Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση XP σε laptop που έχει Vista

snake4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα....... προσπαθω να κανω εγκατασταση xp σε vista σε λαπτοπ dell

κανει κανονικα εγκατασταση αρχειων.....και μετα οταν ειναι να κανω εγκατασταση τα xp και να διαγραψω τα vista μου λεει δεν βρεθηκε σκληρος δισκος.......

ΒΟΗΘΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....

Δημοσ.
καλησπερα....... προσπαθω να κανω εγκατασταση xp σε vista σε λαπτοπ dell

κανει κανονικα εγκατασταση αρχειων.....και μετα οταν ειναι να κανω εγκατασταση τα xp και να διαγραψω τα vista μου λεει δεν βρεθηκε σκληρος δισκος.......

ΒΟΗΘΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....

Τι ακριβώς κάνεις?? Πότε στο βγάζει?

Γενικά όταν κάνεις νέα εγκατάσταση δεν παίζει κανένα ρόλο το λειτουργικό που έχεις ήδη εγκατεστημένο. Συνήθως είναι πολύ απλό. Βάζεις το cd εγκατάστασης, κάνεις boot από το CD, και ακολουθείς της οδηγίες, δλδ διαλέγεις το partition που θα γίνει η εγκατάσταση (γίνεται και format πρώτα).

Δημοσ.
Τι ακριβώς κάνεις?? Πότε στο βγάζει?

Γενικά όταν κάνεις νέα εγκατάσταση δεν παίζει κανένα ρόλο το λειτουργικό που έχεις ήδη εγκατεστημένο. Συνήθως είναι πολύ απλό. Βάζεις το cd εγκατάστασης, κάνεις boot από το CD, και ακολουθείς της οδηγίες, δλδ διαλέγεις το partition που θα γίνει η εγκατάσταση (γίνεται και format πρώτα).

οταν βγαζει τις 3 επιλογες....1. πατηστε για να κανετε εγκατασταση xp....

2. πατηστα για να διορθωσετε.......

3. πατηστε για εξοδο.....

παταω εντερ για εγκατασταση και μου βγαζει δεν βρεθηκε σκληρος δισκος.....

Δημοσ.

Λογικά δεν βρίσκει τον sata controller σου. Μπορείς να δεις αν έχει στο bios επιλογή για "ide mode" στους σκληρούς δίσκους, αλλιώς, γίνεται να περάσεις τους drivers του sata controller στο iso των xp με το nlite.

Αν και προσωπικά θα σου πρότεινα πως αν δεν χρειάζεσαι κάποιο ιδιαίτερο πρόγραμμα που να δουλεύει μόνο σε xp να μείνεις σε vista ή να πας σε 7.

Δημοσ.

δεν βρεθηκε σκληρος δισκος=

Χρειάζεται να βρείς τους driver για τον controller του σκληρού δίσκου,να τον βάλεις αποσυμπιεσμένο σε κάποιο USB stick και να επιλέξεις κατά την εγκατάσταση την επιλογή φορτώματος επιπλέον οδηγών για σκληρούς δίσκους,αν δεις στην κάτω μπάρα το πρώτο νομίζω μήνυμα που βγάζει είναι να πατήσεις F6 αν χρειάζεται οδηγός.

Δημοσ.
Λογικά δεν βρίσκει τον sata controller σου. Μπορείς να δεις αν έχει στο bios επιλογή για "ide mode" στους σκληρούς δίσκους, αλλιώς, γίνεται να περάσεις τους drivers του sata controller στο iso των xp με το nlite.

Αν και προσωπικά θα σου πρότεινα πως αν δεν χρειάζεσαι κάποιο ιδιαίτερο πρόγραμμα που να δουλεύει μόνο σε xp να μείνεις σε vista ή να πας σε 7.

δεν εχει αυτην την επιλογη........ πως να το κανω με το nlite

---------- Προσθήκη στις 19:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:52 ----------

Χρειάζεται να βρείς τους driver για τον controller του σκληρού δίσκου,να τον βάλεις αποσυμπιεσμένο σε κάποιο USB stick και να επιλέξεις κατά την εγκατάσταση την επιλογή φορτώματος επιπλέον οδηγών για σκληρούς δίσκους,αν δεις στην κάτω μπάρα το πρώτο νομίζω μήνυμα που βγάζει είναι να πατήσεις F6 αν χρειάζεται οδηγός.

δε βγαζει f6.......

ενω δε βγαζει το f6 μετα βγαζει δεν βρεθηκε σκληρος δισκος......

---------- Προσθήκη στις 19:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:55 ----------

τωρα μου εβγαλε f6....

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση,αν έχεις κάπως πιο γρήγορο pc ίσος δεν προλαβαίνεις να το δεις αν αποσπαστεί η προσοχή σου,το μήνυμα με το F6 το βγάζει στην αρχή πριν την αντιγραφή αρχείων.

Δημοσ.

οκ μου εβγαλε f6 αλλα με λεει εισαγετε τη δισκετα Α για εγκατασταση στοιχειων

δηλαδη οταν μου λεει αυτο να βαλω το φλασακι με συμπιεσμενο τους drivers του σκληρου?

που θα τους βρω μπορειτε να μου πειτε...... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δημοσ.

τα XP δεν βλέπουν flashάκια τι του λέτε του ανθρώπου και θα ψάχνετε να δει τι μαλακία κάνει

Nlite μονο για να κάνει embedded τους drives για δει τον δίσκο

από την άλλη βέβαια γιατί να βάλεις xp φίλος βάλε win 7 ή linux

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να το δουν το φλασακι τα ΧΡ,εδώ μιλάμε για κατάσταση MS-DOS,και από την στιγμή που το BIOS υποστηρίζει USB το dos πολύ ευχαρίστως το βλέπει σαν σκληρό δίσκο,χωρίς παράπονα.

+1 για τα win7

Δημοσ.
Δεν χρειάζεται να το δουν το φλασακι τα ΧΡ,εδώ μιλάμε για κατάσταση MS-DOS,και από την στιγμή που το BIOS υποστηρίζει USB το dos πολύ ευχαρίστως το βλέπει σαν σκληρό δίσκο,χωρίς παράπονα.

+1 για τα win7

το παιδί λέει τι κάνει boot από cd και πατάει F6....

κάνε έτσι εσύ και αν δουν στικάκι τα xp σφύρα μου...

Δημοσ.

Ενδέχεται,πολύ καιρό έχω να το κάνω μέσα από το install τον ΧΡ.Τι βλέπει; μόνο δισκέτα;που δεν υπάρχει σε netbook,ε; Ότι μπορείς να δεις USB από το DOS πάντως είναι 100%

Δημοσ.
Ενδέχεται,πολύ καιρό έχω να το κάνω μέσα από το install τον ΧΡ.Τι βλέπει; μόνο δισκέτα;που δεν υπάρχει σε netbook,ε; Ότι μπορείς να δεις USB από το DOS πάντως είναι 100%

xp μόνο δισκέτα λέμε

το οτι το pc μπορεί να bootάρει από usb είναι παντελώς άλλο πράγμα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...