Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Επειδη τα πραγματα μπορει να εχουν αλλαξει...Απο την εποχη μου (1977) τα οικονομικα της νομικης (ΠΟΕ και ΟΠΕ) ηθελαν περισσοτερα μορια αλλα τα θεωρουσαμε υποδεεστερα των αμιγως οικονομικων σχολων ειδκα της ΑΣΟΕΕ.Ισχυει και σημερα ? Τοτε ολες οι οικονομικες σχολες ηταν 5 !!!Οι παρακατω με σειρα μοριων...Εγω ημουν στο...τελευταιο! ΠΟΕ (Οικονομικο Νομικης Αθηνας) ΟΠΕ (Οικονομικο Νομικης Θεσ/νικης) ΑΣΟΕΕ ΑΒΣΠ (ΠΑΠΕΙ) ΑΒΣΘ(ΠΑΜΑΚ)
Praetorianos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Επειδη τα πραγματα μπορει να εχουν αλλαξει...Απο την εποχη μου (1977) τα οικονομικα της νομικης (ΠΟΕ και ΟΠΕ) ηθελαν περισσοτερα μορια αλλα τα θεωρουσαμε υποδεεστερα των αμιγως οικονομικων σχολων ειδκα της ΑΣΟΕΕ.Ισχυει και σημερα ? Τα οικονομικά της Νομικής απ' όσο ξέρω είναι περισσότερο θεωρητικά προσανατολισμένα ενώ της ΑΣΟΕΕ πιο τεχνοκρατικά και πιο "κοντά" αν θέλεις στην αγορά εργασίας. Έχω φίλους που σπουδάζουν στην νομική και στη θέση της οικονομικής ιστορίας, οικονομικής σκέψης κτλ τα τεχνοκρατικά τμήματα της ΑΣΟΕΕ έχουν λογιστικές και χρηματοοικονομικά μαθήματα/κατευθύνσεις. Εξαίρεση νομίζω αποτελεί το τμήμα διεθνών ευρωπαϊκών και οικονομικών σπουδών (ΔΕΟΣ) όπου κλίνει κι αυτό προς το θεωρητικό κομμάτι. Το τι θεωρείται υποδεέστερο εξαρτάται κάθε φορά από τον εργοδότη και τον φοιτητή.
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Ευχαριστω. Με την λεξη υποδεεστερο εννουσα στην αγορα εργασιας ποιο πτυχιο "μετραει" περισσοτερο.
g_alkis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Καμία απολύτως διαφορά. Κατέβασε τους οδηγούς σπουδών και θα το διαπιστώσεις. Εργοδότης που θα σου αναφέρει τη φράση "Οικονομικό Νομικής" είναι ή άνω των 50 ή άσχετoς ή both.
antreaslam Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 εχω τελειώσει το οικον.νομικής. Δεν εχει ΚΑΜΙΑ Σχέση με τη νομική, πέρα του οτι συστεγαζονται, κάτι που ειναι...ιδιαιτερα θετικό για τον κάθε φοιτητή (νομικάριες γαρ...αφθονες και πεινασμενες)!! Λοιπόν, καταρχήν, είναι πιο δύσκολο να το τελειώσεις από τα υπόλοιπα, κ αυτό γιατί εχει ιδιαίτερα αυστηρούς/εκνευριστικούς καθηγητές, που θεωρούν σωστό να κόβουν άνω του 70% σε καθε μάθημα => μικρες βαθμολογίες κλπ! Πρόσφατα, στο LSE, σε συζητηση για τα ελληνικα δρώμενα, μου είπαν ότι δέχονται με εντελώς διαφορετική βαθμολογία τον φοιτητή που τελείωσε το οικονομικών επιστημών, από αυτόν της ασσοε η του πειραια. Οι καθηγητες στην πλειοψηφία τους, δνε έχουν όρεξη να σ εβοηθήσουν, δίνοντας εργασίες, προόδους, ή χαρίζοντας τη μισή μονάδα που κάποιοι κυνηγούν! 