απλό το πράγμα αν δεν μάθεις να μην είσαι λαμόγιο δεν θα κάνεις λαμογιές σε όλη σου τη ζωή

Εσυ το θεωρεις λαμογια, εγω οχι! Σεβομαι οτι το θεωρεις λαμογια ξεκινα να σεβεσαι οτι εγω δεν το θεωρω! Ξανα ελεος. Μιλαω σε ανθρωπους που θεωρω πως εχουν παει σχολειο και γνωριζουν τους βασικους κανονες της δημοκρατιας.

επισης δεν μου απαντησες.... Γιατι δεν απαντας;

Αν ησουν καπου εκτος σπιτιου, σε ενα νησι, σε μια πλατεια κτλ κτλ και χρειαζοσουν ιντερνετ,

Δε θα εμπενες;

Ελα δειξε μου ποσο σοβαρα περνεις ο ιδιος αυτα που λες!!!!

Σπιτι μου εχω adsl και δε χρειαζομαι του γειτονα και το ξεκαθαρισα πιο πανω οταν ειπα πως για καποια μεγαλη περιοδο ειχα το δικο μου router ανοικτο

Για να εχω ρουτερ και να δινω ιντερνετ παει να πει οτι εχω συνδεση. Απλη λογικη.

Δημοσ.

Δημοκρατια = Να σεβομαστε αυτον που θεωρει σωστο το να κλεβει ? Η μηπως να θεωρουμε σωστη την αποψη καποιου που λεει πως κλεβω ( εστω και 1 ευρω ) και για αυτον ειναι σωστο ? Νομιζω πως μαλλον η Δημοκρατια εχει παρερμηνευτει......

Δημοσ.

οχι δεν θα έμπαινα

τόσο τσίπης είσαι που λυπάσαι ένα ευρω για να το δώσεις σε ένα νετάδικο ;

btw έχω internet στο κινητό μου για αυτό το λόγο

Δημοσ.

Το τι είναι νόμιμο και τι δεν είναι δεν το ορίζω ούτε εγώ ούτε ο haha ούτε κανένας άλλος.

Πνιγόμαστε σε μια γουλιά νερό νομίζω

Παράνομη πράξη χαρακτηρίζεται μια πράξη όταν νόμος της πολιτείας σαφώς την απαγορεύει.

Αν νόμος του κράτους δεν απαγορεύει ρητά μία πράξη τότε η πράξη αυτή ειναι νόμιμη.

Όλα τα άλλα είναι ανοησίες.

Όσο και να κόπτεστε μερικοί ότι είναι παράνομη η χρήση ξεκλείδωτου δικτύου ή όσο να κόπτομα εγώ ότι είναι νόμιμη σημασία έχει μόνο ένα: τι ορίζει ο νόμος ΑΝ υπάρχει νόμος.

Νόμος που να ορίζει ρητά ότι η χρήση ασύρματης σύνδεσης που δεν βρίσκεται στην ιδιοκτησία αυτού που την χρησιμοποιεί ειναι παράνομη.

Τα άλλα είναι απλά γενικότητες.

Ακόμα περιμένω τον νόμο που όποιος τον παραθέσει θα συνεισφέρει σοβαρά και στην ενημέρωση των συνομιλητών.

Περιμένω κάτι σαν ..

Νόμος 2696/99 (όπως τροποποιήθηκε με τον Νόμο 3542/07) άρθρο 16 παρ. 4 «κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας» πρόστιμο 200,00 €

..που θα γράφει βέβαια «σύνδεση με ξεκλείδωτο ασύρματο δίκτυο ξένου ιδιοκτήτη, ποινή φυλάκισης 3 μήνες» π.χ.

@Haha

Όταν μπαίνουμε σε μια διαδικασία διαλόγου δεν γίνεται να αγνοούμε τις ερωτήσεις των συνομιλητών μας και να περιμένουμε μετά απάντηση για τις δικές μας ερωτήσεις.

Έθεσα παραπανω κάποια πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία δεν πήρα απάντηση και περιμένεις από μένα να σου απαντήσω στις δικές σου ερωτήσεις που έπονται χρονικά των δικών μου ερωτήσεων; άδικα περιμένεις.

