Προς το περιεχόμενο

Google Keywords Χάος!!!

routsounmanman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το ήξερα, προειδοποίησα μάλιστα και τον πελάτη ούκ ολίγες φορές! Τώρα βέβαι αρχίσαν οι βλακείες του τύπου "Γιατί δεν είμαι πρώτος στο Google όταν γράφεις 'πλακάκια' "; :mad:

"Μπορέις να βγείς. Κοστίζει τόσο (εδώ βάζεις ένα μεγάλο ποσό), τα μισά μπροστά. Αρχίζουμε από αύριο αν θέλεις." :devil:

Εγγυημένα, σταματά κάθε κουβέντα. Από την άλλη, μόλις στραβώσει, του προτέινεις το πραγματικό σου πακέτο.

Πρέπει να καταλάβεις, ότι τέτοιοι "πελάτες" έχουν την νοοτροπία του "ζόριζε, ζόριζε, παπαριές μου λέει, θα τον κάνω να μου τα κάνει τζάμπα".

Δείξε αποφασιστικότητα και κύρος.

---------- Προσθήκη στις 16:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:00 ----------

Σε έναν άλλο πελάτη που έφτιαξα real estate εφαρμογή σε PHP (κυρίως προγραμματιστής γαρ) του επεσήμανα επανηλλειμένα ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη θέση στο google και όποιος ισχυριζεται κάτι τέτοιο είναι ηλίθιος ή άσχετος (ή και τα 2).

Το λες επειδή δεν υπάρχουν SEO professionals στον κόσμο ή επειδή εσύ δεν είσαι; :devil:

Αυτό είναι ένας χαζός μύθος. Με το κατάλληλο budget, φυσικά και βγαίνεις πρώτος.

Δημοσ.
"Μπορέις να βγείς. Κοστίζει τόσο (εδώ βάζεις ένα μεγάλο ποσό), τα μισά μπροστά. Αρχίζουμε από αύριο αν θέλεις." :devil:

Εγγυημένα, σταματά κάθε κουβέντα. Από την άλλη, μόλις στραβώσει, του προτέινεις το πραγματικό σου πακέτο.

Πρέπει να καταλάβεις, ότι τέτοιοι "πελάτες" έχουν την νοοτροπία του "ζόριζε, ζόριζε, παπαριές μου λέει, θα τον κάνω να μου τα κάνει τζάμπα".

Δείξε αποφασιστικότητα και κύρος.

---------- Προσθήκη στις 16:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:00 ----------

Το λες επειδή δεν υπάρχουν SEO professionals στον κόσμο ή επειδή εσύ δεν είσαι; :devil:

Αυτό είναι ένας χαζός μύθος. Με το κατάλληλο budget, φυσικά και βγαίνεις πρώτος.

Με ένα απολύτως τερατώδες budget φυσικά και μπορείς να βγείς πρώτος, αλλά και πάλι όχι σε 10 διαφορετικές λέξεις κλειδιά με τεράστιο ανταγωνισμό!!!

Πάντα αναφέρομαι σε ρεαλιστικές καταστάσεις. Δεν πιστεύω να υπάρχει επαγγελματιάς στη Ελλάδα να μπορεί να σε φέρει πρώτο στις λέξεις "tiles, bath, etc".

Δημοσ.
Με ένα απολύτως τερατώδες budget φυσικά και μπορείς να βγείς πρώτος, αλλά και πάλι όχι σε 10 διαφορετικές λέξεις κλειδιά με τεράστιο ανταγωνισμό!!!

Πάντα αναφέρομαι σε ρεαλιστικές καταστάσεις. Δεν πιστεύω να υπάρχει επαγγελματιάς στη Ελλάδα να μπορεί να σε φέρει πρώτο στις λέξεις "tiles, bath, etc".

Έχεις δίκιο, δείτε μόνο τι παίζει σε αναζητήσεις με τις φράσεις "ιστοσελίδες", "κατασκευή ιστοσελίδων", "δημιουργία ιστοσελίδων" κτλ όπου σε κάθε διαφορετική αναζήτηση τα πρώτα αποτελέσματα είναι κατά βάση διαφορετικά. Δεν είναι δηλαδή τα ίδια 5-6 domains με αλλαγμένη σειρά.

Πέρα από το budget θέλει κ χρόνο για να μπορέσεις να ανέβεις στο google. Όσο κ SEO optimized και αν είσαι, αν δεν υπάρχουν backlinks δεν έχεις κ πολλές ελπίδες σε σχέση με τον ανταγωνισμό σου.

