Προς το περιεχόμενο

Πρόσβαση σε ιδιόκτητα ασύρματα δίκτυα και ασφάλεια

Evangeli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
το δικο μου προσωπικο hotspot δεν ειχε

επισης δεν εχω σπουδασει ονοματολογια και εννοιολογια ασυρματον δικτυων

Συγνωμη γι'αυτο.

Συγχωρεμενος,αλλα δεν χρειαζεται να το σπουδασεις,κοινη λογικη το λενε;)

Να του αφησω ενα τχτ στον σκληρο δισκο ισως? Σου κανει?

Ενας χρηστης που σπαει ασυρματα δικτυα με το backtrack πιστευω οτι μπορει να κανει κατι παραπανω απο ενα απλο txt σε καποιο shared folder.Η οχι?:lol:

Σωστα αλλα απο την στιγμη που δεν γνωριζεις τι απο τα 2 ειναι τοτε δεν μπορεις να κατηγορησεις τον εαυτο σου που μπαινεις

Κατηγορω τον εαυτο μου που μπηκα στον κοπο να σου απαντησω:rolleyes:

το να επιβαλεις σε αλλους ανθρωπους να θεωρουν ηθικο κατι που θεωρεις εσυ ηθικο παραπεμπει σε αλλες ιδεολογιες. Ιδεολογιες οπου επιβαλουν στους ανθρωπους την αυστηρη ομοιομορφια με τα δικα σου ιδεοδη = χουντα.

Πως ειπατε?Ριξε μια ματια τι σημαινει το

Επιβαλλω

Εχεις καποιο επιχειρημα και οχι απλα κλισε εκφρασεις?

i rest your case...?

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ολο λαδι λαδι αλλα τηγανιτα τπτ.

Επιχειρηματα οχι αερολογιες

Να στο πω αλλιως, τεκμηριωμένα επιχειρηματα.

Δεν ειμαστε στο δημοτικο να προσπαθουμε να πουμε την καλυτερη ατακα. Ελεος!!

Αν δεν θες να συζητησεις ή αν εχεις στριμωχτει και δεν μπορεις απλα σταματα.

Συγχωρεμενος,αλλα δεν χρειαζεται να το σπουδασεις,κοινη λογικη το λενε

Πας για δικηγορος βλεπω. Σκοτωνουν οι αποψεις σου

Ενας χρηστης που σπαει ασυρματα δικτυα με το backtrack πιστευω οτι μπορει να κανει κατι παραπανω απο ενα απλο txt σε καποιο shared folder.Η οχι?

και ομως δεν ξερω σε ενοχλει και αυτο?

Κατηγορω τον εαυτο μου που μπηκα στον κοπο να σου απαντησω

εισαι τρελο ατακοφορο αλλα δεν βλεπω απαντηση. Αδυναμια ισως?????

Πως ειπατε?Ριξε μια ματια τι σημαινει το επιβαλω

Εγω δεν επεβαλα τπτ ειπα απλα οτι ειμαι ελευθερος να συνδεθω οπου μπορω χωρις να χρησιμοποιω παρανομα μεσα. Ενω εσυ ζητας να αλλαξω την ιδεολογια μου σχετικα με την ηθικη για να σου κανει καλυτερα. Ε οχι!!!! Κρατα την δικια σου να κρατησω την δικια μου!

Δημοσ.

sorry που χαλάω την κουβέντα σας αλλά kmpoukouvalas είσαι πολύ καμένος ρε φιλαράκι.. και το επιχείρημα μου είναι οτι το λέω εγώ. φτιάχτε και μια ενότητα για τα ζώα του insomnia re moderators...

Δημοσ.

1) Νομικο πλαισιο φυσικα και υπαρχει. Κανεις χρηση υπηρεσιας μισθωμενης σε αλλο προσωπο. Αυτο αρκει και αν ειμαι σωστος ειναι πλημελημα αν σε καταγγειλουν 1 φορα. Αν ξαναγινει νομιζω πως αλλαζει το βαρος.

2) Ακομα και να θελεις να το βαλεις σαν Free Hotspot Παλι εισαι παρανομος καθοτι η υπηρεσια ειναι μισθωμενη απο Εσενα για Εσενα και οχι για τους περαστικους. Ειναι σαν τα DVD που νοικιαζεις απο το Video Club. Μπορεις να τα δεις με 1000 ατομα Αλλα Απαγορευεται απο το νομικο πλαισιο που καλυπτει τις εταιρειες.

3) Χωρις να κανω τον δικηγορο του διαβολου νομιζω πως εχω διαβασει θεμα εδω μεσα με το πως να σπαει καποιος τα προστατευμενα δικτυα...Μαλιστα αν θυμαμαι καλα το εν λογω θεμα ειχε φτασει παρα πολλες σελιδες....

