Προς το περιεχόμενο

Ρολόι παλμογράφος (Heart Rate Monitor)

iceman79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To polar θα έλεγα απορρίπτεται. Είναι ένα απλούστατο heart rate monitor, που δεν καταλαβαίνω γιατί κοστίζει τόσο, πέρα από το όνομα της φίρμας. Επιπλέον, η ζώνη για το στήθος έχει διάρκεια ζωής 2500 ώρες, αλλά η μπαταρία δεν αλλάζει από τον χρήστη! Δεν βλέπω λόγο να μην προτιμήσεις κάποια από αυτά που κατα καιρούς βγάζουν τα lidl και aldi με πολύ μικρότερη τιμή.

Το reebok είναι επίσης απλούστατο και σε πιο λογική τιμή. Σιγουράψου μόνο ότι συνοδεύεται από ζώνη, heart rate monitor που δεν χρησιμοποιεί ζώνη δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβές.

Το sigma το βλέπω σαν την καλύτερη επιλογή. Δεν την ήξερα την μάρκα, αλλά φαίνεται αξιοπρεπέστατο. Μου φαίνεται το καλύτερο από αυτά που προτείνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Στο polar αλλάζει η μπαταρία, τουλάχιστον στο ρολόι, για την εγγύηση δεν ξέρω τι θα παίζει μετά.

Τώρα γενικά για παλμογράφους να πω ότι δεν ξέρω και πολλά, δεν ξέρω αν η Sigma είναι καλή σαν εταιρεία και για την Reebok δεν βρήκα τπτ στο site της, γενικά σαν λειτουργίες δεν θέλω πολλά, τα μόνα που ζητάω είναι να μπορείς να ορίσεις τη ζώνη τον καρδιακών παλμών που σε ενδιαφέρει (ελάχιστη-μέγιστη τιμή) και να σε ειδοποιεί αν βγαίνεις από αυτή , να εμφανίζει χρόνο, μέγιστο και μέσω όρο καρδιακού σφυγμού και τέλος το κυριότερο να κάνει τέλεια τη δουλεία για την οποία το πλήρωσα !!! να μην εμφανίζει ότι τιμές θέλει και ούτε να χάνει το σήμα (ρολόι - ζώνη) όποτε του καπνίσει γιατί τότε σίγουρα θα έχω πετάξει τα χρήματα μου...

Η ζώνη που πουλιέται μαζί με το ρολόι δεν αλλάζει.

Αυτά που κατά καιρούς πουλάνε τα μαγαζιά που σου είπα κάνουν γύρω στο 20άρικο και κάνουν αυτά που θέλεις εύκολα. Αυτό που είχα εγώ από το Lidl ήταν και ακριβές, δεν είδα διαφορές στους παλμούς μου όταν μετά πήρα το suunto.

Απλά έχε στο νου σου ότι αργότερα ίσως μερακλώσεις και θέλεις περισσότερα. Εγώ αρχικά πήρα αυτό το φτηνό από το Lidl, αλλά πολύ σύντομα κατάλαβα ότι θα ήθελα να μπορούσα να μεταφέρω τα στοιχεία στο PC για αρχείο. Μετά συνειδητοποίησα ότι ήθελα να βλέπω και πόση απόσταση έτρεξα, με τί ταχύτητα και άλλα τέτοια. Έτσι πολύ γρήγορα το απλό ρολόι κατέστη άχρηστο για εμένα. Αν τα θέλεις μόνο για το γυμναστήριο μια χαρά είναι, αλλά αν τρέχεις ή κάνεις ποδήλατο, ίσως να θέλεις κάτι πιο σύνθετο.

Και εγώ δεν την ξέρω τη sigma και βλέπω ότι δεν έχει ιδιαίτερα εξελιγμένα προϊόντα, αλλά μου φαίνονται καλά. Τα άλλα που σκέφτεσαι μου φαίνονται αδικαιολόγητα ακριβά, δεν ξέρω.

iceman79 τελικά πήρες? και αν ναι ποιον?

