Προς το περιεχόμενο

σχολη πλοιαρχων

FUNKER_3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορει καποιος να μου δωσει πληροφοριες για αυτην την σχολη?

στην σχολη ειναι εσωκλειστει...η μπορουν να ζουν και εξω απο αυτην?

μετα απο καποια χρονια παιζει να ζεις στην στερια?

α...μπορεις να γινεις καπετανιος η' να δουλευεις σε μεγαλες εταριες σαν κρουαζιεροπλοια?

η σχολη ειναι κατι σαν τον στρατο ακουσα

:shock:

Δημοσ.

Δεν τίθεται θέμα δυσκολίας εισαγωγής (σχεδόν ανύπαρκτη ζήτηση)...η σχολή δεν είναι πανεπιστημιακού επιπέδου αλλά ακαδημία 3ετούς φοίτησης (όχι ότι έχει καμία σημασία,απλώς το αναφέρω),με το που εισαχθείς βγαίνει από το Υ.Ε.Ν. η μονάδα στην οποία θα φοιτήσεις (βγαίνει τυχαία δεν επιλέγεις π.χ. να πας Ασπρόπυργο,τώρα αν παίζει μέσο δεν ξέρω), 2 χρόνια φοίτησης με αρκετά υποχρεωτικά μαθήματα (απουσίες όπως στο σχολείο σε ορισμένες περιπτώσεις) και 1 χρόνος εκπαιδευτικών ταξιδιών επί πληρωμή (ανά εξάμηνο,όχι συνεχόμενο ακαδημαϊκό έτος)...αυτά μέχρι να πάρεις πτυχίο!

Η ανέλιξη σε μεγαλύτερες κατηγορίες πλοιάρχου μη φανταστείς ότι είναι χρονοβόρα,μπορεί στα 27-28 σου να είσαι Πλοίαρχος Α' Κατηγορίας!Για να γίνει γρήγορα πρέπει φυσικά να ταξιδέψεις πολλούς συνεχόμενους μήνες και να υποθηκεύσεις τα καλά σου χρόνια (κατά μια έννοια)...

Εσώκλειστη είμαι 90% σίγουρος ότι ΔΕΝ είναι,πας και παρακολουθείς (εκτός από τα ταξίδια φυσικά)...

Τώρα για να μιλήσω σε εσένα προσωπικά...φαντάζομαι ότι είσαι ένα νέο παιδί που θέλει να ξεφύγει από την εργασιακή παρακμή της "στεριάς" και αναζητάς ένα καλό μηνιάτικο,με την προοπτική όμως να βρεις μια θέση γραφείου σε ναυτιλιακή στη στεριά κάποια στιγμή (όσο πιο σύντομα δηλαδή:P)...

Καταρχάς,αν ενδιαφέρεσαι ΝΑ ΠΑΣ και όταν θα κάνεις το πρώτο εξάμηνο ταξίδι σου,θα δεις αν θα την παλέψεις για την υπόλοιπη ζωή σου έτσι και αναλόγως θα επιλέξεις να συνεχίσεις ή όχι!

Επίσης,8000-9000€ για έναν 30χρονο Πλοίαρχο είναι μεν ένα εξαιρετικό μηνιάτικο,επιμένω όμως ότι είναι πολύ λίγα γι'αυτά που θα προσφέρεις!Μην ξεχνάς ότι οι ναυτιλιακές δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα,όπως οι στεριανές επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τον εργαζόμενο δίνοντάς του 700€ το ίδιο ισχύει και στη θάλασσα (με διαφορετικά μεγέθη απλώς,αλλά η εκμετάλλευση είναι η ίδια)...

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι κάνεις το ΑΠΛΟ,δηλαδή εξάμηνα μπάρκα και φτάσεις στα 30 να παίρνεις 9 χιλιάρικα,έχεις στους 6 μήνες 54000€...αν τον υπόλοιπο χρόνο ζεις από αυτά,όσα και να αφήσεις στην άκρη,δεν μπορείς να κάνεις περιουσία όπως κάποτε...αν σου έδιναν τα διπλά πάει στα κομμάτια!:lol:

Και φυσικά αν κάνεις το ΑΠΛΟ όπως έγραψα,δεν θα είσαι και περιζήτητος στις εταιρείες...εγώ ως εφοπλιστής π.χ. θέλω έναν καπετάνιο για 10 μήνες π.χ. (του δίνω και 2 γιατί είμαι καλός άνθρωπος:-D) τι να σε κάνω εσένα;

Κι όπως καταλαβαίνεις οικογένειες κ.λπ. ξέχνα τα,Πηνελόπες δεν υπάρχουν δυστυχώς!

