Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με φορματ σε λάπτοπ (δεν αναγνωρίζει τον σκληρό)

IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω ένα λάπτοπ που προσπάθησα να του κάνω φορματ.

Με windows xp, διαβάσει το cd στο μπουτάρισμα και φορτώνει τα αρχεία όμως φτάνει σε ένα σημείο και μου λέει "setup did not find any hard disk dricers installed in your computer" και επειδή έχει ταλαιπωρηθεί σαν λάπτοπ υπέθεσα πως φταίει ο σκληρός και τον άλλαξα με καινούργιο.

Όμως μου βγάζει πάλι το ιδιο....

Τι φταίει?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Απ οσο ξερω απο μια αναλογη εμπειρια δεν σου αναγνωριζει απλα τον σκληρο γιατι δεν εχει τα drivers για να το κανει πλεον αφου ξεκινισες το φορματ.Εσυ ξεκινησες να κανεις φορματ με cd η απο το recovery του υπολογιστη?

Δημοσ.

με cd.....και τώρα είμαι με τον καινούργιο σκληρό στο λάπτοπ άδειο....

δοκίμασα και με τον άλλο σκληρό βάζοντας τον σε εξωτερική θήκη και τον φορμαρα αλλά πάλι τίποτα...

Τι μπορώ να κάνω?

Δημοσ.

1) Μπές με del η f2 στο bios πήγαινε στην καρτέλα που λέει boot (συνήθως ειναι στα δεξιά προς το τέλος) δες που λεει bood devices η boot priority και αν έχεις τον σκληρό σε boot που έχει τα windows μέσα

2)Bρές την καρτέλα Advanced και τσέκαρε αν το SATA opeartion mode ειναι σε IDE ****

Δημοσ.

δυστυχως δεν γνωριζω για να σε βοηθησω , δε ξερω και πολλα απλα ειχα ακριβως και εγω το ιδιο προβλημα και τελικα κατεληξα σε τεχνικο .

Αν ειναι αυτο που λεω παντως , που ετσι δειχνει , σιγουρα καποιος τροπος θα υπαρχει και καποιος αλλος θα μπορει να σε βοηθησει

Δημοσ.
Bρές την καρτέλα Advanced και τσέκαρε αν το SATA opeartion mode ειναι σε IDE ****
+1

Εναλλακτικά, προ-φορτώνεις τους sata οδηγούς της μητρικής σου με το nlite (http://www.nliteos.com/)

Λύση τρίτη, USB floppy drive και τους φορτώνεις από εκεί (λίγο πριν ξεκινήσει η αντιγραφή των πρώτων αρχείων κατά την εγκατάσταση, σου γράφει κάτι σαν "press F6 to install additional drivers")

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκει στο δισκάκι των XP τους οδηγούς SATA για τον σκληρό δίσκο. Μια λύση είναι να τους βρείς και να τους περάσεις με το nlinte, δεύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις εξωτερικό οδηγό δισκέτας (χλωμό). Τέλος μπορείς να βάλεις 7 ή Vista που δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα.

Δημοσ.

ή αυτό που λεέι ο SPANK, ή κατέβασε τους sata drivers του σκληρού βάλτους σε ενα usb και κατά την εγκατάσταση πες του να τους φορτώσει απο εκεί

Δημοσ.
1) Μπές με del η f2 στο bios πήγαινε στην καρτέλα που λέει boot (συνήθως ειναι στα δεξιά προς το τέλος) δες που λεει bood devices η boot priority και αν έχεις τον σκληρό σε boot που έχει τα windows μέσα

2)Bρές την καρτέλα Advanced και τσέκαρε αν το SATA opeartion mode ειναι σε IDE ****

τον σκληρό με τα windows τον φόρματα πλέον σε άλλο pc από εξωτερικό σκληρό.

Στο boot priority έχει πρώτα το cd και μετά τον σκληρό.

Αυτό το advanced mode δεν το βρίσκω με τίποτα.

Το λάπτοπ είναι το acer aspire 5920

---------- Προσθήκη στις 19:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:42 ----------

προσθέτω:

σε περίπτωση που δεν βρώ το advanced μενου θα κάνω αυτό. να τους φορτώσω από usb στικάκι

ΟΜΩΣ δοκιμάζω και με windows 7 dvd αλλά δεν κάνει τίποτα.....γιατί?

---------- Προσθήκη στις 20:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:45 ----------

Δεν μπορώ να βρω με τίποτα τους drivers.....ο σκληρός είναι αυτός

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301694

Δημοσ.

προσπάθησα με usb stickakι αλλά τίποτα δεν το βλέπει....θέλει λέει floppy :S

---------- Προσθήκη στις 21:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:03 ----------

τους έκανα αποσυμπίεση και ανοιξα τον φάκελο και τα έβαλα χύμα σε ένα στικάκι τίποτα

μετά μαζί με τον εξωτερικό φάκελο...

πάλι τίποτα...

τι να κάνω?

Δημοσ.

Ωραία δώσε μας το μοντέλο του laptop σου να σε καθοδηγήσουμε ακριβώς που είναι στο bios το SATA opeartion mode

Δημοσ.

Τώρα,βέβαια,αυτό που κάνω είναι semi-παρανομία,αλλά γιατί δεν κατεβάζεις μια clopια που νάχει ενσωματωμένους sata drivers;

...και μετά κοτσάρεις το κλειδί που έχει από κάτω,σε αυτοκολητάκι κι είσαι 100% νόμιμος.

Μου τόχει πει άνθρωπος της MS!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...