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω και εγώ. ήταν να πάρω την προηγούμενη εβδομάδα αλλά τελικά το καθυστέρησα, τα δικά μου υποψήφια είναι τα Sigma PC-15 στο ιντερνετ απο Ελληνικά eshop περίπου 55€, Reebok Premier Run RS-I 45€ δεν μπορώ να τον βρώ στο site τις Reebok και τέλος τον Polar fs2 στα 80€ σε κατάστημα, δεν κοίταξα στο ιντερνετ.

Αυτά τα ρολόγια έχουν και την ζώνη για τους παλμούς ή πωλείται ξεχωριστά;

Voodooman thanks για τον χρόνο σου. Για αυτό που είπες για την ζώνη δεν το είχα προσέξει, κοινός έχει "ημερομηνία λήξης"... αναρωτιέμαι αν όλες είναι έτσι, θα το κοιτάξω...

Από lidl δεν ξέρω, δεν το ψήνω με τπτ, κόλλημα τι να πεις... για τα επιπλέον χαρακτηριστικά που λες γενικά έχεις δίκιο, συμφωνώ μαζί σου, εγώ θα τρέχω σε διάδρομο, το πολύ σε στίβο οπότε δεν είναι απαραίτητα, γιαυτο και είπα ποια θέλω, π.χ. θερμίδες και τέτοια για μένα είναι άχρηστα, το μόνο κόλλημα ουσιαστικά που έχω είναι κατά πόσο κάνουν όντως την δουλεία για την οποία τα παίρνεις

Αυτά τα ρολόγια έχουν και την ζώνη για τους παλμούς ή πωλείται ξεχωριστά;

Να ξαναπώ ότι δεν ξέρω αν είναι καλά ή όχι στο ψάξιμο είμαι και εγω, στο ερώτημα σου τώρα, έχουν όλα ζώνη στη συσκευασία (polar, to Ρεεβοκ λέει ότι έχει Contour Lite Transmitter) και το SIgma.

Σε μερικά αναφέρουν 100% ECG-exact pulse measurement, όποτε κοιτάω να το έχουν όλα όσα κοιτάω.

Στην περίπτωσή σου λοιπόν Havik θα πήγαινα για το sigma. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Να ξέρεις πάντως, και εγώ γενικά δεν συμπαθώ τα lidl, αλλά το καλό να λέγεται. Το ρολογάκι ήταν πάμφθηνο, ακριβές και από τα πιο όμορφα και λειτουργικά που έχω δει.

Α, μία ακόμη αξιόπιστη μάρκα είναι η Garmin με την σειρά forerunner. Για ρίξε μία ματιά και σε αυτήν, αν και νομίζω είναι κάπως πιο τσιμπημένη στις τιμές.

Διαφέρει από το δικό μου, αλλά έχει τις ίδιες λειτουργίες (αν και οι ενδείξεις στην οθόνη είναι διαφορετικές) και τα πλαστικά του μου φαίνονται παρόμοια. Δεν είμαστε πια για τέτοια χαζά έξοδα, αλλά 16 ευρώ είναι λίγα, ακόμη και να μη σου βγει καλό (που δεν νομίζω), δεν είναι μεγάλη η ζημιά. Άσε που νομίζω στα lidl το πας πίσω αν δεν σου αρέσει.

Άρχισα να ψάχνομαι λίγο κι εγώ για αυτό το θέμα.

Έχω δει τα Canyon που μου φαίνονται ενδιαφέροντα:

http://www.skalidis-sport.gr/index.php?cPath=719_718

Βασικά αυτά είδα και άρχισα να ψάχνομαι γιατί δεν το είχα σκεφτεί ως τώρα ιδιαίτερα.

Έχω δει κάποια που φαίνονται ολόιδια και από άλλες μάρκες βέβαια, τεσπα.

Τελικά από άποψη ακρίβειας είναι καλύτερα να έχει ζώνη για το στήθος ή και το άλλο είναι αρκετά ικανοποιητικό; Δεν θέλω και καμιά ακρίβεια ιατρείου, μια ένδειξη στο περίπου μου αρκεί. Απλά σκέφτομαι ότι η ιστορία με τη ζώνη θα είναι μπελάς και ενοχλητική, οπότε θα προτιμούσα μάλλον ένα χωρίς ζώνη.

