ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Σίγουρα θα έχει ξανασυζητηθεί το θέμα και ζητώ συγνώμη αλλά βιάζομαι λίγο.. Λοιπόν , σκέφτομαι να φτιάξω ένα forum το οποίο θα αναλύει ένα πολύ περίεργο θέμα της κοινωνίας και θα έχει γύρω στις 20-25 κατηγορίες.Μπορεί λιγότερες , μπορεί και παραπάνω. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Θέλω να το καταχωρήσω σε domain Και να το φτιάξω σιγά σιγά είτε με κάποιο έτοιμο πακέτο είτε μέσω joomla. Θα κάνω κανονικά την φιλοξενία (πιθανότατα σε server στο εξωτερικό) Φόρουμ έτσι και αλλιώς βγάινουν κάθε μέρα. Το θέμα που με απασχολεί κυρίως είναι το εξής. Θα πρέπει το site Να το κατοχυρώσω με κάποιο τρόπο , νομικά ..πχ οτι δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο των μηνυμάτων πχ , όρους χρήσης κλπ κλπ. Και επιπλέον. Εγώ είμαι μισθωτός . Θέλω όμως να βάλω διαφημίσεις μέσα είτε από google είτε να δημιουργήσω κάποιο κουμπί σαν donation. Αυτά τα χρήματα κανονικά θα μπαίνουν σε ένα λογαριασμό τον οποίο έχω στο paypal. Θα πρέπει να κόβω αποδείξεις η θα πρέπει να καταβάλω στην εφορία φόρο για τις δωρεές? Πως θα ξέρει η εφορία τι δωρεές μου έχουν κάνει πχ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
ErrorWebIS Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Κανονικά θα πρέπει τα έσοδα να τα εμφανίζεις στην εφορία ως εισοδήματα "από άλλες πηγές". Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε πως το να κάνεις έναρξη στην εφορία "Διάθεσης Διαφημιστικού Χώρου στο Διαδίκτυο" ως ελεύθερος επαγγελματίας, να πληρώνεις ΟΑΕΕ 450 ευρώ/2μηνο κτλ, σίγουρα δε συμφέρει όταν τα έσοδά σου από Adsense δε θα ξεπερνούν ούτε το 50% των εξόδων! Τρέξε το πρώτα λίγο να δεις πώς θα πάει. Ελάχιστοι κάνουν Donate σε σελίδες & λίγοι βγάζουν πραγματικά πολλά χρήματα απ το Adsense..! Θα πρέπει σίγουρα το φτιάξεις το super-duper forum!
SOWHAT Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Ρε ErrorWebIs.... Να σε ρωτήσω αν έχεις άποψη.... Αυτό το "έσοδα από άλλες πηγές" ισχύει μήπως και για τους ανασφάλιστους;
antonl Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Κανονικά θα πρέπει τα έσοδα να τα εμφανίζεις στην εφορία ως εισοδήματα "από άλλες πηγές". Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε πως το να κάνεις έναρξη στην εφορία "Διάθεσης Διαφημιστικού Χώρου στο Διαδίκτυο" ως ελεύθερος επαγγελματίας, να πληρώνεις ΟΑΕΕ 450 ευρώ/2μηνο κτλ, σίγουρα δε συμφέρει όταν τα έσοδά σου από Adsense δε θα ξεπερνούν ούτε το 50% των εξόδων! Τρέξε το πρώτα λίγο να δεις πώς θα πάει. Ελάχιστοι κάνουν Donate σε σελίδες & λίγοι βγάζουν πραγματικά πολλά χρήματα απ το Adsense..! Θα πρέπει σίγουρα το φτιάξεις το super-duper forum! Αν δεν κάνω λάθος, εφόσον το ετήσιο εισόδημα σου είναι κάτω από X ευρώ (που Χ είναι λίγα χιλιάρικα), δεν υποχρεούσαι να κάνεις έναρξη ΤΕΒΕ. Αλλά επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός, ας με διορθώσει κανείς που ξέρει αν πέταξα πατάτα.
Maniakos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 antonl, πέταξες πατάτα Δεν μπορείς να κάνεις έναρξη χωρίς δημόσια ασφάλιση. Είναι το πρώτο πράγμα που σου ζητάνε (δυστυχώς). Απλά άμα είναι κάτω από 10 χιλιάδες ευρώ το ετήσιο εισόδημα δεν φορολογείται με το 35% που είναι για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ίσως κάνω λάθος για το ποσό του αφορολόγητου και να είναι μικρότερο πλέον και ο φόρος περισσότερος αλλά you get the point. ΤΕΒΕ κτλ δεν τα γλιτώνεις. Ο μόνος τρόπος να πάρεις απαλλαγή από το ΤΕΒΕ ή άλλο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα είναι αν έχεις ήδη δουλειά ως μισθωτός και πληρώνεις δημόσια ασφάλεια μέσα από το μισθό σου (ΙΚΑ) άρα δικαιούσαι να πάρεις απαλλαγή αφού πληρώνεις ήδη αλλού.
antonl Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 ΟΚ, δεν παρεξηγούμαι αλλά θα επιμείνω λίγο ακόμα Μέχρι πριν κανα χρόνο υπήρχε σίγουρα ένα όριο 5.000€ σε ετήσιο εισόδημα κάτω απ το οποίο δεν ήσουν υποχρεωμένος να κάνεις έναρξη στο ΤΕΒΕ. Σου κόβαν απόδειξη δαπάνης, έπαιρνε η εφορία το 20% και στο τέλος του έτους τα έπαιρνες με την επιστροφή. Φίλος εργαζόταν έτσι και προφανώς ήταν νόμιμο. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι επιπλέον που μου διαφεύγει.
