giorgos147 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα σας! Όπως πολλοί θα γνωρίζετε, είχα μία σελίδα μέχρι πριν λίγο καιρό, όπου "προσέφερα το χόμπυ μου" δωρεάν, και όποιος ήθελε, έκανε δωρεά. Πλέον, επειδή είμαι ανήλικος και φοβάμαι μη μπλέξουν οι δικοί μου, τη κατέβασα. Στη σελίδα για όσους δε γνωρίζετε, έφτιαχνα Logos για ενδιαφερόμενους δωρεάν (το τονίζω αυτό). Και τώρα, θέλω να ρωτήσω. Υπάρχει κάποιο θέμα με τα Donations; Μπορώ να απευθυνθώ κάπου για να μάθω αν είναι παράνομο; Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την ομάδα D.A.R.T. μέσω e-Mail, μήπως και μπορούσαν να με κατευθύνουν, αλλά δεν έλαβα καμία απάντηση. Μπορείτε να μου δώσετε έστω κάποια οδηγία για το τι πρέπει να κάνω; Αρχίζει και μου λείπει, και θέλω να τη ξανά ξεκινήσω, για αυτό, θα σας ήμουν υπόχρεως για την όποια βοήθεια. Τα Κ.Ε.Π. σε κάτι τέτοιο, μπορούν να μου απαντήσουν; Καλό σας βράδυ!
tarantules Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Donation όπως λέει και η ίδια η λέξη είναι κάποιο χρηματικό ποσό που δίνεις χωρίς να περιμένεις κάποιο αντάλλαγμα. Πολλά forum βέβαια κάνουν κατάχρηση του όρου και τον διαστρεβλώνουν πλήρως.Για να "δεις" πχ όλες τις υπηρεσίες του forum τους σε αναγκάζουν να πληρώσεις βαφτίζοντας την πληρωμή δωρεά. Εαν στην περίπτωσή σου έχεις βάλει κουμπί που μπορεί να κάνει κάποιος δωρεά ότι χρηματικό ποσό θέλει χωρίς να του δώσεις κάποιου είδους extra αντάλλαγμα σε σχέση πάντα με τους υπόλοιπους χρήστες που δεν σου έχουν κάνει δωρεά τότε είσαι καθόλα νόμιμος.Εαν του δίνεις κάτι εχτρα (πχ κάποια επιπλέον υπηρεσία πέραν αυτές που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι απλοί χρήστες) τότε είσαι παράνομος.
orck Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δεν καταλαβα γιατι να μπλεξουν οι δικοι σου; Εχει σχεση με πνευματικα δικαιωματα αυτο που κανεις; Τι ακριβως κανεις;
giorgos147 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Αυτό που κάνω είναι να φτιάχνω από την αρχή δικά μου πράγματα. ΔΕΝ ζητάω κάποιο αντάλλαγμα. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει Donation. Έχω βάλει σελίδα που έχει επιλογή για παράδειγμα να γίνεται Donation ενός Χ ποσού όπου επιλέγει ο χρήστης κάθε 3 μήνες , και ένα κουμπί για Donation εκείνη την ώρα. Ξαναλέω. Το έχω σαν προαιρετική επιλογή. Δεν αναγκάζω κανέναν να στείλει χρήματα. Απλά, φοβάμαι μην έχω πρόβλημα με καμία εφορία ή τίποτα τέτοιο. Μέσω αυτής της φόρμας, μπορώ να τους στείλω το ερώτημά μου;
SOWHAT Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Εγώ κρατώ τις επιφυλάξεις μου για την ηλιθια χώρα που ζούμε... Άσε που είσαι και ανήλικος και είναι διπλό το κακό! Αν ήσουν μισθωτός, ίσως να δηλωνόταν σαν έξτρα εισόδημα... Όμως από όσο κοιτάξει, αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι ούτε το Google Adsense μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα σε κάποιον ανεπάγγελτο, χωρίς να έχει κάνει έναρξη στο ΤΕΒΕ... Καλύτερα όπου ρωτήσεις, να πεις ότι το "σκέφτομαι να βάλω Χορηγίες μπλα μπλα" παρά να πεις ότι ήδη το έχεις κάνει... ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ... Και αυτό συνεπάγεται ότι πολύ ευκολότερα θα είσαι παράνομος, παρά νόμιμος, ακόμα και αν έχεις ΤΗΝ πρόθεσηηηηηηηηηηηη......
