Προς το περιεχόμενο

Από Dual boot σε απλό Boot

ALXGS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Μπαίνω στο ψητό κατευθείαν.

Μέχρι χτες είχα ένα ΠιΣι με 4 σκληρούς το οποίο το αναβάθμισα, αγοράζοντας mobo,επεξεργαστή, μνήμη.

Είχα εγκατεστημένα τα XP σε έναν 750άρη Sata στον οποίο είχα 3 partition. (To πρώτο 100Gb το είχα για το λειτουργικό)

Τα 7 τα είχα εγκατεστημένα σε έναν 80άρη IDE.

Έτσι, το σύστημα ήταν dual boot (αν θυμάμαι καλά μάλιστα , το πρώτο λειτουργικό που είχε εγκατασταθεί, ήταν τα XP)

Mετά την αλλαγή του hardware, έπρεπε να ξαναρίξω μέσα τα win (δεν το ήξερα είναι η αλήθεια) γιατί το πισί δεν ξεκινούσε με τίποτα.

Έτσι, ξεκίνησα μια εγκατάσταση των xP στον 80άρη ΙDE (που πριν είχε μέσα τα 7) κάνοντας μάλιστα φορμάτ μέσα από την εγκατάσταση των winXP)

Αφού έγινε η εγκατάσταση, πήγα και έσωσα ότι αρχεία χρειαζόμουν από το partition του 750άρη Sata που είχα εγκατεστημένα τα ΧΡ και φορμάρισα και το φορμάρισα κι αυτό (μέσα από τα WinXP το έκανα)

Ο σκοπός της αναβάθμισης ήταν να τρέχουν σωστά τα 7 γιατί αυτά ήθελα να κρατήσω.

Έτσι, προσπάθησα να κάνω την εγκατάσταση των 7 σε έναν τρίτο δίσκο (έναν 120άρη Sata για να μην έχω το λειτουργικό σε partition δίσκου)

Το κακό ήταν ότι το setup των 7 δεν έτρεχε. Έτσι μπήκα ξανά στα XP και έκανα την εγκατάσταση των 7 μέσα από τα XP στον 120άρη SATA.

Όλα καλά κι όλα ωραία ως εδώ.

Το σύστημα έγινε και πάλι dual boot όμως, που εγώ δεν το θέλω. Θέλω να κρατήσω μόνο τα 7 και να αφαιρέσω τελείως τον 80άρη IDE από το πισί γιατί είναι αρχαίος στις 5200στροφές.

Όμως όταν έβγαλα τον 80άρη IDE που είχε τα XP, και επέλεξα ως first boot device τον 120άρη που έβαλα τα 7, δεν bootάριζε με τίποτα. Με πήγαινε σε μια μαύρη οθόνη που έλεγε Nero loader 6 και μου έλεγε να δημιουργήσω δισκέτα εκκίνησης σε floppy (που δεν έχω) ή να πάω σε απλό Dos με εντολές (αλλά εκεί δεν ήξερα τι να κάνω και αν έπρεπε να κάνω κάτι)

Τέσπα... εν ολίγοις και για να μην μπαίνω στα χωράφια που δεν ξέρω, υπάρχει τρόπος να αφαιρέσω τον 80άρη IDE με τα XP και να bootάρει το πισι από τον άλλον με τα 7?

Kάτι παίζει με το boot.ini.

Μια λεπτομέρεια. Όταν μπήκα στο msconfig των 7 για να δω την καρτέλα boot.ini, μου είχε ένα και μοναδικό λειτουργικό εκεί και ήταν τα 7! Για ΧΡ ούτε κουβέντα.

Μάλλον κάτι έχει κρατήσει ο IDE και μου τα κάνει αυτά. Τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά, γιατί είμαι και σε μια ηλικία που δεν έχω και πολύ υπομονή και θα το σπάσω το ρημάδι. Ένα καλό πας να κάνεις, και σου βγαίνουν 10 κακά!

---------- Προσθήκη στις 10:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:56 ----------

Κανένας ρε παιδιά? :(

Δημοσ.

Αν θες, ριξε μια ματια στο θεμα μου "απο triple boot σε dual" λιγο πιο κατω.

Κατοπιν εγκαταστασης, θα επαναφερεις τον bootloader των 7 στο σκληρο που θες κανοντας active το εκαστοτε partition και μετα κανοντας οτι λεει εδω

http://support.microsoft.com/kb/927392

http://neosmart.net/wiki/display/EBCD/Recovering+the+Vista+Bootloader+from+the+DVD

Δημοσ.

Πολύ πιο απλά και χωρίς διάβασμα ->

βγάζεις τον IDE με τα XP και αφήνεις μέσα μόνο τα windows 7.

bootareis από DVD εγκατάστασης windows 7 και στις επιλογές αντί για εγκατάσταση διαλέγεις επιδιόρθωση

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα ανιχνεύσει ότι έχεις πρόβλημα με τον bootloader και θα σου κάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, μετά θα ζητήσει επανεκκίνηση

ίσως το τελευταίο βήμα να χρειαστεί δύο φορές

Last but not least η διαδικασία εκκίνησης λειτουργικού συστήματος έχει αλλάξει από την εποχή των XP...

Στα windows 7 δεν μιλάμε για boot.ini αλλά για BCD (Boot Configuration Data) γιαυτό πλέον δεν τροποποιούμε κάποιο αρχείο για να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε άλλα δίνουμε εντολές μέσω κονσόλας με την bcdedit

Δημοσ.

Τελικά ρε παίδες τα κατάφερα. Έτρεξε κανονικά το cd των win7 χωρίς να έχω πάνω τον IDE, και εγκαταστάθηκαν όλα μια χαρά. Κάτι γινόταν μάλλον με το DVD Rom μου To έτρεξα το cd από το άλλο DVD rom που έχω και πήγε καλά!

Θενκς πάντως για την βοήθειά σας! Να 'στε καλά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...