suspiria Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Ο μηχανισμος της πορτας στην εισοδο της πολυκατοικιας εχει χαλασει με αποτελεσμα αυτη να χτυπαει ασχημα και πολλες φορες απο το τρανταγμα μενει ανοιχτη. Ξερει κανεις πως επιδιορθωνεται? Επισυναπτω φωτο παρομοιου μηχανισμου.
kfyros Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Καταρχήν ελέγχεις αν είναι σφιγμένες οι βίδες των βάσεων (πάνω στην πόρτα και πάνω στην κάσα ).. Αν είναι εντάξει, ψάχνεις να βρεις μια βίδα ρύθμισης (ρεγουλατόρο) , που βρίσκεται συνήθως πάνω στο δοχείο λαδιού (είναι υδραυλικός ο μηχανισμός).. Αυτή την σφίγγεις ή την ξεσφίγγεις ανάλογα (δοκίμασε μία στροφή σφίξιμο στην αρχή και μετά λιγότερο και παίζεις ) και ανοιγοκλείνεις την πόρτα μέχρι να δεις ότι είναι εντάξει.. Αν έχει και κάποια παράθυρα στο κλιμακοστάσιο δοκιμάζεις και με ανοιχτά και με κλειστά (όταν είναι ανοιχτά η πόρτα κλείνει πιο εύκολα ή κοπανάει, γιατί η πίεση του αέρα εξισώνεται άμεσα από τα ανοιχτά παράθυρα με το εξωτερικό περιβάλλον. Αν είναι κλειστά , την ώρα που κλείνει δημιουργείται μικρή υποπίεση στον εσωτερικό χώρο η οποία "κρατάει" την πόρτα και κλείνει πιο μαλακά, ιδίως αν την ανοίξουμε και την κλείσουμε αμέσως όπως συμβαίνει συνήθως).. Αν έχει χαλάσει ο μηχανισμός (πχ έχει χάσει τα λάδια ή δεν κρατάει την πόρτα ότι ρύθμιση και να κάνεις) πιθανότατα πας για αλλαγή. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τεχνίτες που να τις επισκευάζουν (λειτουργούν σαν έμβολο υδραυλικής πίεσης μιας κατεύθυνσης). Πάντως είναι αρκετά ακριβός ένας μηχανισμός (κανένα 200άρι νομίζω).
xpapias Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Αν βρεις ποιό είναι ακριβώς το μοντέλο, και δεν είναι πολύ παλιό, μπορείς να βρεις το manual του στο ιντερνετ.
gtroza Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 αυτά που έγραψε ο kfyros είναι "παραπάνω από manual" Έχω κάνει και πλούσιος και φτωχός.Πλούσιος είναι καλύτερα! Μάστορας είναι ακόμα πιό καλύτερα! .
suspiria Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Καταρχήν ελέγχεις αν είναι σφιγμένες οι βίδες των βάσεων (πάνω στην πόρτα και πάνω στην κάσα ).. Αν είναι εντάξει, ψάχνεις να βρεις μια βίδα ρύθμισης (ρεγουλατόρο) , που βρίσκεται συνήθως πάνω στο δοχείο λαδιού (είναι υδραυλικός ο μηχανισμός).. Αυτή την σφίγγεις ή την ξεσφίγγεις ανάλογα (δοκίμασε μία στροφή σφίξιμο στην αρχή και μετά λιγότερο και παίζεις ) και ανοιγοκλείνεις την πόρτα μέχρι να δεις ότι είναι εντάξει.. Αν έχει και κάποια παράθυρα στο κλιμακοστάσιο δοκιμάζεις και με ανοιχτά και με κλειστά (όταν είναι ανοιχτά η πόρτα κλείνει πιο εύκολα ή κοπανάει, γιατί η πίεση του αέρα εξισώνεται άμεσα από τα ανοιχτά παράθυρα με το εξωτερικό περιβάλλον. Αν είναι κλειστά , την ώρα που κλείνει δημιουργείται μικρή υποπίεση στον εσωτερικό χώρο η οποία "κρατάει" την πόρτα και κλείνει πιο μαλακά, ιδίως αν την ανοίξουμε και την κλείσουμε αμέσως όπως συμβαίνει συνήθως).. Αν έχει χαλάσει ο μηχανισμός (πχ έχει χάσει τα λάδια ή δεν κρατάει την πόρτα ότι ρύθμιση και να κάνεις) πιθανότατα πας για αλλαγή. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τεχνίτες που να τις επισκευάζουν (λειτουργούν σαν έμβολο υδραυλικής πίεσης μιας κατεύθυνσης). Πάντως είναι αρκετά ακριβός ένας μηχανισμός (κανένα 200άρι νομίζω). ευχαριστω, πολυ κατατοπιστικα αυτα.αυτο με τα παραθυρα ισχυει παντως.μεχρι τον 4 οροφο που ειμαι εγω νιωθω την υποπιεση.δε νομιζω να εχει χαλασει παντως ο μηχανισμος γιατι ειναι καινουριος (1,5 χρονο τον εχουμε) ---------- Προσθήκη στις 10:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:53 ---------- αυτά που έγραψε ο kfyrosείναι "παραπάνω από manual" Έχω κάνει και πλούσιος και φτωχός.Πλούσιος είναι καλύτερα! Μάστορας είναι ακόμα πιό καλύτερα! . βασικα δεν μου αρεσουν τα μαστορεματα και αυτα, αλλα αν εισαι πλουσιος ειναι οντως καλυτερα γιατι δεν σε νοιαζει.πληρωνεις μαστορα και τα φτιαχνει αυτος! ---------- Προσθήκη στις 13:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:55 ---------- ολα ενταξει το εφτιαξα.τελικα οι βιδες (2 ηταν) βρισκοταν στο πλαι του μηχανισμου.thanks a lot kfyros!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.