Alexisssss Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Kαι για να σου δωσω λιγαααακι κουραγιο εδω και δυο τρεις μερες εχει ξεκινησει και ο πατερας μου να το κοψει αλλα μου εχει βγαλει την παναγια.. Ηταν και ελπιζω να μην ξαναγινει ΜΑΝΙΑΚΟΣ καπνιστης με πανω απο 2 πακετα τη μερα πολλες φορες εφτανε τα τρια και ειχε και ασθμα παρακαλω κληρονομικο.. Εγω δεν καπνιζω και ειμαι περηφανος... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
okeanos111 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Καλησπερα κ απο μενα, ενα πρωην καπνιστη πλεον! Ειμαι ακαπνος απο την 1η Ιουλιου,μαλλον την 2α Ιουλιου δεν εκανα κανενα τσιγαρο, του 2009! Παντα ηθελα να καπνιζω, ακομη κ αρρωστος, με πυρετο κ γριπη!!.... , απλα τοτε καπνιζα μονο, 7-8 τσιγαρα το 24ωρο! Ποτε δεν ειχα τους περιφημους τσιγαροβηχες, ουτε κουραζομουνα! απλα δεν μπορουσα να ζησω ουτε μια ωρα χωρις αυτο! χαρακτηριστικα ελεγα, οτι ακομη κ αν μου λεγαν οι γιατροι, οτι θα πεθανω κ πρεπει να το κοψω, ειχα αποφασισει να το συνεχιζα κανονικα κ να τους εγραφα! το εκοψα κανονικα χωρις προβληματα, κ πινοντας κ καφεδεςαπο την 1η μερα,αλλα εκοψα κ το αλκοολ 1 χρονο τωρα+10 μερουλες! υπολογιζα οτι ξοδευα περισοτερα απο 400-500 ευρω χαλαρα σε τσιγαρο κ ποτο τον μηνα! μαλλον τωρα τα φερνω βολτα οικονομικα~! καλη επιτυχια κ σε εσενα!
**moka-chan** Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 καλη επιτυχια φιλε και απο εμενα! εγω εχω κανα χρονο και κατι που το εχω κοψει(θα ειχα περισσοτερο αλλα εκανα διαφορες μαλακιουλες)και πιστεψε με δεν μου λειπει καθολου!ειναι τελεια δεν μυριζουν τα χερια η ανασα τα ρουχα το σπιτι...περα απο αυτα kai'συ σαν οργανισμος θα νιωθεις καλυτεραακου 9 λογους γιατι πρεπει ολοι να το κοψουν: •Σε 20 λεπτά Η πίεση τον αίματος και οι σφυγμοί πέφτουν στο κανονικό. Η θερμοκρασία των άκρων αναβαίνει στο κανονικό. •Σε 8 ώρες Τα μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα πέφτει στο κανονικό το οξυγόνο ανεβαίνει στο κανονικό. •Σε 24 ώρες Μειώνεται η πιθανότητα καρδιακής προσβολής •Σε 48 ώρες Ενδυναμώνει η όσφρηση και η γεύση. •Σε 72 ώρες Η αναπνοή αρχίζει να λειτουργεί ομαλότερα Αυξάνεται η χωρητικότητα των πνευμόνων. •Από 2 εβδομάδες - 3 μήνες Η κυκλοφορία βελτιώνεται. Το περπάτημα γίνεται ευκολότερο Η λειτουργία των πνευμόνων αυξάνεται κατά 30%. •Από 1-9 μήνες Σταματάει ο βήχας και η κούραση. Η αναπνοή διαρκεί περισσότερο. Αρχίζει η ανάπλαση του ενδοθηλίου των βρόγχων •Μετά 5 χρόνια Ο θάνατος από καρκίνο του πνεύμονα στο μέσο καπνιστή (1 πακέτο την ημέρα) μειώνεται από 137 ανά 100.000 σε 72 ανά 100.000 •Μετά από 10 χρόνια Οι προκαρκινικές κυψέλες αντικαθίστανται οι πιθανότητες άλλων καρκίνων (στόματος, λάρυγγα, οισοφάγου) μειώνονται.
htps Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Συνεχιζω ακαθεκτος κ μαλιστα με τρομερη Ψυχολογια!!!!
