Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με στατιστικά που δημοσίευσε χθες η Microsoft, σχεδόν οι μισές εγκαταστάσεις των Windows 7 αφορούν την 64-bit έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Το μερίδιο αυτό είναι πολύ μεγάλο σε σύγκριση με το αντίστοιχο των Windows Vista, όπου μόνο το 11% χρησιμοποιεί την 64-bit έκδοση.

Η μετάβαση από τα 32-bit στα 64-bit όσο αργή και αν φαίνεται, πραγματοποιείται πολύ πιο γρήγορα της μετάβασης από 16-bit σε 32-bit. Αναλυτικότερα, ενώ ο πρώτος επεξεργαστής αρχιτεκτονικής 32-bit είχε κυκλοφορήσει το 1985, το λειτουργικό σύστημα που τον εκμεταλλεύτηκε κυκλοφόρησε το 1995 και ήταν τα Windows 95.

Τα πλεονεκτήματα των 64-bit Windows, αφορούν την εκμετάλλευση μεγαλύτερης χωρητικότητας φυσικής μνήμης έναντι των έναντι των 32-bit, καθώς και ευκολότερη πρόσβαση στους πόρους του συστήματος. Ακόμη ένας λόγος που βοήθησε στην εξάπλωση της έκδοσης 64-bit είναι ότι με την κυκλοφορία των Windows Vista, πολλά πιστοποιητικά οδηγών (drivers) απαιτούσαν την κυκλοφορία 64-bit έκδοσης έχοντας ως αποτέλεσμα οι κατασκευαστές υλικού να δώσουν την απαραίτητη προσοχή σε αυτήν.

Ενώ όπως φαίνεται η πλήρης μετάβαση στην 64-bit έκδοση είναι θέμα λίγων χρόνων, η συντριπτική πλειοψηφία του λογισμικού που κυκλοφορεί στην αγορά υποστηρίζει μόνο 32-bit εκδόσεις, κάτι που στέκεται εμπόδιο στην εξάπλωση της 64-bit έκδοσης, παρόλο που η τελευταία, προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της 32-bit.

Link.png Site: arstechnica.com

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραίο αυτό.Με 64ρια είναι άλλος υπολογιστής!

Οι τιμές στις ram είναι πολύ πάνω σε σχέση με πέρυσι !

Δημοσ.

Το σπρώχνουν και οι κατασκευαστές το θέμα.

Πχ. ένα μεγάλο ποσοστό φορητών, αν όχι το μεγαλύτερο έρχεται με 7άρια 64-bit.

Δημοσ.
Οι τιμές στις ram είναι πολύ πάνω σε σχέση με πέρυσι !

Γενικά λέω... όχι τώρα τελευταία που άρχισαν πάλι να ανεβαίνουν.

Δημοσ.

παντως εμενα στα 32 bit μου γραφει 5,8 και στα 64 bit 5,9 σε βαθμολογεια στο pc Μου Με win 7 και 4gb ραμ

• Moderators
Δημοσ.
παντως εμενα στα 32 bit μου γραφει 5,8 και στα 64 bit 5,9 σε βαθμολογεια στο pc Μου Με win 7 και 4gb ραμ

Απο την στιγμη που στα 64 χρησιμοποιεις και τα 4gb της μνημης σου,λογικο ακουγεται.

Δημοσ.

Λογικό πλεον αφου ολοι εχουν 4gb και περισσσοτερο,επισης όλο και περισσοτερες εφαρμογες υποστηριζονται απο την 64μπιτη αρχιτεκτονική.

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Σε ότι υποστηρίζεται σωστά προγραμματισμένα η 64bit αρχιτεκτονική είναι μεγάλη. Μακάρι να ξυπνήσει ο κόσμος σιγά σιγά ώστε να πιεστούν και οι developers.

Δημοσ.

Και λίγο είναι το 50%... Φαντάζομαι ότι όλα τα 32αρια προέρχονται από τους ηλίθιους κατασκευαστές λάπτοπ... Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος, που εν γνώση του αγόρασε (γκουχ γκουχ) και έβαλε 32μπιτα Win7 στον υπολογιστή του...

• Moderators
Δημοσ.

Λογικό.

Θα είχε ίσως νόημα και μια στατιστική σχετικά με το πόσοι χρήστες το ψάχνουν λίγο παραπάνω και εγκαθιστούν εκδόσεις 64-bit του λογισμικού με το οποίο δουλεύουν (όπου είναι διαθέσιμες φυσικά).

Δημοσ.

Και μεις που εχουμε ξεμεινει με τα 2GB λογικο ειναι να βαλουμε τα 32bit (οταν γινει και αυτο) αντι των 64bit.

Και με τις τιμες της ddr2 αυτα τα 2GB εχουν πλεον παγιωθει στο pc...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...