kanesaxo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Λοιπόν κυριοι. Εχω προμηθευτεί μια ψυκτρα για την 5870. Σκοπός να παρουσιαστεί ενα σωστό ριβιου,πριν και μετα για να δουμε τι "ψαρια πιανει" η νεα ψύκτρα. Μεχρι στιγμης εχω κάνει τα εξης: Στοκ ρολόγια 1) 10 λεπτα με Furmark/stability test/extreme burning mode με τον ανεμιστηρα στο αυτοματο 2) 10 λεπτα με Furmark/stability test/extreme burning mode με τον ανεμιστήρα στο 50% 3) 10 λεπτα με Furmark/stability test/extreme burning mode με τον ανεμιστήρα στο 100% Υπερχρονισμός. Εδω θελω τα φωτα σας.Πόσο να σηκώσω την κάρτα για να εχουμε ενα μπουσουλα απτα τεστς? Ας μη μπουμε σε λεπτομέρειες,να την κλοκαρω οσο παει,βαριεμαι αυτή τη διαδικασία.Αν γνωριζουμε μια τιμή ρολογιων οπου θα δουλέψει σταθερα, (και ας μην ειναι το απολυτο ρεκορ) πειτε μου να την θεσω και να κανω τα τεστς.
kanesaxo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δοκιμάζω την κάρτα χρησιμοποιώντας το προγραμμα Ati overdrive των catalyst. Δεν εχω πειραξει ακομη ρευματα (και δε θελω) κι εχω φτασει 950/1290 Ετρεξα 10 λεπτα το furmark Xtreme burning mode κι ολα καλα. Μετα ανεβασα τις μνήμες στο 1310 και τον πυρηνα δε θυμαμαι.Μετα απο 7-8 λεπτα furmark ενω δεν εβγαλε κανενα artifact ο κερσορας του ποντικιου σα να ειχε 20 πιξελ γυρω του. Φταιει ο πυρηνας γιαυτο ή οι μνημες? θερμοκρασια 88 βαθμοι.
caution Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 ( νομίζω ότι ένα 900/1250 με 1.25volts θα είναι ότι πρέπει για τον σκοπό σου Περιμένουμε )
d3m0n Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Θα το δοκιμάσεις. Θα κλοκάρεις τον πυρήνα και θα αφήσεις τις μνήμες stock, και μετά το αντίθετο, και αναλόγως θα βγάλεις συμπέρασμα. Αν και πυρήνας πρέπει να είναι, γιατί στις 5χχχ όταν οι μνήμες είναι unstable τότε απλά πέφτει η απόδοση της κάρτας, και δεν έχεις artifacts. ΥΓ: Επίσης θα πρότεινα ένα oc στον επεξεργαστή γιατί ίσως λίγο μπουκάλι θα πέφτει, ειδικά με το oc στη κάρτα. Ναι το ξέρω έχω γίνει κουραστικός με αυτό το θέμα! Αααα, και furmark τρέχε κανά 20λεπτο.
LouCi4er Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Αν και πυρήνας πρέπει να είναι, γιατί στις 5χχχ όταν οι μνήμες είναι unstable τότε απλά πέφτει η απόδοση της κάρτας, και δεν έχεις artifacts. Εμενα παλι οταν ειναι unstable οι μνημες κολλαει το συμπαν ( 5850 ).Σε αλλους βγαζουν artifacts σε αλλους πεφτει η αποδοση οπως ειπες και εσυ. kanesaxo: Ασχολεισου πρωτα με πυρηνα και μετα με μνημες για να δεις ποιο σε κοβει.Αν τα ανεβαζεις μαζι δεν προκειτε να βρεις ακρη και οπως ειπε και ο demon τουλαχιστον 20λεπτο furmark.
kanesaxo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 ok παιδια. Να τονισω,πως θελω απλα να κανω καποια τεστς,παρα να την κλοκαρω για να λεω οτι την κλοκαρα. Εξου και το 10λεπτο στο furmark.Επειδη το δοκιμασα και με 20 λεπτα,η διαφορα στη θερμοκρασια ειναι ανεπαισθητη (οριακα ενας βαθμος). Σιγουρα ομως για να βρούμε που ειναι stable εχετε δικιο,θελει προφανως παραπανω. ---------- Προσθήκη στις 13:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:21 ---------- Τελικα την εφτασα 960/1280 με στοκ ρευμα. Πιστευω ειναι καλα για τα τεστς.Δεν ειδα και τρομερες διαφορες στις θερμοκρασιες ομως...Εννοω δηλ πως δουλευει ο ανεμ λιγο παραπανω,και ερχεται η θερμοκρασια στα ιδια επιπεδα.
kanesaxo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 ( νομίζω ότι ένα 900/1250 με 1.25volts θα είναι ότι πρέπει για τον σκοπό σου Περιμένουμε ) 960/1280 με στοκ ρευμα.
caution Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 ( το "αβέρτο" ρεύμα το πρότεινα για να δεις πως πάει και με τα vrms )
kanesaxo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Oρθον,μετα το σκεφτηκα. Βοηθησε με λιγο ομως...Στους catalyst δεν βλεπω επιλογη για ρευμα,και απτο μσι afterburner παρολο που βλεπω,ειναι κλειδωμενη. Πως ξεκλειδωνω? ή χρησιμοποιώ κατι αλλο?
caution Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 ( στο afterburner - κάνε tick το unlock voltage control στις επιλογές )
kanesaxo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Παιδες σημερα τοποθετησα την ΜΚ13 και την VRM5. Αυτο που μυο συμβαινει με τις ψυκτρες δεν γινεται ουτε στα παραμυθια. Σε χαμηλοτερες ρυθμίσεις απο ΠΡΙΝ με την στοκ ψυκτρα,η κάρτα στο furmark Κολλαει. Οι θερμοκρασίες είναι ομως χαμηλοτερες.Τι διάολο γινεται ???
stm00192 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Εισαι σίγουρος οτι όλα εχουν τοποθετηθεί σωστά και ότι οτιδήποτε χρειάζεται ψύξη την έχει?? Δες εδώ για να καταλαβεις λίγο καλύτερα που πρέπει να τοποθετηθούν οπωσδήποτε ψυκτράκια!! Επίσης μπορεις να πάρεις και ιδέες για το πως να κανεις το συγκριτικό σου... Αντε περιμένω να μου πεις πως τα παει και το vrm5 γιατι ψήνομαι!! Αλήθει από που το αγόρασες??
kanesaxo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δε ξερω ρε συ. Πραγματικα ταλαιπωρηθηκα το μεσημερι,κι εχω εκνευριστει απιστευτα.Το αποδίδω στη μη σωστη ψυξη των μνημων,δε μπορω να φανταστω κατι αλλο. Σκεψου οτι στο εβερεστ τα Gpu diode/shader πιανει σχεδον 104 βαθμους και κολλαει. Πριν ακομη και κλοκαρισμένη δεν επιανε τοσο. Ολες οι υπολοιπες θερμοκρασιες ειναι αριστες. Υ.Γ. τη VRM5 απτον νοτιος7,και πάρτην αβλεπί...αν και δεν μπορω να σου πω αποτελεσματα με κλοκαρισμα...Γιατι δεν δουλευει το μπουρδελο.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Οι θερμοκρασία στα vrm πόσο είναι ; Παλιότερα που είχα πρόβλημα με μια fanless ψήκτρα σε μια x1950 ήτανε στην μη επαρκή ψύξη των vrm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.