Δημοσ.

Εξαρτάται τι είναι τερατώδες budget για εσένα. Σαν παράδειγμα σε συγγενή χώρο, να σου αναφερω ότι υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες στο εξωτερικό που επενδύουν δεκάδες χιλιάδες δολλάρια την μέρα σε Adwords.

Δεν υπονοώ ότι τόσα χρειάζεται για να κάνεις καλή δουλειά στα οργανικά αποτελέσματα, αλλά θέλω να καταλάβεις ότι δεν έιναι όλη η αγορά ομογενοποιημένη στις ίδιες τιμές. Ο μπακάλης δεν έχει (και καλά κάνει!) το ίδιο budget για το internet όπως το καζίνο.

Καταρχάς τα συγκεκριμένα keywords δεν νομίζω ότι αξίζουν ον κόπο (δεν το έψαξα όμως - και γιατί Αγγλικές λέξεις αν δεν πουλάς στο εξωτερικό; ). Τα keywords δεν μπορεί να τα αποφασίζει ο πελάτης. Πρέπει να κάνεις μια έρευνα, να δεις ποια είναι τα keywords που θα μεγιστοποιήσουν το ROI για τον πελάτη σου και να του τα προτείνεις.

Δημοσ.

ο επαγγελματίας που ξέρει τη δουλειά του μπορεί και να το κάνει αλλά όχι από τη μια μέρα στην άλλη. Και ίσως απλά πρώτη σελίδα, όχι πρώτο αποτέλεσμα :P

βέβαια με ενα τεράστιο budget εννοείται και βγαίνεις πρώτος .....με διαφημίσεις, αν βιάζεσαι. για organic αποτελέσματα θέλεις επιμονή, υπομονή αλλά και χρήμα φυσικά ;)

και έτσι για την ιστορία μην ξεχνάμε

No one can guarantee a #1 ranking on Google.

αλλά και

https://www.google.com/webmasters/tools/spamreport?hl=en&pli=1

οπότε guys προσοχή ότι κι αν κάνετε :-)

ακόμα και ΟΚ να είσαστε κάπου ίσως θα βρεθεί κάποιος που δεν θα κωλώσει να σας/μας κάνει ζημία.

Δημοσ.

Πέρα από το budget θέλει κ χρόνο για να μπορέσεις να ανέβεις στο google. Όσο κ SEO optimized και αν είσαι, αν δεν υπάρχουν backlinks δεν έχεις κ πολλές ελπίδες σε σχέση με τον ανταγωνισμό σου.

Όπως κάθε δουλειά, θέλει επένδυση σε χρόνο και χρήμα. Φυσικά. Περίμενες κάτι διαφορετικό; :fear:

Επιπλέον, το SEO έχει να κάνει τόσο με το onsite κομμάτι, όσο και με το offsite. Τα backlinks είναι μέρος του offsite optimization.

---------- Προσθήκη στις 18:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:14 ----------

ο επαγγελματίας που ξέρει τη δουλειά του μπορεί και να το κάνει αλλά όχι από τη μια μέρα στην άλλη. Και ίσως απλά πρώτη σελίδα, όχι πρώτο αποτέλεσμα :P

Δεν χτίζεις σπίτι σε μια μέρα. Δεν θα βγεις πρώτος σε μια μέρα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται απίστευτο η πρώτη θέση. Είναι θέμα να πας σε καλό επαγγελματία (μπορεί κάποιος να διαλέξει μια μεγάλη επιχείρηση απο το εξωτερικό, δεν λέω ότι πρέπει να εμπιστευτεί ντόπιο) και να τα σκάσεις.

Όπως και στα αυτοκίνητα. Θες 300km/h? Πήγαινε στην Ferrari και βγάλε το καρνέ σου.

και έτσι για την ιστορία μην ξεχνάμε

No one can guarantee a #1 ranking on Google.

Αν πιστεύεις 100% την Google σε αυτά που λέει δημοσίως... καλή τύχη στο SEO. :devil:

ακόμα και ΟΚ να είσαστε κάπου ίσως θα βρεθεί κάποιος που δεν θα κωλώσει να σας/μας κάνει ζημία.