Δημοσ.

Μάλιστα. Λοιπόν, για όσους θυμούνται, κανα χρόνο πριν, μεγαλο-υπουργός της τότε κυβέρνησης είχε πεί δημόσια πως ότι ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, απαντώντας στο ερώτημα γιατί ουσιαστικά φυγάδευε τα κεφάλαια του στο εξωτερικό μέσω off shore εταιρείας, αντί να πληρώσει κανονικά τους φόρους που του αναλογούν, όπως κάνουν και αυτοί οι φουκαράδες που δεν διαθέτουν off shore εταιρείες... Την κατάληξη την ξέρετε, εκτός απο το κράξιμο που έφαγε απο 10 εκατομύρια Έλληνες, πήρε πούλο απο το υπουργείο, και μετά και απο το κόμμα του...

Τουτέστοιν φίλτατοι: ναι, ενδεχομένως να υπάρχει στην περίπτωση που συζητάμε ένα κενό νόμου (αν και δε νομίζω, η σύνδεση είναι μισθωμένη υπηρεσία και δεν μπορεί έτσι απλά ιδιώτης να την κάνει ελευθέρας πρόσβασης). Αυτό προφανώς σας δίνει το "δικαίωμα" να μπαίνετε σε ξεκλείδωτα ιδιωτικά δίκτυα, με την δικαιολογία πως δεν γνωρίζετε αν πρόκειται για ξεκλείδωτα δίκτυα απο άγνοια του ιδιοκτήτη ή για ελεύθερα. Και νομικά ενδεχομένως να στέκει το επιχείρημα σας. Και του παραπάνω υπουργού όμως το νομικό επιχείρημα έστεκε. Παρ΄ όλα αυτά όμως, κανείς δεν έσπευσε να πάρει το μέρος του. Γιατί πολύ απλά, μερικά είναι τόσο εξώφθαλμα πρωφανή, ώστε δεν μπορείς απλά να κλείσεις τα μάτια και να τα προσπεράσεις...

Το πρόβλημα εδώ δεν είναι ούτε θέμα νόμων, ούτε θέμα ηθικής. Είναι πολύ απλά θέμα νοοτροπίας. Αυτός που θέλει πραγματικά να είναι τίμιος, θα φροντίσει να μάθει αν το δίκτυο στο οποίο μπαίνει είναι ελεύθερο. Και αν ανακαλύψει πως είναι ξεκλείδωτο απο άγνοια το ιδιοκτήτη, θα φροντίσει να τον ενημερώσει. Τουλάχιστον έτσι λειτούργουν οι άνθρωποι σε κάποια κράτη όπως η Νορβηγία και η Δανία. Σε εμάς εδώ κυριαρχεί η νοοτροπία "δεν το κλείδωσε; ε να παει να κώψει το λαιμό του, ας πρόσεχε", καθώς και η νοοτροπία "το κλείδωσε ο πούστης; ε θα βρώ τρόπο να του το σπάσω γιατί δε γουστάρω να πληρώνω".

Απο εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι οδοντόκρεμες. Θες Internet; υπάρχουν δεκάδες τρόποι να αποκτήσεις ΔΙΚΟ ΣΟΥ internet νόμιμα. Απο τη στιγμή που κολλάς στο WiFi ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, μη ζητάς και επιβράβευση στις αρλούμπες που αραδιάζεις για να μας πείσεις ότι δεν είσαι ένα τυπικό κλεφτρόνι που λυπάται να δώσει μερικά ευρώ, κι ας έχεις PC εκατοντάδων ευρώ...

---------- Προσθήκη στις 03:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:58 ----------

Όσο για τον χρήστη που ανέβασε το thread:

Βαγγέλη, το να σου πω πως είσαι εντελώς λάθος είναι απλά λίγο. Αμα θες Internet, τράβα και αγόρασε. Δε σου χρωστάει κανείς να πληρώνει αυτός για να έχεις Internet εσύ...

Δημοσ.

Φιλε kmpoukouvalas

Τα πραγματα ειναι απλα,οταν το δικτυο ειναι κλειδωμενο ειναι παρανομη η καθε εισοδος χωρις την εξουσιοδοτηση του ιδιωκτητη

αν ειναι ανοιχτο νο προβλεμ:lol:

Δημοσ.

Καλημέρα και από εμενα. Φιλε μου, εάν θες να είσαι μάγκας, παρε το pc σου, κάτσε στο σημείο που θα εργαζεσαι πιο συχνά, δες ποιο δίκτυο πιάνει καλύτερα, ψάξε τον ιδιοκτήτη του, και πες του να του δίνεις π.χ. 5 ευρώ το μήνα για να σου πει τον κωδικό. Έτσι θα είσαι ηθικα τουλάχιστον σωστός

Δημοσ.

