routsounmanman Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα σε όλους! Παρακαλώ βοηθήστε με, αν και σε αρκετά καλό επίπεδο γνώσεων ως Web Developer / Designer, έχω τρομερό πρόβλημα με το SEO. Συγκεκριμένα, πρόσφατα έφτιαξα το ακόλουθο site: http://syrosbath.gr Είναι αρκετά flash-heavy (έπειτα από απαίτηση του πελάτη, δεν είμαι και πολύ fan). Προς μεγάλη μου έκπληξη και φρίκη όμως, το google webmaster μου δείχνει keywords όπως flash, get, player, etc!!! Σίγουρα φταίει το κείμενο και ο κώδικας που κάνει embed το swf αλλά το Google υποτίθεται ότι crawl-άρει flash αρχεία πλέον! Επίσης, έχω πλημμυρίσει το site με λέξεις όπως πλακάκια, μπάνιο, κτλ ακόμη και στον τίτλο και την περιγραφή, αλλά αυτά εμφανίζονται ως ελάχιστης σημασίας! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
morgy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δεν ξέρω πολλά από φλας αλλά θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω όσο μπορώ. Προσωπική μου άποψη, δε πα να λέει ότι θέλει το google, αμφιβάλω αν μπορεί να διαβάσει οποιοδήποτε κείμενο βρίσκεται σε φλας. Ο τίτλος είναι σημαντικός αλλά μόνος του δεν κάνει και πολλά. Η περιγραφή βοηθάει γιατί αυτή θα εμφανιστεί στη σελίδα αποτελεσμάτων του google αν δεν υπάρχει άλλο κείμενο (λόγω φλας) να τραβήξει. Οπότε θα βοηθήσει τους χρήστες να καταλάβουν περι τίνος πρόκειται το site. Αυτό που μπορώ να πω είναι να χώσεις κείμενο με λέξεις/φράσεις κλειδιά στον κώδικα σαν εναλλακτικό περιεχόμενο. Και βασικά όχι μόνο λέξεις φράσεις αλλά κείμενο κανονικά αν μπορείς. Διάβασε και εδώ μπορεί να σε βοηθήσει. http://www.adobe.com/devnet/flashplayer/articles/alternative_content.html Εγώ πάντως αυτό έκανα στην εταιρεία που τους κάνω seo. Ο συγκεκριμένος τρόπος μιλάει νομίζω για βιντεάκια φλας αλλά δε νομίζω να έχει διαφορά, απλά προσθέτεις το εναλλακτικό σου κείμενο εσύ και είσαι κομπλε. Ελπίζω να σε βοηθήσει.
routsounmanman Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δεν ξέρω πολλά από φλας αλλά θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω όσο μπορώ. Προσωπική μου άποψη, δε πα να λέει ότι θέλει το google, αμφιβάλω αν μπορεί να διαβάσει οποιοδήποτε κείμενο βρίσκεται σε φλας. Ο τίτλος είναι σημαντικός αλλά μόνος του δεν κάνει και πολλά. Η περιγραφή βοηθάει γιατί αυτή θα εμφανιστεί στη σελίδα αποτελεσμάτων του google αν δεν υπάρχει άλλο κείμενο (λόγω φλας) να τραβήξει. Οπότε θα βοηθήσει τους χρήστες να καταλάβουν περι τίνος πρόκειται το site. Αυτό που μπορώ να πω είναι να χώσεις κείμενο με λέξεις/φράσεις κλειδιά στον κώδικα σαν εναλλακτικό περιεχόμενο. Και βασικά όχι μόνο λέξεις φράσεις αλλά κείμενο κανονικά αν μπορείς. Διάβασε και εδώ μπορεί να σε βοηθήσει. http://www.adobe.com/devnet/flashplayer/articles/alternative_content.html Εγώ πάντως αυτό έκανα στην εταιρεία που τους κάνω seo. Ο συγκεκριμένος τρόπος μιλάει νομίζω για βιντεάκια φλας αλλά δε νομίζω να έχει διαφορά, απλά προσθέτεις το εναλλακτικό σου κείμενο εσύ και είσαι κομπλε. Ελπίζω να σε βοηθήσει. Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση, φίλε μου! Αν κατάλαβα καλά ώς alternative content εννοείς το κείμενο που εμφανίζεται στο div πριν την αντικατάστασή του από το swf από την javascript. Δηλαδή αντί του κλασικού This content requires javascript and flash να γράψω περιγραφή και λέξεις κλειδιά... Θα το δοκιμάσω, αν και χάρη στην κωλυσιεργία του Google δεν μπορώ να δώ τα νέα keywords παρά μόνο μερικές εβδομάδες / μήνες μετά!!!