2ον) ο οδηγός σπουδών, καθώς και το επίπεδο των γνώσεων είναι ίδιο, ή σχεδόν ίδιο,με μικρές αποκλίσεις. Οι καθηγητές είναι πολύ μεγαλα κεφάλια, αλλά είναι περισσότερο θεωρητικοί οι περισσότεροι (δουλεύουν σε τράπεζες, σε δημοσιους οργανισμούς, σε υπουργεια κλπ). Αντίθετα, σε ασσοε κ πειραία, είναι πράγματι πιο εντός της αγοράς! Αυτό συνεπάγεται ενα μειονέκτημα ακόμα: Τα case studies είναι λιγότερα και πιο...αδυνατα, από ότι στα αλλα 2. κατα τα αλλα, και στα 3, παίρνεις μέχρι και πτυχίο Α ταξεως για υπογραφή βιβλίων, (Σημαντικό για οικον.διευθυντή)! Το μεγαλύτερο μειονέκτημα κατ εμε, ειναι ότι τα μεταπτυχιακά προγραμματα των αλλων 2, ειναι αισθητα ανωτερα, και αν εισαι φοιτητής εκει, έχεις περισσότερες πιθανοτητες να σε πάρουν. Ολα αυτα βεβαια, από κάποιον που το εχει τελειώσει 7-8 χρόνια πριν, και ειναι ξεκομμένος από το τι συμβαίνει τώρα στα πανεπιστημιακα ιδρύματα! Πάντως, να ξέρεις ότι το οικονομικό νομικής είναι αμιγώς οικονομική σχολή! (Σκέψου πχ, ότι τα αλλα πανεπιστημία έχουν κάποια "δίκαια" υποχρεωτικά, την ωρα που στο οικ.επιστημών, ειναι επιλογής!)!
imr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Εγω στο Οικονομικων Επιστημων Πατρας που ειναι (ηταν οταν ημουν εγω, τωρα εχω την εντυπωση οτι εχουν βαλει πιο πολλα πρακτικα εργαστηρια κτλ) μια αρκετα ''κλασσικη'' οικονομικη - θεωρητικη σχολη (για προγραμμα σπουδων λεω) ειχαμε σχεδον ιδιο προγραμμα με το οικονομικο της νομικης Τωρα βεβαια απο τμημα σε τμημα υπαρχουν διαφορες αλλα σιγουρα το οικονομικο της νομικης ειναι πληρως ισαξιο ολων των αλλων οικονομικων σχολων
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Σας ευχαριστω παιδια.Αυτονοητο οτι δεν σκεφτομαι για μενα στα 52+ μου αλλα για ενα δικο μου. Δεν ξερω γιατι αλλα πιστευω οτι η ΑΣΟΕΕ ηταν και παραμενει κορυφαια σχολη για καπιον που θελει να σχοληθει με οικονομικο καθαρα αντικειμενο . Στο δημοσιο στενο και ευρυτερο τομεα , αυτονοητο οτι ολα τα πτυχια ειναι ισαξια. Εχω πτυχιο οικονομικης σχολης στη ΔΕΗ και ειναι ισαξιο με το πτυχιο γυμναστικης ακαδημιας που εχει συναδελφισσα.
