Προς το περιεχόμενο

πως κανω ping σε MAC address ?

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε φαντάζομαι πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον βάσει λογικής μιας και δεν έχω εξειδικευμένες γνώσεις. Αν ήταν έτσι θα μπορούσες να βρεις πάντα την ip οποιασδήποτε συσκευής συνδέεται στο internet, αρκεί να ξέρεις την MAC address φυσικά. Μου ακούγεται για gigantic security hole για να μπορεί να γίνει.

Δημοσ.

ακριβως. το ping βασιζεται στο icmp το οποιο ειναι layer 3. η mac ειναι layer 2 διευθυνση οποτε οπως σωστα ειπε ο spank δεν γινεται.

Δημοσ.

ειναι ενας δικτυακος εκτυπωτης και οπως καταλαβαινετε ειναι ενα θεματακι. δεν εχει οθονη για να δω την ΙΡ (εαν εχει παρει) και γιαυτο σκεφτικα αυτο για να δω εαν εχει μπει στο δικτυο....

Δημοσ.

περιεργο. στη δουλεια εχω δει HP, Lexmark, Εpson, Brother, Xerox, Oki πολλα μοντελα, οσοι εχουν καρτα δικτυου εχουν τουλαχιστον μια οθονουλα να δεις ρυθμισεις!!

Δημοσ.
περιεργο. στη δουλεια εχω δει HP, Lexmark, Εpson, Brother, Xerox, Oki πολλα μοντελα, οσοι εχουν καρτα δικτυου εχουν τουλαχιστον μια οθονουλα να δεις ρυθμισεις!!

Μάλλον στην δουλειά σου δεν έχετε φτηνούς γιαυτό, πάντως υπάρχουν αρκετοί δυκτίου χωρίς οθονούλα πχ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.406547

ή θα μπορούσε να είναι και εκτυπωτής Usb που του μπήκε συστηματάκι που μετατρέπει την usb σε ethernet και αυτό πάλι δεν έχει οθόνη, αλλά υπάρχει μια default ip για να το ρυθμίσεις.

Γιαυτό πρέπει να μας πεί το μοντέλο να δούμε ποια είναι.

Δημοσ.

Αυτοι που δεν εχουν οθονη εχουν ειτε προγραμματακι με web interface στο οποιο μπαινεις και κανεις τις ρυθμισεις ειτε τυπωνοντας μια diagnostics page (συνηθως ενα πρασινο κουμπι που κρατας πατημενο για λιγη ωρα) βλεπεις τι ρυθμισεις εχει παρει

Δημοσ.

οντως πινκ πανθερ. οι πιο πολλοι ειναι laser μηχανακια ακριβα... τεσπα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...