Προς το περιεχόμενο

Turbo-X Dominus

Cuore_Sportivo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έψαχνα για laptop σε αγγελίες και έπεσα σε μία (πίστευω) αρκετά καλή ευκαιρία.

Πιο συγκεκριμένα, βρήκα ένα Turbo-X Dominus, με επεξεργαστή C2D στα 2.5GHz, 4GB RAM και κάρτα γραφικών 8700M GT κοντά στα 350€.

Ήμουν έτοιμος να το κλείσω, όμως πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση, έψαξα λίγο στο Google σχετικά με τα Turbo-X laptops.

Η αλήθεια είναι ότι δεν όχι μόνο δεν διάβασα καλά λόγια από διάφορους χρήστες, αλλά με έβαλαν και σε σκέψη.

Συγκεκριμένα, πιο πολύ ανέφεραν σαν αρνητικό την ποιότητα του laptop καθώς και τις υπερθερμάνσεις.

Όταν λέμε για ποιότητα, αναφερόμαστε προφανώς στην ποιότητα των πλαστικών μερώ του laptop, σωστά;

Είναι τόσο σημαντικό αυτό; Γιατί ποτέ μου εν φαντάστηκα ότι σε ένα laptop θα έπιαζαν τόσο σημαντικό ρόλο η ποιότητα των πλαστικών.

Επίσης, σχετικά με τις θερμοκρασίες. Ο τωρινός κάτοχός του με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα (όχι μόνο με θερμοκρασίες, αλλά και γενικά).

Άρα ελπίζω να το αποκλείσουμε και αυτό.

Εσείς γενικά τί πιστεύετε για τα Turbo-X; Θα προτείνατε ένα τέτοιο laptop σε κάποιο φίλο σας;

Πιστεύετε ότι αξίζει η αγορά ενός τέτοιου (πολύ καλού από άποψη hardware) laptop, στη συγκεκριμένη τιμή;

Δημοσ.

Σαν συνολο πιστευω οτι ειναι παρα πολυ καλη προσφορα, στην θεση σου δεν θα δισταζα να το αγορασω. Η ποιοτητα των TURBO X εχει ανεβει αρκετα τα τελευταια χρονια παντως να ξερεις οτι προβλημα με τις θερμοκρασιες θα εχεις οχι μονο επειδη ειναι TURBO X αλλα γιατι κυριως φοραει την 8700GT μια καρτα της σειρας 8χχχΜ που ολη η σειρα εχει προβληματα θερμοκρασιων, αν ψαξεις στο forum θα βρεις σχετικα θεματα με αυτες τις καρτες.

Βεβαια αυτο λυνετε σε μεγαλο βαθμο αν το laptop καθαριζετε συχνα περιπου ανα 6 μηνες οπως κανω εγω σε ενα αντιστοιχο που εχω και δεν αντιμετωπιζω προβληματα.

Το ερωτημα βεβαια ειναι πιο laptop δεν αντιμετωπιζει προβληματα μετα τον πρωτο χρονο?

Δημοσ.

koulis@4 thanks για την απάντηση....

Λογικά θα το πάρω, απλώς σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ για να ακούσω και καμία παραπάνω γνώμη.

Λογικά μέχρι αύριο θα το έχω πάρει, οπότε, όσοι μπορείτε να πείτε την άποψή σας, θα με βοηθήσετε πολύ!

Δημοσ.