Αν δεν πάρω συγκεκριμένες απαντήσεις στα δικά μου ερωτήματα δεν θα δώσω ούτε στα δικά σου.

Ο διάλογος έτσι δεν οδηγεί πουθενά

υγ. Τα υβρεολόγια εκ μέρους κάποιων απορώ γιατί ακόμα δεν έχουν διαγραφεί

---------- Προσθήκη στις 15:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:39 ----------

Δημοκρατια = Να σεβομαστε αυτον που θεωρει σωστο το να κλεβει ? Η μηπως να θεωρουμε σωστη την αποψη καποιου που λεει πως κλεβω ( εστω και 1 ευρω ) και για αυτον ειναι σωστο ? Νομιζω πως μαλλον η Δημοκρατια εχει παρερμηνευτει......

Όχι.

Δημοκρατία είναι να σέβεσαι τον κάθε συνομιλητή σου που έχει μια διαφορετική άποψη από σένα για το τι είναι και τι δεν είναι κλοπή.

Και αφού συζητήσεις ΠΡΩΤΑ μαζί του ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ και αφού καταλήξετε να συμφωνήσετε και οι δύο στο τι είναι και τι δεν είναι κλοπή και ΑΝ συμφωνήσετε τελικά στο τι είναι και το τι δεν είναι κλοπή και αυτός επιμένει να λέει πως το να κλέβεις είναι σωστό τότε να μην τον σέβεσαι.

ΠΡΩΤΑ όμως πρέπει να μάθουμε να συζητάμε.

Το να μάθουμε να συζητάμε σημαίνει πως έχουμε την διανοητική ικανότητα αφενός να διαχωρίζουμε τα πρόσωπα απ το υπό συζήτησιν θέμα και αφετέρου να ΜΗΝ βγάζουμε συμπεράσματα για τους συνομιλητές μας ως φυσικά πρόσωπα απ τις απόψεις τους σχετικά με το υπό συζήτησιν θέμα.

Αυτό σημαίνει συζήτηση μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια με ΣΕΒΑΣΜΟ της αντίθετης άποψης όσο και αν αυτή δεν μας αρέσει.

Αν δεν έχουμε την ικανότητα να συνομιλούμε ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ χωρίς να προσφεύγουμε σε αχαρακτήρισοτυς χαρακτηρισμούς - που χαρακτηρίζουν αποκλειστικά και μονον την ποιότητα όποιου τους μεταχειρίζεται και τον «πολιτισμό» του - τότε καλύτερα να μην μπαίνουμε σε διάλογο.

Ας γράφουμε ένα δικό μας μανιφέστο ή τους αφορισμούς του Ματσαγιάννα σε ένα κατεβατό και ας μένουμε ήσυχοι ότι κάναμε το καθήκον μας ως πολίτες.

Δημοσ.

Από την στιγμή που εσι κάνεις κατι το όποιο είναι μέσα στις προβλέψιμες δυνατότητες της κάρτας δικτύου/wifi access point σου χωρίς να παρεμβαίνεις είτε με software είτε με hardware είτε με κάποια αλη παρανομη πραξη εσύ τότε είσαι νόμιμος.

εγώ αυτο πιστέυω και ετσι μας ειπε ο καθηγιτης στην σχολη οταν ρώτησα γιατι ειχα και εγω την απορία έμπαινα απο του γυτονα για 1 χρονο τσάμπα 24αρα..

Δημοσ.

Μπραβο Vatos_locos χαιρομαι που ακολουθεις τοσο πιστα τα ιδεωδη σου κρατα τα για εσενα ομως οπως και το επιπεδο σου γιατι ακομα και τωρα μονο με βρισιες εχεις την ικανοτητα να υπερασπιστεις τον εαυτο σου. Οταν ομως θα μπεις σε ξενο ιντερνετ γιατι θα το χρειαζεσαι να θυμασαι ποσο φτηνα πουλας τον λογο σου.