panther_512 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Καλή επιτυχία σε αυτούς που προσπαθούν να το κόψουν. Εγώ ήμουν καπνιστής 11 χρόνια, αλλά μιλάμε για τρελό κάπνισμα. Στην μιά κωλοτσέπη ο καπνός και στην άλλη το πακέτο. Τουλάχιστον 35-40 τσιγάρα την ημέρα. Τα τελευταία χρόνια το γύρισα μόνο στο καπνό και στα 20-30 τσιγάρα την ημέρα. Φίλοι, γνωστοί και συγγενείς είχαν να λένε ότι δεν με θυμούνταν ποτέ χωρίς ένα τσιγάρο στο στόμα. Είχα κάνει προσπάθεια με τσίχλες. Το πρωί έφαγα μία. Μετά από μία ώρα ακόμα μία. Μέχρι το μεσημέρι ήμουν με τσίχλα και τσιγάρο στο στόμα. Τέλος πάντων για να μήν τα πολυλογώ, το είχα πάρει απόφαση ότι δεν θα το κόψω ποτέ, επειδή το γούσταρα τρελά. Από τύχη, περιέργια και όρεξη να χάσω μιά μέρα από τη δουλειά, πήγα σε σεμινάριο γνωστής εταιρίας που σε πείθει μέσα σε 6 μόλις ώρες να το κόψεις. Πήγα για να γελάσω μαζί τους και κυρίως για το καφέ και το τσιγάρο, μιάς και στο 6-άωρο σεμινάριο, κάθε 45 λεπτά κάνεις διάλλειμα για τσιγάρο και καφέ. Aπο κείνη την ημέρα δεν ξανακάπνισα ποτέ και σε 5 μέρες κλείνω 2 χρόνια. Στερητικό σύνδρομο δεν υπήρξε, εκτός από ένα ελαφρύ μαστούρωμα 3 ημερών από υπεροξυγόνωση. Φαντάσου πόσο πολύ δηλητηριασμένο ήταν το αίμα μου, ώστε να μαστουρώσω από τον κανονικό αέρα. Πάρα πολύ σημαντικό για μένα για να μήν δοκιμάσω ποτέ να ξανακαπνίσω είναι το εξής, το οποίο μας πρότειναν από το σεμινάριο να το κάνουμε αμέσως μόλις γυρνούσαμε σπίτι: Σε μιά κόλα χαρτί γράψε τα αρνητικά που νιώθεις στο σώμα σου από το κάπνισμα. Για παράδειγμα εγώ έγραψα μεταξύ άλλων ότι με το κάπνισμα είχα πάντα ορθοστατική υπόταση, αρυθμίες, κίτρινα νύχια, δάχτυλα, δόντια, είχα συνεχώς το φόβο του καρκίνου, κάθε πρωί έβηχα κλ κλ κλ. Το χαρτί αυτό το κόλλησα στο ψυγείο να το βλέπω κάθε μέρα. Έτσι, όταν άρχισα να νιώθω καλύτερα με το σώμα μου και να θυμάμαι μόνο την απόλαυση του τσιγάρου, χωρίς τα αρνητικά του, είχα κάθε μέρα μπροστά μου αυτό το χαρτί να μου υπενθυμίζει το πόσο χάλια στην πραγματικότητα ένιωθα τον οργανισμό μου. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει οποιονδήποτε θέλει να το κόψει, μιάς και προσφέρει ήπια πλύση εγκεφάλου ενάντια στην επιστροφή στο κάπνισμα. Επίσης, οπως έχει προαναφερθεί, ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να ξαναβάλεις τσιγάρο στο στόμα. Ούτε για μισή τζούρα. Θα ξαναγυρίσεις στο κάπνισμα σε χρόνο dt.
achisael Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Λοιπον εγω ημουν καπνιστης 8 χρονια ~ 1 1/2 πακετα την μερα το κανονικο... Εδω και 4 μηνες δεν το εχω ξαναβαλει στο στομα μου... απο εκει που ημουν φουγαρο οταν ειναι διπλα μου καποιος με τσιγαρο μου βρωμαει...!!! πως? οχι παντως με μαγικα... με θεληση... γιατι αν δεν θες δεν κανεις τιποτα + το Ηλεκτρονικο τσιγαρο(το λεω ετσι γιατι ετσι το ξερετε) ΗΣΑ κανονικα Ηλεκτρονικη Συσκευη Ατμισματος... και πλεον εγινα ατμιστης...!! δεν κανω κακο στους γυρω μου ουτε σε μενα.... ειναι μια χαρα σαν το κανονικο... ειδικα η ''γευση'' μεντα ειναι τρελα..!!! τσιγαρο = τελος... και δεν ειναι η ιδια εξαρτηση περνεις μονο νικοτινη ( αν θες .. υπαρχει απο 0 εως 32 mg ) πισσα φυσικα ΔΕΝ ΕΧΕΙ..!!! Φνταστειτε δεν ειχα υγρο για 5 μερες και δεν καπνισα.. το κανω γιατι μου αρεσει... οχι γιατι το εχω αναγκη... ΚΑΙ απο οικονομια ... αστο δεν λεω.. καμια σχεση...
panther_512 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Νικοτίνη και εξάρτηση είναι συνώνυμα. Απλώς άλλαξες τον τρόπο που την λαμβάνεις. Εφόσον άντεξες 5 μέρες χωρίς υγρό, κόψτο τελείως να ησυχάσεις. Δεν υπάρχει "γουστάρω", "επιλογή μου" κλ στο θέμα με τη νικοτίνη. Εξάρτηση είναι που καμουφλάρεται με ψέματα που λέει ο εγκέφαλός μας ακριβώς για να νομίζουμε ότι δεν εξαρτώμαστε.
Radiant Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 http://skeftomai.gr/kapnisma/download.html Αρκετά καλό βιβλίο, το συνηστώ σε κάθε καπνιστή ή μη. Πραγματικά ενδιαφέρον βιβλίο. Χτυπάει διάνα στην ψυχολογία του καπνιστή αν και αερολογεί και αρκετά. Το συνιστώ και εγώ.
ToxotisUK Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Χαρηκα που το ξαναειδα στην επιφανεια το θεμα που ειχα ανοιξει.Να αναφερω οτι παραμενω α-τσιγαρος μεχρι σημερα κ παροτι μεσολαβησε ο θανατος του πατερα μου στις αρχες του Σεπτεμβρη δεν το εβαλα καν στο στομα...
Radiant Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μπράβο ρε συ. Συλληπτήρια για τον πατέρα σου βέβαια. Εγώ τώρα ξεκίνησα την προσπάθεια να το κόψω και βρήκα το thread και μου φάνηκε αρκετά αισιόδοξο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.