Προς το περιεχόμενο

Επιλογή μεταξύ Canon-Olympus-Nikon-Sony

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,αποφάσισα να αγοράσω μία compact ψηφιακή μηχανή για να αποθανατίζω ως επι τω πλείστων τον γιό μου καθώς και άλλα event τύπου διακοπών κτλ.

Μέχρι στιγμής πέρασαν 2 μηχανές (compact πάντα) απο τα χέρια μου μάρκας Sony.

Δεν μπορώ να πω οτι έμεινα ευχαριστημένος απόλυτα καθώς στη τωρινή έχει κολλήσει ο μηχανικός επιλογέας λειτουργιών και έχει ει κατα πολύ η ποιότητα των εικόνων που τραβάω.....

Αποφάσισα να μεταβώ σε μία εκ των εταιρειών που αναφέρονται στο θέμα του πόστ μου,μόνο και μόνο λόγω προσωπικής άποψης όσον αφορά ποιότητα-απόδοση.Απο sony μόνο η W350 είναι λίγο δελεαστική αλλά και πάλι κοιτάζω να βρω κάποια άλλη ποιοτικότερη.

Το budget μου φτάνει μέχρι τα 170-180 Ευρώ άντε 200 maximum.

Καλό θα ήταν η μηχανή να έχει smile recognition και λειτουργία να μην τραβά πρόσωπα με π.χ. κλειστά μάτια.

Το οπτικό ζουμ δεν με πολυαπασχολεί καθώς και megapixel (τι 10,τι 12....).Το βίντεο καλό θα ήταν να είναι hd γιατί είμαι και λίγο τεμπελάκος και δεν κουβαλάω συχνά την κάμερα μαζί μου.

Θα ήθελα τις προτάσεις σας απο την εμπειρία σας ώστε να με βοηθήσετε να καταλήξω ποια μάρκα να προτησω και αν είναι δυνατό και ποιο μοντέλο.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nikon - Canon - Olympus - Panasonic - Sony

Με αυτη την σειρα θα σου ελεγα να διαλεξεις βαση εμπειριων που εχω με αυτες τις μαρκες. Οσο για μοντελα στα χρηματα που διαθετεις κοιταξε τα καλυτερα τους.

Εχω την εντυπωση πως συγκρινεις ανομοια μοντελα...Αλλα με 110ε, αλλα με 160ε και αλλα με 180ε....

Γιατι δεν κοιτας και στο Κατερελο ? Εχει πολυ καλες τιμες.

Οσο για video HD απο φωτογραφικη ξεχασε το, ειναι καλο για κατι στα γρηγορα αλλα οχι για κατι περισσοτερο.

Ναι, ο ευρυγωνιος αξιζει να υπαρχει.

Θα σου προτεινω την Panasonic Lumix DMC-TZ 6 στα λεφτα που λες και αν μπορεις κανα 50αρι παραπανω την ΤΖ 8.Αν ψαξεις λιγο εδω θα βρεις και εντυπωσεις απο τις συγκεκριμενες μηχανες.:-)

Ναι, ο ευρυγωνιος αξιζει να υπαρχει.

Θα σου προτεινω την Panasonic Lumix DMC-TZ 6 στα λεφτα που λες και αν μπορεις κανα 50αρι παραπανω την ΤΖ 8.Αν ψαξεις λιγο εδω θα βρεις και εντυπωσεις απο τις συγκεκριμενες μηχανες.:-)

παρα πολυ καλες μηχανες. κι εγω panasonic σου προτεινω μιας και απο περσυ που πηρα τη tz-5 κολλησα. Κλασεις ανωτερη απο μια πολυ ακριβοτερη Olympus που ειχα παρει μερικα χρονια πριν. Με φακο leica και μεγαλα οπτικα ζουμ (το οποιο ειναι σημαντικοτατο πιστεψε με) ειναι εγγυηση.

Μπορω να σου προτεινω αν θες και 2 μαγαζια με πολυ μεγαλη γνωση στο αντικειμενο για να πας να σου προτεινουν με βαση τις αναγκες σου, στα οποια ειμαι συχνος πελατης και εγω βρει εξαιρετικη αντιμετωπιση (να φανταστεις μου εχουν προτεινει πολλες φορες φθηνοτερα προιοντα απο αυτα που αρχικα ειχα παει να αγορασω και τελικα ειχαν δικιο) και πολυ χρησιμες συμβουλες γενικοτερα.

Το ενα ειναι ο Παπαδακης στη Εμ. Μπενακη και το αλλο το photo-agora στη Στουρναρη.

Στη photoagora μαλιστα απο οτι βλεπω το skroutz δινει και την καλυτερη τιμη στην tz-6.

http://www.skroutz.gr/s/71709/Panasonic-Lumix-DMC-TZ6.html

πολύ καλή μηχανή την αγόρασα πριν λίγες μέρες και βγάζει απίθανες φωτογραφίες είναι η fuji f200 EXR έχω διαβάσει τις καλύτερες κριτικές

Για σονυ δεν έχω ακούσει καλά λόγια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...