Ελπίζω να προλάβεις να διαβάσεις αυτό το post πριν προχωρήσεις στην αγορά turbo-x. Κάθε μέρα μας έρχονται στο εργαστήριο 2-3 turbo-x κυρίως με προβλήματα γραφικών. Αν και η βλάβες τους είναι γνωστές και επισκευάσιμες, είναι τόσο χαμηλής ποιότητας η κατασκευή του που ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες τους ότι είναι πιθανό σύντομα να χαλάσει κάτι άλλο. Λέγοντας ποιότητα κατασκευής ενοούμε και τα πλαστικά μέρη τα οποία είναι προφανές ότι είναι ότι πιο φθηνό όμως κυρίως αναφερόμαστε στα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται πάνω στο mainboard καθώς και την οθόνη η οποία είναι χειρότερη και από τις κινέζικες που πουλάνε στο ebay. Οι πυκνωτές, αντιστάσεις κτλ είναι ότι φθηνότερο και ακόμη και η GPU είναι η οικονομικότέρη έκδοση. Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η clevo (ο κατασκευαστής των turbo-x) πήγε στο παζάρι εξαρτημάτων και έβαλε ότι φθηνότερο. Αν τελικά αποφασίσεις να το αγοράσεις (η το αγόρασες πριν διαβάσεις το post αυτό) τότε απέφυγε να το χρησιμοποιείς για παιχνίδια κτλ και καλή τύχη!

Δημοσ.

Φίλε για μένα μην το πάρεις.

Έχουν περάσει πολλά turbo απο τα χέρια μου... ειδικά το dominus δεν θα έπαιρνα με τπτ.

Θα πάς να πάρεις μια ferrari σε τιμή fiat θα την τρέχεις συνεργείο κάθε εβδομάδα.

Οταν μιλάμε ζεματάει το εννοούμε.

Διάρκεια μπαταρίας?Μάπα.

Οθόνη?Μάπα.

Κατασκευή? Πλαστικούρα της πλάκας...

Eιδικά dominus μην πάρεις.

Δεν βγάζω χολή απλά τα έχω φάει στη μάπα 2 χρόνια.

Δεν αξίζει.

Και κάτι last..

Για μένα μην πάρεις laptop για performance και games... :-)

Δημοσ.
Ελπίζω να προλάβεις να διαβάσεις αυτό το post πριν προχωρήσεις στην αγορά turbo-x. Κάθε μέρα μας έρχονται στο εργαστήριο 2-3 turbo-x κυρίως με προβλήματα γραφικών. Αν και η βλάβες τους είναι γνωστές και επισκευάσιμες, είναι τόσο χαμηλής ποιότητας η κατασκευή του που ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες τους ότι είναι πιθανό σύντομα να χαλάσει κάτι άλλο. Λέγοντας ποιότητα κατασκευής ενοούμε και τα πλαστικά μέρη τα οποία είναι προφανές ότι είναι ότι πιο φθηνό όμως κυρίως αναφερόμαστε στα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται πάνω στο mainboard καθώς και την οθόνη η οποία είναι χειρότερη και από τις κινέζικες που πουλάνε στο ebay. Οι πυκνωτές, αντιστάσεις κτλ είναι ότι φθηνότερο και ακόμη και η GPU είναι η οικονομικότέρη έκδοση. Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η clevo (ο κατασκευαστής των turbo-x) πήγε στο παζάρι εξαρτημάτων και έβαλε ότι φθηνότερο. Αν τελικά αποφασίσεις να το αγοράσεις (η το αγόρασες πριν διαβάσεις το post αυτό) τότε απέφυγε να το χρησιμοποιείς για παιχνίδια κτλ και καλή τύχη!

Μηπως εισαι λιγο υπερβολικος? ειχα ενα dominus 2 χρονια (m570u) με καλη ποιοτητα κατασκευης και αριστη οθονη.....οσον αφορα την gpu ηταν η 7950GTX GO 512 DDR3. Μην τα βαζεις ολα σε ενα καλαθι λοιπον.....

Δημοσ.

Ααααα πολύ όμορφα.... Μόλις διάβασα τα posts από το....Turbo-X laptop μου, και μου κάνατε την καρδιά περιβόλι...:P

Τηνχ πάντως για τις απαντήσεις, πλεόν ο χρόνος θα δείξει. Πάντως, με ελάχιστη ώρα χρήσης, μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος (δεν είχα βέβαια ποτέ μου laptop, οπότε δεν μπορώ να το συγκρίνω με κάποιο άλλο).

