kanesaxo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Οι θερμοκρασία στα vrm πόσο είναι ; Παλιότερα που είχα πρόβλημα με μια fanless ψήκτρα σε μια x1950 ήτανε στην μη επαρκή ψύξη των vrm. Ειναι πολυ χαμηλη.Σε στοκ ταχυτητες που ετρεξα furmark ηταν 50 βαθμους.Ακομη και με 1.28 ρευμα ειναι πολυ χαμηλα. Δεστε λιγο κάποιες λεπτομέρειες. Εδω ειναι πριν την εγκατασταση της μκ13.Οι ψυκτρες πυο χω με κοκκινα κυκλακια,δεν μπαινουν σε μενα,μιας και καλυπτει απο πάνω ή VRM5 (αλλα εχει κενο εκει,αρα προφανως αυτα δεν θελουν ψυξη?). Στην στοκ ψυκτρα,έχει ομως εκει παστα... Στο μπλε παλι,δε ξερω τι ειναι αυτο σα VRM μοιαζει,δε μπαινει ευκολα ψυκτρακι,γιατι ειναι ενα σωρο smd γυρω του,μηπως βραχυκυκλωνουν? για δειτε ρε παιδια,γιατι θα την κανω κομματια...Ουτε την στοκ μπορω να βαλω επειδη οι παστες της εχουν σαπισει.
stm00192 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Σε αυτό το μπλέ έχεις βάλει ψυκτρα??? Νομίζω οτι αυτό είναi το shader diode και 104 βαθμοί είναι πάρα πολλοι. Εμένα με 1,25 ρεύμα δεν ανεβαίνει πάνω από 58 - 60 βαθμούς.... Σαυτά με τα κόκκινα δεν είναι απαραίτητες οι ψύκτρες!!
kanesaxo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 εχω βαλει μια να παταει λιγο εκει και στη μια μνήμη. το θεμα ειναι πως εκει στο μπλε δε μπορω να βαλω μεγαλη (τουλαχιστο ετσι το βλεπω) γιατι εχει ενα καρο smd εκει γυρω και μαλιστα ενα εχει υψομετρικη διαφορα. Θα ασχοληθώ ακομη λιγο,πριν χασω την υπομονη μου και επανατοποθετησω την εργοαστασιακη. Που μπορω να προμηθευτω thermal pads σαν της εργοστασιακης? Δες πως τις τοποθετησα. Στις μνημες δεξια,λογω της VRM5 τοποθετησα αναγκαστικα τα χαμηλά ψυκτράκια.
stm00192 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Οχι δεν θα κάνεις δουλειά έτσι... εγώ κόλλησα 2 - 3 στρώσεις thermal pad της akasa στο μισό από το μεγάλο ψηκτράκι και το εβαλα έτσι ώστε το μισο να κολλήσει πανω εκεί που πρέπει και το αλλο μισό πάνω στο pcb για να κρατάει καλύτερα!! αμά παρατηρήσεις την φότο στο review μου φαίνεται λίγο πως είναι!! Ααααα και καθάρισε λίγο την θερμοαγώγιμη απο τον πυρήνα... μα καλά πόση πάστα εβαλες?? το επνιξες!!
kanesaxo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Οχι δεν θα κάνεις δουλειά έτσι... εγώ κόλλησα 2 - 3 στρώσεις thermal pad της akasa στο μισό από το μεγάλο ψηκτράκι και το εβαλα έτσι ώστε το μισο να κολλήσει πανω εκεί που πρέπει και το αλλο μισό πάνω στο pcb για να κρατάει καλύτερα!! αμά παρατηρήσεις την φότο στο review μου φαίνεται λίγο πως είναι!!Ααααα και καθάρισε λίγο την θερμοαγώγιμη απο τον πυρήνα... μα καλά πόση πάστα εβαλες?? το επνιξες!! Δεν φαινεται στο ριβιου σου κατι τετοιο,σορυ. Απο που προμηθευομαι thermal pad? Ο θερμοαγωγιμη γυρω γυρω ειναι απο τα πειράματα του προηγούμενου! ο πυρηνας αυτος καθεαυτος ειναι καθαρος. παντως μετα απο 10 λεπτα furmark εχω 73 βαθμους στον πυρηνα...δεν ειναι κι οτι καλυτερο ε? Υ.Γ. βλεπω εσυ αφησες λιγο κενο αναμεσα στους ανεμιστηρες και την ψυκτρα...Εγω το δοκιμασα κι ετσι,αλλα και κολλητα στην ψυκτρα.Αμελητεα διαφορα.Θα βαλω κι εναν καθετα να ψυχει τα ψυκτρακια για δοκιμη.
