Προς το περιεχόμενο

Παπι η σκουτερ;

orck

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απο τον καιρο που ειχα ενα Honda παπι εχουν αλλαξει πολλα πραγματα. Θα ηθελα τις γνωμες σας για μεταχειρισμενο. Ειναι η πρωτη ερευνα αγορας που κανω και περιμενω τις αποψεις σας.

Ποιο ειναι καλυτερο; Ποιο πρακτικο; Ποιο ασφαλες; Προτεινετε συγκεκριμενα μοντελα. Τι φολες πρεπει να αποφυγω;

Με ενδιαφερει για κατι μεχρι 125cc, σιγουρα μεταχειρισμενο (για να βγει πιο φτηνο), για χρηση μεσα σε πολη, το θελω σαν δευτερο οχημα, οταν δεν θα εχω το αυτοκινητο. Μετατροπες, μοντιφες δεν με ενδιαφερουν καθολου. Θελω εργαλειο, να βαζω βενζινη και τελος (τροπος του λεγειν). Α τελος προτιμω 4Τ, αρκετα με την λαδιλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα scooter είναι ακριβότερα (όχι μόνο στην αγορά αλλά και στην συντήρηση) και βγάζουν ευκολότερα προβλήματα. Στα 125 πιστεύω δεν αξίζει το scooter, από 200 και πάνω.Το ποιοτικότερο παπί αυτή τη στιγμή (δηλαδή που θα του βάλεις βενζίνη και θα πηγαίνει και δε θα σε νοιάζει τίποτα άλλο) είναι το honda innova. Άμα το βρεις σε καλή κατάσταση και τιμή τσίμπα το. Από εκεί και πέρα Yamaha και Kawasaki είναι επίσης εγγύηση (κανα crypton r ή x ή το Kawasaki ZX130). Τέλος modenas, αξιόπιστα και αυτά αλλά όπως και να το κάνουμε όχι όσο τα προηγούμενα (ένα kriss ή xcite μια χαρά θα ήταν)

PS: Crypton X, ZX130 και XCite είναι λίγο πολύ το ίδιο μηχανάκι

ειμαι κι εγω σε κατι τετοιες σκεψεις (αν τελικα καταφερω καποια στιγμη να αποβαλλω τις εντελως αρνητικες αντιληψεις που εχω για τα μηχανακια/μηχανες κτλ). απλα εχουν το καλο οτι λογω εποχης και τιμης της βενζινας, θα βολευε αρκετα για εντος της πολης (και μονο) διαδρομες.

οποτε κι εγω σκεφτομουν κατι σε σκουτερ η παπι. σε σκουτερ σκεφτομουν κανα beverly 125 (αξιζουν αυτα; ) η αλλιως σε παπι μου αρεσε το kymco nexxon 125 που εχει κι αυτο χωρο κατω απο τη σελα για full face κρανος (αυτο αξιζει; ). και τα δυο βρισκονται σε αγγελιες με τιμες >1000 ευρω (με >1000 ευρω βρισκονται κει μερικα beverly 200). μου εχει πει βεβαια φιλος που εχει πολλα χρονια παπι, οτι με το παπι εισαι καλυτερα, οτι ειναι πιο ευκολη και λιγοτερη δαπανηρη η συντηρηση (την κανεις και μονος σου ευκολα λεει στην τελικη) απο οτι με ενα σκουτερ που ειναι αρκετα πιο πολυπλοκο.

Παπί παιδιά μη το σκέφτεστε, ότι καλύτερο για την πόλη. Το μόνο που ζηλεύω από κάποια μεγάλα scooter είναι ότι έχουν ABS!!! Καρφώνεις τα φρένα και τα άλλα γίνονται μόνα τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν φάει σαβούρα από κακό φρενάρισμα (μπλοκάρισμα τροχού κλπ)

Απο τον καιρο που ειχα ενα Honda παπι εχουν αλλαξει πολλα πραγματα. Θα ηθελα τις γνωμες σας για μεταχειρισμενο. Ειναι η πρωτη ερευνα αγορας που κανω και περιμενω τις αποψεις σας.

Ποιο ειναι καλυτερο; Ποιο πρακτικο; Ποιο ασφαλες; Προτεινετε συγκεκριμενα μοντελα. Τι φολες πρεπει να αποφυγω;

Με ενδιαφερει για κατι μεχρι 125cc, σιγουρα μεταχειρισμενο (για να βγει πιο φτηνο), για χρηση μεσα σε πολη, το θελω σαν δευτερο οχημα, οταν δεν θα εχω το αυτοκινητο. Μετατροπες, μοντιφες δεν με ενδιαφερουν καθολου. Θελω εργαλειο, να βαζω βενζινη και τελος (τροπος του λεγειν). Α τελος προτιμω 4Τ, αρκετα με την λαδιλα.

Πρώτα παίρνεις με τη σειρά όλα τα μαγαζιά με παπάκια και βλέπεις τιμές μεταχειρισμένων, κατάσταση πλαστικών, γρατσουνιές σε τιμόνια, πατάκια, ζάντες, ύστερα παίρνεις τηλέφωνα στις αγγελίες πέντε με έξι άτομα ρωτάς τιμές και αφήνεις ραντεβού να δεις το μηχανάκι από κοντά. Μη ξεχάσεις να δεις και τα χιλιόμετρα.