Ελπίζω αυτές οι πληροφορίες και σκέψεις να σε βοήθησαν!Εγώ σου προτείνω (αν το θέλεις) να πας και μετά "βλέποντας και κάνοντας",δεν σε πήραν και τα χρόνια!

Καλή συνέχεια!:-)

Δημοσ.

Εγώ σκέφτομαι να βγάλω δίπλωμα μηχανικού και να το κάνω αυτό για 1 με 2 χρόνια με λίγους μήνες ξεκούραση και μετά να πάω σε μία ναυτιλιακή. Εγώ βέβαια είμαι Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός (με απλές εξετάσεις μπορώ να πάρω το δίπλωμα μηχανικού πλοίου) και θα βρώ πολύ εύκολα δουλειά σε Ναυτιλιακή μετά απο αυτά τα 2 χρόνια. Ασε που θερωρείται και ατού μετά στις Ναυτιλιακές γιατι θα έχω ζήσει τα πλοία απο κοντά.

Πάντως για λίγο καιρό πρέπει να είναι τρομερή εμπειρία αλλα δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι ωραίο γαι μια ζωή... Σκέψου το καλά...

Δημοσ.

Έχω 8 φίλους και συγγενείς που αυτή τη στιγμή είναι Πλοίαρχοι. Σε κάποιες Σχολές νομίζω ότι είναι εσώκλειστοι (όχι στον Ασπρόπυργο).

Ο μισθός του Πλοιάρχου σε Ελληνική σημαία, ξεπερνά τα 10.500 ευρώ.

Χάνεις τη μισή σου ζωή, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να κάνεις λεφτά. Εγώ με τα διδακτορικά και τις σπουδές στο εξωτερικό βγάζω το 1/5 αυτών των χρημάτων στην Ελλάδα (πλέον). Αν ξαναγινόμουν 20άρης, θα το επέλεγα για την οικογένειά μου. Για να ζούμε άνετα. Είναι από τους λίγους που μπορούν να αγοράζουν ό,τι θέλουν. Να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε καλά σχολεία, να έχουν 1-2 καλά αυτοκίνητα, να αγοράζουν σπίτια και οικόπεδα. Οι περισσότεροι στη στεριά παλεύουμε να πάρουμε ένα σπίτι, ή μένουμε σ' αυτό που μας γράφουν οι γονείς/παππούδες μας. Έχω τον κολλητό μου, ο οποίος είναι πλοίαρχος, και επενδύει τους μισθούς του σε αγορές μαγαζιών και γκαρσονιέρων, με σκοπό στα 40 του να σταματήσει. Επιστρέφει και κάθεται στην Ελλάδα μόνο για 2 μήνες. Αλλά έχει βρει γυναίκα που δέχτηκε εξ' αρχής να τον ακολουθεί στα ταξίδια του, και έτσι δεν ξοδεύουν τίποτα. Οι μισθοί μπαίνουν στην τράπεζα ατόφιοι. Ο ένας από τους κολλητούς μου είναι πλέον αρχικαπετάνιος στη ναυτιλιακή με τα πλοία της οποίας ταξίδευε. Έχει και μάστερ από το Southampton, και ο μισθός του είναι 1200 ευρώ. Όταν έχεις μάθει να ζεις με 10 χιλιάρικα, τα 1200 είναι απόλυτα λίγα.

Κοίτα πάντως, και τις υποτροφίες που δίνει η British Airways για να σε εκπαιδεύσει και να γίνεις πιλότος τους. Είναι πολύ καλά τα χρήματα και δεν πληρώνεις ούτε ένα ευρώ αν σε επιλέξουν. Αν μέσα σε ένα χρόνο δεν σου προσφέρουν δουλειά, είσαι ελεύθερος να δουλέψεις αλλού.

Δυστυχώς η στεριά είναι απογοητευτική.

Υ.Γ. Ο μηχανικός στα καράβια περνά μεγάλη πίκρα από το θόρυβο και τη ζέστη. Χίλιες φορές γέφυρα.

Δημοσ.