Ναι, αυτό γίνεται. Είναι εύκολο πια (δεν το προτείνω, καλύτερα να ανεβάζεις το δικό σου) να κάνει κάποιος ζημιά στον ανταγωνισμό.

Δημοσ.
Εξαρτάται τι είναι τερατώδες budget για εσένα. Σαν παράδειγμα σε συγγενή χώρο, να σου αναφερω ότι υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες στο εξωτερικό που επενδύουν δεκάδες χιλιάδες δολλάρια την μέρα σε Adwords.

Και πάλι, το να δίνεις λεφτά σε Adwords δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης στο google, σωστά; Θα βοηθήσει τις επισκέψεις στο site αλλά δεν θα σου ανεβάσει το ranking. Το αναφέρω επειδή η κουβέντα είναι το ranking και όχι η επισκεψιμότητα.

Επιπλέον, το SEO έχει να κάνει τόσο με το onsite κομμάτι, όσο και με το offsite. Τα backlinks είναι μέρος του offsite optimization.

Έχεις δίκιο, γράψε λάθος.

Δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται απίστευτο η πρώτη θέση.

Αν πιστεύεις 100% την Google σε αυτά που λέει δημοσίως... καλή τύχη στο SEO. :devil:

Υπάρχουν επαγγελματίες που εγγυούνται την πρώτη θέση; Δε νομίζω, μπορεί να έχουν την ικανότητα να το καταφέρουν αλλά κανένας δεν θα το εγγυηθεί από πριν.

Στην τελική, δεν έχει κ πολύ σημασία το ranking, εφόσον το αποτέλεσμα που έχεις είναι ικανοποιητικό (αύξηση σε επισκέψεις, κέρδος από το site σου, κτλ) και εκεί φαίνεται αν κάποιος είναι επαγγελματίας στο SEO.

Edit: Η Ferrari έχει τιμή από πριν. Η πρωτιά στο google έχει;

Δημοσ.
Και πάλι, το να δίνεις λεφτά σε Adwords δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης στο google, σωστά;

τα οργανικά όχι.

Υπάρχουν επαγγελματίες που εγγυούνται την πρώτη θέση; Δε νομίζω, μπορεί να έχουν την ικανότητα να το καταφέρουν αλλά κανένας δεν θα το εγγυηθεί από πριν.

έτσι ακριβώς. Διαφορετικά για μένα δεν είναι επαγγελματίες.

Στην τελική, δεν έχει κ πολύ σημασία το ranking, εφόσον το αποτέλεσμα που έχεις είναι ικανοποιητικό (αύξηση σε επισκέψεις, κέρδος από το site σου, κτλ) και εκεί φαίνεται αν κάποιος είναι επαγγελματίας στο SEO.

αναγειασου. Καλό είναι και το ranking εννοείται, αλλά αν δεν έχω υψηλό ranking δεν τα βάψω και μαύρα. Θα βάψω μαύρα όμως αν δεν έχω πωλήσεις.

Δημοσ.
Και πάλι, το να δίνεις λεφτά σε Adwords δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης στο google, σωστά; Θα βοηθήσει τις επισκέψεις στο site αλλά δεν θα σου ανεβάσει το ranking. Το αναφέρω επειδή η κουβέντα είναι το ranking και όχι η επισκεψιμότητα.

Δεν έχει σχέση το Adwords με τα οργανικά αποτελέσματα. Το ανέφερα γιατί τα ποσά που ξοδεύονται στο Adwords είναι επιβεβαιώσιμα, σε αντίθεση με τα ποσά που ξοδεύουν οι ίδιες εταιρίες στο SEO, ώστε να αποκτήσεις μια εικόνα.

Γιατί όχι; Τι έχει να χάσει; Και πριν μου πεις το προφανές, σκέψου τι έχει να κερδίσει. ;)

Ποιον θα διάλεγες; Κάποιον που σου έλεγε δώστα μου και ίσως πας καλά ή σε αυτόν που θα σου έλεγε "σου κάνω αυτό και αυτό, το βλέπεις, μου τα σκας"; :-)

Edit: Η Ferrari έχει τιμή από πριν. Η πρωτιά στο google έχει;

Ζήτα quotes. Βρες μια λίστα από μεγάλες εταιρίες του χώρου και άρχισε τα τηλέφωνα. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αν κάποιος σου έλεγε ποσό χωρίς να ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει, είναι κακό σημάδι!!!!!