Nik.K μπορεις να μου αποδειξεις οτι κλεβω; θα ηταν πιο σωστο να προσεχεις τις εκφρασεις σου. Ο νομος δεν θεωρει κλεψια αυτο που κανω. Θεωρεις εαυτον υπερανω νομου;

Νομιζω πως μαλλον η Δημοκρατια εχει παρερμηνευτει......

Ναι εχεις δικιο το ειδα μολις να το κανεις εσυ. Μιλουσα για ελευθερια λογου και σεβασμο μεταξυ συνομιλητων κατι που ειναι προφανες οτι δεν το εχεις και απλα διαλεγεις και εσυ τον δρομο της ευκολης λυσης.

Βριζω γιατι δεν εχω αλλα επειχηρηματα και παρερμηνευω τον ορο δημοκρατια οπου με συμφερει βαζοντας μπροστα νομους που δεν υπαρχουν.

Ποτε θα δουμε επιτελους τον νομο που λεει οτι ειμαι παρανομος/κλεφτης/λαμογιο κτλ κτλ

Ενας δεν εχει βρεθει να μπορεσει να υποστιρηξει τα επιχειρηματα του.

Με αερολογιες δηλαδη και βρισιες την βγαζετε.

Μπορει καποιος να μου μιλησει με στοιχεια και να μην προσπαθει να μου επιβαλει νομους που δεν υπαρχουν και τους βγαζει απο το μυαλο του;

Οπως επισης να εχει το επιπεδο να σεβαστει τους συνομιλητες του και να μην θεωρει απαραιτητο να συμφωνουμε με την αποψη του.

Δημοσ.

Σε αυτο το θεμα εγω προτιμώ να κρατώ ουδέτερη σταση γιατι δεν πιστευω πως μπορω να αλλαξω τον κοσμο με τα πιστεύω μου, ουτε η σύγκρουση είναι καλο πραγμα γιατι τι ειναι σωστο και τι οχι. Η χούντα με της pstn των 5-6kbyte/sec πέρασε τωρα εχουμε όλοι Adsl 50-100+ φόρες μεγαλύτερη ταχύτητα και άμεση απόκριση επόμενος αν χρησιμοποιείται η σύνδεση πάνω από 1 ατομο δεν γινετε αντιληπτή για η καθυστέρηση ως ένα βαθμό ανάλογα με το τη site ανοίγει.

Προσοχη στην κακοβουλη χρηση του Internet, μπορει να ενοχοποιηθούν κάποιοι χωρίς να φταίνε επιδη καποιος-οι μπενουν σε ασεμνα site για παιδονόμους περνει σημα η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και πάει στο σπίτι του ιδιοκτήτη που ανήκει η σύνδεση.

-Κάποιος αφήνει ξεκλείδωτη τη σύνδεση για να σνιφαρει κωδικούς πρόσβασης και πιστωτικών καρτών.

Δημοσ.

Κοίταχτε, επειδή τελικά βαρέθηκα να διαβάζω 6 σελίδες καραγκιοζιλίκια, να το πω απλά, και ελπίζω να σας φωτίσει ο Θεός να το εμπεδώσετε, όλοι εσείς οι κουφιοκέφαλοι με το απύθμενο θράσος που θέλετε και καλά να σας αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες:

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ειδικός και συγκεκριμένος νόμος που να αναφέρεται αποκλειστικά σε ζητήματα Διαδικτύου, τουλάχιστον απο άποψη Ποινικού Δικαίου. Απο εκεί και πέρα, η Ελλάδα έχει υπογράψει απο το 2001 την Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο, και με την κύρωση της στην Βουλή ουσιαστικά αποφασίζεται να χρησιμοποιηθεί η ήδη υπάρχουσα Ποινική Νομοθεσία χωρίς πρόσθετες ειδικές διατάξεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει (και ισχύει τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά) ότι στο βαθμό που μια σειρά απο εγκληματα που καλύπτει η Νομολογία και η Ποινική Δικονομία διαπράττονται ΚΑΙ σε περιβάλλον Διαδικτύου, τότε καλύπτονται απόλυτα απο τα άρθρα που αναφέρονται στα εγκλήματα αυτά. Τελεία και παύλα, και αν δεν σας αρέσει, το κουβαδάκι σας και σε άλλη παραλία. Απλά μην αρχίσετε πάλι τις παπαρολογίες τύπου "πείτε μου ποιος νόμος" κλπ κλπ κλπ...

