Προς το περιεχόμενο

Πόσα λεφτά παίρνει ενας δόκιμος;

aris1986

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιτα οταν ήμουν Ξάνθη έπαιρνα 700Ε +επιδοματα χριστουγενων+κατι υπολοιπα ετους+σκοινακια.Τώρα εκτος παραμεθωριου και με τις μειώσεις πήγε στα 560Ε, και μάλλον κόψανε και τα επιδόματα οπότε εσφιξαν τα πραγματα.

Με τα λεφτά αυτά μια χαρά την έβγαζα στην Ξάνθη και έκανα και ζωάρα αφου η πόλη είναι πολύ όμορφή. Ρώτα για να εισαι σίγουρος τι γίνεται με τα επιδόματα(παραμεθωρίου κτλ) γιατι χωρίς αυτά θα ζοριστείς.

Δημοσ.

Τhanks παιδια...Θα παω να ρωτήσω 2 παιδια που κανανε την θυτεία τους ως μόνιμοι...αρκει να τους βρω σε κανα ιντερνετ καφε που παίζουν wow :lol:

Δημοσ.
Και τι έγινε που θα τους τρέξουν; Θα κάνουν υπομονή μόνο για τους μήνες της Σχολής, όπου ΚΑΝΕΙΣ δεν δικαιούται να σε ακουμπήσει, να σου κάνει καψόνι, κλπ

Καμία σχέση

, και μετά θα πάνε να πάρουν την ειδικότητά τους. Σιγά τα δύσκολα ρε παιδιά. Τα δύσκολα δεν είναι στο Στρατό. Μετά είναι.

Την ειδικότητα την παίρνεις στην σχολή, όχι μετά.

if μηχανικός

{

ΔΕΑ(ΤΧ) = "Όλα τα λεφτά"

}

Δημοσ.

Aν σε ψήνει η ιδέα του να γίνεις δόκιμος διάλεξε ειδικές δυνάμεις....Δηλωσε κατ'επιλογη να παρουσιαστείς σε κέντρο ειδικών δυνάμεων π.χ Πεζοναύτης Αυλώνα και οταν με το καλο ερθει η ημερα για την επιλογη 10-15 ημερες περιπου αφου παρουσιαστείς κανε τα αγωνίσματα σου και καιθάρισες.....

Εχει καποια εξτραδάκια απο χρηματα οπως 50αρες,σχοινάκια,αποβάσεις,"συναγερμούς",είσαι σε καλές περιοχες π.χ Αυλώνα,Βολο,Δραμα,Νάουσα,Σέρρες, και σε πάει καλά η υπηρεσία.Η αλήθεια είναι οτι σε καθημερινή βαση θα έχεις λιγο τρέξιμο καθως καθε μερα σε σωμα ειδικων δυνάμενων υπάρχει εκπαίδευση π.χ προ-πορειες,βολές,θαλασσίες,Αναρρίχηση - Καταρρίχηση.....(γενικότερα καθε μέρα κάτι θα αποφασίσει ο διοικητης να κάνει το ταγμα και εικονες που θα βλεπεις τα φανταρια να τριγυρνάνε μεσα στο στρατόπεδο σαν την αδικη κατάρα δεν παίζει με τίποτα...)

Απο υπηρεσίες όπως σου είπα στο τάγμα που ημουν εγω ήταν 3-4 τον μήνα και αν είχες υπηρεσία την Κυριακή τότε μια απο τις επομενες 5 εργασιμες ημέρες είχες απαλλαγή...Τα χρήματα απο τις ασκήσεις που συμμετείχες τα έπαιρνες μετά απο κάποιο διάστημα ομως το σιγουρο είνια οτι οταν ολοκληρωθει η θητεία σου θα έχεις εισπράξει ότι σου αναλογεί...

Τέλος δεν ξερω κατα πόσο σε ενδιαφέρει αλλα έχεις εξτρα μοριοδότηση σε "διαγωνισμους" που αφορουν την προσληψη σε σώματα ασφαλείας...Αν θυμαμαι καλα 150 μορια ως φαντάρος στις ειδικες δυναμεις + 150 μόρια ως δόκιμος στις ειδικές δυνάμεις (ίσως στον αριθμό των μοριων να κανω λάθος ομως σιγουρα οσοι υπηρετουν στις ειδικές δυνάμεις λαμβάνουν μοριοδοτηση και εξτρα μορια οσοι ήταν και δόκιμοι)

P.s:Αφου ορκιστείως ως δόκιμος περνάς ένα ακόμα σχολείο στην Ρεντίνα αν θυμάμαι καλά

Δημοσ.
Aν σε ψήνει η ιδέα του να γίνεις δόκιμος διάλεξε ειδικές δυνάμεις

:rolleyes:

Το καρότο:

Εχει καποια εξτραδάκια απο χρηματα

Πω πω! Τέλεια!:lol:

...50αρες,σχοινάκια,αποβάσεις,"συναγερμούς".... προ-πορειες,βολές,θαλασσίες,Αναρρίχηση - Καταρρίχηση.....(γενικότερα καθε μέρα κάτι θα αποφασίσει ο διοικητης να κάνει το ταγμα...)