Δικαίωμα του κάθε ιδιοκτήτη δεν είναι να αφήσει το δίκτυό του ελεύθερο αν το θέλει;

Αν δεν το θέλει ξεκλείδωτο ας το κλειδώσει.

Παραβίαση κλειδωμένου δικτύου είναι παράνομη.

Πρόσβαση μέσω ξεκλείδωτου - και άρα διαθέσιμου για όλους - δικτύου είναι νόμιμη.

Τώρα αν κάποιος αφήνει ξεκλείδωτο το δίκτυό του από άγνοια πρόβλημά του.

Μπορούσε να έχει ενσύρματη σύνδεση αν δεν ήθελε να μάθει να κλειδώνει το δίκτυό του

ή ας διαβάσει μια σελίδα στο google πως κλειδώνουμε ένα δίκτυο.

Τα ελεύθερα όμως και τα ξεκλείδωτα δίκτυα από ασφάλεια δεν παίρνουν και άριστα.

Δεν θα έκανα ποτέ μια ebanking συναλλαγή μέσω athens wi-fi ή μέσω ξεκλείδωτου δικτύου γείτονα

btw η λύση στο θέμα σου είναι απλή και κοστίζει μόλις 17,06 € / μήνα

http://oteshop.ote.gr/storefront/-/conn-x/internet/conn-x-/prodconnx_aoristou.html

Δημοσ.

ωραίοι είστε :lol:

όταν αφήνεται την πόρτα του σπιτιού σας ανοιχτή δλδ έστω για 5 λεπτά

μου δίνεται το δικαίωμα να μπω μέσα να σας φάω όλα τα τρόφιμα να σας πάρω όλα τα λεφτά να σας γα@Ρ$σω την γυναίκα και θα έχω και δίκιο και ηθικά και νομικά

α ρε Ελλαδάρα με τα ΖΩΑ που βγάζεις...

Δημοσ.

μου δίνεται το δικαίωμα να μπω μέσα να σας φάω όλα τα τρόφιμα να σας πάρω όλα τα λεφτά να σας γα@Ρ$σω την γυναίκα και θα έχω και δίκιο και ηθικά και νομικά

Βεβαια εκει παιζει και μεγααααααλο ρολο το αν η γυναικα θα ειναι ομορφη η οχι :devil::P:o:mrgreen::shifty:

Δημοσ.

Δεν διάβασα να γράφει κανένας για ΗΘΙΚΗ.

Εγώ - όπως και άλλοι - έγραψα για ΝΟΜΙΜΟ και ΠΑΡΑΝΟΜΟ>

ΑΝΗΘΙΚΟ επίσης είναι το να αναφέρεσαι στους συνομιλητές σου σαν "ΖΩΑ".

Εκτός και αν αυτός ο τρόπος επικοινωνίας δείχνει το δικό σου επίπεδο ΗΘΙΚΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Οπότε πάω πάσο.

Επίσης εσύ μπορεί να διαθέτεις την γυναίκα σου στο κοινό και να παίρνεις μάτι. Δικαιωμά σου δεν είναι;

Μπορεί επίσης να αφήνεις την πόρτα σου ανοιχτή για να μπαίνουν οι πεινασμένοι να τρώνε ότι έχεις στο ψυγείο. Δικαίωμά σου δεν είναι;

Που είναι η κλοπή; που είναι το ανήθικο;

Άλλο το νάχεις κλειδώσει την πόρτα και να την παραβιάσουν και άλλο να την έχεις ανοιχτή.

Δημοσ.
Δεν διάβασα να γράφει κανένας για ΗΘΙΚΗ.

Εγώ - όπως και άλλοι - έγραψα για ΝΟΜΙΜΟ και ΠΑΡΑΝΟΜΟ>

ΑΝΗΘΙΚΟ επίσης είναι το να αναφέρεσαι στους συνομιλητές σου σαν "ΖΩΑ".

Εκτός και αν αυτός ο τρόπος επικοινωνίας δείχνει το δικό σου επίπεδο ΗΘΙΚΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Οπότε πάω πάσο.

Επίσης εσύ μπορεί να διαθέτεις την γυναίκα σου στο κοινό και να παίρνεις μάτι. Δικαιωμά σου δεν είναι;

Μπορεί επίσης να αφήνεις την πόρτα σου ανοιχτή για να μπαίνουν οι πεινασμένοι να τρώνε ότι έχεις στο ψυγείο. Δικαίωμά σου δεν είναι;

Που είναι η κλοπή; που είναι το ανήθικο;

Άλλο το νάχεις κλειδώσει την πόρτα και να την παραβιάσουν και άλλο να την έχεις ανοιχτή.

lol τι να σου πω αν δεν μπορείς να καταλάβεις απλά πραγματάκια....

:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...