Έχω 8 φίλους και συγγενείς που αυτή τη στιγμή είναι Πλοίαρχοι. Σε κάποιες Σχολές νομίζω ότι είναι εσώκλειστοι (όχι στον Ασπρόπυργο).

Ο μισθός του Πλοιάρχου σε Ελληνική σημαία, ξεπερνά τα 10.500 ευρώ.

Χάνεις τη μισή σου ζωή, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να κάνεις λεφτά. Εγώ με τα διδακτορικά και τις σπουδές στο εξωτερικό βγάζω το 1/5 αυτών των χρημάτων στην Ελλάδα (πλέον). Αν ξαναγινόμουν 20άρης, θα το επέλεγα για την οικογένειά μου. Για να ζούμε άνετα. Είναι από τους λίγους που μπορούν να αγοράζουν ό,τι θέλουν. Να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε καλά σχολεία, να έχουν 1-2 καλά αυτοκίνητα, να αγοράζουν σπίτια και οικόπεδα. Οι περισσότεροι στη στεριά παλεύουμε να πάρουμε ένα σπίτι, ή μένουμε σ' αυτό που μας γράφουν οι γονείς/παππούδες μας. Έχω τον κολλητό μου, ο οποίος είναι πλοίαρχος, και επενδύει τους μισθούς του σε αγορές μαγαζιών και γκαρσονιέρων, με σκοπό στα 40 του να σταματήσει. Επιστρέφει και κάθεται στην Ελλάδα μόνο για 2 μήνες. Αλλά έχει βρει γυναίκα που δέχτηκε εξ' αρχής να τον ακολουθεί στα ταξίδια του, και έτσι δεν ξοδεύουν τίποτα. Οι μισθοί μπαίνουν στην τράπεζα ατόφιοι. Ο ένας από τους κολλητούς μου είναι πλέον αρχικαπετάνιος στη ναυτιλιακή με τα πλοία της οποίας ταξίδευε. Έχει και μάστερ από το Southampton, και ο μισθός του είναι 1200 ευρώ. Όταν έχεις μάθει να ζεις με 10 χιλιάρικα, τα 1200 είναι απόλυτα λίγα.

Κοίτα πάντως, και τις υποτροφίες που δίνει η British Airways για να σε εκπαιδεύσει και να γίνεις πιλότος τους. Είναι πολύ καλά τα χρήματα και δεν πληρώνεις ούτε ένα ευρώ αν σε επιλέξουν. Αν μέσα σε ένα χρόνο δεν σου προσφέρουν δουλειά, είσαι ελεύθερος να δουλέψεις αλλού.

Δυστυχώς η στεριά είναι απογοητευτική.

Υ.Γ. Ο μηχανικός στα καράβια περνά μεγάλη πίκρα από το θόρυβο και τη ζέστη. Χίλιες φορές γέφυρα.

Είναι πολλά τα λεφτά που λές αλλα την μοναξιά δεν μπορείς να την αγοράσεις με χρήματα. Οι περισσότεροι ναυτικοί δεν μπορούν αν κάνουν οικογένεια και σίγουρα χάνονται με φίλους και γνωστούς. Όταν ο πατέρας σου έγινε ναυτικός ήταν άλλες οι εποχές, τότε σίγουρα μπορούσες να το συνδιάσεις και με οικογένεια. Τώρα ποια γυναίκα θα σε περιμένει και αν σε περιμένει, ποιος ξέρει τι θα κάνει 6 και μήνες μόνη της.

Να γυρνάς κάθε φορά και να βλέπεις τους γύρω σου να έχουνε προχωρήσει τις ζωές τους και εσύ να μην έχεις ζήσει τπτ, δεν θα είναι και ότι ποιο ευχάριστο. ΘΑ νιώθεις ξένος ανάμεσα σε άτομα τα οποία κάποτε ήταν αγαπημένοι φίλοι και οικογένεια.

Επίσης λές πως ο κολλητός σου φτιάχνει την ζωή του για μετά τα 40... Πολύ μακριά αδελφέ, κι αν πεθάνω πρίν τα 40, να μην έχω ζήσει τπτ;;;;

Δεν θέλω να το πάω στο μελλό αλλα έτσι μου φαίνεται πως θα είναι η ζωή ενός σύγχρονου ναυτικού.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εφόσον θέλετε να προσφέρετε πληροφορίες σχετικές με το θέμα του νήματος, ευχαρίστως και είμαι σίγουρος ότι οι ενδιαφερόμενοι θα το εκτιμήσουν.

