Aitherovamwn Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Η αλήθεια είναι παιδιά ότι εγώ για αρχιτεκτονική πήγαινα αλλά ειμαι στο όριο μπαίνω-δεν μπαίνω. Επειδή θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το σχέδιο έλεγα να βάλω ως 2η επιλογή την γραφιστική ή την συντήρηση. Ξέρει κάποιος φοιτητής τι κατάσταση επικρατεί σε κάποια από αυτές τις σχολές ή τι επαγγλματική αποκατάσταση έχουν???
RottenLungs Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Εμένα η κοπέλα μου είναι Γραφιστική και είναι πολυ ευχαριστημένη. Αλλα βέβαια εκείνη έξερχής ήθελε κάτι τέτοιο. Τώρα η αρχιτεκτονική παίζει να μην κολλάει καθόλου με την γραφιστική. Έχουν διαφορετική φιλοσοφία και εντελώς διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης. Επειδή έχουν σχέδιο και τα δύο δεν σημαίνει κάτι (Σχέδιο έχει στην καλών τεχνών). Απο επαγγελμτικής αποκατάστασης απο ότι μου έχει πεί η κοπελα μου δεν είναι και άσχημα αλλα ούτε και καλά. Σκέψου οτι σχεδόν ότι είναι σε έντυπη μορφή θέλει γραφίστες (εφημερίδες, περιοδικά, διαφιμηστικά, βιβλία), ακόαμ και σε ιστοσελίδες κτλ. Και σίγουρα μπορούν να απορροφηθούν και απο αλλού αλλα τώρα δεν μου έρχεται. Τώρα για συντήρηση αρχαιοτήτων, δεν το κόβω να έχει και πολυ δουλειά αλλα αν δεν το ψάξει δεν μπορείς να ξέρεις.
Aitherovamwn Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Όχι ρε συ δεν την δηλώνω μόνο και μόνο επειδή έχει σχεδιο. Η γραφιστική μου αρέσει ιδιαίτερα και το έχω ψάξει για τα μαθήματα που θα κάνω κ.τ.λ. Απλά ήθελα να μαθω τι παίζει μέσα στη σχολή από καποιο φοιτητή γιατί ο φοιτητής δεν έχει λόγο να πει ψέματα και κυριως ζει την κατάσταση μέσα στη σχολή. Μέχρι τώρα από όσους έχω ρωτήσει για την γραφιστική μου έχουν πει ότι είναι ευχαριστημένοι Ξέρεις τιποτα για τον ''εξοπλισμό''? Γιατί άκουσα ότι οι εγκαταστάσεις οι Η/Υ κ.τ.λ είναι σε άθλια κατάσταση και δεν βοηθάνε στο μάθημα. Ότι το σύστημά της είναι λίγο απαρχαιομένο γενικά. Έχεις υπ όψην σου τίποτα σχετικά με αυτό??
scullyist Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Στα μεγάλα plus της γραφιστικής vs συντήρηση αρχαιοτήτων όσο αφορά επαγγελματική αποκατάσταση (γιατί φυσικά ως αντικείμενο είναι δυο εντελώς άσχετα και διαφορετικά πράγματα οπότε και "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα") θα έβαζα και το γεγονός ότι είναι επάγγελμα που οποιαδήποτε στιγμή το εξασκείς και μόνος σου σε περίπτωση μη εύρευσης εργασίας ως υπάλληλος.