Θα περάσεις πολύ ωραία :shock:

Δημοσ.

Πριν κάποια χρόνια τα χρήματα 400-450+105 εκτός έδρας+τις υπηρεσίες που εκανες Κυριακές ή αργίες(κανα 20φραγκο η καθε μια).

Ενταξει καλα λεφτουδακια ειναι(αν σκεφτεις οτι ενδέχεται να σαπίσεις σε καποιο φυλάκιο οποτε θα σου μείνουν ολα στην άκρη).

Κυπρο έπαιρναν πολυβολητές(στο πεζικο)και καποιους λιγους απο ειδικές.

Αν θες να πας δοκιμος για'μενα πηγαινε ειδικές δυνάμεις,οχι για τα λεφτα κλπ(λες και ζεις με 500 ευρω)αλλα για τις εμπειρίες,βεβαια θα φας ενα καποιο ζορι στο Κεαπ αλλα εντάξει αξίζει(η Σχαλ μετα θα σου φαίνεται παιγνιδάκι),επίσης υπηρετώντας ως δόκιμος,θα μάθεις και κανα 2-3 πραγματα που θα σου φανούν γενικότερα χρήσιμα και δεν θα περάσεις 1 χρόνο σκουπίζοντας και κάνοντας οτι λεει ο καθε πυροβολημένος.

Δημοσ.

Πολλές φορές το να πας δόκιμος δεν το κάνεις για να βγάλεις κάποια λεφτά. Το κάνεις άπλα για να βγάλεις το Στρατο. Τι θέλω να πω. Έχω ένα γνωστό μου ο οποίος αυτί τι στιγμή είναι σε ένα φυλάκιο, έχει έξοδο μέρα πάρα μέρα από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Αποτέλεσμά: χρειάζεται 250+ ευρώ το μίνα για να τα βγάλει πέρα.Αν δεν έχεις τέτοια λεφτά η αν η οικογένειά σου δεν την παλεύει να σου δίνει τόσα δεν έχεις άλλη επιλογή από το να πας δόκιμος για να επιβιώσεις

Δημοσ.

@ Physics_Rulez

Nα ξεκαθαρίσω κάτι:Ουδεμία σχέση έχω με τον στρατό με την έννοια οτι κανενα μελος της οικογένειας μου δεν "εργάζεται" στα ελληνικά στρατά.Η μονη μου σχέση με τον στρατό είναι οτι υπηρέτησα 12 μηνες σε ειδικές δυνάμεις χωρις καν να το επιλέξω ο ίδιος.Ειχα παρουσιαστεί ως πεζικάριος στην Νιγρίτα Σερρων και λιγες μερες μετα την ορκωμοσία μάζεψαν εμενα και καμια 20αρια ατομα για Βολο ως πεζοναυτες χωρις κανενας μας να έχει δηλώσει κάτι τέτοιο.Κρίνοντας ομως εκ του αποτελέσματος έκανα μια θητεία λιγότερο βαρετη απο το να υπηρετούσα σε ένα φυλάκιο όντας αγγαρειομάχος και σκοπετάνθρωπος....(σου τα αναφέρω όλα αυτα όχι γιατι έχω καποιο πρόβλημα μαζί σου απλά καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία για την αποφυγή παρεξηγήσεων περι "καρότων" κτλ.Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να επηρεάσω αποφάσεις απλα παραθέτω τα φανταρικά μου βιώματα...)

Σχετικά με τον φίλο που ρώτησε περι αμοιβής ως δόκιμος....Ένα χρόνο πριν το μηνιατικο στις ειδικές δυνάμεις ήταν 540€-570€.Απο εκει και πέρα η αμοιβή για την 50αρα αν θυμαμαι καλα ήταν 35€ για τα σκοινάκια 20€ την ημέρα(όμως τα σκοινάκια διαρκουσαν 12 ημέρες),αποβαση 30€-40€ την ημέρα.Κατα την διάρκεια ενος ημερολογιακου ετους οι πενηντάρες ήταν δύο,οι αποβάσεις τρεις,και τα 12ημερα σκοινάκια 2 φορές...

