antonl Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δε φαντάζομαι πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον βάσει λογικής μιας και δεν έχω εξειδικευμένες γνώσεις. Αν ήταν έτσι θα μπορούσες να βρεις πάντα την ip οποιασδήποτε συσκευής συνδέεται στο internet, αρκεί να ξέρεις την MAC address φυσικά. Μου ακούγεται για gigantic security hole για να μπορεί να γίνει.
tsakonas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Ναι, ping στην MAC δε γίνεται. Μπορείς με arp -a 192.168.x.x p.x να δεις την mac της IP που θες.
SPANK Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Οχι δεν μπορέις,η ip address ανήκει στο layer 3 του OSI model και η MAC address στο layer 2.
Rabican Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 ακριβως. το ping βασιζεται στο icmp το οποιο ειναι layer 3. η mac ειναι layer 2 διευθυνση οποτε οπως σωστα ειπε ο spank δεν γινεται.
Chrisxxx Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Mπορεις να κανεις Ping ομως στην καρτα δικτυου σου να δεις αν δουλευει.
geioannou Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 ειναι ενας δικτυακος εκτυπωτης και οπως καταλαβαινετε ειναι ενα θεματακι. δεν εχει οθονη για να δω την ΙΡ (εαν εχει παρει) και γιαυτο σκεφτικα αυτο για να δω εαν εχει μπει στο δικτυο....
Chrisxxx Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 127.0.0.1....; oops ναι 127.0.01. Aλλα για τον εκτυπωτη δεν γνωριζω πως θα μπορεσει να τον δει.
Rabican Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 περιεργο. στη δουλεια εχω δει HP, Lexmark, Εpson, Brother, Xerox, Oki πολλα μοντελα, οσοι εχουν καρτα δικτυου εχουν τουλαχιστον μια οθονουλα να δεις ρυθμισεις!!
Pink_Panther Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 περιεργο. στη δουλεια εχω δει HP, Lexmark, Εpson, Brother, Xerox, Oki πολλα μοντελα, οσοι εχουν καρτα δικτυου εχουν τουλαχιστον μια οθονουλα να δεις ρυθμισεις!! Μάλλον στην δουλειά σου δεν έχετε φτηνούς γιαυτό, πάντως υπάρχουν αρκετοί δυκτίου χωρίς οθονούλα πχ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.406547 ή θα μπορούσε να είναι και εκτυπωτής Usb που του μπήκε συστηματάκι που μετατρέπει την usb σε ethernet και αυτό πάλι δεν έχει οθόνη, αλλά υπάρχει μια default ip για να το ρυθμίσεις. Γιαυτό πρέπει να μας πεί το μοντέλο να δούμε ποια είναι.
Bspus Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Αυτοι που δεν εχουν οθονη εχουν ειτε προγραμματακι με web interface στο οποιο μπαινεις και κανεις τις ρυθμισεις ειτε τυπωνοντας μια diagnostics page (συνηθως ενα πρασινο κουμπι που κρατας πατημενο για λιγη ωρα) βλεπεις τι ρυθμισεις εχει παρει
tsakonas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Εναλλακτικά FastResolver v1.22 - Scan IP addresses for host names and MAC addresses
Rabican Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 οντως πινκ πανθερ. οι πιο πολλοι ειναι laser μηχανακια ακριβα... τεσπα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.