htps Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 περασε αλλο ενα κρισιμο σημειο...τωρα ειμαι ηρεμος και πλεον 34 ωρες χωρις τσιγαρο...η κορυφωση της στερησης θα ερθει λογικα στις επομενες δυο μερες...κραταω χαρακτηρα ομως
SilverCloak Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Ευτυχώς που δεν πήγες στον ΔΟΑΤΑΠ αφού έκοψες το τσιγάρο. Θα είχαμε θύματα. Οι στατιστικές είναι ψέματα.- Ο καθένας είναι μοναδικός. H ψυχολογική εξάρτηση είναι η βασική. Εκτός και αν έκανες 3 πακέτα. Όλα είναι στο μυαλό σου. Δυστυχώς πρέπει να εφεύρεις από την αρχή όλες τις μικρές συνήθειες που δηλητηριάζες τόσα χρόνια. -με το καφεδάκι, πάει. -μετά το φαι πάει. -μετά το μπανάκι λέει -αγχώθηκα τώρα - πάω να κάνω ένα τσιγαράκι να ηρεμήσω (αυτό δεν το έχω καταλάβει. Τι ηρεμία φέρνει η διεγερτική νικοτίνη; Επίσης όταν καπνίζω εγώ μαστουρώνω. Τι διεγερτική νικοτίνη και μλκς; ) Γενικώς το να κόψεις το τσιγάρο είναι πολύ δύσκολο. Είναι σαν να ξαναμαθαίνεις να αναπνέεις. Και είναι πολύ σπαστικό να κάθεσαι να σκέφτεσαι πως πρέπει να αναπνεύσεις κάθε στιγμή. Είναι κάτι δεδομένο. Δεν έχεις όρεξη-χρόνο να ασχοληθείς τώρα. Ε, τι να κάνουμε αφού το πήρες απόφαση ας ασχοληθείς. Για να χρησιμοποιείς δημόσια καταγραφή, είσαι κοινωνικός παθών. Άρα πρέπει να βρεις κάποιον που το κόβει και αυτός να αλληλοϋποστηρίζεστε. Εγώ βέβαια δεν το καταλαβαίνω αυτό καθόλου. Μου είναι αδιανόητο να στηριχτώ σε άλλους για να αντιμετωπίσω τους δαίμονες μου. Τέλος, θα πω και εγώ για γυμναστική. Είχα γυρίσει κάποια άθλια καλοκαίρια κουβαλώντας σακουλάκι καπνό. Ε, μόλις γύρισα και άρχισα γυμναστική, απλά συχαινόμουν να το βάλω στο στόμα μου. Όλα όμως είναι θέμα συσχετίσεων. Έχω περάσει αρκετό καιρό εκπαιδεύοντας τον εαυτό μου ότι αυτό είναι δηλητήριο και το σιχαίνεσαι. Και προφανώς το σιχαίνομαι πλέον. Όταν καπνίζω, το κάνω με το ζόρι. Για το high. Είναι πολύ βολικό και οικονομικό να την ακούς με ένα απλό τσιγάρο!