Physics_Rulez Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Ας μιλήσουμε για τα προγράμματα σπουδών και όχι για το αν κάποιο είναι πιο δύσκολο από κάποιο άλλο, γιατί δε θα βρούμε άκρη έτσι. Δεν έχει τελειώσει κανείς όλα τα οικονομικά τμήματα για να ξέρει ποιο είναι το πιο δύσκολο ή ποιο έχει τους πιο παράξενους καθηγητές. Υπάρχουν τμήματα πιο θεωρητικά και τμήματα πιο εφαρμοσμένα. Στο μεγαλύτερο ποσοστό του όμως, τα μαθήματα είναι ίδια. Τμήματα στα οποία γίνεται δουλειά και τμήματα που είθισται να έχουν όνομα. Τμήματα με νέους καθηγητές και τμήματα με γερόντια που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα. Τμήματα στα οποία διδάσκουν καθηγητές και τμήματα στα οποία διδάσκουν βοηθοί και μεταπτυχιακοί. Ένα παράδειγμα: έχω τύχει σε 2 συνεντεύξεις μεγάλων πολυεθνικών στη Θεσσαλονίκη, να μην καλούν καν άτομα από το οικονομικό Μακεδονίας το οποίο έχει φήμη. Όλα είναι σχετικά στην αγορά εργασίας. Στο δημόσιο μπορεί να φαίνονται όλοι οι απόφοιτοι ίδιοι. Στον αληθινό κόσμο κρίνεσαι με βάση το πόσο σπίρτο είσαι και πόσο προσπαθείς και όχι με το τμήμα που έχεις τελειώσει. Γνώσεις προσφέρουν όλα, πολύ καλές γνώσεις τολμάω να πω, αρκεί να θέλεις να τις αποκτήσεις κατα τα αλλα, και στα 3, παίρνεις μέχρι και πτυχίο Α ταξεως για υπογραφή βιβλίων, (Σημαντικό για οικον.διευθυντή)! Όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα οικονομικών σου δίνουν το δικαίωμα να βγάλεις αμέσως άδεια λογιστή Γ' τάξης και με τα χρόνια να την κάνεις Α'. Α' τάξης άδεια μπορεί επίσης να αποκτήσει και ένας απόφοιτος του τμήματος ΤΕΙ εμπορίας και διαφήμισης, με περισσότερα χρόνια εμπειρίας βέβαια (για όλα τα ΤΕΙ ισχύει αυτό).
imr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Ας μιλήσουμε για τα προγράμματα σπουδών και όχι για το αν κάποιο είναι πιο δύσκολο από κάποιο άλλο, γιατί δε θα βρούμε άκρη έτσι. Δεν έχει τελειώσει κανείς όλα τα οικονομικά τμήματα για να ξέρει ποιο είναι το πιο δύσκολο ή ποιο έχει τους πιο παράξενους καθηγητές. Υπάρχουν τμήματα πιο θεωρητικά και τμήματα πιο εφαρμοσμένα. Στο μεγαλύτερο ποσοστό του όμως, τα μαθήματα είναι ίδια. Τμήματα στα οποία γίνεται δουλειά και τμήματα που είθισται να έχουν όνομα. Τμήματα με νέους καθηγητές και τμήματα με γερόντια που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα. Τμήματα στα οποία διδάσκουν καθηγητές και τμήματα στα οποία διδάσκουν βοηθοί και μεταπτυχιακοί. Ένα παράδειγμα: έχω τύχει σε 2 συνεντεύξεις μεγάλων πολυεθνικών στη Θεσσαλονίκη, να μην καλούν καν άτομα από το οικονομικό Μακεδονίας το οποίο έχει φήμη. Όλα είναι σχετικά στην αγορά εργασίας. Στο δημόσιο μπορεί να φαίνονται όλοι οι απόφοιτοι ίδιοι. Στον αληθινό κόσμο κρίνεσαι με βάση το πόσο σπίρτο είσαι και πόσο προσπαθείς και όχι με το τμήμα που έχεις τελειώσει. Γνώσεις προσφέρουν όλα, πολύ καλές γνώσεις τολμάω να πω, αρκεί να θέλεις να τις αποκτήσεις . +1000 Το πιο βασικο ειναι τι δουλεια γινεται σε καθε τμημα (σε συνδυασμο φυσικα με ποσο εκμεταλευεται ο φοιτητης τις οποιες γνωσεις παιρνει)