Δημοσ.
Ααααα πολύ όμορφα.... Μόλις διάβασα τα posts από το....Turbo-X laptop μου, και μου κάνατε την καρδιά περιβόλι...:P

Τηνχ πάντως για τις απαντήσεις, πλεόν ο χρόνος θα δείξει. Πάντως, με ελάχιστη ώρα χρήσης, μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος (δεν είχα βέβαια ποτέ μου laptop, οπότε δεν μπορώ να το συγκρίνω με κάποιο άλλο).

Turbo X φιλαράκι τα καλύτερα laptop, dominus ειδικά τα σπάει , μην ακούς τι λένε οι απο πάνω :P:lol:

Δημοσ.
Μηπως εισαι λιγο υπερβολικος? ειχα ενα dominus 2 χρονια (m570u) με καλη ποιοτητα κατασκευης και αριστη οθονη.....οσον αφορα την gpu ηταν η 7950GTX GO 512 DDR3. Μην τα βαζεις ολα σε ενα καλαθι λοιπον.....

Φίλε Κώστα δεν μιλάω σαν χρήστης αλλά σαν μηχανικός που ειδικεύεται στην ανάπτυξη οικονομικών μεθόδων επισκευής σε φορητά υπολογιστικά συστήματα. Καμία σχέση η 7950 που φοράει το clevo με την 7950 που φοράνε πχ τα Dell. Δεν θα αναφέρω σε ποιό καλάθι θα ήθελα να τα βάλω όλα μαζί τα turbox (για να ησυχάσουμε όλοι μας) αλλά οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα διαβάζοντας όλων μας τις απόψεις στα διάφορα forum.

Δημοσ.

Μετά από λίγες ώρες χρήσης, έχω να παρατηρήσω τα εξής...

1. Το laptop στο κάτω δεξί μέρος του, μετά από κάποια λεπτά αρχίζει να ψιλοκαίει (όχι σε μαγάλο βαθμό) ζωρίς να είναι ενοχλητικό (θερμοκρασία δωματίου σχετικά υψήλη και χωρίς air-condition)

2. Με απλή χρήση (browsing και εγκατάσταση κάποιων προγραμμάτων), παρατήρησα ότι η θερμοκρασία του επεξεργαστή (Intel T9300) δεν ξεπέρασε του 44 βαθμούς (σε idle είναι γύρω στους 35), ενώ της κάρτας γραφικών (8700M GT) απ'ότι είδα σε idle ήταν γύρω στους 55).

3. Η μπαταρία είναι καλή πιστεύω.... Κρατάει γύρω στη μιάμιση ώρα (κάνοντας την χρήση που ανέφερα παραπάνω).

3. Την οθόνη θα την χαρακτήριζα επιεικώς μέτρια. Στο desktop που χρησιμοποιώ, έχω μία απλή 17άρα LG 4άρων ετών, η οποία είναι κλάσεις ανώτερη.

Αυτά προς το παρόν (και ελπίζω να μείνουμε σε αυτά και να μην χρειαστεί να αναφέρω κάτι καινούργιο)...:P

Και μία ερώτηση...

Το laptop ήρθε με Windows Vista Home Edition 32bit. Πιστεύετε ότι αξίζει η μετάβαση σε Windows 7 Professional 64bit;

Θα δω καμία διαφορά σε επιδόσεις, ή αύξηση της διάρκειας της μπαταρίας;

Επίσης, υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιο πρόβλημα με τη συμβατότητα (αυτό με ενδιαφέρει κυρίως);

Δημοσ.

Μπορει να μην σου αναγνωριζουν τα win 7 ορισμενα πραγματακια οπως καμερα η οτιδηποτε αλλο που δεν αναγνωριζει τους drivers των win 7. και πρεπει ητε να εχεις τους drivers σε cd η να τους βρεις απο το νετ.