RottenLungs Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Όχι ρε συ δεν την δηλώνω μόνο και μόνο επειδή έχει σχεδιο. Η γραφιστική μου αρέσει ιδιαίτερα και το έχω ψάξει για τα μαθήματα που θα κάνω κ.τ.λ. Απλά ήθελα να μαθω τι παίζει μέσα στη σχολή από καποιο φοιτητή γιατί ο φοιτητής δεν έχει λόγο να πει ψέματα και κυριως ζει την κατάσταση μέσα στη σχολή. Μέχρι τώρα από όσους έχω ρωτήσει για την γραφιστική μου έχουν πει ότι είναι ευχαριστημένοιΞέρεις τιποτα για τον ''εξοπλισμό''? Γιατί άκουσα ότι οι εγκαταστάσεις οι Η/Υ κ.τ.λ είναι σε άθλια κατάσταση και δεν βοηθάνε στο μάθημα. Ότι το σύστημά της είναι λίγο απαρχαιομένο γενικά. Έχεις υπ όψην σου τίποτα σχετικά με αυτό?? Λοιπόν εμένα η κοπέλα μου, μου έχει πεί οτι κάποιες φορές έχει χάσει την δουλειά της (της έχει σβήσει ακόμα και το USB-flash που είχε συνδεμένο στο PC). Οπότε μάλλον θα παίζει λίγο απαρχαιομένα συστήματα. Αλλα άμα σκεφτείς οτι εκεί τρέχουν προγράμματα σαν το photoshop, Illustrator κτλ. συμαίνει πως οι υπολογιστές έχουνε κάποια δύναμη. Εγώ πάντως επειδή έχω μία Α επαφή με την συγκεκριμένη σχολή και επειδή έχω Α επαφή και με άλλα ΤΕΙ λόγω φίλων πιστεύω πως είναι καλό τμήμα όσων αφορά τους καθηγητές, το μάθημα και τις υποδομές (αν θέλεις) Επίσης μια και βλέπω πως ενδιαφέρεσε να σου δώσω και κάποιες extra πληροφορίες. Λοιπόν η σχολή είναι καθαρά εργαστηριακή, δηλαδή θα έχεις καθημερινά εργασίες (που πέρνουν αρκετές ώρες και τις οποίες θα τις πέρνεις πίσω για διόρθωση κτλ) και όσο περνάνε τα εξάμηνα ακόμα περισσότερο. Αυτό μπορεί να φαίνεται κουραστικό αλλα έχει και ένα θετικό, στην εξεταστική δίνεται ελάχιστα μαθήμα 2 ή 3 και είναι απλοϊκά με λίγο απ' έξω (1 με 2 μέρες διάβασμα). Και καταλαβαίνει πως αυτό σημαίνει και υποχρωτική παρακολούθηση όλων (δηλαδή των περισσότερων ωρών) των εργαστηρίων, που συνεπάγεται πρωϊνό ξύπνημα, μετρό για το Αιγάλεο, μετά λεωφορείο για την σχολή και παρακολούθηση. Κάποιες φορές θα φέυγεις μεσημέρι αλλα κάποιες μπορεί και 6 ή 8 το απόγευμα. Άμα θές μπορώ να σου δώσω το e-mail της κοπέλας μου και να τα πείτε. Αυτή σίγουρα ξέρει περισσότερα. (Βέβαια μεχρι και τις 13 του μηνός δεν έχει πρόσβαση σε PC)
Aitherovamwn Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Rottenlungs ευχαριστώ πάρα πολύ Ναι για τους Η/Υ έχεις δίκιο αλλά στο κάτω κάτω σιγά, υπάρχουν και σχολές με πολύ χειρότερα προβλήματα...Τελικά το έχω αποφασίσει και υποθέτω ότι μετά την αρχιτεκτονική λογικά θα πάει η γραφιστική και αυτό που είπες για τα εργαστήρια μάλλον με έπεισε περισσότερο. Το περίμενα ότι για σωστή δουλειά θα θέλει κόπο, να σπουδάσω πάω όχι διακοπές οπότε μια χαρά και αφού μου αρέσει κιόλας χαλάλι Κοίτα εγώ έτσι κ αλλιώς το πολύ μέχρι την Τρίτη θα πάω να παραδώσω μηχανογραφικό οπότε δεν προλαβαίνω να επικοινωνίσω με την κοπελιά σου, ευχαριστώ για την προσφορά πάντως! scullyist αυτό το + της γραφιστικης σε σχεση με την συντήρηση δεν το είχα σκεφτει...υπεθετα ότι εδώ στην Ελλάδα με τόσα μουσεια, αρχαία κ.τ.λ θα έβρισκε ένας συντηρητης δουλειά. Αλλά απ ότι ρώτησα τα περισσότερα μουσεία αναθέτουν τη συντήρηση σε μεγάλες εταιρίες (του εξωτερικού παντα και αντε να μπεις εκεί μέσα) ενώ είναι λίγα εκείνα που έχουν δικούς τους συντηρητές. Και το κουλό ρε συ είναι ότι και αυτά προτιμούν όσους έχουν τελειώσει έξω, λες και εμεις είμαστε άχρηστοι δηλαδή...τι να πω παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, ότι είναι να γίνει θα γίνει!
