Προς το περιεχόμενο

Πρόσβαση σε ιδιόκτητα ασύρματα δίκτυα και ασφάλεια

Evangeli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνω για έναν αποδοτικό τρόπο εντοπισμού των κλειδιών (WEP \ WAP \ κλπ...) των διαφόρων ιδιωτικών ασύρματων δικτύων της περιοχής μου έτσι ώστε να μπορώ κι εγώ να συνδέομε σε αυτά και ως επέκταση αυτού να έχω πρόσβαση στο internet. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω για το αν θα έπρεπε να κάνω χρήση ορισμένων επιπλέον εφαρμογών (βλ. Hotspot-Shield) για τους σκοπούς της απόκρυψης ή \ και κρυπτογράφησης των δεδομένων που ανταλλάσω. Τι άλλο θα έπρεπε να γνωρίζω σε εφαρμογές και ρυθμίσεις από την προσωπική σας εμπειρία πριν συνδεθώ σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό ασύρματο δίκτυο;

Φιλικά,

Βαγγέλης.

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνω για έναν αποδοτικό τρόπο εντοπισμού των κλειδιών (WEP \ WAP \ κλπ...) των διαφόρων ιδιωτικών

Φιλικά,

Βαγγέλης.

Οπως το λες,ειναι ιδιοτηκα,η εξης πραξη ειναι παρανομη και αμα σε παρουν χαμπαρι τοτε θα την παθεις

Δημοσ.

Σοπάτε ρε παλικάρια... Μιλάτε σοβαρά τώρα; Σας έπιασαν τα ιδεολογικά σας βραδιάτικα; Δεν νομίζω πως είναι τόσο παράνομο αν - σε περιπτώσεις ανάγκης - μπορούσα να κάνω χρήση λίγο από το bandwidth μια άλλης σύνδεσης. Εγώ δεν ρώτησα πώς να μπω στον υπολογιστή του άλλου, αλλά πολύ απλά, πως θα μπορούσα να κάνω χρήση λίγο από την σύνδεση του γείτονα όταν το έχω πραγματικά ανάγκη. Σιγά τώρα μην κόψω και τον ΟΤΕ στο σπίτι μόνο και μόνο επειδή "έγινα" ξαφνικά μάγκας... Πείτε απλά ότι δεν γνωρίζεται ή ότι δεν γουστάρετε να το πείτε και αφήστε τα ιδεολογικά στην άκρη και την κοροϊδία προς τον πρόσωπο μου. Δεν είστε υποχρεωμένοι να μου απαντήσετε - προφανώς - αλλά δεν σας έχω δώσει το δικαίωμα - νομίζω - να με κοροϊδεύεται δημοσίως. Από την στιγμή που όλοι λίγο πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε το πώς, αυτό που κάνετε ονομάζετε τουλάχιστον ειρωνεία…

Φιλικά,

Βαγγέλης.

Δημοσ.
Σοπάτε ρε παλικάρια... Μιλάτε σοβαρά τώρα; Σας έπιασαν τα ιδεολογικά σας βραδιάτικα; Δεν νομίζω πως είναι τόσο παράνομο αν - σε περιπτώσεις ανάγκης - μπορούσα να κάνω χρήση λίγο από το bandwidth μια άλλης σύνδεσης. Εγώ δεν ρώτησα πώς να μπω στον υπολογιστή του άλλου, αλλά πολύ απλά, πως θα μπορούσα να κάνω χρήση λίγο από την σύνδεση του γείτονα όταν το έχω πραγματικά ανάγκη. Σιγά τώρα μην κόψω και τον ΟΤΕ στο σπίτι μόνο και μόνο επειδή "έγινα" ξαφνικά μάγκας... Πείτε απλά ότι δεν γνωρίζεται ή ότι δεν γουστάρετε να το πείτε και αφήστε τα ιδεολογικά στην άκρη και την κοροϊδία προς τον πρόσωπο μου. Δεν είστε υποχρεωμένοι να μου απαντήσετε - προφανώς - αλλά δεν σας έχω δώσει το δικαίωμα - νομίζω - νπα με κοροϊδεύεται δημοσίως. Αό την στιγμή που όλοι λίγο πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε το πώς, αυτό που κάνετε ονομάζετε τουλάχιστον ειρωνεία…

Φιλικά,

Βαγγέλης.

αν - σε περιπτώσεις ανάγκης -

πάρε mobile Internet να είσαι καλυμμένος και νομικά και ιδεολογικά

ναι δεν ρώτησες να μπεις στο pc του ρώτησες απλά πως να χρησιμοποιήσεις κάτι τσάμπα που ο άλλος πληρώνει για αυτό

την γυναίκα/γκόμενά σου την δίνεις και στους γείτονες εσύ όταν έχουν ανάγκη για λίγο ;

ναι ειρωνεία είναι όταν δεν ξέρεις τι ρωτάς γιατί αν αύριο έρθω εγώ και σου χρησιμοποιώ λίγο το bandwidth δεν θα έχεις την ίδια άποψη

πέρα από αυτό αν διάβαζες τους κανόνες τέτοια φάση εδώ δεν συζητιέται

αν πάλι επιμένεις το google είναι φίλος σου, αν ο γείτονά σου είναι και αυτός στόκος και το κλειδώνει με Wep σπάει με linux με γνώση και υπομονή

αν πάλι είναι wap2 τότε πάρε mobile Internet για ώρα ανάγκης

• Moderators
Δημοσ.
Δεν νομίζω πως είναι τόσο παράνομο αν - σε περιπτώσεις ανάγκης - μπορούσα να κάνω χρήση λίγο από το bandwidth μια άλλης σύνδεσης.

..κατα το"Δεν ειμαι πολυ εγκυος,μονο λιγο"ε?