chill Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μέσες άκρες συμφωνώ με το antreaslam στα όσα είπε. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση βελτιωνόταν αισθητά ωστόσο. Έκαναν την εμφάνιση τους, πρόοδοι, εργασίες και εναλλακτικοί διδάσκοντες / εξεταστές στην θέση των "κόβω τους πάντες" για να με θυμούνται. Υπήρχε επί παραδείγματι ένας μόνο καθηγητής στην Δημόσια Οικονομική ο οποίος έκοβε τους πάντες, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται κάθε χρόνο εξαιτίας του συγκεκριμένοι οι επί πτυχίω. Ε μετά από πολύ κόπο, βρέθηκε ένας άλλος άνθρωπος να εξετάζει, στην αρχή αποκλειστικά στα αγγλικά και μετά και στα ελληνικά (και πήρε πτυχίο όλος ο καλός ο κόσμος ))))))) ) Λόγω του πλήθους των επιλογών που έχεις μπορείς να φτάσεις στο πτυχίο, όπως επιθυμείς. Με αρκετά θεωρητικά, με αρκετά "βαριά" οικονομικά ή με μίξη αυτών. Έχει αρκετές κατευθύνσεις άκρως ενδιαφέρουσες, μετά την ακολουθία του βασικού κορμού. Εγώ ήμουν αρκετά ευχαριστημένος από το πρόγραμμα και από σω γνωρίζω συνεχίζουν να το εμπλουτίζουν κάθε χρόνο. Οικονομικό Νομικής ονομάστηκε λόγω της συστέγασης με την Νομική μιας και δεν έχει καμία σχέση με Νομική. 3 δίκαια συνάντησα στις σπουδές μου, κανένα εκ των οποίων υποχρεωτικό. Η δυσκολία που ανέφερε ο antreaslam ισοσκελίζεται κάπως από τον μικρό αριθμό μαθημάτων. Αν τελείωσε πριν 8 χρόνια φαντάζομαι θα είχε 30 για πτυχίο (χωρίς οικονομετρία τυχερούλη ), εγώ τελείωσα με 36, τώρα είναι στα 40 αν δεν κάνω λάθος. Το μεγάλο μείον, είναι το που βρίσκεται η σχολή. Παρόλο που πρόλαβα το νέο κτήριο (χεχ φαντάζομαι πως πια θα είναι ήδη....παλιό, εξαιτίας του κομματικού καρκίνου που κατατρώει όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα), η σχολή εξακολουθούσε να ήταν κατακερματισμένη σε όλο το κέντρο. Πέρα από το κτήριο της ΝΟΠΕ, κάναμε μάθημα, στην Αριστείδου κοντά στο παλιό Χρηματιστήριο, στην Σταδίου, στην Ιπποκράτους και στην Ευριπίδου. Ευριπίδου και πέριξ του ΧΑ όταν βραδιάσει καλύτερα να μην έχεις επαφή......Κατέβαιναμε έτοιμοι για μάχη βράδυ προς Κουμουνδούρου 4 χρόνια πριν, για να πάρουμε το λεωφορείο προς Ελευσίνα, δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι τι κατάσταση θα επικρατεί σήμερα.
Dr_adre Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Kαλησπέρα.Ας ξεκινήσω με τους "δικούς μου" πρώτα.Χαιρετώ σας,συνάδελφοι . Τα πράγματα πάνω-κάτω είναι όπως τα ξέρατε.Βεβαία υπάρχουν πολλές αλλαγές πάντα προς το καλύτερο.chill Ράπανος όπως ξέρεις μας τελείωσε,αλλά το πρόβλημα της δημόσιας που ύπηρχε δεν υφίσταται αυτή την στιγμή.Όπως μετά από χρόνια,τέλειωσε και ο Νιάρχος και η λογιστική έχει γίνει βατό μάθημα. Όσο για την αυστηρότητα που μιλάει ο antreaslam ισχύει σε κάποιο βαθμό αλλα θα το εξήγησω αργότερα αυτό.* Τώρα,τείνει να αλλάξει αυτο που είπες για εργασίες και πρόοδους.Σε αρκετά μαθήματα το συναντάμε αυτό και είναι ανέλπιστα καλό. Όσο για το κτιριακό,δυστυχώς ακόμα αποτέλει πρόβλημα,αλλά πιστεύω σύντομα να μας παραδωθεί η νομική και να το λύσουμε και αυτό.Αλλά chill,δεν είναι το χάλι που ήταν παλιότερα.Μαθήματα κάνουμε στο νέο κτίριο της νομικής και στην Αριστείδου.Στην Ευριπίδου γίνονται κάποια σεμιναριακά μαθήματα.