kanesaxo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Συντρηση αρχαιοτητων ειναι μια καλή σχολή,αλλα με αμφιβολη επαγγελματικη αποτασταση. Για δημόσιο τομέα,πολυ περιορισμένες θεσεις,και μονο αν εισαι τυχερος. Κατα τ'αλλα στον ιδιωτικο τομέα πρεπει να το ψαξεις πολυ,για τα πεδια που μπορεις να εργαστείς.
felisimo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα.. είμαι στο πτυχίο στην συντήρηση έργων τέχνης..για γραφιστική δεν γνωρίζω πολλά πράγματα οπότε είπα να σε βοηθήσω σε ότι γνωρίζω περί συντήρησης. Πρώτον αν σαρέσει το σχέδιο (και ιδιαίτερα αρχιτεκτονικό) τοτέ ξέχνα την συντήρηση. Στη σχολή έχει να ασχοληθείς πολύ με χημείες και ιστορίες τέχνης. όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση, παντού είναι δύσκολα νομίζω. εξαρτάται κατά πόσο είσαι διατεθειμένος να ψαχτείς. η συντήρηση έχει πολύ δουλεία εκτός Αθηνών.. στο δημόσιο δουλεύεις με συμβάσεις (δύσκολα να μονιμοποιηθείς) και μετά υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας. Βέβαια όπως καταλαβαίνεις σε περιπτώσεις περικοπών στον πολιτισμό (όπως τώρα με την οικονομική κρίση) τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τους συντηρητές αφού τα προγράμματα δεν χρηματοδοτούνται. Αυτά από μένα. Ελπίζω να βοήθησα έστω κ λίγο.
Aitherovamwn Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Felisimo οντως έχεις δίκιο η συντήρηση δεν έχει καμία σχέση με την αρχιτεκτονική αλλά πίστευα ότι θα κάνατε στη σχολή σχέδιο. Ιδιαίτερα όσοι έχουν ακολουθήσει τον κλάδο της συντήρησης έργων τέχνης πίστευα ότι θα είχαν αρκετά μαθήματα σχεδίου. Τώρα όσο για την χημεία και την ιστορία, η αλήθεια είναι ότι έχω αρκετά καλή επαφή και με τα δύο αυτά μαθήματα (ιδιαίτερα με την ιστορία). Εξάλλου και στην αρχιτεκτονική κάνουν αρκετή ιστορία και της τέχνης αλλά και της αρχιτεκτονικής σε πιο εξειδικευμενο στάδιο. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που με απόθησε περισσότερο από τη σχολή σου είναι ότι για την επαγγελματική αποκατάσταση δεν έχει πάρα πολλές διεξόδους. Δηλαδή ενας γραφιστας όπως είπε και ο Rottenlungs μπορεί να δουλέψει σε πάρα πολλούς τομείς.Οπότε ελπίζω ότι και σε δύσκολες εποχές όπως τώρα κάτι θα βρεθεί να κάνω Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια πάντως!
Devourer Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Το μόνο που ξέρω είναι ότι τμήμα Γραφιστικής ήταν να λειτουργήσει εδώ στις Σέρρες αλλά δεν τους έκατσε,για φέτος τουλάχιστον!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.