Προς το περιεχόμενο

Solid State drive - αξίζει?

pcpanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλοι λένε για τους SSD...Τι λέτε λοιπόν ? Αξίζει ένας SSD ή να βάλω έναν HDD 10.000 rpm? (Για λειτουργικό σύστημα.)

Θα δώ διαφορά σε ταχύτητα απο έναν απλο 7,200 rpm που έχω τώρα με τον SSD?

Και κάτι ακόμα...Άμα πάρω SSD και έχω μονο το λειτουργικό και τις εφαρμογές και τα παιχνίδια τα έχω σε 2ο εσωτερικο (7200 rpm,sata 2) δέν θα δώ διαφορά? πρέπει να εγκαθηστώ τις εφαρμογές και τα παιχνίδια μου στον SSD για να κινούνται όλα γρήγορα?

p.s. εγω επιδή δέν ασχολήθηκα και πολυ με αυτη την τεχνολογια πανω απο πόσα mb εγγραφη/αναγνωση είναι καλυτερος ενας ssd απο εναν hdd 7200 rpm?

Δημοσ.

στον ssd περνας συνηθως το λειτουργικο αντε και καμια εφαρμογη, συνηθως οχι τα παιχνιδια, γιατι εχει και περιορισμενο μεγεθος ο δισκος...

επομενως η οποια ταχυτητα που θα δεις αφορα στις διεργασιες των windows-linux κτλ

η διαφορα μεταξυ ssd και ενος κοινου δισκου ειναι πολυ μεγαλη

Δημοσ.

'Eνας 80άρης SSD πιστεύω ότι θακαλύψει τους περισσότερους. Εγώ έχω βάλει και δύο παιχνίδια (για ψυχολογικούς λόγους, οι διαφορές υπάρχουν μόνο στα loading times) και έχω ακόμη 20GB ελεύθερα.

Τώρα αν αξίζει. Οι διαφορές είναι υπαρκτές και σημαντικές. Οι απλές εφαρμογές (windows explorer, office, ελαφριές εφαρμογές) ανοίγουν ακαριαία, στο office 2010 δεν προλαβαίνω σχεδόν να δω την αρχική του οθόνη. Γενικά το σύστημα μοιάζει πολύ ελαφρύ και ευέλτκτο.

Τα λεφτά για έναν 64άρη ή έναν 80άρη είναι πάρα πολλά. Τότε που τον πήρα είχα, αν ήταν να πάρω τώρα, απλά δεν θα μπορούσα να δώσω τα 170-240 που ζητάνε. Και, μεταξύ μας, είναι και λίγο κοροϊδια, εκμεταλλεύονται την τρέλα μας.

Αν τα έχεις παρ'τον, θα δεις σοβαρές διαφορές ακόμη και με το μάτι. Αλλά και να μην τον πάρεις, δεν θα πάθεις και τίποτα.

Για αυτό που ρωτάς, τα παιχνίδια δεν χρειάζεται να είναι στον SSD. Αν τα βάλεις, το μόνο που θα κερδίσεις είναι οι χρόνοι φορτώματος, οπότε, αν έχεις χώρο, ρίξε εκεί ένα ή δύο που παίζεις πολύ. Αλλά και να μην βάλεις, δεν τρέχει τίποτα.

Δημοσ.

Αξίζει η αγόρα SSD για το λειτουργικό σου φίλε.Ενάς 80αρης και είσαι καλυμένος.Φυσικά δεν βάζεις παιχνίδια μονο προγράμματα.

Οι διαφορές ειναι εμφανής τοσο στο bootaρισμα του λειτουργικού οσο και στα προγράμματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...