---------- Προσθήκη στις 18:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:53 ----------

έτσι ακριβώς. Διαφορετικά για μένα δεν είναι επαγγελματίες.

Ο επαγγελματίας ορίζεται από τα αποτελέσματά του. Είναι αδιάφορο αν "για σένα", "για μένα", "για την αδερφή της κόρης του γείτονα του περιπτερά" είναι επαγγελματίας.

Δημοσ.
Γιατί όχι; Τι έχει να χάσει; Και πριν μου πεις το προφανές, σκέψου τι έχει να κερδίσει. ;)

Ποιον θα διάλεγες; Κάποιον που σου έλεγε δώστα μου και ίσως πας καλά ή σε αυτόν που θα σου έλεγε "σου κάνω αυτό και αυτό, το βλέπεις, μου τα σκας"; :-)

Και αν δεν το πετύχει; Δεν παίρνει φράγκο; Ούτε ψίχουλο; Δεν ξέρω κανέναν που να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Έχεις να μας πεις κάποιο όνομα εταιρίας που να κάνει τέτοια συμφωνία;

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι κανένας δεν μπορεί να βγει στην αγορά και να πουλήσει την πρώτη θέση στο ranking. Ικανοί επαγγελματίες φυσικά κ υπάρχουν και το έχουν αποδείξει καταφέρνοντας να φτάσουν στη πρώτη θέση. Από πριν όμως, δεν μπορεί να πει σε πόσο χρόνο αυτό θα το πετύχει, και πόσο καιρό θα κρατήσει.

Δημοσ.
Και αν δεν το πετύχει; Δεν παίρνει φράγκο; Ούτε ψίχουλο;

Ο κάθε επαγγελματίας ξέρει τα όριά του και μπαίνει σε δουλειές που πιθανότατα θα τις φέρει εις πέρας.

Δεν ξέρω κανέναν που να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

... οπότε ... δεν υπάρχει ...

Έχεις να μας πεις κάποιο όνομα εταιρίας που να κάνει τέτοια συμφωνία;

Δεν ενδιαφέρομαι να προωθήσω κανέναν. Internet έχεις, τηλέφωνο επίσης, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, στο χέρι σου και μόνο έιναι να βρεις ό,τι σε ενδιαφέρει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν είναι κακό το μαύρο στο site.. καλά του πάει..

Πάντως και γώ έτσι οπως τα πες νόμιζα 8α δώ καμιά φλάς αηδία παντού..

Βγάλε το flash menu και κάντο με css.

Άλλαξε και τα <H3> που έχεις τα ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ - ΚΑΜΠΙΝΕΣ κτλ σε <H1>.

Άλλαξε τον τίτλο ώστε σε κάθε σελίδα να είναι κάτι αντιπροσωπευτικό για τη σελίδα και όχι ολα τα keywords ελληνικα greeklish κτλ μαζί.

πχ. στην αρχική βάλε

"Δάπεδα - Πλακάκια - Είδη Υγιεινής - <όνομα_εταιρίας> Ο.Ε"

στις υπηρεσίες.. στο τίτλο 8α πρέπει να αναφέρεις υπηρεσίες στην επικοινωνία το ίδιο.. κτλ.

η χρήση επίσης πέρα του <title>.. και των meta keywords δεν είναι κακή. Κάνει καλό σε μερικά bots που μπορεί να κάνουν καλό σε κάποια άλλα που μπορεί να κάνουν καλό στο googlebot.. Ποιος ξέρει..?? ;-ρ

Στις υπηρεσίες επίσης δοκίμασε εκεί που έχεις τη λίστα αν είναι δυνατόν έχε λίνκ που να δίνει κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες..

Ίσως ενα δείγμα προιόντων, πέρα απο τη παρουσίαση στην αρχική, ανα κατηγορία και με μια μικρή περιγραφή..

Ολα αυτα βέβαια είναι δικό του θέμα.. να σου παρέχει κατάλληλο υλικό κτλ

Επίσης δοκίμασε σε κάποιες σελίδες να κάνεις bold (<strong>) κάποιες λέξεις προιόντων.

Τέλος αφού δεν έχει κανα λογότυπο ή κατι τέτοιο (αν και θα βοηθούσε στο design της σελίδας) δε χρειάζεται να είναι Image το top header.. το google δε βλέπει ποτε οτι είναι στη σελίδα του ΚΑΡΑΟΥΖΟΥ .... Ο.Ε - Δάπεδα - μπάνια κτλ.

