Προς το περιεχόμενο

Η αλήθεια για το ΤΕΙ και οι διαφορές από Πανεπιστήμιο και ΙΕΚ

we_will_rise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

asdf_*;3468175 έχω την εντύπωση ότι μάλλον δε ξέρεις τι θες να κάνεις γενικά. Μήπως να έμπαινες καλύτερα φαντάρος να το σκεφτείς καλύτερα;Αν είναι να δώσεις δεύτερη φορά πανελλαδικές με το ζόρι όπως λες χωρίς να ξέρεις ποιά ειδικότητα σου αρέσει είναι τσάμπα χρόνος και χρήμα ( αν πας φροντιστήριο). Για να είσαι τόσο σίγουρος ότι και με τη δεύτερη φορά θα πιάσεις μόνο κανα 11-12 άστο καλύτερα, μη το κουράζεις, μάθε κάποια τέχνη.

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για το εξωτερικό δεν έχω ιδέα πως αντιμετωπίζονται οι απόφοιτοι των ΙΕΚ. Εδώ στην Ελλάδα αν πας να δουλέψεις στον ιδιοτικό τομέα είμαι σύγουρη 99% ότι θα προτιμήσουν τον πτυχιουχο ΑΕΙ ΤΕΙ.Άσε που οι αποφοιτοι των ΤΕΙ επιλέγονται πιο εύκολα για την πρακτική...

Όσο για τομείς να σου πω δεν τα έχω ψάξει καθόλου. Ξέρω ότι οι ηχολήπτες, animators κτλ βγαίνουν σε μεγάλο ποσοστό από τα ΙΕΚ.

Δημοσ.

@ black_widow

οπως εγραψα και σε παραπανω ποστ θελω να ασχοληθω με την πληροφορικη.το θεμα ειναι αν αξιζει να παω στο ιεκ ή ποσο μαλλον θα ειναι καλυτερα ενα οποιοδηποτε χαμηλοβαθμο τει που να εχει να κανει με την πληροφορικη?

απο την περσινη χρονια ηθελα την σχολη αστυφυλακων γιαυτο αλλωστε επελεξα αρχες οικονομικης θεωριας και μαθηματικα γενικης παιδειας οπου δυσκολευτικα παρα πολυ.δεν ειχα ιδεα απο μαθηματικα (ημουν θεωρητικη κατευθυνση)

οπως ειπα δεν τα πηγα καλα στις εξετασεις και δεν θελω παλι του χρονου..

για αυτο ψαχνω πληροφοριες απο το αν θα εμπενα σε ιεκ ποσο "κατωτερος" θα ειμαι απο το να πιασω ενα τει και τι διαφορες εχουν.ροταω διοτι αρκετοι λενε οτι τα ιεκ ειναι ενας τροπος να γλυτωσεις το στρατο.δηλαδη στα ιδιωτικα δεν γινεται δουλεια που πληρωνουνε?

Δημοσ.
@ black_widow

οπως εγραψα και σε παραπανω ποστ θελω να ασχοληθω με την πληροφορικη.το θεμα ειναι αν αξιζει να παω στο ιεκ ή ποσο μαλλον θα ειναι καλυτερα ενα οποιοδηποτε χαμηλοβαθμο τει που να εχει να κανει με την πληροφορικη?

απο την περσινη χρονια ηθελα την σχολη αστυφυλακων γιαυτο αλλωστε επελεξα αρχες οικονομικης θεωριας και μαθηματικα γενικης παιδειας οπου δυσκολευτικα παρα πολυ.δεν ειχα ιδεα απο μαθηματικα (ημουν θεωρητικη κατευθυνση)

οπως ειπα δεν τα πηγα καλα στις εξετασεις και δεν θελω παλι του χρονου..

για αυτο ψαχνω πληροφοριες απο το αν θα εμπενα σε ιεκ ποσο "κατωτερος" θα ειμαι απο το να πιασω ενα τει και τι διαφορες εχουν.ροταω διοτι αρκετοι λενε οτι τα ιεκ ειναι ενας τροπος να γλυτωσεις το στρατο.δηλαδη στα ιδιωτικα δεν γινεται δουλεια που πληρωνουνε?