alexandr0s Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Φτιάξε το εσύ σωστά και άσε το Google να κωλυσιεργήσει. Σε γενικές γραμμές έπρεπε να το ξέρεις από την αρχή ότι το Flash content ΔΕΝ είναι SEO friendly και μάλλον δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
morgy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Παρακαλώ (φίλη είμαι). Δε νομίζω να περιμένεις τόσο. Το Google Analytics το βρίσκω πιο γρήγορο πάντως. Αλλα μπορείς να δοκιμάσεις, αφού κάνεις τις αλλαγές, να τσεκάρεις το σιτε με ένα density keyword tool και θα δεις άμεσα ποιες λέξεις φαίνονται. Αν έχεις firefox δοκίμασε το SEOQUAKE addon. Είναι αρκετά βολικό και μπορείς να δεις πολλές πληροφορίες για το site σου.
routsounmanman Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Φτιάξε το εσύ σωστά και άσε το Google να κωλυσιεργήσει.Σε γενικές γραμμές έπρεπε να το ξέρεις από την αρχή ότι το Flash content ΔΕΝ είναι SEO friendly και μάλλον δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Το ήξερα, προειδοποίησα μάλιστα και τον πελάτη ούκ ολίγες φορές! Τώρα βέβαι αρχίσαν οι βλακείες του τύπου "Γιατί δεν είμαι πρώτος στο Google όταν γράφεις 'πλακάκια' "; Άντε να τους εξηγήσεις ότι το site που τους έφτιαξες με 800€ δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ανταγωνιστεί sites με budget πολλών χιλιάδων €
morgy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Ποπο, σε καταλαβαίνω. Κλασσική περίπτωση. Ευγενική απάντηση: Γιατί κατόπιν επιθυμίας σας το φτιάξαμε με Φλας κατι για το οποίο σας είχα επισυμάνει ότι θα δυσκολέψει την εύρεσή σας από το google. Κανονική απάντηση: Αμα εσύ είσαι μπετόν αρμέ και θέλεις φλας επειδή έχει και ο γείτονας χωρίς να ξέρεις τι σημαίνει αυτό, καλά να πάθεις. οκ οκ, σοβαρά τώρα. Καταρχήν πόσο νέο είναι το σάιτ; Μια λύση, κάτι που το κάνω και το συμπεριλαμβάνω σε παρουσιάσεις/συναντήσεις κτλ, είναι να κάνω print screen τα guidelines google λέγοντας ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να εγγυηθεί την πρωτιά και ότι μπορεί να πάρει από 3 μήνες ως και 1 χρόνο προτού το σάιτ εμφανιστεί σε αξιοπρεπή θέση. Αλλά καταλαβαίνω ότι για μερικούς αυτό δεν έχει καμία σημασία. ---------- Προσθήκη στις 12:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:58 ---------- Άντε να τους εξηγήσεις ότι το site που τους έφτιαξες με 800€ δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ανταγωνιστεί sites με budget πολλών χιλιάδων € Μη το λες . Το σαιτ που ανάλαβα πρόσφατα δεν είχε τίποτα στην πρώτη σελίδα παρά μόνο 2 φλας ... και πρόκειται για site χιλιάδων ευρώ... Έκαναν κάτι όμορφο αλλά... άχρηστο.