Τα γραφεία των καθηγητών σε Πεσμαζόγλου και Σταδίου. Τα μαθήματα είναι 36,απλά αυξήθηκαν τα υποχρεωτικά,αλλά αύξηθηκαν και τα επιλογής,οπότε το πρόγραμμα σπουδών έχει γίνει αρκετά ευέλικτο. Αυτά είναι τα νέα,αν δεν κάνω λάθος δεν ξέχασα κάτι.Αν θέλετε κάτι άλλο,ρωτήστε . Τώρα,θα μιλήσω από την προσωπική μου εμπειρία.Εγώ όταν ήμουν στην θέση της επιλογής σχολής είχα ως πρώτη επιλογή την ασοεε και ως δεύτερη το πα.πει.,ΕΥΤΥΧΩΣ(όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων), για λίγα μόρια έχασα και τις δυο σχολές και βρέθηκα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ(όπως λέγεται κανονικά,αν και είναι ευρέως γνωστό ως οικονομικό της νομικής).Το να καθόμουν αυτή τη στιγμή και να ανέλυα τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε σχολής,απλά δεν θα είχε νόημα.Το μόνο σίγουρο που θα θέλω να προσθέσω είναι ότι η ασοεε και το παπει έχουν καλύτερο marketing(με ότι κι αν σημαίνει αυτό). Απλά, είναι στο τι ταιριάζει στον καθένα.Εγώ εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι η σχολή που φοιτώ αυτή τη στιγμή είναι αυτό ακριβώς που θα ήθελα να σπουδάσω-ασχοληθώ.Προσανατολίζεται εκεί που ήθελα. Το οικονομικό νομικής,όπως ανέφεραν τα παιδιά πιο πριν δεν έχει δίκαια όπως πολλοί υποθέτουν.(3 δίκαια είναι όλα κι όλα,τα 2 από αυτά επιλογής και το άλλο επιλογής κατεύθυνσης).Τώρα,σε ποιο βαθμό η σχολή είναι πιο "θεωρητική" από τις υπόλοιπες.Αν και αυτό δεν όριζεται και δεν λέει απολύτως τίποτα,απλά εμβανθύνει σε κάποιο βαθμό περισσότερο στην "επιστήμη" μας(οικονομικά δεν σπούζουμε άλλωστε?και όχι χρηματό-),από ότι άλλες σχολές.Μια κάποια εξειδίκευση μπορεί να προσφερθεί μέσα από τις κατευθύνσεις(χρηματοοικονομικά,διεθνή,οικονομική πληροφορίκη κλπ), όποτε ξέφευγει από την αμιγώς θεωρητική σχολή που αρκετοί πιστεύουν. Praetorianos,οικονομική ιστορία είναι το μόνο υποχρεωτικό,συν 2 πολιτικές οικονομίες(ιστορίες οικονομικής σκέψης κλπ είναι σε κατεύθυνση). Αλλά,ας μην ευλογούμε τα γένιας μας,σίγουρα η ασοεε είναι σε κάποιο βαθμό πιο "τεχνοκρατική" όπως σωστά προανέφερες. Γι' αυτό και πριν ανέφερα είναι ανάλογα τι ζητάει ο καθένας. Η σχολή τώρα δεν έχει υποχρεωτικά μαθήματα,ούτε εργαστήρια.Έχει κάποια εργαστήρια αλλά αυτά είναι είτε επιλογής,είτε κατεύθυνσης(όποτε πάλι υπάρχει η επιλόγη). Η επαγγελματική αποκατάσταση προφανώς είναι η "ίδια".Το εξέφρασε εξάλλου πολύ σωστά ο Praetorianos. Το τι θεωρείται υποδεέστερο εξαρτάται κάθε φορά από τον εργοδότη και τον φοιτητή. Η πρόταση μου είναι,ότι αν θέλει να ασχοληθεί με χρηματοοικονομικά και να "εμβαθύνει"(όσο είναι αυτό δυνατόν σε προπτυχιακό επίπεδο) σε πιο τεχνοκρατικά αντικειμένα,ας επιλέξει ασοεε,παπει.Αν θέλει να "εμβαθύνει" στην οικονομική επιστήμη που αποτελέι την βάση όλων των υπολοιπών ας έρθει στο οικονομικό. *Όσο, για την αυστηρότητα αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε καθηγητές-φίρμες,ΕΚΠΑ,οικονομικό νομικής,Αθήνα.Σε αυτά έχω κατάληξει εγώ. Αλλά εντάξι φαινόμενα καθηγητικής αυθαιρεσίας πλέον έχουν εκλείψει από την σχολή. υ.γ. Νομίζω το κείμενο δεν έχει συνοχή,αλλά ελπίζω να βόηθησα σε κάποιο βαθμό.