Κοίτα εγώ που ήμουνα επίσης από θεωρητική έκανα ιδιαίτερα Μαθηματικά Κατεύθυνσης πριν μπω στο ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων. Υπάρχουν και εισαγωγικά μαθήματα Μαθηματικών στο ΤΕΙ και στο τμήμα της Πληροφορικής είναι πιο δύσκολα απο ότι ήταν στο τμήμα μου. Αν πας σε ΤΕΙ θα πρέπει να βρεις τμήμα Πληροφορικής που να μη κάνουνε Μαθηματικά ( δε ξέρω αν υπάρχει τέτοιο τμήμα) Στα Μαθηματικά Γενικής ήμουνα πολύ καλή αλλά δεν ήταν αρκετά για να καταλαβαίνω ολοκληρώματα, κ.λ.π. που κάναμε στο ΤΕΙ ( και ας ήταν και χαμηλό το επίπεδο). Το τι κενά και αδυναμίες έχεις στα Μαθηματικά εσύ το ξέρεις και κατά πόσο μπορείς να τα καλύψεις.

Έκανα από δευτέρα γυμνασίου μαθήματα στα μαθηματικά. Στη Β' γυμνασίου κάλυψα κενά Δημοτικού+ συν την ύλη της Β' γυμνασίου, τόσο σοβαρό πρόβλημα είχα. Εγώ θα έπρεπε να είχα απελπιστεί με την ίδια λογική και να τα παράταγα. Είσαι σίγουρος ότι δε μπορείς να ξεπεράσεις με τίποτα το πρόβλημα στα Μαθηματικά;

Δημοσ.
Κοίτα εγώ που ήμουνα επίσης από θεωρητική έκανα ιδιαίτερα Μαθηματικά Κατεύθυνσης πριν μπω στο ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων. Υπάρχουν και εισαγωγικά μαθήματα Μαθηματικών στο ΤΕΙ και στο τμήμα της Πληροφορικής είναι πιο δύσκολα απο ότι ήταν στο τμήμα μου. Αν πας σε ΤΕΙ θα πρέπει να βρεις τμήμα Πληροφορικής που να μη κάνουνε Μαθηματικά ( δε ξέρω αν υπάρχει τέτοιο τμήμα) Στα Μαθηματικά Γενικής ήμουνα πολύ καλή αλλά δεν ήταν αρκετά για να καταλαβαίνω ολοκληρώματα, κ.λ.π. που κάναμε στο ΤΕΙ ( και ας ήταν και χαμηλό το επίπεδο). Το τι κενά και αδυναμίες έχεις στα Μαθηματικά εσύ το ξέρεις και κατά πόσο μπορείς να τα καλύψεις.

Έκανα από δευτέρα γυμνασίου μαθήματα στα μαθηματικά. Στη Β' γυμνασίου κάλυψα κενά Δημοτικού+ συν την ύλη της Β' γυμνασίου, τόσο σοβαρό πρόβλημα είχα. Εγώ θα έπρεπε να είχα απελπιστεί με την ίδια λογική και να τα παράταγα. Είσαι σίγουρος ότι δε μπορείς να ξεπεράσεις με τίποτα το πρόβλημα στα Μαθηματικά;

το προβλημα μου δεν ειναι τα μαθηματικα..αλλα στο οτι δεν θελω να ξαναδωσω πανελλαδικες..γιαυτο ψαχνω εδω πληροφοριες για ιεκ για το αν αξιζει να παω σε ιδιωτικο η δημοσιο ιεκ? και ποσο μειων θα ειμαι σε σχεση με ενα τει ή ακομα μηπως παω χωρις να κανω απολυτως τιποτα.

Παραδειγμα στον τομεα σου Διοίκηση Επιχειρήσεων υπαρχει κατι παρομοιο σε αει ειδικοτητες σε ιεκ ακομα και ιδιωτικα κολεγια για διοικηση επιχειρησεων.εγω αν εκανα Διοίκηση Επιχειρήσεων σε ιεκ θα με βοηθουσε για το μελλον μου? δεν ενδιαφερομαι μονο για το συγκεκριμενο απλα το λεω ως παραδειγμα.

