memtsas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 ρε παιδια εχω ενα προβλημα οποιος μπορει να πει καμια ιδεα να βοηθησει ας το κανει γιατι μου σπανε τα νευρα. εχω ενα macbook pro 10.6.4 και ενα hackintosh 10.5.8 που συνδεονται μεταξυ τους με ethernet gigabit μεσω ενος switch. χρησιμοποιω το hackintosh για κατεβαστηρι/server και NAS στην ουσια.επισης το macbook pro κανει backup μεσω timemachine στο hackintosh.το εχω απο τα χριστουγεννα ολα δουλευουν ρολοι. και το τειχος προστασιας ρυθμισμενο και ολα. τωρα τελευταια (παλιοτερα αντε να ειχε συμβει 1-2 φορες μεσα σε 6 μηνες) οταν παω να τρεξω ενα αρχειο απο το δισκο του hackintosh στο macbook (πχ να δω ενα mkv 1080p 12GB) ξαφνικα κολλαει γιατι δεν μεταφερει δεδομενα το ethernet. το δοκιμασα και με VLC και με quicktime και σε μικροτερα αρχεια (στυλ .avi 700MB).ΠΑΛΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! μπορει ομως να το προσπαθησεις 10 φορες μεσα σε μια μερα, καποια απ ολες να το παει καρφι σε καλη ταχυτητα και ολα καλα. αλλα αμα κολλησει μια φορα, μου φαινεται τι μουλαρωνει και κολλαει συνεχεια μετα........ λεω θα φταιει το προγραμμα αναπαραγωγης. παω να μεταφερω με copy το αρχειο απο το δισκο του hackintosh στο macbook, και εκει που ξεκιναει με ταχυτητα περιπου 40MB/s κανει σχεδον 800MB και σταματαει σχεδον 'η μεταφερει με ταχυτητα στυλ 100KB/s. δοκιμασα διαφορετικα αρχεια, το ιδιο παραμυθι. restart to macbook restart to hackintosh, τιποτα τα ιδια. τρελαθηκα! τελικα χτες αναγκαστηκα να βαλω το σκληρο σε USB HDD dock απευθειας πανω στο macbook. εχει κανεις καμια ιδεα ΣΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ? σημειωτεον οτι το timemachine παει μια χαρα (μπορει να καθυστερει λιγακι ισως, αλλα ολοκληρωνει τα backup) επισης οταν εβγαλα το δισκο χτες απο το hackintosh να τον κουμποσω στο dock, σα να μου φανηκε λιγο (περισσοτερο απο οτι θα περιμενε κανεις) ζεστος. μπορει να φανταστει κανεις τι παιζει? ειναι κανενα bug? σας ακουγεται σαν hardware ή software problem? ο σκληρος στο hackintosh ειναι ενας Western Digital Green 1TB και στο macbook pro ενας ST9500420AS 500αρης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Αν είναι πρόβλημα δίσκου θα το βρεις εύκολα. Βάλε έναν άλλο δίσκο να κάνει την ίδια δουλειά και δες αν έχεις πρόβλημα. Αλήθεια diagnostics έτρεξες στο δίσκο; Πώς τον έχεις partitioned? Επίσης με sftp δοκίμασες να μεταφέρεις αρχεία μεταξύ των 2 υπολογιστών; Δώσε ifconfig από terminal δες την local ip του ενός υπολογιστή και δοκίμασε να συνδέσεις τους 2 υπολογιστές με sftp δίνοντας sftp username@ip από τον άλλο. Με put filename δίνεις αρχεία και με get filename παίρνεις... Αν δε σου δουλεύει αυτό τότε έχεις πρόβλημα με την ethernet. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.