Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοτικό γύρω στα 60Ε

NickTG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνεχίζοντας από εδώ:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=388217

Αφού κατάλαβα ότι με 40Ε δεν κάνουμε δουλειά έπειτα από διάφορες ενέργειες προς ενίσχυση του budget έφτασα στα 60Ε.

Έχω βρει αυτά:

http://www.zizanio.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=1602450

http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=31151

Απόψεις, γνώμες και προτάσεις ευπρόσδεκτες.

Ευχαριστώ. :-)

Δημοσ.

Μα για το σύστημα που θέλεις να τροφοδοτήσεις ενα καλο 400αρι - 450αρι είναι υπερ υπεραρκετο... όπως σου είπαν ήδη!!!

Τεσπα και τα δύο που διάλεξες είναι αρκετά αξιοπιστα τροφοδοτικα... εγώ θα έπερνα το hec παντως!!

Δημοσ.
Μα για το σύστημα που θέλεις να τροφοδοτήσεις ενα καλο 400αρι - 450αρι είναι υπερ υπεραρκετο... όπως σου είπαν ήδη!!!

Τεσπα και τα δύο που διάλεξες είναι αρκετά αξιοπιστα τροφοδοτικα... εγώ θα έπερνα το hec παντως!!

Το σύστημα θα αλλάξει.

Σε κανά μήνα θα πάρω άλλη κάρτα γραφικών και λίγο πιο μετά θα αλλάξω επεξεργαστή.

Οπότε ξεκινάω από το τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Και τι σκοπεύεις να τροφοδοτισεις??? δες στην υπογραφή μου τι τροφοδοτώ εγω και με ποσο oc με ένα καλό 525αρι... +4δισκους +2Drives + 9 ανεμ 120mm + usb + tv tuner!!! οποτε καταλαβαίνεις οτι τα πολλά watt δεν ειναι απαραίτητα εκτος και αν πηγαίνεις για sli , crossfire λύσεις!!

Δημοσ.

stm προτεινεις πραγματα του παιδιου η επιβαλλεις ? Πολλα θαυμαστικα βλεπω σε οσα γραφεις και μου εκαναν εντυπωση.

Δημοσ.

καλυτερα να μας πει τι ΘΑ βαλει στο συστημα του, για να μπορουμε να κανουμε σωστοτερες προτασεις!

παντως o stm σε γενικες γραμμες εχει ενα δικιο! δεν χρειαζονται υπερβολες στα τροφοδοτικα. εκτος και αν θες διπλες - τριπλες καρτες γραφικων, και πολλα αλλα ακομα!

το δικο μου πισι (main pc της υπογραφης μου) καταναλωνει περι τα 230W μετρημενα στη πριζα. βασει καποιων διαδικτυακων μετρητων καταναλωσης επρεπε να καταναλωνω 400+. θα πιστεψω το software? η την πριζα?

Δημοσ.

Το σύστημα δεν είναι ακόμα σίγουρο αλλά δε βλέπω το λόγο αφού τελικά ανέβηκα στα 60Ε να πέσω στα 450W για να κάνω 10Ε οικονομία.

Ίσα ίσα που θα μπορέσω να το κρατήσω πιο πολύ καιρό.

Εκτός βέβαια αν υπάρχει κάποιο μειονέκτημα στο να έχω μεγάλο τροφοδοτικό που δεν το γνωρίζω.

Δημοσ.

Μαλλον μερικοι νομιζετε πως ο κοσμος ειναι υποχρεωμενος να ακουει αυτα που λετε ειδικα οταν τα λετε με επιτακτικο υφος.

NickTG αποψη μου ειναι να εχεις πολλα Watt και αχρειαστα να ειναι παρα να τα εχεις αναγκη και να μην υπαρχουν.

Δημοσ.

Στα 60€ αν πάρεις μεγάλο τροφοδοτικό θα χάσεις πολύ σε ποιότητα. Μην ξεχνάς ότι τα no-name/μέτρια τροφοδοτικά πολλές φορές δεν βγάζουν όλα την ονομαστική ισχύ τους.

Δημοσ.

Οντως δεν αναφερα πως καλο θα ηταν να σπαταλησεις κατι περισσοτερο σε τροφοδοτικο, δεν θα πανε χαμενα.