Η κράτα το image μόνο για το gradient (αν και το κάνεις και αυτο με css αλλα δεν έχει νόημα μονο γι αυτο) και βάλε απο πάνω το κείμενο κανονικά με html και css.

Εδώ παρόλο που είναι πρώτο και πιο μεγάλο καλό είναι αντι για <H1> να βάλεις <H2> και να αφήσεις το <H1> για τα άλλα που είπα πρίν (αυτα πού χεις τώρα <H3>.

Αυτά..

Γενικά αν σε ψήνει για πάρτι σου να τα κάνεις έτσι για να χεις σελίδα πιο καλή. Αν πάρεις και τον αέρα του άλλου μπορείς να του εξηγήσεις και να του ζητήσεις και λεφτά για την extra δουλειά.. δε ξέρω τι είχατε συμφωνήσει εξ αρχής..

αλλά απ οτι κατάλαβα είναι ο τύπος ελα μωρέ.. ενα κουμπί πατας εκεί και το φτιάχνεις το site..

φιλικά

Δημήτρης

Δημοσ.

Δεν είναι κακό το μαύρο στο site.. καλά του πάει..

Πάντως και γώ έτσι οπως τα πες νόμιζα 8α δώ καμιά φλάς αηδία παντού..

Βγάλε το flash menu και κάντο με css.

Άλλαξε και τα <H3> που έχεις τα ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ - ΚΑΜΠΙΝΕΣ κτλ σε <H1>.

Άλλαξε τον τίτλο ώστε σε κάθε σελίδα να είναι κάτι αντιπροσωπευτικό για τη σελίδα και όχι ολα τα keywords ελληνικα greeklish κτλ μαζί.

πχ. στην αρχική βάλε

"Δάπεδα - Πλακάκια - Είδη Υγιεινής - <όνομα_εταιρίας> Ο.Ε"

στις υπηρεσίες.. στο τίτλο 8α πρέπει να αναφέρεις υπηρεσίες στην επικοινωνία το ίδιο.. κτλ.

η χρήση επίσης πέρα του <title>.. και των meta keywords δεν είναι κακή. Κάνει καλό σε μερικά bots που μπορεί να κάνουν καλό σε κάποια άλλα που μπορεί να κάνουν καλό στο googlebot.. Ποιος ξέρει..?? ;-ρ

Στις υπηρεσίες επίσης δοκίμασε εκεί που έχεις τη λίστα αν είναι δυνατόν έχε λίνκ που να δίνει κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες..

Ίσως ενα δείγμα προιόντων, πέρα απο τη παρουσίαση στην αρχική, ανα κατηγορία και με μια μικρή περιγραφή..

Ολα αυτα βέβαια είναι δικό του θέμα.. να σου παρέχει κατάλληλο υλικό κτλ

Επίσης δοκίμασε σε κάποιες σελίδες να κάνεις bold (<strong>) κάποιες λέξεις προιόντων.

Τέλος αφού δεν έχει κανα λογότυπο ή κατι τέτοιο (αν και θα βοηθούσε στο design της σελίδας) δε χρειάζεται να είναι Image το top header.. το google δε βλέπει ποτε οτι είναι στη σελίδα του ΚΑΡΑΟΥΖΟΥ .... Ο.Ε - Δάπεδα - μπάνια κτλ.

Η κράτα το image μόνο για το gradient (αν και το κάνεις και αυτο με css αλλα δεν έχει νόημα μονο γι αυτο) και βάλε απο πάνω το κείμενο κανονικά με html και css.

Εδώ παρόλο που είναι πρώτο και πιο μεγάλο καλό είναι αντι για <H1> να βάλεις <H2> και να αφήσεις το <H1> για τα άλλα που είπα πρίν (αυτα πού χεις τώρα <H3>.

Αυτά..

Γενικά αν σε ψήνει για πάρτι σου να τα κάνεις έτσι για να χεις σελίδα πιο καλή. Αν πάρεις και τον αέρα του άλλου μπορείς να του εξηγήσεις και να του ζητήσεις και λεφτά για την extra δουλειά.. δε ξέρω τι είχατε συμφωνήσει εξ αρχής..

αλλά απ οτι κατάλαβα είναι ο τύπος ελα μωρέ.. ενα κουμπί πατας εκεί και το φτιάχνεις το site..

φιλικά

Δημήτρης

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...