htps Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Ευτυχώς που δεν πήγες στον ΔΟΑΤΑΠ αφού έκοψες το τσιγάρο. Θα είχαμε θύματα.Οι στατιστικές είναι ψέματα.- Ο καθένας είναι μοναδικός. H ψυχολογική εξάρτηση είναι η βασική. Εκτός και αν έκανες 3 πακέτα. Όλα είναι στο μυαλό σου. Δυστυχώς πρέπει να εφεύρεις από την αρχή όλες τις μικρές συνήθειες που δηλητηριάζες τόσα χρόνια. -με το καφεδάκι, πάει. -μετά το φαι πάει. -μετά το μπανάκι λέει -αγχώθηκα τώρα - πάω να κάνω ένα τσιγαράκι να ηρεμήσω (αυτό δεν το έχω καταλάβει. Τι ηρεμία φέρνει η διεγερτική νικοτίνη; Επίσης όταν καπνίζω εγώ μαστουρώνω. Τι διεγερτική νικοτίνη και μλκς; ) Γενικώς το να κόψεις το τσιγάρο είναι πολύ δύσκολο. Είναι σαν να ξαναμαθαίνεις να αναπνέεις. Και είναι πολύ σπαστικό να κάθεσαι να σκέφτεσαι πως πρέπει να αναπνεύσεις κάθε στιγμή. Είναι κάτι δεδομένο. Δεν έχεις όρεξη-χρόνο να ασχοληθείς τώρα. Ε, τι να κάνουμε αφού το πήρες απόφαση ας ασχοληθείς. Για να χρησιμοποιείς δημόσια καταγραφή, είσαι κοινωνικός παθών. Άρα πρέπει να βρεις κάποιον που το κόβει και αυτός να αλληλοϋποστηρίζεστε. Εγώ βέβαια δεν το καταλαβαίνω αυτό καθόλου. Μου είναι αδιανόητο να στηριχτώ σε άλλους για να αντιμετωπίσω τους δαίμονες μου. Τέλος, θα πω και εγώ για γυμναστική. Είχα γυρίσει κάποια άθλια καλοκαίρια κουβαλώντας σακουλάκι καπνό. Ε, μόλις γύρισα και άρχισα γυμναστική, απλά συχαινόμουν να το βάλω στο στόμα μου. Όλα όμως είναι θέμα συσχετίσεων. Έχω περάσει αρκετό καιρό εκπαιδεύοντας τον εαυτό μου ότι αυτό είναι δηλητήριο και το σιχαίνεσαι. Και προφανώς το σιχαίνομαι πλέον. Όταν καπνίζω, το κάνω με το ζόρι. Για το high. Είναι πολύ βολικό και οικονομικό να την ακούς με ένα απλό τσιγάρο! Φυσικα κ η ψυχολογικη εξαρτηση ειναι η πιο βασικη ομως εμενα με ενοχλει κ η σωματικη στην προκειμενη...διοτι οντως καπνιζα πολυ πραγμα...Για την ψυχολογικη εξαρτηση τα γνωριζω με καθε λεπτομερεια κ εχω προνοησει
htps Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Σημερα ηταν μια φρικη...χτυπησα τουλαχιστον 10 ναδιρ...κ δυο στιγμες ημουν ετοιμος να ζητησω τσιγαρο απο το τον bro...τις ξεπερασα και πλεον σε 4 ωρες περιπου μπαινω στην 3η μερα χωρις τσιγαρο...οι επομενες 2-3 θα ειναι ακομα οι πολυ δυσκολες...αντε να δουμε...
YiN Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Και όλο αυτό το άγχος πρωί πρωί για να αυξήσεις τις πιθανότητες καρκίνου; Απόλαυσε εκεί την καφεδάρα σου στο μπαλκόνι με τον ήλιο..και χαλλλλάραωσεεεεε. Ναι, για τους σαλονικιους πρεπει να ειναι πιο ευκολο να το κοψουν :Ρ