routsounmanman Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Ποπο, σε καταλαβαίνω. Κλασσική περίπτωση. Ευγενική απάντηση: Γιατί κατόπιν επιθυμίας σας το φτιάξαμε με Φλας κατι για το οποίο σας είχα επισυμάνει ότι θα δυσκολέψει την εύρεσή σας από το google. Κανονική απάντηση: Αμα εσύ είσαι μπετόν αρμέ και θέλεις φλας επειδή έχει και ο γείτονας χωρίς να ξέρεις τι σημαίνει αυτό, καλά να πάθεις. οκ οκ, σοβαρά τώρα. Καταρχήν πόσο νέο είναι το σάιτ; Μια λύση, κάτι που το κάνω και το συμπεριλαμβάνω σε παρουσιάσεις/συναντήσεις κτλ, είναι να κάνω print screen τα guidelines google λέγοντας ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να εγγυηθεί την πρωτιά και ότι μπορεί να πάρει από 3 μήνες ως και 1 χρόνο προτού το σάιτ εμφανιστεί σε αξιοπρεπή θέση. Αλλά καταλαβαίνω ότι για μερικούς αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ακριβώς αυτές είναι οι σκέψεις μου!!! Σε έναν άλλο πελάτη που έφτιαξα real estate εφαρμογή σε PHP (κυρίως προγραμματιστής γαρ) του επεσήμανα επανηλλειμένα ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη θέση στο google και όποιος ισχυριζεται κάτι τέτοιο είναι ηλίθιος ή άσχετος (ή και τα 2). Τότε άρχισαν τα "Ο αδερφός μου από την Αυστραλία είναι μες τα κόλπα και μου έχει πει το και το..." και εγώ να αφρίζω! Καλή σκέψη να κουβαλάω τα guidelines μαζί μου, δεν μπορεί να αμφισβητήσουν την ίδια την google! Το site είναι live μόλις 1 μήνα. Το γνωρίζω ότι ένα site θέλει χρόνο για να ανέβει pagerank κτλ, και πάλι όμως, άντε να πείσεις τον κάθε άσχετο που θέλει το site του κολλημένο στην κορυφή από την πρώτη μέρα, με άπειρα keywords, με ελάχιστα χρήματα!!! Το ότι η επιχείρηση είναι ατομική και είμαι τόσο ο developer, όσο αυτός που αναλαμβάνει την επικοινωνία με τον πελάτη δεν βοηθά! Τέλος, ρίξτε και μια ματιά σε μια XML δυναμική gallery που δουλεύω τώρα. Σκέφτομαι να την πουλήσω / χρησιμοποιήσω σε μελλοντικά sites, όχι κάτι συγκεκριμένο: http://syrosmotoclub.gr/files/RWgallery/RWgallery.html Πείτε μου σχόλια / προτάσεις
morgy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Αυτό λοιπόν που μπορείς να του πλασάρεις είναι Google Adwords. Αντικειμένικά δεν είναι ακριβό. Με 20 και 30 ευρώ (λέω εγώ τώρα, με βάση την εμπειρία μου στη σουηδική αγορά) θα είναι στη πρώτη σελίδα με διαφημίσεις. ---------- Προσθήκη στις 12:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:19 ---------- Τότε άρχισαν τα "Ο αδερφός μου από την Αυστραλία είναι μες τα κόλπα και μου έχει πει το και το..." και εγώ να αφρίζω! Λολ υπερκλασσική περίπτωση. Ευγενικά πάντα λέμε σε αυτήν την περίπτωση: λυπάμαι τότε που δε μπορώ να σας προσφέρω αυτά που ενδεχομένως να σας κάνει ο αδερφός σας. Ίσως να θέλετε να προσλάβετε εκείνον. Ωραία η γκάλερι, αργεί να μου φορτώσει όμως σε πλήρη οθόνη. Κρίμα γαμώτο το φλας να είναι τόσο καλό αλλά από την άλλη να κρύβει τόσα "προβλήματα". (Seo-loading times ktl)
