Προς το περιεχόμενο

Ταινίες οικογενειακής βίας

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα .

Ποιές ταινίες θα προτείνατε που να έχουν σαν θέμα τους την οικογενειακή βία ή την παρέμβαση του κράτους -μέσω κοινωνικών λειτουργών- ή οτιδήποτε ακολουθούν τέτοιου είδους γεγονότα.

(Ο τίτλος πιθανόν να χωλαίνει κάπως αλλά δεν βρήκα κάποια καλύτερη περιγραφή.)

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Αλλά δεν εννοούσα ταινίες τρόμου ή θρίλερ.

Την οικογενειακή βία -domestic violence- την εννοώ περισσότερο σαν κοινωνικό δράμα,παρά σαν θρίλερ ή ταινία τρόμου.

• Moderators
Δημοσ.
Νομίζω οτι θα βρεις ενδιαφέρον το An american crime

Ξεκινησα να βλεπω το Girl next door που προτειναν τα παιδια πριν και απ οσο εχω δει μεχρι τωρα η ιστορια ειναι παρομοια με το An american crime.

Δημοσ.

@Gio: Δεν σε πρόλαβα. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το βιβλίο του Jack Ketsum "Το κοριτσάκι της διπλανής πόρτσς", πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία. Το βιβλίο είναι κορυφαίο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΞΥ. Απλά θα σου πω ότι μόλις το τελείωσα, η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν: "Γαμώτο, αυτά μπορεί να συμβαίνουν όντως στο κοριτσάκι της διπλανής πόρτας"... Τρομακτικό...

edit: Διαβάζοντας τις περιλήψεις των δύο ταινιών, μιλάνε για ακριβώς το ίδιο θέμα.

Δημοσ.

Και σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν ο άνθρωπος έπαψε ποτέ να είναι ένα κτήνος μεταμφιεσμένο.

Το βιβλίο το διάβασα (κατάρα στον Νίκο που μου το δάνεισε) την ταινία (ταινίες, τελικά ε; ) δεν τολμάω να την (τις) δω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...