H ζώνη στο στήθος είναι σίγουρα ο πιο ακριβής τρόπος μέτρησης. Δεν πιστεύω να ενοχλεί ιδιαίτερα, εμένα δεν με ενοχλούσε ούτε η (συγκριτικά) τεράστια και βαριά του lidlρόλογου ούτε τώρα η ελαφριά του suunto.

Προσωππική άποψη, αυτά τα canyon πιστεύω ότι υπερέχουν έναντι αυτού του Lidl μόνο στην ποιότητα των πλαστικών, δεν έχουν παραπάνω λειτουργίες, άσε δε που τα περισότερα δεν μετράνε και θερμίδες. Όχι ότι τα υπόλοιπα βέβαια μετράνε πόσες θερμίδες έκαψες με ακρίβεια.

Και εγώ δεν ξέρω πολλά, αλλά δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος αν όλα αυτά τα ρολόγια-φτηνά και ακριβά-δείχνουν όλες αυτές τις ενδείξεις με ακρίβεια. Φαντάζομαι όμως ότι το πιο σημαντικό δεν είναι τόσο η ακρίβεια, όσο η συνέπειά τους, αυτό που δείχνουν δηλαδή σήμερα που προσπάθησα περισότερο να είναι μεγαλύτερο από εχθές που προσπάθησα λιγότερο.

Τη Δευτέρα το lidl βγάζει αυτό

Δεν ξέρω αν λέει τίποτα... τι λέτε;

Ρε λες?

Νομίζω ότι το Sigma pc15 δεν έχει να ορίσεις εσύ τη ζώνη που θες, έχει τρεις ζώνες (Health, fitness, power) που υπολογίζονται αυτόματα με βάση την ηλικία, βάρος. το reebok rs1 δεν έχει χρονόμετρο, το rs2 έχει και η εγγύηση έχει μια περίεργη ρήτρα, δεν ισχύει αν πάρει υγρασία....έλα όμως που είναι αδιάβροχο wtf???? (και έχω δει αρκετά κινητά να αρνούνται να τα αντικαταστήσουν λόγο "υγρασίας") στα άλλα δεν κοίταξα αν έχουν τον ίδιο όρο, να πω ότι τα ρολόγια παρόλο που είναι αδιάβροχα δεν πρέπει να πατάς τα κουμπιά όταν είναι μέσα στο νερό. Για το polar η ζώνη είναι αρκετά ακριβή (45$ στο site της polar) αλλά 2500 ώρες δεν είναι και λίγες αν βάλεις 6 ώρες την εβδομάδα επί 50 εβδομάδες είναι 300 ώρες το χρόνο, δλδ ~8 χρόνια.

Άλλες δύο μάρκες είναι η Cyclosport αλλά ένα παλικάρι μου είπε ότι δεν είναι καλά, χαλάνε εύκολα, το σίγουρο είναι ότι σαν εταιρεία δεν είναι γνωστή και η Topcom για την οποία δεν ξέρω τίποτα.

Giama η ακρίβεια είναι πολύ σημαντική, αν δεν δείχνει σωστά τους σφυγμούς τότε κάλλιστα μπορείς να μην το αγοράσεις και καθόλου, οι καρδιακοί σφυγμοί χωρίζονται σε ζώνες ανάλογα με το τι θες να κάνεις, π.χ. αν θες να χάσεις βάρος τότε χρειάζεσαι αεροβική άσκηση, γενικά

Αερόβια άσκηση 60% - 80% (Μ.Κ.Σ)

Αερόβιο-αναερόβιο μεταβατικό στάδιο 75-85% (Μ.Κ.Σ)

Αναερόβια προπόνηση 85% (Μ.Κ.Σ)

και έτσι ανάλογα με το τι θες

Ζώνη για χάσιμο βάρους........................60-70% (Μ.Κ.Σ)

