testit Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Έστω ότι έχουμε μια συγκεκριμένη ip address, π.χ. χχχ.χχχ.χχχ.χχχ, που με την εντολή tracert μετατρεπεται σε abcdefgh.static.orange.de Υποθέτω πως η ένδειξη static παραπέμπει σε μόνιμη σύνδεση είτε dsl είτε isdn ... σε ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ συνδεμένο υπολογιστή. Σήμερα με νέο tracert στην ίδια ακριβως ip διεύθυνση χχχ.χχχ.χχχ.χχχ, αυτό μεταφράζεται σε klmnxoprs.static.orange.de Είναι λογικό αυτό; μήπως δηλαδή μιλάμε για μεγάλο δίκτυο πολλλών υπολογιστών, που βγαίνουν όλοι στο διαδίκτυο με την ίδια ip;
Rabican Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 σχεδον 100% θα προκειται για ενα μεγαλο δικτυο με καμποσους υπολογιστες οι οποιοι μεσω ΝΑΤ βγαινουν ιντερνετ απο 1 (η και περισσοτερες) ΙΡ. το θεμα σου εδω δε νομιζω πως ειναι static η dynamic ΙΡ αλλα DNS. ισως κατι αλλαξε και γιαυτο εκαναν update τον DNS ωστε να δινει το νεο ονομα στη συγκεκριμενη ΙΡ. παρακολουθησε το ξανα και δες στο query τι σου βγαζει..
alquiii Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 δεν εχει να κανει με το NAT σε καμια περιπτωση . ειναι καθαρα θεμα DNS
Rabican Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 προφανως και δεν εχει σχεση με το ΝΑΤ. το ΝΑΤ το ανεφερα απλα για να του εξηγησω οτι κατα 99% θα βγαινουν πολλοι υπολογιστες ΝΑΤαρισμενοι σε μια η περισσοτερες real IP. και εγω πιστευω DNS ειναι το θεμα.
testit Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 δεν εχει να κανει με το NAT σε καμια περιπτωση .ειναι καθαρα θεμα DNS μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός; τι είναι δηλαδη "θέμα dns"; ποιος το κάνει; με αφορμή τι; κλπ. δώσε ένα πρακτικό παράδειγμα
StavrosD Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Σε ένα IP είναι δυνατόν να αντιστοιχούν περισσότερα από 1 domains. Για παράδειγμα στον server που έχω το site μου υπάρχουν ακόμα 125 domains, όλα με το ίδιο ΙΡ (αυτό του server).
testit Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Σε ένα IP είναι δυνατόν να αντιστοιχούν περισσότερα από 1 domains.Για παράδειγμα στον server που έχω το site μου υπάρχουν ακόμα 125 domains, όλα με το ίδιο ΙΡ (αυτό του server). Δεν αναφέρομαι σε hosting (share hosting site). Αναφέρομαι σε είσοδο χρηστών στο ίντερνετ για σερφάρισμα κλπ υπηρεσίες Έστω ότι μπαίνουν στό ίντερνετ μέσα από δίκτυο διάφοροι χρήστες του... π.χ. μέσα από το δίκτυο μιας μεγάλης εταιρείας... έστω της cocacola... τότε οι χρήστες θα έπαιρναν τις διευθύνσεις user1.cocacola.static.orange.de, user2.cocacola.static.orange.de κλπ Θα ήταν αφύσικο να δείς την ίδια αριθμητική ip να μεταφράζεται σε user4.pepsicola.static.organge.de , μέσα σε μια βδομάδα!
StavrosD Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Έχει αλλάξει πολλές φορές η διεύθυνση που σου βγάζει η tracert ή μόνο μια φορά; Στατική IP μπορεί να πάρει ο οποιοσδήποτε και όταν λήξει η συνδρομή του τότε την δίνουν στον επόμενο πελάτη που θα κάνει αίτηση για στατικό ΙΡ. Ίσως να έγινε κάτι τέτοιο.
testit Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Έχει αλλάξει πολλές φορές η διεύθυνση που σου βγάζει η tracert ή μόνο μια φορά; Στατική IP μπορεί να πάρει ο οποιοσδήποτε και όταν λήξει η συνδρομή του τότε την δίνουν στον επόμενο πελάτη που θα κάνει αίτηση για στατικό ΙΡ. Ίσως να έγινε κάτι τέτοιο. Τρεις φορές. Τις δυο την ίδια μέρα, πριν 10 μέρες, η τρίτη αλλαγή σήμερα. Το περίεργο είναι πως χτες ή και προηγούμενες μέρες κάπου χανόταν-τερμάτιζε η ανίχνευση της διαδρομής αυτής της διεύθυνσης (με την εντολή tracert) στο inet-backbone του ISP παροχέα, σήμερα πχ. φτάνεις μέχρι και την πόλη όπου βρίσκεται ο συνδεμένος υπολογιστής. Τελοσπάντων, ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει το αντικείμενο. Όχι απαντήσεις που ξεστρατίζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.