αν σου δουλευη καλα με τα svista που εχει πανω μην τα βαλεις.η γνωμη μου ειναι αυτη. παντως με win 7 το μηχανημα θα πηγαινει πολυ ποιο γρηγορα απο τα svista. η μπαταρια δεν επηρεαζεται απο το λογισμικο που εχεις ητε ειναι win 7 h svista. το θεμα ειναι εσυ πως χρησιμοποιεις το laptop. και μια συμβουλη. οποτε εισαι σπιτι η οπουδηποτε αλλου κ χρησιμοποιεις ρευμα την μπαταρια να την βγαζεις απο πανω. ετσι την βοηθας να αντεξει παραπανω. να την εχεις πανω στο laptop οταν θελει φορτιση μονο και να την αφηνεις να αδειαζει τελειος και μετα να την φορτιζεις. να φανταστεις το δικο μου laptop βεβαια οχι turbo-x εχει καλυτερη αποδοση μπαταριας με αυτα που σου ειπα αν και ειναι 1 ετους η μπαταρια κραταει 2 ωρες και.... τωρα για τις μπαταριες των turbo-x δεν εχω ακουση και τα καλυτερα. για να δεις ποσο σου αντεχει προσπαθησε να φορτωνεις βιντεο κατι που τραβαει πολυ ρευμα και θα δεις ποσο σου κραταει. εμενα βγαζει με ανεση μια ταινια 2,5 ωρων ανετα.

τωρα για την θερμοκρασια να ξερεις πως θα σου ζεσταθει πολυ η καρτα γραφικων σε σελιδες που εχουν πολλα βιντεο η αν παιξεις κανενα παιχνιδι java. οχι πασιεντζα και τετοια... κατι ποιο βαρυ.. οπως φαρμα στο facebook, island tresure και τετοια. εκει μπορει φιλε μου αν βαλεις αυγο πανω να στο τηγανισει.....!!!!!!!!

πλακα σου κανο...

φιλικα δημητρης

Δημοσ.

Φίλε Κώστα δεν μιλάω σαν χρήστης αλλά σαν μηχανικός που ειδικεύεται στην ανάπτυξη οικονομικών μεθόδων επισκευής σε φορητά υπολογιστικά συστήματα. Καμία σχέση η 7950 που φοράει το clevo με την 7950 που φοράνε πχ τα Dell. Δεν θα αναφέρω σε ποιό καλάθι θα ήθελα να τα βάλω όλα μαζί τα turbox (για να ησυχάσουμε όλοι μας) αλλά οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα διαβάζοντας όλων μας τις απόψεις στα διάφορα forum.

Έπεσες στην περίπτωση....εκείνη την εποχή (2007) είχε και η Dell ένα παρόμοιο με την 7950. Σε πληροφορώ ότι είχε προβλήματα υπερθέρμανσης για αυτό και η Dell αναγκάστηκε να υποχρονισει τα ρολόγια της κάρτας. Της clevo ήταν πολύ καλύτερο...όλα τα φορούμ αυτό λέγανε!

Αποστολή από iPod touch με το Insomnia.app

Δημοσ.
Έπεσες στην περίπτωση....εκείνη την εποχή (2007) είχε και η Dell ένα παρόμοιο με την 7950. Σε πληροφορώ ότι είχε προβλήματα υπερθέρμανσης για αυτό και η Dell αναγκάστηκε να υποχρονισει τα ρολόγια της κάρτας. Της clevo ήταν πολύ καλύτερο...όλα τα φορούμ αυτό λέγανε!