htps Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Τριτο πρωινο αισιως χωρις τσιγαρο κ παραδοξως σημερα ειμαι απολυτα ηρεμος..πινω το καφεδακι μου κ βλεπουμε πως θα κυλησει η μερα...πιστευω στην βδομαδα πανω θα εχω παρει τοσο θαρρος που δεν θα χρειαστει να συνεχισω με την καταγραφη μου παραμονο σποραδικα...ειδομεν Επισης για να ξεγελαω τον ευατο μου βγαζω το σκυλι βολτα συνεχεια τις στιγμες που νιωθω ρακος,στην δουλεια απλα παω στην τουαλετα κ κανω τεχνικες αναπνοης...παντως ανακαλυψα διαδρομες για να πηγαινω με το σκυλι που κ ωρα θα μας παιρνουν κ ρακος σωματικο θα με κανουν ωστε να φευγουν οι φρικες....για να δουμε
hashashin Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Τριτο πρωινο αισιως χωρις τσιγαρο κ παραδοξως σημερα ειμαι απολυτα ηρεμος..πινω το καφεδακι μου κ βλεπουμε πως θα κυλησει η μερα...πιστευω στην βδομαδα πανω θα εχω παρει τοσο θαρρος που δεν θα χρειαστει να συνεχισω με την καταγραφη μου παραμονο σποραδικα...ειδομεν Επισης για να ξεγελαω τον ευατο μου βγαζω το σκυλι βολτα συνεχεια τις στιγμες που νιωθω ρακος,στην δουλεια απλα παω στην τουαλετα κ κανω τεχνικες αναπνοης...παντως ανακαλυψα διαδρομες για να πηγαινω με το σκυλι που κ ωρα θα μας παιρνουν κ ρακος σωματικο θα με κανουν ωστε να φευγουν οι φρικες....για να δουμε Και ειναι ειναι και το σκυλι χαρουμενο Προσεχε ομως μην το παρακανεις και γινει ρακος και το σκυλι μαζι με εσενα
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Ήμουν καπνιστής από 15 χρονών. Για δέκα χρόνια κάπνιζα σταθερά 1,5 πακέτο Camel άφιλτρα την ημέρα. Έχω να καπνίσω τον Δεκέμβριο του 2006 - με "υποβοήθησαν" τα Nicorette (τα έμπλαστρα). Οι πρώτες 5 ημέρες ήταν οι ζόρικες. Μετά, το πρόγραμμα κύλησε μια χαρά. Δεν μου λείπει. 1. Παρ'το απόφαση ότι από δω και πέρα ΔΕΝ θα ξανακαπνίσεις. Καν'το κηδεία κανονικά. άμα σπαράξεις στο κλάμα, γάμα το, δεν είσαι έτοιμος. Ξανάρχισε το και περίμενε να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Αν απλώς νιώσεις θλίψη, πάμε στο επόμενο βήμα. 2. Ξανακάνε το 1ο βήμα. είναι το πιο σημαντικό. 3. Απέφυγε χώρους/φίλους που καπνίζουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να το κόψεις αν το κολλητός ή/και γκόμενα καπνίζουν. Ειδικά στην αρχή. 4. Άρχισε γυμναστική. Να κοιτιέσαι στον καθρέφτη και να λες πόσο υγιής είσαι πλέον, πόσο έχει καλυτερέψει η ζωή σου τώρα που τα πνευμόνια καθαρίζουν, κτλ 5. Διάβασε βιβλία, άρθρα, κτλ για το ΠΟΣΟ βλαβερό είναι το τσιγάρο και ΠΟΣΟ καλύτερα είσαι πλέον. Μετά ξαναδιάβασέ τα. and again and again and again. Είναι σημαντικό να ξέρεις γιατί το έκοψες. 6. Αντιστάσου στη φωνούλα που κάθε τόσο θα σου λέει "έλα μωρέ, μια τζούρα μόνο, ένα τσιγαράκι, τι κακό είναι ένα τσιγαράκι, ένα=κανένα, κτλ". Όταν το κόβεις το κόβεις. Αυτά. Από όλα τα παραπάνω, μόνο το πρώτο και το τελευταίο ίσχυσαν για εμένα. Τα υπόλοιπα δεν τα έκανα και δεν με απασχόλησαν. Ιδίως το να διαβάσω άρθρα κλπ μου φαίνεται ανόητο. Ήμουν και είμαι συνειδητοποιημένος και γνωρίζω πολύ καλά πόσο βλαβερό είναι το κάπνισμα.
