kostasR1 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 παιδιά έχω μια AsRock P41CDE η οποία έχει τσιπάκι VIA 1708S για το ήχο. Έχω το εξής πρόβλημα σε Win7, έχω παραμόρφωση του ήχου όταν χρησιμοποιώ τη SPDIF έξοδο. Η παραμόρφωση υπάρχει σε όλους τους ήχους. MP3, ταινίες, παιχνίδια,windows sounds. Θεμα driver δεν υπάρχει διότι έχω βάλει ακόμα και τους τελευταίους από το site της VIA. Καμιά ιδέα κανείς??
LeoNaXe Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 δοκίμασε στης ρυθμίσεις να ψάξεις λίγο, αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή έχεις βάλει πιο καινούρια driver και δεν δουλεύουν όπως τα παλιά θέμα hardware δεν μπορεί να είναι
kostasR1 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Εχω ψάξει τα πάντα! Windows sound panel, VIA Control Panel. Έχω δοκιμάσει drivers από το site της ASROCK, έχω βάλει drivers από το site της VIA. To πρόβλημα παραμένει. Το φαινόμενο υπάρχει μόνο με την SPDIF σύνδεση, με το καρφακι είναι ολα ΟΚ.
tmjuju Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Α. Δοκίμασε με foobar και το wasapi plugin (το οποίο θα παρακάμψει άλλες πιθανές επεξεργασίες) http://www.foobar2000.org/components {Εφόσον λες ότι από το Line out είσαι καλά δε χρειάζεται } Β. Έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις άλλο καλώδιο spdif? Με ομοαξονικό είσαι? Μπορείς να βρεις φτηνή οπτική ίνα για παράδειγμα. Γ. Μπορεί να έχεις ενεργοποιήσει κάποια επεξεργασία σήματος στην πλευρά του ενισχυτή, έλεγξε το άλλη μια φορά.
kostasR1 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 ενισχυτής και καλώδιο είναι ΟΚ. Βαζω αλλο PC πάνω με το ιδιο τρόπο (μητρική P5Q) και παίζει τέλεια.
tmjuju Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 ενισχυτής και καλώδιο είναι ΟΚ. Βαζω αλλο PC πάνω με το ιδιο τρόπο (μητρική P5Q) και παίζει τέλεια. Χμμμ… φαίνεται να έχεις κάνει αρκετές δοκιμές και ακόμα να παιδεύεσε Το καλώδιο είναι ομοαξονικό? Καμία φορά υπάρχουν ηλεκτρικά θέματα και θέματα γείωσης – από pc σε pc διαφορετικά. Για αυτό και ρώτησα μη τυχών και υπάρχει οπτική ίνα.
kostasR1 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Χμμμ… φαίνεται να έχεις κάνει αρκετές δοκιμές και ακόμα να παιδεύεσε Το καλώδιο είναι ομοαξονικό? Καμία φορά υπάρχουν ηλεκτρικά θέματα και θέματα γείωσης – από pc σε pc διαφορετικά. Για αυτό και ρώτησα μη τυχών και υπάρχει οπτική ίνα. Ομοαξονικό είναι, δεν έχω κάποιο άλλο να δοκιμάσω. Με έχει κουράσει πολύ το θέμα και έχω και περιορισμένο χρόνο.. Θα παίξω με mini jack μέχρι να βρω χρόνο.
alexb_10 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μερικές κάρτες ήχου ( μπορεί και όλες πλέον) έχουν κάποια εφε. Και καλά πως ακούγεται στο μπάνιο, στην όπερα, σε σπηλιές κλπ κλπ. ΑΚριβως δεν ξέρω ποια μητρική έχεις, αλλά στο πρόγραμμα της μητρικής σου (θεωρητικά υπάρχει εικονιδιο κάτω δεξια) ανοίγει ένα παράθυρο οπου διαλέγεις τέτοια προφίλ. Μήπως έχεις επιλέξει καταλάθος κάτι τέτοιο? Κατάλαβες τι εννοώ?
kostasR1 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Μερικές κάρτες ήχου ( μπορεί και όλες πλέον) έχουν κάποια εφε. Και καλά πως ακούγεται στο μπάνιο, στην όπερα, σε σπηλιές κλπ κλπ. ΑΚριβως δεν ξέρω ποια μητρική έχεις, αλλά στο πρόγραμμα της μητρικής σου (θεωρητικά υπάρχει εικονιδιο κάτω δεξια) ανοίγει ένα παράθυρο οπου διαλέγεις τέτοια προφίλ. Μήπως έχεις επιλέξει καταλάθος κάτι τέτοιο?Κατάλαβες τι εννοώ? το έχω κοιτάξει και αυτό! Έχω τα πάντα disabled.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.