Προς το περιεχόμενο

προβλημα με setup Windows 7

jonhh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

1) Αν η εγκατάσταση δεν ξεκινάει καν, και εκεί που πρέπει να διαλέξεις τους δίσκους λέει "δεν βρέθηκε πρόγραμμα οδήγησης" σημαίνει δύο πράγματα η χρησιμοποιείς raid ή χρησιμοποιείς sata αλλά είναι δηλωμένος σαν enhanced στο BIOS.

Λύση: επειδή μάλλον δεν έχεις raid αλλά αντιμετωπίζεις το δεύτερο πρόβλημα (enhanced στο BIOS) πρέπει να μπεις BIOS να βρεις σε ποιά καρτέλα είναι οι ρυθμίσεις για τους δίσκους και να δηλώσεις οτι το mode πρέπει να είναι compatible και όχι enhanced. Λογικά πλέον μπορείς να κάνεις κανονικά εγκατάσταση αφού κάνεις save τα settings του BIOS

2) Αν όμως η εγκατάσταση ξεκινάει κανονικά δηλαδή διαλέγεις δίσκο ξεκινάει να αντιγράφει αρχεία και μετά σου βγάζει μήνυμα σημαίνει οτι έχεις χαλασμένο DVD (αυτό μπορεί να σημαίνει οτι δεν έχεις καλό ISO ή πιο απλά οτι το δισκάκι σου έχει γρατσουνιές απο κάτω)

Λύση: Είτε ξανακατεβάζεις το ISO απο msdnaa ή ξαναγράφεις το δισκάκι

ΥΓ: αν το δικό σας BIOS δεν αναφέρει τα mode σαν compatible και enhanced τότε θα χρησιμοποιεί παραπλήσια ορολογία.

Δημοσ.

Χμμ.. Πιστεύω πως το πρόβλημα είναι στο CD και όχι στο ISO. Μου έχει τύχει και εμένα σε υπολογιστή με χαλασμένο DVD Recorder να βγάζει λάθος ότι δεν βρίσκει drivers. Δοκίμασε να το εγκαταστήσεις με USB stick. Απλά κάνε φορματ στο στικάκι, κάνε extract το iso στο στικάκι με ένα πρόγραμμα όπως poweriso και bootαρησε απ΄το στικάκι. Πάντως επειδή τυχαίνει να έχει η μητέρα μου συνδρομή στο MSDNAA του Upatras θα προσπαθήσω να το κατεβάσω και να δω αν πραγματικά έχει πρόβλημα το iso.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...