chill Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Έφυγε ο Ράπανος ? Άρα για την ώρα υπάρχει ο Δαλαμάγκας (έχω ξεχάσει πόσες φορές περίμενα άριστα και έπαιρνα......3) και ποιος άλλος για να περνάει ο κόσμος? Ο Νιάρχος....άλλος εφιάλτης, μια φορά έμαθα πως εξέτασε γραπτά ο mr "Σουβλακέξ" Ηρειώτης, η οποία ήταν και αυτή που πέρασα. Αν Λογιστική και Δημόσια παλεύονται πια, το παλούκι που μένει είναι η Οικονομετρία και αυτό όχι λόγω καθηγητών αλλά εξαιτίας υπέρ τσιμπούκ μαθήματος καθώς και τα μαθηματικά αν το γραπτό πάει Κόρκο (άλλος από εκεί.......) Το κτιριακό είναι μεγάλο θέμα, όχι απλά για το τρέξιμο αλλά γιατί όταν έβγαινες από την πύλη όλο και κάποιο καλόπαιδο θα πέταγε ιδέα για γουρουνάκια και καρτιέ οπότε καταλαβαίνεις....... Τα συγγράμματα άλλο θέμα, από άκρη σε άκρη όχι μόνο κέντρο αλλά σε ΌΛΗ την Αθήνα, η δε γραμματεία το σίχαμα το ίδιο, αιτήσεις, αιτήσεις και ακόμα περισσότερες αιτήσεις γιατί η ηλεκτρονική γραμματεία ήταν στα προσεχώς, αιώνια. Ενδεικτικά να πω, πως τον πάπυρο μου ακόμα δεν τον έχω πάρει γιατί guess what χρειαζόταν μια ακόμα αίτηση . Φέτος από Σεπτέμβρη θα πάω να κάνω αίτηση για να τον πάρω πάντως το έχω πάρει απόφαση \0/
antreaslam Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Υπήρχε επί παραδείγματι ένας μόνο καθηγητής στην Δημόσια Οικονομική ο οποίος έκοβε τους πάντες, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται κάθε χρόνο εξαιτίας του συγκεκριμένοι οι επί πτυχίω. Ε μετά από πολύ κόπο, βρέθηκε ένας άλλος άνθρωπος να εξετάζει, στην αρχή αποκλειστικά στα αγγλικά και μετά και στα ελληνικά (και πήρε πτυχίο όλος ο καλός ο κόσμος ))))))) ) Θεός!Δαλαμάγκας ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΟΕ! και ειχα 36,ΜΕ οικονομετρία (ήμουν 2ετης οταν εγινε η αλλαγή προγραμμάτος, και μας έδωσαν δικαίωμα επιλογής, και εγώ μεταπήδησα στο νέο προγραμμΑ) ---------- Προσθήκη στις 11:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:06 ---------- Λοιπόν,τελικά ο κορκοτσίδης, ήταν ο σοβαρός καθηγητής. Αλλά το καταλαβα, όταν τελείωσα, και μίλησα μαζί του! Απλά, όταν εχεις συνηθήσει σε λογικές λυκείου στα μαθηματικά (πρώτα θεωρία, μετά παράδειγμα, και από καάτω ενα ιδιο πρόβλημα με αλλα νούμερα), ειναι ζορικο να παρακολουθησεις κορκο! Ο νιάρχος, τουλάχιστον όταν ήμουν εγώ, μετα από κάτι γιαουρτια που εφαγε ο ναούμ που ειναι κολλητός του,στον πειραια, είχε σοβαρευτεί, και δεν εκανε πολλές μλκιες! Ο ηρειώτης,εκανε καλό μάθημα! εισαστε ΟΛΟΙ σας τυχεροί που πέθανε ο χειλάς και δεν οτν είχατε μικρο1... Ηταν φάση δαλαμάγκα! ρε chill, όταν πας για τον πάπυρό σου,δεν παίρνεις και τον δικό μου ? (οκ, νομίζω ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της σχολής μας, που ειναι οι νομικάριες, το πρόλαβα μονο εγω, που ειχα ενοποιημένο κτίριο σχεδόν όλα τα χρόνια) !!!