Krokodilos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Το site είναι live μόλις 1 μήνα. Το γνωρίζω ότι ένα site θέλει χρόνο για να ανέβει pagerank κτλ, και πάλι όμως, άντε να πείσεις τον κάθε άσχετο που θέλει το site του κολλημένο στην κορυφή από την πρώτη μέρα, με άπειρα keywords, με ελάχιστα χρήματα!!! Εεε σορρυ που επεμβαινω αλλά εγω νομιζα οτι ο κυριος για να μην πω ο σχεδον αποκλειστικος παραγοντας για να αναρριχηθει καποιο σαιτ στα πρωτα αποτελεσματα του GOOGLE ειναι η διευθυνση του να βρισκεται σε αλλα σαιτ, δηλαδη μετραει κυριως ο αριθμος των referral σε αυτο λινκς και οχι το ποσα σχετικα keywords θα βαλεις. Τότε άρχισαν τα "Ο αδερφός μου από την Αυστραλία είναι μες τα κόλπα και μου έχει πει το και το..." και εγώ να αφρίζω! Εγω απλα τους λεω ηλιθιους και οτι δεν ξερουν τι τους γινεται.
routsounmanman Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Εεε σορρυ που επεμβαινω αλλά εγω νομιζα οτι ο κυριος για να μην πω ο σχεδον αποκλειστικος παραγοντας για να αναρριχηθει καποιο σαιτ στα πρωτα αποτελεσματα του GOOGLE ειναι η διευθυνση του να βρισκεται σε αλλα σαιτ, δηλαδη μετραει κυριως ο αριθμος των referral σε αυτο λινκς και οχι το ποσα σχετικα keywords θα βαλεις. Εγω απλα τους λεω ηλιθιους και οτι δεν ξερουν τι τους γινεται. Εμμέσως εννούσα ακριβώς αυτό, τα backlinks θέλουν χρόνο (πχ καλή τύχη να μπείς στο dmoz.org) Επίσης, μου φαίνεται λίγο χαζό να αποκαλώ τους πελάτες μου "ηλίθιους"
morgy Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 εννοείται ότι θες backlings αλλά όχι ότι και τα keywords δε μετράνε.
PCharon Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Παρακαλώ βοηθήστε με, αν και σε αρκετά καλό επίπεδο γνώσεων ως Web Developer / Designer, έχω τρομερό πρόβλημα με το SEO. Συγκεκριμένα, πρόσφατα έφτιαξα το ακόλουθο site: http://syrosbath.gr Είναι αρκετά flash-heavy (έπειτα από απαίτηση του πελάτη, δεν είμαι και πολύ fan). Δε καταλαβαίνω κάποια πράγματα, όπως: - Γιατί αυτή η σελίδα θεωρείται κατασκευή σε flash; - Πού ακριβώς το βλέπεις το design σε αυτό που έφτιαξες; Εγώ βλέπω μια κλασσική σελίδα του 2000 (που δεν είναι έγκυρη ούτε καν ως HTML 4.01 Transitional). Τώρα βέβαι αρχίσαν οι βλακείες του τύπου "Γιατί δεν είμαι πρώτος στο Google όταν γράφεις 'πλακάκια' "; Χαιρετίσματα δώσ' του. Γιατί όλοι θέλουν "να είναι πρώτοι" αλλά αυτό δε γίνεται, ούτε αν έχουν αδερφό στην Αυστραλία και πόσο μάλλον από τη μία στιγμή στην άλλη. Να βάλει διαφήμιση πεσ' του στο Google.