stm00192 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Το thermal pad το βρήκα σε multirama!! Uploaded with ImageShack.us
kanesaxo Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Tα ξηλωσα ολα,τα βαλα προσεκτικότερα,εβαλα στο shader ψυκτρακι ευμεγεθες,εβαλα κι εναν ανεμιστηρα καθετα να χτυπάει τα ψυκτρακια των μνημων και του shader.... ΤΖΙΦΟΣ.Furmark δεν βγαζει με τπτ...104 βαθμους χτυπαει το shader και εκει κάπου κολλάει. Συμπέρασμα: σαν την "μαμα" ψυκτρα δεν εχει,απλως είναι θορυβώδης. Δυστυχως δεν μπορω να παρουσιασω το τεστ,μιας και o/c δεν "βγαζει" η κάρτα το furmark...Μονο στοκ.Η προφανως σε πιο χαμηλό πυρήνα. Το VRM5 λειτουργει καλα,με ενα ανεμιστηρακι 80ρι πραγματικα ξεσκιζει. Θα ψαξω thermal pads για να τοποθετησω πάλι την στοκ.
stm00192 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Χμμμ απλά κατι δεν παέι καλα!!! και στο πυρήνα οι 70 με την mk-13 δεν ειναι λογικοί.. κατι δεν εχεις βάλει καλά!! τι ανεμιστήρες χρησιμοποιείς ?? αν και πολύ απίθανο να φταίνε αυτοι! Για κότσαρε καμια φοτο με την ψήκτρα από το πλάι και απο τις δύο μεριές να δούμε τι γίνεται!!
kanesaxo Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Ρε συ...τι μπορει να μην εχω βαλει καλα? η μκ13 εχει μπει κανονικα,εχουν σφιχτει τερμα οι βίδες και παει λεγοντας.Και να θες,κατι λαθος δε μπορει να γινει. Και παραπανω παστα να χω βαλει,την φτυνει μολις σφιχτουν οι βιδες. Χρησιμοποιώ 3 τετοιους: http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Xigmatek-Fan-Led-120Mm-XLF-F1253.htm Tι φωτό θελεις? να βγαλω τη καρτα ξανα απτο κουτι?
stm00192 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Ρε συ...τι μπορει να μην εχω βαλει καλα? η μκ13 εχει μπει κανονικα,εχουν σφιχτει τερμα οι βίδες και παει λεγοντας.Και να θες,κατι λαθος δε μπορει να γινει.Και παραπανω παστα να χω βαλει,την φτυνει μολις σφιχτουν οι βιδες. Χρησιμοποιώ 3 τετοιους: http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Xigmatek-Fan-Led-120Mm-XLF-F1253.htm Tι φωτό θελεις? να βγαλω τη καρτα ξανα απτο κουτι? Ουσιαστικά θέλω να δω απο το πλάι πως πατάνε όλα τα ψηκτρακια, η mk13 και η vrm5...και απο τιε δύο πλευρές! Γενικότερα μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό που σου συμβαίνει... εγώ μετά την τοποθέτηση της και μάλιστα με την μικρή ψήκτρα της prolima για τα vrm είμαι πολύ καλύτερα από την μαμά... είδικά απο τότε που της έβαλα και δυο ανεμιστήρες της xigmatek σαν και τους δικού σου!!
kanesaxo Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 ok,θα ξηλωσω ξανα την καρτα, να σου βγαλω τις φωτο. Υ.Γ. εφαγα τον τοπο...που διαολο θα βρω thermal pad σαν την εργοαστασιακης ψυκτρας? αυτο που ναι σα πλαστελινη.Τετοιο εχει η δικια μου,λογικα και η δικη σου,αφου εχεις 5850.
stm00192 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 ok,θα ξηλωσω ξανα την καρτα, να σου βγαλω τις φωτο. Υ.Γ. εφαγα τον τοπο...που διαολο θα βρω thermal pad σαν την εργοαστασιακης ψυκτρας? αυτο που ναι σα πλαστελινη.Τετοιο εχει η δικια μου,λογικα και η δικη σου,αφου εχεις 5850. Θέλει να βγεί με προσοχή η εργοστασιακή για να μην χαλάσεις τα pads!!
kanesaxo Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 αυτο λεω...εχουν χαλασει αυτα...ειδικα των vrm's εχουν σαπισει/διαλυθει...
Nik.K Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Κατι δεν κανεις καλα. Η ΜΚ13 ειναι κλασης ανωτερη οποτε δεν βγαζει νοημα. Μηπως δεν εχεις βαλει καλα το Bracket με τους ανεμιστηρες ?
kanesaxo Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Κατι δεν κανεις καλα. Η ΜΚ13 ειναι κλασης ανωτερη οποτε δεν βγαζει νοημα.Μηπως δεν εχεις βαλει καλα το Bracket με τους ανεμιστηρες ? To χω δοκιμασει νικο,σε 3 διαφορετικες θεσεις (υψη/αποστασεις οπως θες πεστο) απτην ψυκτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.