Δημοσ.
Στα 60€ αν πάρεις μεγάλο τροφοδοτικό θα χάσεις πολύ σε ποιότητα. Μην ξεχνάς ότι τα no-name/μέτρια τροφοδοτικά πολλές φορές δεν βγάζουν όλα την ονομαστική ισχύ τους.

Μα και τα 2 που έχω βάλει είναι μάρκες με Active PFC και 80% efficiency το ένα και 80+ το άλλο.

Δε μου φαίνονται μέτρια.

Αν ξέρεις κάτι παραπάνω που δε φαίνεται απο τα specs πες το.

Δημοσ.
Μα και τα 2 που έχω βάλει είναι μάρκες με Active PFC και 80% efficiency το ένα και 80+ το άλλο.

Δε μου φαίνονται μέτρια.

Αν ξέρεις κάτι παραπάνω που δε φαίνεται απο τα specs πες το.

Αυτό που έχει σημασία δεν είναι ποιος λανσάρει τα τροφοδοτικά στην αγορά αλλά αυτός που τα κατασκευάζει. Πχ της Corsair που πλέον θεωρείται από τις κορυφαίες εταιρίες σε τροφοδοτικά τα μισά της τα κατασκευάζει η CWT, και τα άλλα μισά η Seasonic. Άρα ίσως θα πρέπει να ψάξεις εις βάθος ποιος τα κατασκευάζει στην πραγματικότητα και όχι στο αυτοκόλλητο.

Το θέμα με τα δευτεροτρίτα τροφοδοτικά είναι ότι μπορεί να πάρεις ένα και να σου σκάσει σε 6 μήνες, και να πάρεις το ίδιο μετά και να κρατήσει 3 χρόνια.

Τώρα πιο συγκεκριμένα η OCZ δεν φημίζεται για τα τροφοδοτικά της (Αν και έχει αγοράσει την PC Power & Cooling δεν ξέρω αν λανσάρει δικά της τροφοδοτικά με OCZ αυτοκόλλητα), η Hec βγάζει αρκετά καλά τροφοδοτικά αλλά για το συγκεκριμένο δε γνωρίζω πολλά.

Για να τελειώσω αν ήθελα πάνω από 500W τροφοδοτικό θα έκανα την υπέρβαση για κάτι τέτοιο.

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200003366

Το τροφοδοτικό είναι κάτι που δεν χωράει τσιγγουνιές...

Αλλιώς παίρνεις το Corsair 450VX από pc1.

Δημοσ.

Επειδη η OCZ εχει αγορασει την PC Power And Cooling τα τροφοδοτικα της πλεον τα φτιαχνουν αυτοι...........

Με λιγα λογια ειναι καλα ως πολυ καλα......

Δημοσ.

Ναι αλλά είναι σίγουρο πως τα τροφοδοτικά της PC power τα λανσάρει η OCZ βάζοντας απλά το δικό της αυτοκόλλητο, ή μήπως βάζει και αυτή το χεράκι της;

Δημοσ.
stm προτεινεις πραγματα του παιδιου η επιβαλλεις ? Πολλα θαυμαστικα βλεπω σε οσα γραφεις και μου εκαναν εντυπωση.

Δεν πρόκειται να κατσω να παιξω το παιχνιδάκι σου για ακομη μία φορά... εγω την άποψη μου είπα και έδωσα και ένα παράδειγμα.. τπτ δεν προσπαθώ να επιβάλω ουτε προσπάθησα ποτε!! ίσα ισα που του λέω και την γνώμη για το πιο να παρει αφου έχει ήδη καταλήξει σε αυτά τα δύο!!!

Τωρα από εκει και πέρα ναι καλά είναι να έχεις παραπάνω πραγματικα watt αλλά δυστυχώς κοστιζουν και δεν μπορούν ολοι να διαθεσουν τα χρήματα...

Και εμενα αν μου δίναν δωρεαν οι εταιριες hardware πολυ πιθανό να πρότεινα πανακριβα εξαρτήματα ασχετος αν ο αλλος μπορει η οχι να τα αποκτήσει! Τωρα μιλάμε για λύσεις στα χρήματα που μπορεί να διαθέσει το παιδί και οχι για τον αν είνια καλο να διαθλετεις χρληματα σε τροφοδοτικό η όχι!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...