Δημοσ.

Ε τώρα διοίκηση επιχειρήσεων έχει σπουδάσει και η κουτσή Μαρία, μια πέτρα να σηκώσεις κάποιον θα βρείς. Στο συγκεκριμένο κλάδο δεν βρίσκουν του ΑΕΙ, το ΙΕΚ θα πιάσει μία;

Κοίτα γενικότερα η ανεργία είναι σε απίστευτα επίπεδα και παρα τα κόπλα που κάνουνε για να ανεβάσουνε τους αριθμούς (μετρόντας τα part time jobs κτλ)μ αυτοί πάλι ανεβαίνουν.

Να σου δώσω παραδείγματα, ο γείτονας μου έχει τελειώσει Χημικός Μηχανικός το ΕΜΠ (Πολυτεχνείο αν δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει το ΕΜΠ), άνεργος εδώ και 1.5 χρόνο (και ψάχνει σαν τρελός), η αδελφή μου Βιολόγος με κατεύθυνση το Περιβάλλον, άνεργος εδώ και 1 χρόνο. Και μπορώ να σου βρώ και άλλους πολλούς με μερικά τηλέφωνα σε γνωστούς, που θα μου πούν για γνωστούς.

Οπότε τελειώνοντας ένα ΙΕΚ μην νομίζεις οτι θα ανοίξουν και πολλές πόρτες. Μάλλον θα παρακαλάς γονατιστός έξω απο αυτές τις πόρτες, όπως και πολλοί απο εμάς (την ξέρεις την έκφραση "φίλησα κατουρημένες ποδιές"). Και τα ίδια ισχύουν και για πολλά ΤΕΙ και ΑΕΙ. (Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις αλλα μην περιμένεις με 11 να τις πιάσεις)

Δημοσ.

καποιες ιδιωτικα ιεκ και κολεγια ισως ειναι καλυτερα λογω οτι εχουν κονε κλπ αργοτερα για εργασια. οπως παραδειγμα σχολη του αντ1

και τα πραγματα ισως γινουν χειροτερα μελλοντικα.με την βαση του 10 θα γεμιζουν και ολα τα απομακρυσμενα τει (τει διοικησης επιχειρησεων παραδειγμα) και ετσι θα βγαινουν περισσοτεροι απο το συγκεκριμενο τμημα

Δημοσ.
Τι να σου πώ ρε αδελφέ. Πήγαινε και γίνε Ευαγγελάτος. Εγω δεν βλέπω τηλεόραση, οπότε δεν θα χαλιέμαι με την ιδέα...:-D

δεν ειναι μονο η δημοσιογραφια..εχει και αλλα τμηματα οπως ηχοληψια ..τεσπα μην βγενω αλλο off-τοπικ..απλα ποσταρα για να μαθω διαφορες τει-ιεκ..κλπ.

οπως και να εχει ευχαριστω για τις απαντησεις σου

Δημοσ.
@asdf_* Μπαμ κανει οτι εισαι μπερδεμενος :-D. Παντος μην φρικαρεις! Το οτι δεν περασες σε καποιο αει τει στα 17 σου δε λεει τιποτα. Αν ενδιαφερεσαι για τα ιεκ, παρε ενα τηλ.

Να ρωτησω. Γιατι στα ΑΕΙ υπαρχουν κομματα;

στα αει νομιζουν οτι υπαρχουν ακομα κομματα.

τωρα για το τει που δεν περασα που ειπες πιστευω πως ειναι συμαντικο στο μελλον καποιος να τελιωσει καποιο τει..μου δινεται αυτη η εντυπωση απο το να παει καποιος σε ιδιωτικο η δημοσιο ιεκ (μπορει να θεωρειται αγραμματος αργοτερα με το ιεκ)

αλλωστε το τοπικ που λεει διαφορες αει/τει/ιεκ τα ιεκ ειναι σαν να μην υπαρχουν στην συζητηση

Δημοσ.
στα αει νομιζουν οτι υπαρχουν ακομα κομματα.