Εφόσον θέλετε να διατυπώσετε άποψη για το κατά πόσο είναι συμφέρουσα επαγγελματική κατεύθυνση ή όχι (και δη άποψη στηριγμένη σε "φίλους", "γνωστούς" κτλ.), επίσης ευχαρίστως, αλλά θα το κάνετε κόσμια, χωρίς σπόντες και προσωπικές επιθέσεις.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Είναι πολλά τα λεφτά που λές αλλα την μοναξιά δεν μπορείς να την αγοράσεις με χρήματα. Οι περισσότεροι ναυτικοί δεν μπορούν αν κάνουν οικογένεια και σίγουρα χάνονται με φίλους και γνωστούς. Όταν ο πατέρας σου έγινε ναυτικός ήταν άλλες οι εποχές, τότε σίγουρα μπορούσες να το συνδιάσεις και με οικογένεια. Τώρα ποια γυναίκα θα σε περιμένει και αν σε περιμένει, ποιος ξέρει τι θα κάνει 6 και μήνες μόνη της.

Να γυρνάς κάθε φορά και να βλέπεις τους γύρω σου να έχουνε προχωρήσει τις ζωές τους και εσύ να μην έχεις ζήσει τπτ, δεν θα είναι και ότι ποιο ευχάριστο. ΘΑ νιώθεις ξένος ανάμεσα σε άτομα τα οποία κάποτε ήταν αγαπημένοι φίλοι και οικογένεια.

Επίσης λές πως ο κολλητός σου φτιάχνει την ζωή του για μετά τα 40... Πολύ μακριά αδελφέ, κι αν πεθάνω πρίν τα 40, να μην έχω ζήσει τπτ;;;;

Δεν θέλω να το πάω στο μελλό αλλα έτσι μου φαίνεται πως θα είναι η ζωή ενός σύγχρονου ναυτικού.

Ένας 40ρης μια χαρά περνάει με όσα έχει μαζέψει μέχρι τότε.....

Εσύ τι προτιμάς, 5 χρόνια φοιτητικά και μετά σκύλος μέχρι τα 65 ή δουλειά μέχρι τα 40 και μετά βασιλειάς???

Η γυναίκα είναι θέμα καθώς ή θα σε απατήσει ή δεν θα την παλέψει....

Δημοσ.

Εσύ τι προτιμάς, 5 χρόνια φοιτητικά και μετά σκύλος μέχρι τα 65 ή δουλειά μέχρι τα 40 και μετά βασιλειάς???

Εγω προτιμώ μία φυσιολογική δουλειά (και να ζώ ταυτόχρονα) μέχρι να πεθάνω παρά να μην ζώ για 20 με 30 χρόνια ώστε μετά τα 40 - 50 να κ'οψω φλέβα απο το καθισιό (άσε που θα έχουν αρχίσει και οι πρώτες αρρώστιες και δεν θα ευχαριστιέσαι την ελευθερία σου). Άμα συνδιάσεις την ζωή με την δουλειά, δεν χρειάζεσαι σύνταξη. Το θέμα είναι να πάρεις σωστές αποφάσεις απο την αρχή και φυσικά να είσαι ολιγαρκής. Άμα θές τα πολλά τα πλούτη, τι να σου πώ, συμφωνώ μαζί σου. Εγώ ευτυχώς δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες παρα το γεγονός οτι η σχολή που τελειώνω έχει τις καλύτερες προοπτικές για πολύ χρήμα.

Ρώρησα και πρίν, άμα πεθάνει στα 40, άμα πεθάνεις στα 50; Θα έχει χάσει όλη σου την ζωή για το τιποτα. Παιδιά αυτην την λογική την είχαν οι παλιαιότερες γενιές και δεν είμαι καθόλου σύμφωνος. "Θα λιώσω στην δουλειά μέχρι τα 50 και μετά θα κάθομαι με την περιουσία μου αγκαζέ."