stavi Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 εκτύπωσε μια όμορφη φωτογραφία απο το νετ με τον καρκινο σε όλο του το μεγαλείο στους πνεύμονες ή όπου αλλού θελεις και κάθε φορά που θα θέλεις τσιγάρο ριξτης μια ματιά
Str Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 ένα πράμα μην κάνεις... να υποκύψεις σε αυτό το "ένα τσιγαράκι ρε πστμ... ένα μήνα έχω να το βάλω στο στόμα μου" σε σχέση με αυτή τη διαρκή ανάγκη (που δεν είναι τπτ άλλο από τη συνήθεια που είχες) οι πρώτες μέρες που συζητάμε δεν είναι τπτ. Οι προσωπικές μου εμπειρίες. Από πέρσι τον Γενάρη για 6 μήνες έμεινα καθαρός, μετά, έκανα για 6 μήνες κανονικά πάλι, και από αυτόν το Γενάρη μόνο τράκες από φίλους. 1 μήνα τώρα πάλι καθαρός. Ελπίζω να μην το ξαναρχίσω... αρχηγέ, καλό κουράγιο αλλά το κόβεις πραγματικά μόνο αν το θέλεις εσύ... όχι αν στο θέλουν οι άλλοι να το κόψεις. Μια απόφαση είναι. μέχρι που άρχισα να γουστάρω τη γυμναστική!!!!
Moderators stormrain Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 ένα πράμα μην κάνεις... να υποκύψεις σε αυτό το "ένα τσιγαράκι ρε πστμ... ένα μήνα έχω να το βάλω στο στόμα μου" αρχηγέ, καλό κουράγιο αλλά το κόβεις πραγματικά μόνο αν το θέλεις εσύ... όχι αν στο θέλουν οι άλλοι να το κόψεις. Μια απόφαση είναι. Aυτα τα δυο ειναι πολυ σωστα. Εγω ειχα σταματησει να καπνιζω πριν δυο χρονια για επτα μηνες περιπου. Δεν ειχα ανακοινωσει τιποτα σε φιλους και γνωστους (διοτι οσες φορες το ειχα προσπαθησει και το ελεγα παντου κατεληγα να μενω ακαπνος για συν-πλην δυο μερες μοναχα). Τελος παντων δεν εκανα ουτε τζουρα επειτα απο κοντα στα δυο πακετα την ημερα και ειχα δει πολλες διαφορες στην αναπνοη, την γευση κλπ (μετα το περας της πρωτης διαβολοβδομαδας). Καποια στιγμη δυστυχως επεσα στην παγιδα του πρωτου που αναφερεις. And that was it Σκεφτομαι καποια στιγμη στο πολυ αμεσο μελλον να ξαναπροσπαθησω και εγω (και ερχομαστε στο δευτερο) απλως αυτην την περιοδο δεν το θελω πραγματικα. Παντως οταν το σταματας (εστω και για λιγο) συνειδητοποιεις πως εχεις περισσοτερο ελευθερο χρονο, δυσκολο να το προσδιορισω, αλλα μαλλον εχει να κανει με το οτι δεν κανεις πλεον τα τσιγαρα του "Αναβω ενα για να περασει η ωρα μεχρι να..." Καλη δυναμη και απο μενα στον τοπικ σταρτερ.
htps Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Ευχαριστω ολους...παραδοξος οπως ειπα σημερα ηταν τελεια μερα...ΔΕΝ νιωθω τπτ..για να δουμε..μπαινω σε λιγες ωρες στην 4η μερα χωρις τσιγαρο!!!
cb_papi Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Ευχαριστω ολους...παραδοξος οπως ειπα σημερα ηταν τελεια μερα...ΔΕΝ νιωθω τπτ..για να δουμε..μπαινω σε λιγες ωρες στην 4η μερα χωρις τσιγαρο!!! Εκείνο το βιβλίο που σου πρότειναν να διαβάσεις στο ιντερνετ φαίνεται ενδιαφέρον πάντως.
htps Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Εκείνο το βιβλίο που σου πρότειναν να διαβάσεις στο ιντερνετ φαίνεται ενδιαφέρον πάντως. Eνταξει θα το κοιταξω λοιπον..για να δουμε
ADRE Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 οταν με το καλο το κοψεις μετ απο καιρο αν σου τυχει να θες να ξανακανεις καμια τζουρα ξεθαψε το threat να δεις τι τραβηξες για να το κοψεις......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.