Προς το περιεχόμενο

Στρογγυλοποίηση μορίων στο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης απο το Υπουργείο!

Swimmer21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια, εχουμε υπολογισει τα συνολικα μορια που βγαλαμε στις Πανελληνιες με συντελεστες με προφορικους βαθμους και ολα τα υπολοιπα που χρειαζονται, ομως το υπουργειο απο φετος θα κανει στρογγυλοποιηση στους βαθμους του καθε μαθηματος με αποτελεσμα στο απολυτηριο να υπαρχουν +-200 μορια στον γενικο βαθμο προσβασης...:confused:

Εχει κανεις ιδεα για το τι γινεται?! :rolleyes:

Δημοσ.
Παιδια, εχουμε υπολογισει τα συνολικα μορια που βγαλαμε στις Πανελληνιες με συντελεστες με προφορικους βαθμους και ολα τα υπολοιπα που χρειαζονται, ομως το υπουργειο απο φετος θα κανει στρογγυλοποιηση στους βαθμους του καθε μαθηματος με αποτελεσμα στο απολυτηριο να υπαρχουν +-200 μορια στον γενικο βαθμο προσβασης...:confused:

Εχει κανεις ιδεα για το τι γινεται?! :rolleyes:

Δέν υπάρχει περίπτωση...

Τελειόφοιτοι έχουν "φάει πόρτα" σε σχολή αρεσκείας για πολύ λιγότερα μόρια.

Δημοσ.
Δέν υπάρχει περίπτωση...

Τελειόφοιτοι έχουν "φάει πόρτα" σε σχολή αρεσκείας για πολύ λιγότερα μόρια.

Το ξερω, ακομα και για 5-6 μορια... το θεμα ειναι οτι αλλα υπολογιζουμε μεσα απο site φροντιστηριων (ακομα και διαφορετικα site) και αλλα γραφει το απολυτηριο... Μια φιλη μου εχει 90 λιγοτερα και ενας 170 παραπανω :fear:

Εχει μαθει κανεις τιποτα? :shock:

Δημοσ.

Όντως και εμένα μου φαίνεται αδύνατο. Είναι άδικο για κάποιους από πολλές απόψεις.

Δημοσ.

οι διαφορες εντοπιζονται γιατι το καθε σαιτ χρησιμοποιει διαφορετικη στρογγυλοποιηση..πχ το ενα μπορει να κρατησει ως τελικο βαθμο στ γλωσσα το 17.75 ενω το αλλο να το μετατρεψει σε 17,8...ετσι προκυπτουν οι μικρες διαφορες στα μορια..το υπουργειο δεν ξερω τι ειδους στρογγυλοποιηση χρησιμοποιει....

Δημοσ.
οι διαφορες εντοπιζονται γιατι το καθε σαιτ χρησιμοποιει διαφορετικη στρογγυλοποιηση..πχ το ενα μπορει να κρατησει ως τελικο βαθμο στ γλωσσα το 17.75 ενω το αλλο να το μετατρεψει σε 17,8...ετσι προκυπτουν οι μικρες διαφορες στα μορια..το υπουργειο δεν ξερω τι ειδους στρογγυλοποιηση χρησιμοποιει....

Οι βαθμοι προσβασης των μαθηματων υποκεινται σε στρογγυλοποιηση δεκάτου ενω ο γενικος βαθμος προσβασης σε στρογγυλοποιηση εκατοστου. Ολα τα άλλα ειναι λαθος.

Το ακομα πιο τραγικο ειναι οτι για να επιβεβαιωσω στα γρηγορα τους βαθμους ενος φιλου σε σχεση με τους δικους μου υπολογισμους, μπηκα στο google και ενα απο τα πρωτα αποτελεσματα ηταν ενα γνωστο φροντιστηριο οπου εδινε την δυνατοτητα υπολογισμου των μοριων. Ε τα εβγαλε διαφορετικα απο τα δικα μου.

Και ομως εκανε αυτο λαθος! 2 λαθη μαλιστα. Το ενα ηταν οτι εκανε στρογγυλοποιηση εκατοστου στο γινομενο γενικου βαθμου προσβασης επι 8(εκει που το κανεις επι 8) και μετα προσθεση με τα αλλα μαθηματα βαρυτητας, ενω επρεπε πρωτα να κανει στρογγυλοποιηση εκατοστου στον γενικο βαθμο προσβασης και μετα επι 8 και το αλλο λαθος -ακομα πιο τραγικο- οταν ο προφορικος ηταν >2 απο τον γραπτο εκανε μια βλακεια πραξη για να βρει τον βαθμο προσβασης καθε μαθηματος. Καμια σχεση με το αληθινο αποτελεσμα.

Θα το δυσφημιζα το φροντιστηριο αλλα βαριεμαι να το ψαχνω να δω πιο ειναι.

Δημοσ.

Τίποτα από τα δύο θαρρώ.

Για να βρεις τα μόρια σου, πρέπει να βρεις τους βαθμούς πρόσβασης για κάθε ένα από τα μαθήματα στα οποία εξετάστηκες στις Πανελλαδικές. Ο βαθμός πρόσβασης βγαίνει ως εξής:

ΒΠ = (ΠΒ * 0,3) + (ΓΒ * 0,7)

Όπου ΓΒ είναι ο Γραπτός Βαθμός και ΠΒ ο Προφορικός Βαθμός, μετά την απαραίτητη αναπροσαρμογή.

Ο μέσος όρος του αθροίσματος όλων των βαθμών πρόσβασης είναι ο Γενικός Βαθμός Πρόσβασης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...