pankar Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα, Σήμερα προσπάθησα να κάνω αξιολόγηση για ένα κατάστημα στο skroutz.gr. Επειδή ήταν η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο, μου εμφάνισε ένα παράθυρο - πρωτού με βγάλει στην σελίδα συγγραφής της αξιολόγησης - στο οποίο ήταν υποχρεωτική η καταχώρηση του κινητού μου τηλεφώνου (!). Προφανώς και δεν έδωσα μια τόσο ευαίσθητη προσωπική πληροφορία (βλ. διαφημιστικές που αποστέλλουν μηνύματα σε ανυποψίαστους χρήστες και χωρίς αυτοί να απαντήσουν τους χρεώνουν υπέρογκα ποσά -- δεν υποστηρίζω ότι αυτό ισχύει και σε αυτή την περίπτωση αλλά πολλά έχουν δει τα μάτια μας). Τους έχω στείλει (στους admins του site) σχετική ερώτηση (γιατί δηλαδή είναι υποχρεωτική η καταχώρηση κινητού τηλεφώνου) αλλά ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω για αυτό το θέμα; Ευχαριστώ Παναγιώτης
nemlah Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Το κινητό χρησιμοποιείται απλά και μόνο ως μέσο να αντιστοιχεί σε κάθε χρήστη ένας και μόνο ένας λογαριασμός. Δεν λάβαμε κάποιο σχετικό email σήμερα οπότε άμα μπορείς ξαναστέιλε το στο admin papaki skroutz.gr Φιλικά Skroutz Devs
pankar Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Το κινητό χρησιμοποιείται απλά και μόνο ως μέσο να αντιστοιχεί σε κάθε χρήστη ένας και μόνο ένας λογαριασμός. Δεν λάβαμε κάποιο σχετικό email σήμερα οπότε άμα μπορείς ξαναστέιλε το στο admin papaki skroutz.gr Φιλικά Skroutz Devs Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν απέστειλα email, αλλά έκανα post εδώ. Η αιτιολόγηση που μου δώσατε οφείλω να ομολογήσω ότι "στέκει" και την δέχομαι. Επειδή ωστόσο μ' αρέσει να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, η μοναδικότητα του ζευγαριού χρήστης-λογαριασμός δεν εξασφαλίζεται μέσω "λιγότερο ευαίσθητων" κλειδιών; Όπως για παράδειγμα του email; Αυτός που θέλει να έχει "πολλά πρόσωπα" για τους δικούς λόγους όπως δεν θα δίσταζε να χάσει τον χρόνο του ανοίγοντας 15 διαφορετικούς λογαριασμούς email έτσι δεν θα δίσταζε να βάλει τους συγγενείς και φίλους ή ακόμα καλύτερα τους υπαλλήλους του να γράψουν αξιολογήσεις χρησιμοποιώντας το κινητό τους. Όπως και να έχει, θεωρώ ότι θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να ενημερώνεται ο end user για τον σκοπό χρήσης του κινητού του τηλεφώνου από την σχετική φόρμα.
liopyr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 E, είναι αυτονόητο νομίζω πως fake mail accounts μπορεί να φτιάξει κάποιος επιτήδειος άπειρα, στα κινητά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ακόμα και να μπει κάποιος στην διαδικασία να στείλει κινητά γνωστών, θα πρέπει αναγκαστικά να γίνει κατόπιν συνεννόησης μαζί τους, αλλιώς δε θα καταφέρει να το επιβεβαιώσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.