Παραθέτω λοιπόν τα σημαντικότερα άρθρα του Ποινικού Κώδικα τα οποία καλύπτουν απόλυτα το ζήτημα το οποίο μας απασχολεί, εφόσον εμπεριέχεται η τέλεση πράξεων στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση .

Άρθρο 334 Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 1:

Όποιος εισέρχεται παράνομα ή παραμένει παρά την θέληση του δικαιούχου στην κατοικία άλλου ή στον χώρο που αυτός χρησιμοποιεί για την εργασία του ή σε χώρο περικλεισμένο που αυτός κατέχει, τιμωρείται με φυλάκιση μέχει ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Σημείωση: Για τον νομοθέτη, σύμφωνα με το Ευρωπαικό Σύμφωνο, είναι παραπάνω απο σαφές ότι όπως ο δικαιούχος της κατοικίας έχει το δικαίωμα να ορίζει ποιος μπορεί να εισέρχεται και να παραμένει σ' αυτή, έτσι και ο δικαιούχος του ηλεκτρονικού υπολογιστή δικαιούται να ορίζει ποιος θα τον χρησιμοποιεί και ποιος θα εισέρχεται σ' αυτόν. Ο ποινικός χαρακτήρας της παράνομης πρόσβασης συνίσταται στο γεγονός ότι κάθε κάτοχος ή χρήστης ηλεκτρονικού υπολογιστή πρέπει να έχει το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος τα άτομα που μπορούν να έχουν πρόσβαση ή εξουσία χρήσης του υπολογιστή ή του συστήματος υπολογιστή. Και φυσικά στο σύστημα υπολογιστή υπάγεται και ο router του.

Άρθρο 370Β Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 1:

Όποιος αθέμιτα αντιγράφει, αποτυπώνει, χρησιμοποιεί, αποκαλύπτει σε τρίτον η οποσδήποτε παραβιάζει στοιχεία ή προγράμματα υπολογιστών, τα οποία συνιστούν κρατικά, επιστημονικά ή επαγγελματικά απόρρητα ή απόρρητα επιχείρησης του δημόσιου ή ιδιωτικου τομέα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών. Ως απόρρητα θεωρούνται και εκείνα που ο νόμιμος κάτοχος τους, απο δικαιολογημένο ενδιαφέρον τα μεταχειρίζεται ως απόρρητα, ιδίως όταν έχει λάβει μέτρα για να παρεμποδίζονται τρίτοι να λάβουν γνώση τους.

Σημείωση: Ουδέν σχόλιον. Το πράγμα μιλάει απο μόνο του.

Άρθρο 370Γ Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 2:

Όποιος αποκτά πρόσβαση σε στοιχεία που έχουν εισαχθεί σε υπολογιστή ή σε περιφερειακή μνήμη υπολογιστή ή μεταδίδονται με συστήματα τηλεπικοινωνιών, εφόσον αυτές οι πράξεις έγιναν χωρίς δικαίωμα, ιδίως με παραβίαση απαγορεύσεων ή μέτρων ασφαλείας που είχε λάβει ο νόμιμος κάτοχος τους, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 3 μήνες, ή με χρηματική ποινή τουλάχιστον 29 ευρώ.

Σημείωση: Για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή. Ακόμα κι αν το ιδιωτικό δίκτυο που μπαίνετε είναι ξεκλείδωτο, και πάλι αποτελεί παραβίαση, οπότε και πάλι είστε παράνομοι.

Άρθρο 372 Ποινικού Κώδικα, παράγραφοι 1 και 2:

Όποιος αφαιρεί ξένο (ολικά ή εν μέρει( κινητό πράγμα απο την κατοχή άλλου με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών. Και εάν το αντικείμενο της κλοπής είναι μεγάλης αξίας, με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών.

Κινητό πράγμα θεωρείται κατά τον Κώδικα και η ενέργεια του ηλεκτρισμού, του ατμού και κάθε άλλη ενέργεια.