MarWax Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Θεωρητικά σε καθε πραξη που παίρνεις λεφτα πρεπει να την δηλωνεις με καποιο τροπο στην εφορια. Αρα υπο αυτη την έννοια - θεωρητικα - ειναι παρανομο το να δεχεσε λεφτα και να μην τα δηλωνεις. Ουσιαστικα παρανομο ειναι και το να πουλησεις κατι σε ενα φιλο σου και να παρεις λεφτα... ο νομος εκει απλα δεν υπαρχει για να καλυψει τετοια πραγματα και θα ηταν αστειο αν υπηρχε. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ δεν προκειται ποτε να γινει τιποτα οποτε χαλάρωσε και να κοιμασε κανονικα τα βραδυα φιλε μου!! Αν ειχες ενα site σαν το οτι να'ναι τρωκτικο και δεχοσουν donations τοτε να ηξερες οτι θα σε ειχαν ξεβρακωσει κανονικα ΚΑΙ καλα θα εκαναν βεβαια) αν δεν ειχες παρει τις προφυλάξεις σου (π.χ. offshore εταιρεία).
giorgos147 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Αν υποθέσουμε ότι έχω μία σελίδα, και σε αυτή τη σελίδα, υπάρχουν μέλη τα οποία υποβάλλουν κάποιον διαγωνισμό. Ο νικητής για παράδειγμα, θέλω να πληρώνεται από το άτομο που έκανε την αίτηση-διαγωνισμό. Εγώ δηλαδή, δε θα λαμβάνω χρήματα. Τι γίνεται με αυτό το θέμα;
antonisid Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Για μικροποσά να ξέρεις οτι δε θα χεις πρόβλημα. Οσο για τα ΚΕΠ , μη πας να ρωτησεις , εκει κανουν καποια συγκεκριμενα πραγματα βασει "κωδικων" που εχουν στο συστημα τους. Αν θες την γνωμη μου κακως το κατεβασες το site , ειδικα αυτο που χες σε .com domain
giorgos147 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Για μικροποσά να ξέρεις οτι δε θα χεις πρόβλημα. Οσο για τα ΚΕΠ , μη πας να ρωτησεις , εκει κανουν καποια συγκεκριμενα πραγματα βασει "κωδικων" που εχουν στο συστημα τους. Αν θες την γνωμη μου κακως το κατεβασες το site , ειδικα αυτο που χες σε .com domain Δε το κατέβασα, απλά "άλλαξα" την ιδέα. Και τώρα απλά σκέφτομαι π.χ. ο διοργανωτής κάθε διαγωνισμού, να πληρώνει π.χ. τον νικητή κάποια χρήματα όπως 20-30€ Για μικροποσά να ξέρεις οτι δε θα χεις πρόβλημα. Αυτό προκύπτει με βάση κάποιον κανονισμό; Τα 30€ π.χ., τα θεωρούν μικροποσά;
andreasl Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Γενικά δεν υπάρχει πρόβλεψη για ανταλλαγή χρημάτων χωρίς αποδείξεις και φορολογία σε πολίτες, μόνο η εκκλησία έχει τέτοια προνόμια. Αν θέλεις να είσαι καθόλα νόμιμος πρέπει να κάνεις έναρξη επαγγέλματος (να πληρώνεις ΤΕΒΕ δηλαδή) και να εκδίδεις θεωρημένες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε κάθε donation αποδίδοντας το νόμιμο ΦΠΑ στο κράτος. Επειδή αυτό φυσικά είναι αδύνατο να το κάνεις, μπορείς απλά να ζήσεις στην παρανομία. Ή να γίνεις παπάς...
giorgos147 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 μπορείς απλά να ζήσεις στην παρανομία. Μπα, αυτό με τίποτα. Εν τω μεταξύ, τι προνόμια είναι αυτά για την εκκλησία. Αν είναι δυνατόν.
antonisid Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δε το κατέβασα, απλά "άλλαξα" την ιδέα. Και τώρα απλά σκέφτομαι π.χ. ο διοργανωτής κάθε διαγωνισμού, να πληρώνει π.χ. τον νικητή κάποια χρήματα όπως 20-30€ Αυτό προκύπτει με βάση κάποιον κανονισμό; Τα 30€ π.χ., τα θεωρούν μικροποσά; Ναι πχ απο Adsense , αν βγαζεις τοσα , δε μπορει να σου πει κανεις τιποτα.
Nik.K Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2010 Αλλο Adsence και αλλο καταβολη ποσου απο καποιον ιδιωτη/εταιρεια σε καποιον που εκανε κατι για αυτους. Καλα θα κανει να τα ψαξει και να τα ξαναψαξει ο TS γιατι στις μερες μας ειδικα τα πραγματα πανε απο το κακο στο χειροτερο.
marduc812 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Τα donate δεν ειναι παρανομα μην φοβασαι γιατι απλα σου λεει αν θες δωσε μου! Πες ειναι φιλος που μου εδωσε 50Ε τι θες; Δεν ειναι παρανομα! Αλλα και να ειναι θα δεχτεις πρωτα ειδοποιηση για την σελιδα και πως θεωρουνε οτι ειναι παρανομη! Δεν θα σε πιάσουν για έναν τέτοιο λογο να σε κλεισουν μεσα ουτε εσενα ουτε τους δικου σου!
partblah1990 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Τα πράγματα είναι απλά : αν δεν υπάρχει νόμος για κάτι δεν τιμωρείσαι .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.