Στα θετικά(οπως τα βλέπω εγω στο μυαλό μου) αν αποφασίσεις να πας δόκιμος σε ειδικές δυνάμεις...Καταρχην δεν έχεις μεταθέσεις και γνωρίζεις εκ των προτέρων οτι θα είσαι Αυλωνα,Βολο,Ρεντίνα,Δράμα,Νάουσα.Επίσης οι ρόλοι και ο βαθμος στις ειδικές δυνάμεις παιζουν σημαντικό ρόλο.Είσαι ανωτερος απο επαγγελματίες οπλίτες,είσαι ανώτερος απο μόνιμους υπαξιωματικους(αποφοιτους της σχολης Σ.Μ.Υ) και κατώτερος απο μόνιμους αξιωματικους του ελληνικου στρατου.Σου το λεω αυτο γιατι βλέποντας λίγα πράγματα στο πεζικό άκουσα ουκ ολιες φορές ατάκες απο ΕΠΟΠ προς δοκιμους "ε σειρα πανε πιασε μου ενα καφε απο το ΚΨΜ γιατι εχω και δεκα χρονια στο στρατο ενω εσύ μετρας κατι μήνες".Δέχεσαι εντολές απο ανωτέρους σου βάση βαθμού και όχι απο άτομα που μετράνε περισσότερα χρόνια στο στρατό.....Σχετικά με τις υπηρεσίες οι δοκιμοι είχαν 3-4 το μήνα ως Β ΑΥΔΜ.Τέλος οπως ανεφερα και πιο πάνω έχεις έξτρα μοριοδότηση αν σε ενδιαφέρει η "πρόσληψη" σε σώματα ασφαλείας.

Στα αρνητικά είναι το καθημερινό σου πρόγραμμα με την εννοια οτι ξεκινάς το πρωινο σου με γυμναστική,στην συνέχεια ακολουθεις κανονικότατα στην εκπαιδευση η οποια περιλαμβάνει οπως προείπα θαλασσίες,προπορείες,βολές,αναρρίχηση καταρρίχηση πυργου,εκπαίδευση των φαντάρων στις ειδικότητες τους....(αλλά στις 3 το μεσημέρι θα εισαι σπιτάκι σου αν δεν έχεις υπηρεσία).Επισης όπως σου είπα οι ασκήσεις είναι αρκετά συχνές με την πλεον επίπονη το δωδεκαημερο καθως ξεχνάς όλες τις ανέσεις σου....Τέλος στα αρνητικά είναι το σχολείο που θα περάσεις στην Ρεντίνα όταν με το καλό ορκιστεις ως δόκιμος...

P.S:Αν πάντως έχεις ονειρευτεί την θητεια σου ως δόκιμος αραχτός με φραπέδες τότε καλύτερα μακριά απο ειδικές δυνάμεις...

Δημοσ.

Εγω φιλε μου ημουν δοκιμος μαυρος... (τεθωρακισμενα..)

καθεσαι 5 μηνες παραπανω αλλα αλλη ζωη... καμια σχεση...

αν υπολογισεις οτι ο απλος φανταρος ειναι μεσα 24/24 και εσυ 8ωρακι... οι 5 μηνες ειναι το ιδιο... (δεν λεω λιγοτερο γιατι οι φανταροι περνουν και εξοδους και τετοια...)

σου λεω περασα ζωη και κοτα...!!!

2.30 εξω και ταβλακι,φραπεδια μετα μπαρακια... και την αλλη μερα 7 μεσα.... Σ.Κ.??? φυσικα και εξω.... υπηρεσια εκανα 1 τον μηνα αλλα ηταν σε φυλακιο 7ημερη.... και μετα 2 μερες απαλλαγη τις επερνα πεμπτη... και εκανα π-π-σ-κ... τετραημερο....

αυτο στην παραμεθωριο που επερνα +150 με 200 ευρω δεν θυμαμαι ακριβως περασαν και 2,5 χρονια...

καλα ειναι αν κανεις οικονομικη ζωη....

αλλα στο προτεινω... αν δεν βαριεσαι η εχεις καποιες υποχρεωσεις πηγαινει...

θα εισαι ''ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ'' ετσι οπως λεγονται και οι δοκιμοι....

ωραια ειναι... αρκει να μην το παιζεις καποιος στους φανταρους..

εγω προσωπικα ..( με περνουν ολοι τηλεφωνο και οταν με βρισκουν στο δρομο με χαιρετανε.. και μιλαμε....) οποτε καταλαβαινεις.... :-):-)

Δημοσ.
Καμία σχέση

Την ειδικότητα την παίρνεις στην σχολή, όχι μετά.

if μηχανικός

{

ΔΕΑ(ΤΧ) = "Όλα τα λεφτά"

}

Μηχανικος ορκιστηκα τον Μαιο!Τει σπουδαζα.Αμα τους παω πτυχιο λες να μπω δοκιμος με ειδικοτητα μηχανικου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...