Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή dvd recorder σε λάπτοπ.

eleniana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω ένα Toshiba A200-23U. Εδώ και πάρα πολύ καιρό το αντιγραφικό ούτε αναγνωρίζει cd/dvd , ούτε αντιγράφει, ούτε τίποτα.Είναι νεκρό. Σκέφτηκα λοιπόν και γω να το αλλάξω. Αυτό που φοράει πάνω είναι ένα panasonic uj-870. Θέλω να ρωτήσω (σαν ασχετούλα που μαι :o) αν είναι σύνδεση sata. Στο νετ που το ψαξα λέει ATAPI. Θα πρέπει λοιπόν να το αλλάξω με το ίδιο; Έχετε να προτείνετε κάτι; Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Ευχαριστώ :-)

Δημοσ.

Καλωσήρθες :-)

Με ένα πρόχειρο googling για ATAPI (IDE) το βλέπω και εγώ - αν και με το everest θα σιγουρευτείς 100% -. Δεν είναι ανάγκη να το αντικαταστήσεις με το ίδιο, απλά με ένα συμβατό. Αλλά πριν την απόφαση για αλλαγές, τσέκαρε μήπως είσαι ακόμα εντός εγγύησης ;)

Δημοσ.

eleniana το DVDRW που πρέπει να αγοράσεις είναι IDE/ATAPI και όχι SATA που ανέφερε ο neouli. Πρόσφατα χρειάστηκε να αλλάξω το dvdrw φίλου και ζορίστικα να βρω ide/atapi. ΔΕΝ χρειάζεται να πάρεις το ίδιο (δεν θα βρεις κιόλας) αλλά κάποιο με κατάλληλο βύσμα.

Δες το παρακάτω

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3378589

Για την αλλαγή, τα πράγματα είναι περίπου όπως τα λεει ο neouli αλλά άμα είσαι άπειρος, οι οδηγίες δεν είναι πρακτικές. Ψάξε στο youtube για video αλλαγής dvd και θα βρεις μπολικο υλικό.

Μια ακόμα λεπτομέρεια είναι το μπροστινό καπάκι (bezel). Απλά πρέπει να βγάλεις το καπάκι από το παλιό και να το βάλεις στο καινούργιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...