τωρα για το τει που δεν περασα που ειπες πιστευω πως ειναι συμαντικο στο μελλον καποιος να τελιωσει καποιο τει..μου δινεται αυτη η εντυπωση απο το να παει καποιος σε ιδιωτικο η δημοσιο ιεκ (μπορει να θεωρειται αγραμματος αργοτερα με το ιεκ)

αλλωστε το τοπικ που λεει διαφορες αει/τει/ιεκ τα ιεκ ειναι σαν να μην υπαρχουν στην συζητηση

Δεν σου κρύβω ότι όταν μπήκα στο τει είχα σαν όνειρο να τελειώσω και να ανοίξω δικό μου μαγαζί παροχής υπηρεσιών πληροφορικής. Στην πορεία μέσα στην σχολή άλλαξα γνώμη και αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο και μακάρι και διδακτορικό και να μείνω ως εκπαιδευτικός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που δεν μετανιώνω που προτίμησα τει από ιεκ.

Αν θέλεις να ασχοληθείς με η/υ θα είναι ΜΕΓΑΛΗ βλακεία να ξεσκιστείς για να τελειώσεις τει όταν μπορείς πιο "εύκολα" να τελειώσεις ιεκ και να μάθεις κατευθείαν τα ουσιώδη πράγματα με τα οποία θα ασχοληθείς.

Αυτά που λες περί αγραμματοσύνης βγάλτα απ'το μυαλό σου. Πλέον δεν τα λένε ΟΥΤΕ οι γιαγιάδες αυτά...

Δημοσ.
Αμα πάς χωρίς πτυχίο και ζητήσεις δουλειά που απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να είσαι το ανέκδοτο την ημέρα...

Τις συγκεκριμενες γνωσεις που αναφερεις ομως, 99% δεν θα τις εχεις αποκτησει στο πανεπιστημιο. Ανεκδοτο θα ειναι και ο πτυχιουχος που δεν τις εχει και παει για τη δουλεια

Δεν υπαρχει τιποτα που να σε εμποδιζει να τις αποκτησεις μονος σου αυτες τις γνωσεις. Απλως δεν θα το εκανες αν δεν αναγκαζοσουν η χωρις συγκεκριμενο σκοπο. Παλι δεν θα σε προσλαμβαναν φυσικα αφου υπαρχουν στρατιες ανεργων πτυχιουχων, καποιοι απο τους οποιους θα εχουν και τις συγκεκριμενες γνωσεις, οποτε μπορουν να τους προτιμησουν.

Με τετοια ανεργια πλεον οι πτυχιουχοι βαζουν μεσο για να τους παρουν στα supermarket.

Οποτε δυστυχως εχεις δικιο, και ας μην συμφωνουμε για τους λογους

Δημοσ.
Δεν σου κρύβω ότι όταν μπήκα στο τει είχα σαν όνειρο να τελειώσω και να ανοίξω δικό μου μαγαζί παροχής υπηρεσιών πληροφορικής. Στην πορεία μέσα στην σχολή άλλαξα γνώμη και αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο και μακάρι και διδακτορικό και να μείνω ως εκπαιδευτικός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που δεν μετανιώνω που προτίμησα τει από ιεκ.

Αν θέλεις να ασχοληθείς με η/υ θα είναι ΜΕΓΑΛΗ βλακεία να ξεσκιστείς για να τελειώσεις τει όταν μπορείς πιο "εύκολα" να τελειώσεις ιεκ και να μάθεις κατευθείαν τα ουσιώδη πράγματα με τα οποία θα ασχοληθείς.

Αυτά που λες περί αγραμματοσύνης βγάλτα απ'το μυαλό σου. Πλέον δεν τα λένε ΟΥΤΕ οι γιαγιάδες αυτά...

οταν λεω αγραμματος ενοω πω θα αντιμετωπιστει απο τους υπολοιπους..σε σχεση με αυτους των τει που ειναι αρκετα ανωτεροι του..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...