Οικονομικότερο και ποιοτικότερο παπί στην ελληνική αγορά νομίζω πως είναι το crypton x επειδή καίει ελάχιστη βενζίνη στις χαμηλές. Από την άλλη κατά την γνώμη μου καλύτερο για πόλη δεν είναι τα παπιά αλλά τα σκουτεράκια επειδή δεν έχουν ταχύτητες να ανεβοκατεβάζεις σε κάθε φανάρι. Μόνο γκάζι και φρένο οπότε είναι βολικότερο. Νομίζω όμως πως μόνο τα 50άρια καίνε λίγη βενζίνη τα υπόλοιπα σου τρώνε περισσότερη βενζίνη. Δε ξέρω αν το έχετε προσέξει αλλά πλέον δεν βλέπουμε μόνο παπιά στην Αθήνα, έχει γεμίσει με σκουτεράκια. Σιγά σιγά θα αντικατασταθούν τα παπιά από τα σκουτεράκια πιστεύω.

Ρίξε μια ματιά στο liberty 50cc 4t που είναι πάρα πολύ οικονομικό. Αν δεν έχεις πρόβλημα με τις χαμηλές ταχύτητες νομίζω πως αυτό είναι ότι πρέπει. Από αξιοπιστία επειδή είναι 4t δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Βενζίνη καίει ελάχιστη, μη σου πω λιγότερη από crypton x. Δες και εδώ http://www.insomnia.gr/forum/archive/index.php/t-150308.html

Από τιμές νομίζω πως το liberty πουλιέται όσο το crypton r, με 200 -300 παραπάνω παίρνεις crypton x. Πάντως τα σκουτεράκια είναι πιο κυριλέ.

Διαβαζα σε ειδικο περιοδικο οτι τα scooter πιασαν το45% της αγορας μπροστα λοιπον σε αυτην την σκουτεροεξαπλωση δυσκολα θα φρεναρουμε καποιους να μην πανε εκει οποτε συνιστω honda sh 150 ,για παπι τωρα αυτο που δεν πολυπουλαει αλλα ειναι καλο ειναι το daelim.

Οριστε και μια συζητηση για δυο πιθανος ανταγωνιστες http://www.mybike.gr/topic/8409-honda-sh-150-vs-sym-hd-200-evo/

Ετσι οπως το βλεπω εγω αντιλαμβανομαι οτι με το παπι θα εχω την απολυτος μικροτερη καταναλωση και μονο εργασιες συντηρησης καμια βλαβη (ειχα παπι 100αρι πριν απο 6 χρονια και θυμαμαι οτι δεν εκαιγε τιποτα, 4 χρονια που το ειχα δεν ειχε χαλαει τιποτα, ισως ουτε λαμπες εκαψε). Με το σκουτερ θα εχω λιγο υψηλοτερη καταναλωση και ισως και μικροπροβληματακια εξαιτιας της πιο πολυπλοκης κατασκευης του (φυγοκεντρο κλπ).

Το σκουτερ ομως ειναι πιο ανετο. Μαλλον τελικα προς τα εκει παω.

Ναι καπου κερδιζεις καπου χανεις! Απλα μην παρεις οποιο sh150 βρεις επειδη θεωρητικα ειναι αξιπιστο. Πηγαινε το σε 1-2 να το ελεγξουν, συμπιεση - ιμαντες - μπιλιες - αναρτησεις κτλ...

Θεωρητικα ειναι κορυφαιο αλλα αμα το ειχε κανας αγαμητος θα εχεις προβλημα με ψιλομερεμετια....

Ξέρεις από vespa?

Υπάρχουν αυτοί που δεν καβαλάνε τίποτε άλλο από vespa και αυτοί που δεν καβαλάνε ποτέ vespa.

Εγώ είμαι απ τους δεύτερους.

Χίλιες φορές παπί!

(λέω εγώ εκτός και αν ανήκεις σε αυτούς που δεν καταλάνε τίποτε άλλο εκτός από vespa)

Γιατι 1000 φορες παπι σε σχεση με ενα σκουτερ με μεγαλους τροχους και μεγαλης αξιπιστιας? Εγω μπορω να σου πω 1000 φορες σκουτερ αλλα αν δεν το εξηγω δεν λεει κατι.

Εξηγησε για να το συζητησουμε. Βασικα σε ολα καπου κερδιζεις καπου χανεις...

Γιατι 1000 φορες παπι σε σχεση με ενα σκουτερ με μεγαλους τροχους και μεγαλης αξιπιστιας? Εγω μπορω να σου πω 1000 φορες σκουτερ αλλα αν δεν το εξηγω δεν λεει κατι.

Εξηγησε για να το συζητησουμε. Βασικα σε ολα καπου κερδιζεις καπου χανεις...

να στο εξηγησω εγω? που οδηγαω 11 χρονια 2τροχο στην χωρα αυτη?

διότι δεν εχουμε δρομους.. (δεν εχουμε πουθενα εννιαιο οδοστρομα παρα μονο σε φρεσκοστρομενους δρομους) να ητανε ιταλια να πω ναι SCOOTER για παντα.. εδω τρως τα μουτρα σου απο αποψη προσφυσης με scooter, πολυ δυνατων φρενων και ψηλου κεντρου βαρους..

η παπια σε αυτη την χωρα ειναι βασιλιας.. καλυτερη προσφυση μονο με μεγαλη..

οποτε.. σε κάλυψα

---------- Προσθήκη στις 18:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:56 ----------

υ.γ oχι innova κατα την γνωμη μου το crypton 135 που χω δει κατι κανει..

---------- Προσθήκη στις 19:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:59 ----------

σε ολα τα daelim κουδουνιζουν τα πλαστικα..

Υπάρχουν αυτοί που δεν καβαλάνε τίποτε άλλο από vespa και αυτοί που δεν καβαλάνε ποτέ vespa.

υπαρχουν και αυτοι που τα καβαλανε ολα σκουτερ,παπια, σαιντ καρ,στρητ,ονοφ,τσοπερ και ειναι οι καλυτεροι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...