Σημείωση: Έτσι, για ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια, για την περίπτωση που υπάρχουν ακόμα μπουμπουνοκέφαλοι που αρνούνται να το καταλάβουν. Με βάση την Ευρωπαική Σύμβαση, το wifi δίκτυο θεωρείται κινητό. Ενέργεια είναι ΚΑΙ οι τηλεπικοινωνίες, συνεπώς ΚΑΙ τα ασύρματα δίκτυα. Και το άρθρο είναι σαφές όταν λέει πως η ιδιοποίηση αυτής της ενέργειας είναι παράνομη.

Άρθρο 386 Α Ποινικού Κώδικα:

Όποιος, με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος, βλάπτει ξένη περιουσία, επηρεάζοντας τα στοιχεία υπολογιστή είτε με μην ορθή διαμόρφωση του προγράμματος, είτε με επέμβαση κατά την εφαρμογή του, είτε με χρησιμοποίηση μη ορθών ή ελειπών στοιχείων, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, τιμωρείται με τις ποινές του προηγούμενου άρθρου (3 μήνες/ 2 χρόνια). Περιουσιακή βλάβη υφίσταται και αν τα πρόσωπα που την υπέστησαν είναι άδηλα, Για την εκτίμηση του ύψους της ζημιάς είναι αδιάφορο αν οι παθόντες είναι ένα ή περισσότερα άτομα.

Σημείωση: Αν νομίζετε ότι με το μπείτε στο δίκτυο του γείτονα δεν βλέπτετε ξένη περιουσία, απατάσθε: του περιορίζετε το bandwidth, και ουσιαστικά αποκτάτε παράνομο περιουσιακό όφελος εις βάρος του. Ω ναι, το bandwidth του είναι περιουσιακό του στοιχείο...

Απο εκεί και πέρα, για να τελειώσουμε και με τις μικρολεπτομέρειες.

Αν κάποιος έχει την φαεινή ιδέα να αφήσει το δίκτυο του ξεκλείδωτο για να μπαίνει όποιος θέλει, α) παρανομεί είς βάρος του ISP του ο οποίος στους Όρους Σύμβασης δηλώνει ρητά πως του επιτρέπει την χρήση αποκλειστικά και μόνο προς ιδία χρήση, και φυσικά του απαγορεύει να παραχωρεί την χρήση της υπηρεσίας πρόσβασης σε τρίτους. Απλά διαβάστε το ρημάδι το συμβόλαιο που έχετε υπογράψει όσοι έχετε σύνδεση Internet. Και μην πει κανείς εγώ δεν υπέγραψα τίποτα, απο την στιγμή που αποδεχτήκατε την χρήση της υπηρεσίας, αυτομάτως αποδέχεστε και τους όρους χρήσης. Αν δεν τους διαβάσατε, κακό του κεφαλιού σας. Αν δεν τους αποδέχεστε, λυπάμαι, χάσατε. Διακόψτε την σύνδεση. Και αν βρείτε ISP που να ΜΗΝ έχει τον συγκεκριμένο όρο στους Όρους Χρήσης, τρυπήστε μου τη μύτη. β) Ακόμα κι αν μπείτε σε ένα τέτοιο δίκτυο, και πάλι παρανομείτε. χριεάζεστε την ρητή άδεια του ιδιοκτήτη, ο οποίος φυσικά αν σας τη δώσει, καταστρατηγεί τους Όρους Χρήσης, οπότε ο ISP μπορεί να του κώψει τον κώλο.

Επειδή υπάρχουν ΦΥΣΙΚΑ και ασύρματα ερασιτεχνικά δίκτυα wifi, έχετε υπόψη σας πως καλύπτονται νομικά απο την ΕΕΤΤ (ΑΠ. 383/001) εφόσον βέβαια τηρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.Όποιος ενδιαφέρεται, ας το ψάξει. Τα υπόλοιπα είναι οδοντόκρεμες...

Δημοσ.

@Till

Τζάμπα το σεντόνι.

Επί της ουσίας δεν απάντησες.

Ο γείτονάς μου αφήνει το wi-fi του ανοχτό και «όλη» η πολυκατοικία συνδέεται μέσω του δικού του wi-fi.

