Προς το περιεχόμενο

Η αλήθεια για το ΤΕΙ και οι διαφορές από Πανεπιστήμιο και ΙΕΚ

we_will_rise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν σου κρύβω ότι όταν μπήκα στο τει είχα σαν όνειρο να τελειώσω και να ανοίξω δικό μου μαγαζί παροχής υπηρεσιών πληροφορικής. Στην πορεία μέσα στην σχολή άλλαξα γνώμη και αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο και μακάρι και διδακτορικό και να μείνω ως εκπαιδευτικός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που δεν μετανιώνω που προτίμησα τει από ιεκ.

Αν θέλεις να ασχοληθείς με η/υ θα είναι ΜΕΓΑΛΗ βλακεία να ξεσκιστείς για να τελειώσεις τει όταν μπορείς πιο "εύκολα" να τελειώσεις ιεκ και να μάθεις κατευθείαν τα ουσιώδη πράγματα με τα οποία θα ασχοληθείς.

Αυτά που λες περί αγραμματοσύνης βγάλτα απ'το μυαλό σου. Πλέον δεν τα λένε ΟΥΤΕ οι γιαγιάδες αυτά...

Το θεμα ειναι οντως τις περισσοτερες φορες μαθαινουν πιο ουσιωδη πραγματα απλα τυχανει επισης τις περισσοτερες φορες οι υπολοιποι που πανε σε ΙΕΚ να ειναι μην τους νοιαζει η γνωση,πανε επειδη τους πιεζουν οι γονεις τους και καταληγει να γινετε ενας χαβαλες συνεχως.Γιαυτο θελουν προσεκτικη επιλογη τα ατομα με τα οποια θα εισαι στην αιθουσα.Προτιμησε καποιο μεγαλο ΙΕΚ που θα εχει τμηματα να διαλεξεις.

---------- Προσθήκη στις 15:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:14 ----------

όλα είναι τυπικά κολόχαρτα.

ή έχεις μυαλό στο DNA σου ή όχι.

Οσα χαρτιά κ να πάρεις....

Συμφωνω με το 1ο.Τωρα δεν μπορεις να πιστευεις οτι το μυαλο η το χεις η δεν το χεις.Η εξωτερικη εμφανιση ναι.Το μυαλο δε νομιζω.Υπαρχει ο γενετικος παραγοντας σιγουρα αλλα παραμενει κυριως θεμα εξασκησης και ορεξης για γνωση.

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ακριβώς όπως τα λέει ο Septum. Διάλεξε προσεκτικά ένα ΙΕΚ που να "γίνεται δουλειά" και όλα θα πάνε καλά. Μην αγχώνεσαι, πρακτικά εσύ θα βρεις δουλειά πιο γρήγορα απ'όλους..

Δημοσ.
Ακριβώς όπως τα λέει ο Septum. Διάλεξε προσεκτικά ένα ΙΕΚ που να "γίνεται δουλειά" και όλα θα πάνε καλά. Μην αγχώνεσαι, πρακτικά εσύ θα βρεις δουλειά πιο γρήγορα απ'όλους..

θα προσπαθησω να βρω ενα "καλο Ιεκ"

γνωριζει κανεις διαφορες δημοσια/ιδιωτικα ιεκ?

τα πτυχια των ιδιωτικων ειναι ισα με αυτα των δημοσιων?

Δημοσ.
θα προσπαθησω να βρω ενα "καλο Ιεκ"

γνωριζει κανεις διαφορες δημοσια/ιδιωτικα ιεκ?

τα πτυχια των ιδιωτικων ειναι ισα με αυτα των δημοσιων?

ίσα είναι αν και υπάρχει το ρητό "ό,τι πληρώνεις παίρνεις". Ρίξε μια ματιά και στα κολλέγια, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια

Δημοσ.

Μαθανιουν περισσοτερα στα ΑΕΙ Πληροφορκης? ΤΟ ξερεις η ετσι οτι να ναι πετάς?

Ξινονται απ το πρωι μεχρι το βραδυ στα ΑΕΙ ειναι ι φιλος μου στον πειραιά κ εχει 2 εργαστηρια τη βδομαδα ολα κ ολα οπου τους ανοιγουν τα βιβλια κ κανουν θεωρια

Εμας ΤΕΙ Αθηνας καε μαθημα και εργαστηριο 4 κ 5 εργαστηρια το 6μηνο μας εχουν ψωφησει, κ πολλες φορες εντελως διαφορετικη κατευθυνση απ τη θεωρια με αποτελεσμα να χεις 2 μαθηματα αντι 1.

Λειτουργικα πχ Ε καναμε Λινουξ και Θεωρια γενικα θεωριες περι λειτουργικων

Όποιος θελει να κοπροσκυλιασει να παει στα ΑΕΙ χωρις να το σκεφτεται μακαρι να μουν κ γω. Μας εχει βγει το λαδι Μεσοβδομαδα δε ξερουμε τι σημαινει εξοδος ( ειδικα οτνα εισια κ αθηνα π θες 2 ωρες να βρεθεις )

ΤΙ μας λετε ρε Prestige κ ... ο αλλος απ το ηλεκτρονικων υπολογιστικων συστηματων του πειραια εκανε διδακτορικο στην Intel Μπατσελονα. Εκει να δειτε λιωσιμο. Καθε εργαστηριο εργασια καθε βδομαδα, εργασια 6μηνου, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ για να το περασεις.