angelus Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Καλησπερα φιλε, Εχω τελειωσει το ΟΔΕ στην ΑΣΟΕΕ και αυτη την στιγμη κανω μεταπτυχιακο σε ενα απο τα "δυσκολα" βρετανικα πανεπιστημια. Η γνωμη μου ειναι πως το ΟΔΕ ειναι εξαιρετικο τμημα που σου δινει ολα οσα χρειαζεται ενας υποψηφιος που θελει ειτε να βγει στην αγορα εργασιας αμεσα ειτε να γινει δεκτος σε κορυφαια μεταπτυχιακα προγραμματα στην Ελλαδα και στο εξωτερικο. Γνωμη για την ΑΣΟΕΕ εχω για 3 τμηματα της: το ΟΔΕ, το Μαρκετινγκ και Επικοινωνιας αλλα και το χρηματοοικονομικης λογιστικης. Η αληθεια ειναι πως και τα 3 ειναι κορυφαια στο ειδος τους οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και απο τα καλυτερα πανευρωπαικα. Αυτο φαινεται τοσο απο την δυσκολια εισαγωγης, απο το επιπεδο του επιστημονικου προσωπικου αλλα και την ανεση με την οποια οι αποφοιτοι του γινονται δεκτοι σε ξενα μεταπτυχιακα. Υλικοτεχνικα στην ΑΣΟΕΕ συναντας ολα τα προβληματα των Ελληνικων σχολων (Η/Υ, καθυστερησεις στα βιβλια, κακες γραμματειες) αλλα ειλικρινα νομιζω πως οποιαδηποτε απο αυτες τις τρεις σχολες ειναι κορυφαια επιλογη για οποιοδηποτε υποψηφιο οικονομικων σχολων στις μερες μας.
basilis5 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Η γνώμη μου είναι αν θες να γίνεις καλός οικονομολόγος, σπούδασε μαθηματικά, διάβασε Πλάτωνα, επικουρο, Μαρξ, κευνς , Mandelbrot , και γενικά ανέπτυξε την αφαιρετικη σκέψη κ μην κολας σε τίτλους και στεγανά. Σπούδασε για την πάρτη σου και όχι για να βρεις δουλειά, τέλος αν θες να βρεις δουλειά σπούδασε λογιστική! Και αν μπεις σε ασοε παπει κ σέβεσαι τον εαυτό σου τον κόπο σου και την επιστήμη σου μην μπλέξει με κόμματα και πελατειακές σχέσεις μαζί τους εκτός και αν θες να περάσεις τα μαθήματα πιο εύκολα με την ευγενική χορηγία της δαπ νδφκ και των υπολοίπων που κατα τα αλλά κατηγορούν το δντ και το πελατιακο κράτος, Αυτά σαν τροφή για σκέψη Sent from my iPod touch using Insomnia.app
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.