mynam3 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μπορω να καταλαβω αν καποιος κλεβει ρευμα απο το σπιτι μου? Ειμαι με ενοικιο εδω και λιγο καιρο, ξαφνικα με την ιδια χρηση ολων των ηλεκτρικων συσκευων σκανε 400ρια χωρις λογο.Μπορω να ελεγξω αν καποιος εχει περασει κανα καλωδιο και κλεβει ρευμα?
haris_216 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μπορω να καταλαβω αν καποιος κλεβει ρευμα απο το σπιτι μου?Ειμαι με ενοικιο εδω και λιγο καιρο, ξαφνικα με την ιδια χρηση ολων των ηλεκτρικων συσκευων σκανε 400ρια χωρις λογο.Μπορω να ελεγξω αν καποιος εχει περασει κανα καλωδιο και κλεβει ρευμα? αυτό που μπορείς να κάνεις άμεσα κι εύκολα είναι να κλείσεις όλες τις ηλεκτρικές συσκυές (και όταν λέω όλες μην ξεχάσεις ψυγείο, τηλεόραση κλείσιμο από διακόπτη, κλπ) και να πας να δεις τον μετρητή της ΔΕΗ. αυτός εχει ένα δίσκο ο οποίος περιστρέφεται ανάλογα με την κατανάλωση. πολύ κατανάλωση/μεγάλη ταχύτητα. μικρή κατανάλωση/μικρή ταχύτητα. αν λοιπόν τα έχεις κλείσει όλα τότε ο δίσκος θα πρέπει να είναι τελείως ακίνητος. αν συνεχίζει να περιστρέφεται τότε ή υπάρχει διαρροή ή λαμογιά καλή επιτυχία
antonl Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Κατεβάζεις γενικό και τσεκάρεις αν γυρνάει ακόμα το ρολόι σου.
haris_216 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Κατεβάζεις γενικό και τσεκάρεις αν γυρνάει ακόμα το ρολόι σου. ουπς, έχει δίκιο ο φίλος. τι ψυγεία και τηλεοράσεις έλεγα? απλά τον γενικό!!! χρειάζομαι διακοπές επειγόντως
kfyros Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 εξαρτάται και τα τετραγωνικά κλπ. Οι πρώτοι λογαριασμοί έναντι είναι μικροί αν δεν υπάρχει ιστορικό, οι επόμενοι έρχονται βάσει της εκτίμησης από τις καταμετρήσεις.. Δεν κοιτάς το λογαριασμό μήπως πληρώνεις και κερατιάτικα παλαιότερου ένοικου?? ή ακόμα χειρότερα μπας και ταϊζεται και άλλο διαμέρισμα με το ένα ρολόι? Το κάθε ρολόι κάνει γύρω στα 6 κατοστάρικα.. Αλλά δε νομίζω να είναι τόσο μαμάκας ο ιδιοκτήτης ... Θα πληρώσει τα κέρατα του σε πρόστιμα αν έχει ένα ρολόι για περισσότερες από μία ιδιοκτησίες (και για δημοτικά τέλη - ΕΡΤ - ΤΑΠ κλπ.)
umaga Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 επισεις ελεγξε αν οι κιλοβατοωρες στο ρολοι ειναι ιδιες με αυτες που γραφει ολαγαριασμος
mynam3 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Κατεβάζεις γενικό και τσεκάρεις αν γυρνάει ακόμα το ρολόι σου. Γυρναει, οχι με την ιδια ταχυτητα αλλα γυρναει. Οι κιλοβατορες ειναι ιδιοι με αυτους που γραφει ο λογαριασμος..
umaga Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 ε τοτε καπου υπαρχει διαρροη ρωτα τη δεη μηπως μπορει να κανει καμια μετριση για διαρροη εγω παντος θα πηγαινα και θα εκλεινα το βραδυ το ρευμα απο το ρολοι ε και αμα κανενος γειτονα σβηνανε τα φωτα του κλπ παει να πει οτι αυτος κλεβει ρευμα
kfyros Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Κάτι δεν πάει καλά. Δεν υπάρχει "διαρροή" αν ο γενικός είναι κλειστός. Και κάτι άλλο τροφοδοτείται από το ρολόι αυτό.. Ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη, και τον ηλεκτρολόγο τον πληρώνει αυτός γιατί είναι "πρόβλημα" εγκατάστασης.. Επίσης, επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι ξέρει ο ιδιοκτήτης τι παίζεται, (τέτοιες δουλειές δεν γίνονται χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι) ζήτησε του χρήματα πίσω από τους παλιούς λογαριασμούς. Δες πόσο ήταν μια νορμάλ κατανάλωση και τα υπόλοιπα ζήτησε τα πίσω (μόνο από ρεύμα και όχι από ΤΑΠΑ, ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κλπ.) .. Άλλαξε κάτι το τελευταίο διάστημα?? Πχ. κάποιο άδειο διαμέρισμα άρχισε να χρησιμοποιείται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.