Δημοσ.

Μπαινω μονο σε δικτυα ελευθερα για τον απλο λογο οτι βρισκω τοσα πολλα με αυτη τη συσκευη ακομα και αν ειμαι σε περιοχη με ελαχιστα σπιτια που δεν χρειαζεται να μπω στην διαδικσια να σπασω καποιο.

Επομενος ειμαι 100% νομιμος και εχω και οσο internet θελω.

Παρ' ολα αυτα υπαρχει και το backtrack kit που με λιγα κλικ οταν το δοκιμασα καταφερνει να σπασει δικτυα σε 2-3 λεπτα

• Moderators
Δημοσ.

Μπαινω μονο σε δικτυα ελευθερα για τον απλο λογο οτι βρισκω τοσα πολλα με αυτη τη συσκευη ακομα και αν ειμαι σε περιοχη με ελαχιστα σπιτια που δεν χρειαζεται να μπω στην διαδικσια να σπασω καποιο.

Επομενος ειμαι 100% νομιμος και εχω και οσο internet θελω.

Με το ελευθερα εννοεις ξεκλειδωτα?

• Moderators
Δημοσ.
Ναι τα ξεκλειδωτα

Αλλο ξεκλειδωτα,αλλο ελευθερα λοιπον.Και οχι δεν εισαι καθολου 100% νομιμος οπως ειπες πριν,οταν χρησιμοποιεις το ξεκλειδωτο δικτυο του γειτονα.

Δημοσ.

Οκ μπορεις να μου πεις πως να ξεχωριζω με 100% επιτυχια τα ξεκλειδωτα απο τα ελευθερα?

Που ξερω εγω αν ο αλλος γουσταρει να το εχει ως hotspot.

Εγω προσωπικα ειχα το δικο μου ρουτερ ετσι γιατι μπροστα απο το σπιτι μου ηταν μια πλατεια με πολλα πιτσιρικια και το ειχα αφησει εσκεμενα για κανα χρονο ελευθερο/ξεκλειδωτο.

• Moderators
Δημοσ.
Οκ μπορεις να μου πεις πως να ξεχωριζω με 100% επιτυχια τα ξεκλειδωτα απο τα ελευθερα?

Εγω θα σου πω αν ειναι ελευθερο ή απλα ειναι ενα ξεκλειδωτο δικτυο καποιου γειτονα που συνηθως δεν εχει τις γνωσεις να το κλειδωσει?Εσυ θα το βρεις αυτο αν θελεις να εισαι νομιμος.

Tip :Συνηθως τα ελευθερα εχουν περιγραφικο ssid (free internet,free hotspot,etc)

Που ξερω εγω αν ο αλλος γουσταρει να το εχει ως hotspot.

Ρωτα τον.

Εγω προσωπικα ειχα το δικο μου ρουτερ ετσι γιατι μπροστα απο το σπιτι μου ηταν μια πλατεια με πολλα πιτσιρικια και το ειχα αφησει εσκεμενα για κανα χρονο ελευθερο/ξεκλειδωτο.

Προσωπικα οπως ειπες.Αυτο δεν μεταφραζεται αυτοματα οτι καθε ξεκλειδωτο δικτυο λειτουργει με το σκεπτικο που λειτουργησες εσυ οταν ειχες αφησει ξεκλειδωτο το δικο σου.

Δημοσ.

απο την στιγμη επομενως που παιζουμε με τους ορους νομιμο ή παρανομο το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι απο την στιγμη που δεν υπαρχει νομικο πλαισιο που να σου απαγορευει να συνδεθεις σε ενα ανοικτο ασυρματο δικτυο (ειτε ελευθερο ειτε ξεκλειδωτο) τοτε εισαι νομιμος.

Μη γινεσαι υπερβολικος, ξερει οτι εχω δικιο.

Αν παλι εννοεις οτι δεν ειναι ηθικο και καταλαθος το ονομαζεις νομιμο τοτε συμφωνω. Για εσενα δεν ειναι ηθικο. Για εμενα ειναι.

Tip :Συνηθως τα ελευθερα εχουν περιγραφικο ssid (free internet,free hotspot,etc)

το δικο μου προσωπικο hotspot δεν ειχε

επισης δεν εχω σπουδασει ονοματολογια και εννοιολογια ασυρματον δικτυων

Συγνωμη γι'αυτο.

Ρωτα τον.

Να του αφησω ενα τχτ στον σκληρο δισκο ισως? Σου κανει?

Προσωπικα οπως ειπες.Αυτο δεν μεταφραζεται αυτοματα οτι καθε ξεκλειδωτο δικτυο λειτουργει με το σκεπτικο που λειτουργησες εσυ οταν ειχες αφησει ξεκλειδωτο το δικο σου.

Σωστα αλλα απο την στιγμη που δεν γνωριζεις τι απο τα 2 ειναι τοτε δεν μπορεις να κατηγορησεις τον εαυτο σου που μπαινεις

• Moderators
Δημοσ.
Αν παλι εννοεις οτι δεν ειναι ηθικο και καταλαθος το ονομαζεις νομιμο τοτε συμφωνω. Για εσενα δεν ειναι ηθικο. Για εμενα ειναι.

i rest my case.

10 χαρακτηρες

Δημοσ.
i rest my case.

10 χαρακτηρες

το να επιβαλεις σε αλλους ανθρωπους να θεωρουν ηθικο κατι που θεωρεις εσυ ηθικο παραπεμπει σε αλλες ιδεολογιες. Ιδεολογιες οπου επιβαλουν στους ανθρωπους την αυστηρη ομοιομορφια με τα δικα σου ιδεοδη = χουντα.

Εχεις καποιο επιχειρημα και οχι απλα κλισε εκφρασεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...