routsounmanman Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δε καταλαβαίνω κάποια πράγματα, όπως:- Γιατί αυτή η σελίδα θεωρείται κατασκευή σε flash; - Πού ακριβώς το βλέπεις το design σε αυτό που έφτιαξες; Εγώ βλέπω μια κλασσική σελίδα του 2000 (που δεν είναι έγκυρη ούτε καν ως HTML 4.01 Transitional). Χαιρετίσματα δώσ' του. Γιατί όλοι θέλουν "να είναι πρώτοι" αλλά αυτό δε γίνεται, ούτε αν έχουν αδερφό στην Αυστραλία και πόσο μάλλον από τη μία στιγμή στην άλλη. Να βάλει διαφήμιση πεσ' του στο Google. - Δεν είπα ποτέ ότι είναι flash σελίδα. Είπα flash-heavy. Flash menu, flash sidebar & gallery. Δυναμικά όλα. - Να σου αναλύσω την αρχική μου συνάντηση με τον πελάτη (την για την ακρίβεια): - Ας μιλήσουμε λίγο για την εμφάνιση του site, πως το θέλουμε. Χρώματα, σχεδιασμός,κτλ. - Το θέλω σε flash. - (Αμέσως στράβωσα) Γιατί flash? Είμαι πολύ εναντίον του flash. - Θέλω κίνηση στα κουμπάκια, φωτό κτλ. - Ωραία, τότε μπορούμε να κάνουμε σε flash ορισμένα κομμάτια της σελίδας μόνο, σε όσα θέλουμε πολύ κίνηση. - Όχι εγώ θέλω flash. [...] Μετά από πολύ προσπάθεια δέχεται να γίνει μερικώς σε flash [...] - Πάμε στο σχεδιασμό. Θέλω να μου κάνεις μια έρευνα, να βρείς site που σου αρέσουν ώστε να δω πού βαδίζουμε. - Δεν χρειάζεται, το θέλω μαύρο. - Τι εννοείς μαύρο; - Μαύρο. ΜΑΥΡΟ. - Δεν γίνεται. Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 2-χρωμία, π.χ. μαύρο-τιρκουάζ. - Όχι, εγώ το θέλω μαύρο. Τέλος πάντων, καταλαβαίνεις την νοοτροπία του συγκεκριμένου πελάτη, και που κατάφερα να το φτιάξω ως έχει, κατόρθωμα είναι. Πολλές φορές έκανα εικαστικές αλλαγές με λίγο χρωματάκι, και με έβαζε να τα σβήνω, χάνοντας πολλές ώρες δουλειάς. ΥΓ: Εγώ είχα υπ'όψιν μου κάτι τέτοιο: http://syrosmotoclub.gr/files/RWgallery/prestigei.jpg Τέλος, η σελίδα καταρχήν δεν είναι φτιαγμένη με έτοιμο CMS, άντε φτιάξε δυναμική gallery με XML σε Joomla. Το ότι δεν είναι έγκυρη ούτε καν ως HTML 4.01 Transitional θα έπρεπε να με ενδιαφέρει; Το site φαίνεται ίδιο σε όλους τους browser χωρίς πρόβλημα, αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Μια στάμπα HTML 4.01 certified, καθόλου. (Διόρθωσέ με αν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος που θα έπρεπε και δεν το γνωρίζω)
PCharon Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 - Δεν είπα ποτέ ότι είναι flash σελίδα. Είπα flash-heavy. Flash menu, flash sidebar & gallery. Δυναμικά όλα. Ά, ΟΚ, απλά επειδή αναφέρθηκε το google και η δυνατότητά του να βρίσκει το περιεχόμενο από flash, εγώ ανοίγοντας το link περίμενα να δω full flash site και δεν είδα, γι αυτό το είπα. Άκυρο τότε. Πάντως, αφού έχεις τα links από κάτω δεν υπάρχει πρόβλημα και το κείμενο είναι επίσης plain, οπότε δε νομίζω να τίθεται θέμα του τί βρίσκει το google. Σωστά βέβαια έθεσες την απορία με τα κλειδιά (η απάντηση είναι στο ότι δεν έχεις κάνει σωστό SEO optimization). - Ας μιλήσουμε λίγο για την εμφάνιση του site, πως το θέλουμε. Χρώματα, σχεδιασμός,κτλ.