Προς το περιεχόμενο

Connect 3D HD4850 και τροφοδοσία.

angmar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα αυτή την κάρτα και διαπίστωσα ότι δεν έχει 6pin για τροφοδοσία. Διάβασα σε διάφορα forums ότι η pci-e 2.0 μπορεί να υποστηρίξει τις απαιτήσεις της κάρτας. Το θέμα είναι ότι είμαι με μία P5K-C που φοράει το P35 και pci-e 2.0 μπαααααα.

Η κάρτα λειτουργεί, και μπορώ να παίξω και μερικά games, λόγω όμως απουσίας pci-e 2.0 χάνω κάτι, υπολειτουργεί λόγω τροφοδοσίας; Να πάω να την αλλάξω;

Δημοσ.

Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα διότι απ όσο ξέρω το PCI-E 2.0 με το παλαιότερο έχουν έλαχιστες διαφορές, ειδικά δε στις επιδόσεις δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά γι αυτο άλλωστε όλες οι κάρτες με PCI-E 2.0 μπαίνουν και σε μητρικές που έχουν το προηγούμενο PCI-E. Εφόσον σου παίζει παιχνίδια είσαι οκ. Βάλε και κανένα απαιτητικό (πχ Crysis ή Metro 2033) για να σιγουρευτείς. Απλώς έκανες βλακεία που πήρες Connect-3D. Αυτή μαζί με την Ge-Cube είναι 2 απο τις σκατόμαρκες που φέρνει το Plaisio. Εγώ βέβαια ήμουν τυχερός γιατί είχα τσιμπήσει μια Power Color HD4850 με 78 ευρά απο το PC-One. Και για το λόγου το αληθές η δίκια σου είναι υποχρονισμένη διότι οι μνήμες τρέχουν στα 1800 Mhz ενώ η δικιά μου στα 1986 που είναι το κανονικό. Η σκατόμαρκα που λέγαμε...Πάντως HD4850 χωρίς 6pin connector ακούγεται κάπως περίεργο...:rolleyes: Αμα δε σβήνει στα καλα καθούμενα ή δεν έχεις αλλοιωμένα γραφικά ή δεν κάνει τίποτα restart είσαι 100% οκ.

Δημοσ.

Η διαφορά που με καίει μεταξύ pci-e 1.1 και 2.0 είναι ότι η 1.1 μπορεί να δώσει μέχρι 75W ενώ η 2.0 μπορεί να δώσει τα διπλά. Η ανεπαρκής τροφοδοσία φαντάζομαι ότι θα έχει επιπτωσεις στην απόδοση της κάρτας.

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.
Η διαφορά που με καίει μεταξύ pci-e 1.1 και 2.0 είναι ότι η 1.1 μπορεί να δώσει μέχρι 75W ενώ η 2.0 μπορεί να δώσει τα διπλά. Η ανεπαρκής τροφοδοσία φαντάζομαι ότι θα έχει επιπτωσεις στην απόδοση της κάρτας.

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Ναί. Και εγώ τη δικιά μου σε PCI-E 1.1 την έχω αλλά με 6 pin connector. Κανε αυτο που είπα παραπάνω τρέξε απαιτητικά games (κλασικό παράδειγμα Crysis) και αν δε σβήσει στα καλα καθούμενα ή δεν έχεις αλλοιωμένα γραφικά ή δεν κάνει τίποτα restart είσαι 100% οκ. Στις επιδόσεις δεν υπάρχει αντίκτυπος απλώς αν δεν υπάρχει η απαιτούμενη τροφοσία σε μια κάρτα και τρέξεις κάποιο απαιτητικό game μπορεί πχ να κάνει restart η να κολλήσει ή να σβήσει. Αν τρέξεις πχ Crysis για καμιά ωρίτσα( κάτσε και παίξε ρε παιδί μου έτσι για για πλάκα) και δε κολλήσει είσαι οκ. Εγώ αυτό έκανα και είδα οτι δεν υπάρχει πρόβλημα και όντως δεν υπήρχε.

Δημοσ.

Η κάρτα έχει παίξει H.A.W.X., GRID και NFS Shift πολύ πάνω από μία ώρα :P Έπαιξα επίσης και κανένα μισάωρο WARHEAD, ούτε reboot ούτε αλλοιωμένα γραφικά παρατήρησα. Απλά μ' ανησυχεί το γεγονός ότι πιθανότατα δε μπορεί να πάρει το ρεύμα που ζητάει.

Δημοσ.
Η κάρτα έχει παίξει H.A.W.X., GRID και NFS Shift πολύ πάνω από μία ώρα :P Έπαιξα επίσης και κανένα μισάωρο WARHEAD, ούτε reboot ούτε αλλοιωμένα γραφικά παρατήρησα. Απλά μ' ανησυχεί το γεγονός ότι πιθανότατα δε μπορεί να πάρει το ρεύμα που ζητάει.

Ε αφού τα παίζεις όλα και δε σου βγάζει προβλήματα τι σε νοιάζει... ; Aν κάνεις τη δουλειά σου είσαι κομπλέ. Δες το και απο την αλλή αν δε παίρνει ρεύμα αρκετό σίγουρα δε πρόκειται να σου καεί ποτέ.:-D Σοβάρα τώρα αν σου πάιζει τα πάντα και δε βγάζει προβλήματα είναι μια χαρά η κάρτα. Και αν έχεις και καλό τροφοδοτικό ακόμα καλύτερα.:-D

Δημοσ.

Έχω ένα παρεμφερές πρόβλημα: Έχω την ίδια motherboard (P5K-C) αλλά πήγα ο βλάκας και πήρα την 4870 (asus). Το πρόβλημα είναι ότι μου πετάει συνεχώς vpu recover... Το τροφοδοτικό μου είναι coolermaster 460w. Επεξεργαστής ο Intel dual core Ε4700 στα 2,6Mhz. Να υποθέσω ότι φταίει το τροφοδοτικό μου για αυτό; Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο; (με δεδομένο πάντα ότι η κάρτα είναι οκ). Υπ' 'οψιν ότι δεν της έχω κάνει overclocking και ότι η θερμοκρασία της σε idle είναι 60 βαθμοί.

ΥΓ) Η 4870 έχει 2 6pin για τροφοδοσία, έχω συνδέσει το ένα που έχει η motherboard μου και έχω πάρει ένα adaptorάκι για το άλλο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751626

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...