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα. Να κάνω μια ερωτησούλα.. Φτιάχνω ένα forum (προς το παρόν στα χαρτιά) και θέλω να ρωτήσω κάτι. Έχω κατοχυρώσει το domain για 2 χρόνια και αυτή την βδομάδα θα προχωρήσω και στο hosting. Μου είπαν από την εταιρεία ότι μπορούν να μου κάνουν την αρχική εγκατάσταση του phpbb δωρεάν. Απο κει και πέρα είναι εύκολο να διαμορφώσω το forum όπως θέλω? Δηλαδή προσθήκη κατηγοριών , κάποιες πληροφορίες , φωτογραφίες και διαφημίσεις?
ErrorWebIS Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Πολύ εύκολο αν διαβάσεις και το documentation. Αλλά έστω λίγο να το ψάξεις, θα τα βρεις όλα. Το phpbb είναι υπερβολικά εύκολο και εύχρηστο
Maniakos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Θα το τσεκάρω αυτό που λες και θα σου απαντήσω εκτός και αν με προλάβει κάποιος. Τι τους έχουμε τους λογιστές...
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Το σκέφτηκα και αυτό αλλά θέλω κάτι σίγουρο και σταθερό που να μπορώ πχ να προσθέσω επιπλέον χώρο στο hosting αν δω ότι πάει να γεμίσει. Επειδή το forum θα είναι 100% για έλληνες και εκεί μέσα γράφοντας αυτά που θα γράφουν ελπίζοντας να τα δει κάποιος δεν θέλω να κλείσει από την μια μέρα στην άλλη .Για αυτό και θέλω τουλάχιστον ελληνικό hosting με εβδομαδιαία backup.Λογικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανέβει.ήδη έχω κατοχυρώσει domain και περιμένω να δω πόσο χώρο χρειάζομαι .Θα στηθεί σε phpbb τελικά γιατί σε joomla Θέλει αρκετή δουλειά (κατά την γνώμη μου)
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα και ευχαριστώ. Από την στιγμή που θα μου το στήσει η εταιρεία στο server εγώ θα μπορώ να επέμβω. Η εικόνα που θα δω αφού στηθεί θα είναι κάτι σαν τα παρακάτω tutorials? http://www.phpbb.com/support/tutorials/3.0/ και απλά θα μπαίνω πχ από explorer στο http://www.mydomain.gr/phpbb/administrator και θα κάνω τις ρυθμίσεις? Έχω δουλέψει Joomla και έχω φτιάξει ένα site .Πιστεύω να είναι κάτι παρόμοιο
Νικαετός Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Άν κατάλαβα καλά το forum δεν θα είναι v bulletin αλλά το δωρεάν με ένα απλό domain...?
SOWHAT Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 ΟΚ, δεν παρεξηγούμαι αλλά θα επιμείνω λίγο ακόμα Μέχρι πριν κανα χρόνο υπήρχε σίγουρα ένα όριο 5.000€ σε ετήσιο εισόδημα κάτω απ το οποίο δεν ήσουν υποχρεωμένος να κάνεις έναρξη στο ΤΕΒΕ. Σου κόβαν απόδειξη δαπάνης, έπαιρνε η εφορία το 20% και στο τέλος του έτους τα έπαιρνες με την επιστροφή. Φίλος εργαζόταν έτσι και προφανώς ήταν νόμιμο. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι επιπλέον που μου διαφεύγει. Αυτό που λες αν δεν κάνω λάθος είναι το μπλοκάκι... Κι όπως καταλαβαίνουμε όλοι θέλει πρόσωπο με πρόσωπο συναλλαγές... Επομένως για ίντερνετ γιοκ!
Νικαετός Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Το σκέφτηκα και αυτό αλλά θέλω κάτι σίγουρο και σταθερό που να μπορώ πχ να προσθέσω επιπλέον χώρο στο hosting αν δω ότι πάει να γεμίσει. Επειδή το forum θα είναι 100% για έλληνες και εκεί μέσα γράφοντας αυτά που θα γράφουν ελπίζοντας να τα δει κάποιος δεν θέλω να κλείσει από την μια μέρα στην άλλη .Για αυτό και θέλω τουλάχιστον ελληνικό hosting με εβδομαδιαία backup.Λογικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανέβει.ήδη έχω κατοχυρώσει domain και περιμένω να δω πόσο χώρο χρειάζομαι .Θα στηθεί σε phpbb τελικά γιατί σε joomla Θέλει αρκετή δουλειά (κατά την γνώμη μου) Καλύτερο είναι το v bulleting φέρνει κόσμο μέσα...Πράγμα που δεν συμβαίνει με το δωρεάν forum
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.