Δημοσ.
Εγω προτιμώ μία φυσιολογική δουλειά (και να ζώ ταυτόχρονα) μέχρι να πεθάνω παρά να μην ζώ για 20 με 30 χρόνια ώστε μετά τα 40 - 50 να κ'οψω φλέβα απο το καθισιό (άσε που θα έχουν αρχίσει και οι πρώτες αρρώστιες και δεν θα ευχαριστιέσαι την ελευθερία σου). Άμα συνδιάσεις την ζωή με την δουλειά, δεν χρειάζεσαι σύνταξη. Το θέμα είναι να πάρεις σωστές αποφάσεις απο την αρχή και φυσικά να είσαι ολιγαρκής. Άμα θές τα πολλά τα πλούτη, τι να σου πώ, συμφωνώ μαζί σου. Εγώ ευτυχώς δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες παρα το γεγονός οτι η σχολή που τελειώνω έχει τις καλύτερες προοπτικές για πολύ χρήμα.

Ρώρησα και πρίν, άμα πεθάνει στα 40, άμα πεθάνεις στα 50; Θα έχει χάσει όλη σου την ζωή για το τιποτα. Παιδιά αυτην την λογική την είχαν οι παλιαιότερες γενιές και δεν είμαι καθόλου σύμφωνος. "Θα λιώσω στην δουλειά μέχρι τα 50 και μετά θα κάθομαι με την περιουσία μου αγκαζέ."

Μόνο που οι παλιότερες γενιές δημιούργησαν περιουσίες. Τουλάχιστον, αρκετοί εκπρόσωποί τους. Αν θεωρείς ζωή το να ζει κανείς με 700-1000 ευρώ, επέτρεψέ μου να διαφωνώ. Όταν θα έχεις παιδιά, σχολεία, φροντιστήρια, μαιευτήρια, ενοίκια, κλπ, αν μπορείς να περάσεις με 1000-1500, τότε πρέπει να είσαι μάγος. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όποιος έχει οικογένεια, θα σου το επιβεβαιώσει.

Από την άλλη, πώς ακριβώς ορίζεται η έννοια "ζω"; Αν δεν υπάρχουν χρήματα είσαι καταδικασμένος σήμερα φίλε. Δεν ζούμε και σε κανένα κράτος που μας παρέχει πρόνοια και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Θα σου πω ότι χρειάστηκε να χειρουργηθεί συγγενικό μου πρόσωπο. Πληρώσαμε χιλιάδες ευρώ. Αν δεν τα είχαμε, θα πέθαινε. Υπάρχουν λίστες, παρακράτος, τα πάντα. Αν περιμέναμε τη σειρά του για να χειρουργηθεί, σύμφωνα με τους γιατρούς του, θα πέθαινε. Κι έτσι, πήγαμε ιδιωτικά. Εκτός αν περιμένεις να μας στηρίζει η σύνταξη που θα πάρουμε (?) στα 70 μας. Το θέμα είναι να σκεφτόμαστε και λίγο το αύριο. Δεν είμαστε πάντα νέοι.

Δημοσ.

Τι να σου πώ ρε αδελφέ... Ο καθένας είναι ξεχωριστή προσωπικότητα, το οποίο συνεπάγεται και διαφορετικά θέλω εκτός των άλλων. Εγω με 1500 Euro το μήνα θα ήμουν μια χαρά, γιατι δεν θα έχω και νοίκι να πληρώσω.

Σέβομαι την γνώμη σου κι ας μην την αποδέχομαι.

Δημοσ.

Μέση λύση δεν παίζει ε;:P

Πέρα απ'τα όσα είπα τα οποία έφαγαν διαγραφή,τι σας κάνει να νομίζετε ότι θα είστε σαν τον Tom Cruise στα 40 σας;Προσθέστε και τις τόσες κακουχίες και δυσκολίες του επαγγέλματος...

Εγώ κάτι σαραντάρηδες βλέπω που φαίνονται σαν συνομίληκοι με τον πατέρα μου που είναι 64(!),με κάτι κοιλάρες και γκρίζα μαλλιά!

Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες...με το να εξαφανίζεσαι απ'τον κόσμο τις ξεχνάς και "συμβιβάζεσαι"...

BritGreek υπάρχουν και άλλα κράτη για να πας να ζήσεις αν αυτό είναι λώκος...αν δεν έχεις περιουσίες εδώ και δεν έχεις τίποτα να χάσεις γιατί όχι;Κι εμένα αν δε με κρατούσαν "πράγματα" εδώ θα ήμουν σε αναζήτηση χώρας για να μεταναστεύσω,για να σπουδάσω,για να εργαστώ κ.λπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...