Ο γείτονας έτσι γουστάρει να διαθέτει το ασύρματό του σε όλους τους ένοικους της πολυκατοικίας.

Ξέρει ότι συνδέονται με το δικό του ασύρματο άλλα 5 άτομα αλλά δεν δίνει φράγκο και δεν καταγγέλει κανέναν.

Και εν γνώσει του παραβιάζει τους όρους της σύμβασης με τον isp αλλά ούτε κανένας θα τον καταγγείλει στον isp του.

Που είναι η παρανομία;

Ποιός νόμος το ορίζει ότι αυτό είναι παράνομο το να συνδέομαι εγώ μέσω του δικτύου του γείτονα;

Κανένας!

Όλοι οι νόμοι που ανέφερες δεν γράφουν το παρακάτω πολύ απλό

«Απαγορεύεται η χρήση ασύρματης σύνδεσης που δεν ανήκει στην ιδιοκτήσια αυτού που την χρησιμοποιεί»

Το γράφει; όχι!

Για να κατηγορηθώ - αν χρησιμοποιώ που δεν - για χρήση ξεκλείδωτου ασύρματου κάποιος πρέπει να με καταγγείλει

Αν ο ιδιοκτήτης του ασύρματου δεν ενδιαφέρεται και μάλιστα σκόπιμα το αφήνει για να συνδέομαι ποιός θα με καταγγείλει;

Ποιού περισουσία χρησιμοποιώ ή ιδιοποούμαι παρά την θέλησή του;

Ποιού bandwth περιορίζω όταν μου το χαρίζει με την θέλησή του;

Κανενός!

Χαιρετίσματα στην εξουσία!

Όταν θα βγάλει έναν νόμο που ρητά θα απγορεύει την οποιαδήποτε χρήση ασύρματου δικτύου που δεν ανήκει στην αποκλειστική ιδιοκτησία μου τότε θα θεωρήσω παράνομη την χρήση ασύρματου.

Μέχρι τότε για μένα είναι ΝΟΜΙΜΗ.

Εμένα μέχρι στιγμής κανένας απ τους συνομιλητές δεν με έπεισε ότι το να χρησιμοποιώ ένα ασύρματο δίκτυο που ο ιδιοκτήτης τους το έχει αφήσει εν επιγνώσει του ξεκλείδωτο είναι παράνομο. Δεν με έπεισε ότι εγώ διαπράττω αδίκημα.

Και μέχρι να μου ποστάρετε έναν νόμο που να απαγορεύει ΡΗΤΑ την χρήση ΜΗ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ απο μένα ασύρματου δικτύου θα βλέπω τον τελικό και θα χρησιμοποιώ την ΕΝΣΥΡΜΑΤΗ σύνδεσή μου. Χα(λλλ)αράααα..

Καλή συνέχεια στην ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ συζήτησή σας με τους καταπληκτικούς ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ χαρακτηρισμούς σας.

Δημοσ.

Εχω μια ευκολη λυση....

Μπες με ασυρματο ξενου και παρε την διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος, δωσε τα στοιχεια σου και ρωτα τους τι μπορουν να κανουν.

Ευκολη νομιζω και γρηγορη απαντηση...

Δημοσ.

Offtopic

Νομος για την απαγορευση εισοδου σε νουμερα υστερικους καραγκιοζηδες 15χρονους (Με 2 Accounts στο Insomnia;) που χομπι τους ειναι οι επιτοπιες πολλαπλες κωλοτουμπες μονο και μονο επειδη δεν τους εδωσαν προσοχη οι γονεις τους οσο μεγαλωναν υπαρχουν;

Παρακαλω παραθεστε μου τους για να μπορεσω να κανω ακομα πιο συγκεκριμενο Report στους Flamers και τους μπουρδολογους εδω μεσα.

Σας ευχαριστω.

Και επειδη ειμαι γενναιοδωρος(αλλη λεξη εχω στον μυαλο αλλα μη σου χαλασω το παραμυθι που με τοσο κοπο επλεξες) ανοιγω το Wifi μου για 10 λεπτα για οποιον εχει πραγματικη αναγκη.

Ελεος επιτελους!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...