Προς το περιεχόμενο

Asus p5w dh deluxe και μνήμες 6400

akpe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες

Πρόσφατα απέκτησα ένα σετάκι από 4x1gb μνήμες corsair XMS2-6400, συγκεκριμένα στα 800mhz, με timings cl4, 4-4-4-12.

Τις εγκατέστησα, σε ένα σύστημα με μητρική asus p5w dh deluxe (bios 2901) και επεξεργαστή E6600 στα 2.24ghz, αλλά αντιμετωπίζω τα εξής προβλήματα

α) Το bios στο post τις βλέπει ως PC2-5300 Dual Interleaved, και βλέπει μόνο 3200mb

β) Τα vista (36bit) βλέπουν και τα 4gb (!) αλλά σύμφωνα με το cpu-z ως 333.9mhz αντί για 400.

Και αρχίζουμε τις ερωτήσεις.

Είμαι σχεδόν σίγουρος (μπορεί να κάνω και λάθος) οτι τις παλιές μνήμες (ίδιες με cl5 timing) που είχα το bios τις έβλεπε ως PC2-6400. Τώρα που τις δοκίμασα τις βλέπει και αυτές PC2-5300.

Έχει σχέση το bus speed του επεξεργαστή μου (267.1mhz); Αν ναι, αναβαθμίζοντας σε εναν q9650 που είναι η επόμενη αναβάθμισή μου θα τις βλέπει κανονικά ως 6400;

EDIT!: σύμφωνα με το manual της μητρικής μνήμες cl4 γίνονται αυτόματα ddr2-533 λόγω chipset limitation... αλλά και πως αλλάζοντας τα timings σε cl5 θα τις δεί κανονικά... οπότε ουσιαστικά τα αλλάζω έτσι:

Cas# = 5

Ras to Cas = 5

Precharge time = 5

Active time = 18

Σωστά;

Θενξ ιν αντβάνς!

• Super Moderators
Δημοσ.

Α) ενεργοποίησε την επιλογή Memory Remap από το Bios, την έχει από default disabled αυτό το μοντέλο

Β) Ρύθμισέ τις manually να παίζουν στη συχνότητα/timings/τάση που ορίζει η Corsair

Δημοσ.

αν παιξεις παραπανω απο αυτα που λεει η corsair ετοιμασου για μπλε οθονες με το παραμικρο στη συγκεκριμενη μητρικη

βασικα και με τα 4GB απλως μπορει να δεις μπλε οθονες

Δημοσ.

Θένξ θρές, τα δοκίμασα αυτά αλλά τίποτα. Μου είχε σπάσει τα νεύρα και ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω, αλλά τελευταία στιγμή βρήκα την ρύθμιση που χρειαζόταν...

Βασικά έπλεπε απλά να επιλέξω jumperfree configuration από το advanced, και να ρυθμίσω χειροκίνητα τις μνήμες σε 6400. Επανέφερα και τα timings στο αυτόματο, και δούλεψε flawlessly.

Δεν ξέρω αν θα τα επαναφέρω χειροκίνητα τα timings, ίσως το δοκιμάσω αφού περάσω τα 7ρια :)

Θενξ εγκέν!

Δημοσ.
Α) ενεργοποίησε την επιλογή Memory Remap από το Bios, την έχει από default disabled αυτό το μοντέλο

Β) Ρύθμισέ τις manually να παίζουν στη συχνότητα/timings/τάση που ορίζει η Corsair

Γ) δώστους ένα κλικ ρεύμα παραπάνω από όσο θέλουν και στο chipset για να τις αντέχει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...