- Το θέλω σε flash. - (Αμέσως στράβωσα) Γιατί flash? Είμαι πολύ εναντίον του flash. - Θέλω κίνηση στα κουμπάκια, φωτό κτλ. - Ωραία, τότε μπορούμε να κάνουμε σε flash ορισμένα κομμάτια της σελίδας μόνο, σε όσα θέλουμε πολύ κίνηση. - Όχι εγώ θέλω flash. [...] Μετά από πολύ προσπάθεια δέχεται να γίνει μερικώς σε flash [...] - Πάμε στο σχεδιασμό. Θέλω να μου κάνεις μια έρευνα, να βρείς site που σου αρέσουν ώστε να δω πού βαδίζουμε. - Δεν χρειάζεται, το θέλω μαύρο. - Τι εννοείς μαύρο; - Μαύρο. ΜΑΥΡΟ. - Δεν γίνεται. Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 2-χρωμία, π.χ. μαύρο-τιρκουάζ. - Όχι, εγώ το θέλω μαύρο. Τέλος πάντων, καταλαβαίνεις την νοοτροπία του συγκεκριμένου πελάτη, και που κατάφερα να το φτιάξω ως έχει, κατόρθωμα είναι. Πολλές φορές έκανα εικαστικές αλλαγές με λίγο χρωματάκι, και με έβαζε να τα σβήνω, χάνοντας πολλές ώρες δουλειάς. ΥΓ: Εγώ είχα υπ'όψιν μου κάτι τέτοιο: http://syrosmotoclub.gr/files/RWgallery/prestigei.jpg Τώρα τί να σου πω, άπειρο δίκιο έχεις. Αυτό που έκανε κατά κάποιο τρόπο προσβάλλει τη δουλειά σου, διότι αν είναι εσύ να εμφανίζεις στο portfolio σου τις μλκς άσχετων και όχι αυτά που εσύ θεωρείς αντιπροσωπευτικά και σωστά για σένα, τότε... σώθηκες. Κάτι μου λέει πως πολλοί δεν θα την έφτιαχναν καν (προσωπικά - αν δεν τον έπειθα - θα την έφτιαχνα, αλλά θα τη χρέωνα κανονικότατα εως παραπάνω για τις "customιές" και δε θα έβαζα καν την υπογραφή μου, δε θα ήθελα τέτοια διαφήμιση). Τέλος πάντων. Το ότι δεν είναι έγκυρη ούτε καν ως HTML 4.01 Transitional θα έπρεπε να με ενδιαφέρει; Το site φαίνεται ίδιο σε όλους τους browser χωρίς πρόβλημα, αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Μια στάμπα HTML 4.01 certified, καθόλου. Κοίτα δεν είναι θέμα στάμπας. Είναι, κατά σειρά σημαντικότητας για μένα, να... ...δείχνεις επαγγελματισμό και βαθιά γνώση του αντικειμένου σε κάθε πτυχή της δουλειάς σου. ...αποφεύγεις τεχνικά σφάλματα και σφάλματα DOM τοποθέτησης που θα σου κοστίσουν σε SEO optimization και σε ταχύτητα της σελίδας (πχ rendering, javascript DOM access). ...δεδομένου πως οι φυλλομετρητές βελτιώνονται με βάση τα πρότυπα και όχι το τί "φαίνεται το ίδιο σε όλους αυτή τη στιγμή", εξασφαλίζεις πως "θα φαίνεται το ίδιο σε όλους και στο μέλλον". ...κάνεις το web καλύτερο. ...άλλο που ίσως μου διαφεύγει τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.