Αποστολή από iPod touch με το Insomnia.app

Την επισκευή αποσπόμενης κάρτας γραφικών την πουλάμε σαν υπηρεσία μέσω ebay και καθημερινά παραλαμβάνουμε για επισκευή περίπου 5 κάρτες γραφικών από clevo (Μ570) και άλλες τόσες από dell (inspiron 1705). Οι περισσότερες είναι 7950. Οι dell είναι σχεδόν όλες επισκευάσιμες ενώ οι clevo οριακά οι μισές. Ο λόγος είναι ότι στις clevo καταστρέφονται πάρα πολλά ακόμη εξαρτήματα εκτός από το GPU καθώς και το PCB ενώ στις κάρτες γραφικών της dell το pcb είναι πολύ ανθεκτικό. Η dell έκανε επεμβάσεις σε κάποια board αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερα από της clevo. Απλά η clevo δεν νομίζω ότι θα έκανε ποτέ κάποια διορθωτική κίνηση. Τα forum λένε ακόμη ότι αν βάλεις την κάρτα γραφικών σε φούρνο ή αν τη φυσίξεις με ζεστό αέρα θα "φτιάξει" και δεν φαντάζεσαι το τι "φουρνισμένο / ψημένο" board μας έχει έρθει και φυσικά δεν υπήρχε δυνατότητα επισκευής του, άρα ότι χαζομάρα λένε δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια.... Τέλος θέλω να σου επαναλάβω ότι δεν μιλάω σαν χρήστης που είχε 2-3 laptop ή σαν κάποιος που διαβάζει όλη μέρα τα forum αλλά σαν μηχανικός που εξετάζει καθημερινά motherboard από laptop όλων των κατασκευαστών.

Δημοσ.
Την επισκευή αποσπόμενης κάρτας γραφικών την πουλάμε σαν υπηρεσία μέσω ebay και καθημερινά παραλαμβάνουμε για επισκευή περίπου 5 κάρτες γραφικών από clevo (Μ570) και άλλες τόσες από dell (inspiron 1705). Οι περισσότερες είναι 7950. Οι dell είναι σχεδόν όλες επισκευάσιμες ενώ οι clevo οριακά οι μισές. Ο λόγος είναι ότι στις clevo καταστρέφονται πάρα πολλά ακόμη εξαρτήματα εκτός από το GPU καθώς και το PCB ενώ στις κάρτες γραφικών της dell το pcb είναι πολύ ανθεκτικό. Η dell έκανε επεμβάσεις σε κάποια board αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερα από της clevo. Απλά η clevo δεν νομίζω ότι θα έκανε ποτέ κάποια διορθωτική κίνηση. Τα forum λένε ακόμη ότι αν βάλεις την κάρτα γραφικών σε φούρνο ή αν τη φυσίξεις με ζεστό αέρα θα "φτιάξει" και δεν φαντάζεσαι το τι "φουρνισμένο / ψημένο" board μας έχει έρθει και φυσικά δεν υπήρχε δυνατότητα επισκευής του, άρα ότι χαζομάρα λένε δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια.... Τέλος θέλω να σου επαναλάβω ότι δεν μιλάω σαν χρήστης που είχε 2-3 laptop ή σαν κάποιος που διαβάζει όλη μέρα τα forum αλλά σαν μηχανικός που εξετάζει καθημερινά motherboard από laptop όλων των κατασκευαστών.

Φιλε δεν θελω να σου παω κοντρα - εξαλου ειναι δουλεια σου. Απλα σου ανεφερα οτι το Dell ειχε πολυ μεγαλυτερα προβληματα υπερθερμανσης (το ειχε παραδεχτει και η ιδια η εταιρεια οταν ρωτουσαν γιατι ειναι πιο χαμηλα τα ρολογια της gpu).

Δημοσ.

Και μία ερώτηση...

Το laptop ήρθε με Windows Vista Home Edition 32bit. Πιστεύετε ότι αξίζει η μετάβαση σε Windows 7 Professional 64bit;

Θα δω καμία διαφορά σε επιδόσεις, ή αύξηση της διάρκειας της μπαταρίας;

Επίσης, υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιο πρόβλημα με τη συμβατότητα (αυτό με ενδιαφέρει κυρίως);

Εννοείται φίλε. Βγάλε τα @@ sVista και βάλε τα 7αρια. Δεν νομίζω να έχεις κάπιο πρόβλημα με ασυμβατότητες, καθώς δεν μιλάμε για κανένα αρχαίο laptop. Drivers αν δεν βρει μόνο του (που μάλλον θα βρει) μπορείς άνετα να βρεις εσύ με ένα search στον γούγλη.:P Εξάλλου θα δεις διαφορά στις επιδόσεις, αφού τα 7 δεν θα σου "τρώνε" τσάμπα την ram σου.:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...