Εγερθειτε ρεε! Ακομα νοοτροπια 90 κ 00 υπαρχει δε το πιστευω

Δημοσ.
Μαθανιουν περισσοτερα στα ΑΕΙ Πληροφορκης? ΤΟ ξερεις η ετσι οτι να ναι πετάς?

Ξινονται απ το πρωι μεχρι το βραδυ στα ΑΕΙ ειναι ι φιλος μου στον πειραιά κ εχει 2 εργαστηρια τη βδομαδα ολα κ ολα οπου τους ανοιγουν τα βιβλια κ κανουν θεωρια

Εμας ΤΕΙ Αθηνας καε μαθημα και εργαστηριο 4 κ 5 εργαστηρια το 6μηνο μας εχουν ψωφησει, κ πολλες φορες εντελως διαφορετικη κατευθυνση απ τη θεωρια με αποτελεσμα να χεις 2 μαθηματα αντι 1.

Λειτουργικα πχ Ε καναμε Λινουξ και Θεωρια γενικα θεωριες περι λειτουργικων

Όποιος θελει να κοπροσκυλιασει να παει στα ΑΕΙ χωρις να το σκεφτεται μακαρι να μουν κ γω. Μας εχει βγει το λαδι Μεσοβδομαδα δε ξερουμε τι σημαινει εξοδος ( ειδικα οτνα εισια κ αθηνα π θες 2 ωρες να βρεθεις )

ΤΙ μας λετε ρε Prestige κ ... ο αλλος απ το ηλεκτρονικων υπολογιστικων συστηματων του πειραια εκανε διδακτορικο στην Intel Μπατσελονα. Εκει να δειτε λιωσιμο. Καθε εργαστηριο εργασια καθε βδομαδα, εργασια 6μηνου, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ για να το περασεις.

Εγερθειτε ρεε! Ακομα νοοτροπια 90 κ 00 υπαρχει δε το πιστευω

Είσαι υπερβολικός νομίζω. Υπάρχουν πανεπιστήμια και πανεπιστήμια , ΤΕΙ και ΤΕΙ. Δεν τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουκάλι. Εξαρτάται κυρίως απο τον τρόπο που χρησιμοποιεί ο καθηγητής για το μάθημα του.

Υπάρχουν άτομα απο το πανεπιστήμιο μου που φυσικά και αυτοί έχουν φύγει εξωτερικό σε βαρβάτα πανεπιστήμια. Που έχουν δημοσιέυσει paper σε information security πριν καν πάρουν το πτυχίο.

Είχαμε και βαρβάτες εργασίες πχ υλοποίηση μεταγλωττιστή και πιο απλές εργασίες πχ υλοποίηση web site ( αυτή ήταν μία απο τις πέντε του μαθήματος )

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Δημοσ.
Ο επαγγελματικός προσανατολισμός πρεπει στο μελλον να διδασκεται σαν κανονικο μαθημα,γιατι κανεις δεν ξερει οταν ειναι 17-18 χρονων τι του προσφέρει μια σχολη.

Βλεπει τα μορια,ακουει το ονομα,μια φημη και αιντε σου λεει, καλη ειναι εκει θα παμε...

συμφωνω απολυτως

Δημοσ.
Δηλαδή? Αν θέλεις δωσ' μου ένα παράδειγμα διασύνδεσης πανεπιστημίου που γίνεται στο εξωτερικό. Δεν αμφιβάλλω γι' αυτά που λες, απλά δεν καταλαβαίνω σε ποια διασύνδεση αναφέρεσαι.

νομίζω ότι ο παράγοντας που δεν λάβατε υπόψην στην όλη κουβέντα (και αναφέρομαι σε όλους) είναι ο τρόπος που γίνεται η επίλογη σχολών αλλά και η πορεία του κάθε φοιτητή μετά...τι εννοώ? τα γραφεία διασύνδεσης υπάρχουν και λειτουργούν αλλά συνήθως απαιτούνται αυξημένα προσόντα για σύντομη εύρεση εργασίας..έχω δει αγγελίες σε πολλά πανεπιστήμια ελληνικά - από τα γραφεία διασύνδεσης - να βρίσκουν άμεση εργασία και μάλιστα με μισθούς τάξης των 5000 ευρώ...πόσοι φοιτητές όμως έχουν τα γνωστικά προσόντα για κάτι τέτοιο?...και γιατί?...γιατί στην ελλάδα επιλέγουν σχολές για κύρος, καβάντζα, μισθωτή εργασία και όχι για λόγους όπως επιλέγω σχολή γιατί έχω πράγματι ενημερωθεί, γιατί γουστάρω πολύ το αντικείμενο, γιατί μπορώ να περνάω ώρες και να ασχολιέμαι μ'αυτό κλπ....νομίζω ότι αν σπουδάσεις κάτι που πραγματικά αγαπάς θα γίνεις πολύ καλός οπότε ο καλός επαγγελματίας βρίσκει και δουλειά...εξάλλου ακόμα στις σχολές μεγάλου κύρους πχ ιατρική, πολυτεχνεία ... είναι αστεία αν μετά σχεφτείς πόσους άσχετους γιατρούς έχεις γνωρίσει...γιατί σαν φοιτητές διάβαζαν με ουσίες κλπ...μάλλον μερικές φορές μπορεί να μην έχει τόσο αξία το να κρίνουμε το όλο σύστημα, αλλά το να βλέπουμε πως εμείς μπορούμε να μεγιστοποιηθούμε μέσα από αυτό...ετσι δεν είπε και michael..take a look at yourself an make a change lalalalal...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...