Ζώνη αεροβικής βελτίωσης.....................70-80% (Μ.Κ.Σ)

Ζώνη αναερόβιου κατωφλιού..................85-90% (Μ.Κ.Σ)

Μέγιστη Καρδιακή Συχνότητα =210-(ηλικία/2)-(0.11*βάρος)+4

εγώ εκτός από αυτό, θέλω να το αγοράσω για να είμαι βέβαιος ότι θα γυμνάζομαι σωστά, έχω μια τάση να επιταχύνω συνέχεια και δεν διατηρώ σταθερό ρυθμό.

Αν δεν έχει ζώνη στο στήθος τότε είναι πολύ πιθανό να πρέπει να ακουμπήσεις με τα δάχτυλα κάποια επιφάνεια του που αυτό σίγουρα δεν είναι βολικό, άσε που δεν παίρνεις συνεχείς μετρήσεις εκτός και αν μετράει σφυγμούς από τον καρπό.

Voodooman από Garmin είδα αυτό στα 90€

Ο λόγος που δίνουν τόσο μικρή υδατοστεγανότητα και που κάποια έχουν τέτοιες περίεργες ρήτρες για υγρασία κτλ είναι ότι καταναλώνουν πολλή μπαταρία και γρήγορα (μη φανταστείτε τίποτα το φοβερό, μια φορά τον χρόνο περίπου), άρα χρειάζονται μεγάλη μπαταρία, άρα μεγάλο πίσω άνοιγμα, που να μπορεί να αλλάζει εύκολα από τον χρήστη.

Το t3c μου έχει την γελοία θεωρητική υδατοστεγανότητα των 30μ, αυτό ίσα ίσα επιτρέπει το πλύσιμο χεριών και το προσεκτικό πλύσιμο του ρολογιού. Πρακτικά όμως, κάνω ντους με αυτό και το πλένω απρόσεκτα με πολύ νερό και δεν έχει πάθει τίποτα. Α, και έχω κολυμπήσει κιόλας.

Παράθεση απο Canyon CNS-SW8

It features a pulse sensor directly on the watch, and your heart rate can be monitored within seconds with the simple touch of a finger.
,

το μόνο που έχει ζώνη είναι το CNS-SW5 40€, το SW4 δεν αναφέρει τπτ για ζώνη η δάχτυλα και τα υπόλοιπα δεν μετράνε καν σφυγμούς.

Πάντως το SW5 δεν φαίνεται κακό θα το ψάξω, ή μάρκα είναι καλή την ξέρει κανένας? :P

Havik πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες, ευχαριστώ.

Τη μάρκα Canyon την ξέρω από άσχετα πράγματα (έχω ένα ποντίκι και μια τσάντα για netbook) και έχω μείνει ικανοποιημένος από την ποιότητα. Το ρολόι βέβαια είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και το γεγονός ότι βρίσκονται σχεδόν ολόιδια ρολόγια με άλλη μάρκα επάνω σημαίνει ότι σίγουρα δεν τα σχεδιάζει η ίδια (χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό, μάλλον καλύτερα να παίρνεις έτοιμη τεχνογνωσία όταν δεν την έχεις). Αν δεν βρίσκονται εντυπώσεις σε αναζήτηση για το ρολόι της Canyon, μπορούμε να βρούμε κάποια ίδια ρολόγια άλλων κατασκευαστών και να δούμε τουλάχιστον τί εντυπώσεις γράφουν γι'αυτά για να πάρουμε μια ιδέα για την ποιότητα. Είχα βρει κάποια αντίστοιχα με το Weathermaster ρολόι της (=διαφέρουν μόνο στα χρώματα και κάποιο είχε negative αντί για positive display) αλλά πιθανόν τα heart monitor μοντέλα της να είναι από άλλο κατασκευαστή ή ο,τιδήποτε. Καλύτερα να βρούμε δύο ολόιδια μοντέλα του τύπου που μας ενδιαφέρει λοιπόν για να πάρουμε μια ιδέα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...