Προς το περιεχόμενο

Η αλήθεια για το ΤΕΙ και οι διαφορές από Πανεπιστήμιο και ΙΕΚ

we_will_rise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έχεις ανώτατη εκπαίδευση;

και δεν αναφέρομαι στην εκπαίδευση μέσω υπολογιστή

---------- Προσθήκη στις 14:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:33 ----------

...και αν ναι, τι νομίζεις ότι από αυτά που έμαθες στο πανεπιστήμιο μπορείς να τα μάθεις μέσω internet.

To εχω γραψει ηδη 2 φορες οτι σπουδαζω ακομα αλλα νομιζω ειναι προφανες οτι δεν χρειαζεται να εχω τελειωσει τη σχολη για να δω οτι ΟΛΑ απο οτι εχω κανει μεχρι τωρα τα μαθαινεις στο ιντερνετ πολυ πιο αναλυτικα και ευκολα.

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και όταν πας έξω για δουλειά τι θα τους πεις, δεν έχω πτυχίο αλλά τα έχω μάθει όλα πολύ καλά από το internet. Αλλά πες οτι δεν πας σαν υπάλληλος.

Αρχίζεις δική σου δουλειά. Περιμένεις να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά αν του πεις αυτό το πράμα;

Θα πήγαινες εσύ σε έναν να σου φτιάξει ένα σπίτι που θα σου έλεγε "σιγά μωρέ τι μαθαίνουν οι πολιτικοί μηχανικοί, μια στατική μελέτη είναι και έχω διαβάσει τα βιβλία" ;

:-)

Δημοσ.

απετυχα φετος στις πανελλαδικες εξετασεις..και λογικα δεν περναω πουθενα. Δεν εχω ορεξη για πανελλαδικες εξετασεις του χρονου.

αφου δεν εχω αλλη επιλογη θα παω σε ιεκ..υπαρχουν ιδιωτικα και δημοσια; δεν ξερω καθολου απο αυτα.

τι γνωμη εχετε για τα ιεκ σε σχεση με τα τει; Μπορει καποιος να βρει δουλεια; ποιες ειναι οι "καλυτερες" ειδικοτητες με αποκατασταση.

Οποιος γνωριζει για ιεκ ή ακομα καλυτερα εχει αναλογη εμπειρια ας γραψει.

σε οσους αναφερω τα για ιεκ μου λενε τα χειροτερα. Ειμαι πολυ απελπισμενος με αυτο το θεμα.

Δημοσ.
Ξανά δωσε.

δηλαδη θεωρεις πως δεν εχω αλλη επιλογη? Αν δηλαδη εγραφα του χρονου περιπου 11-12 θα ηταν καλυτερα και αν εμπαινα σε ενα απομακρο τει στην επαρχια?

οι υπολοιποι θεωρειτε πως αν τελιωσω καποιο ιεκ δεν θα μπορω να κανω τιποτα?

ειναι τοσο συμαντικο να τελιωσω καποιο τει για το "μελλον" μου? για Αει δεν γραφω καν διοτι δεν φτανω τοσο ψηλα στις πανελλαδικες.

δεν εχω καμια ορεξη να ξαναδωσω και αυτο το ελεγα πριν ξεκινησουν οι φετινες οτι δεν θα ξαναδωσω.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Δημοσ.
δηλαδη θεωρεις πως δεν εχω αλλη επιλογη? Αν δηλαδη εγραφα του χρονου περιπου 11-12 θα ηταν καλυτερα και αν εμπαινα σε ενα απομακρο τει στην επαρχια?

ειναι τοσο συμαντικο να τελιωσω καποιο τει για το "μελλον" μου? για Αει δεν γραφω καν διοτι δεν φτανω τοσο ψηλα στις πανελλαδικες.

δεν εχω καμια ορεξη να ξαναδωσω και αυτο το ελεγα πριν ξεκινησουν οι φετινες οτι δεν θα ξαναδωσω.

Αν και είναι offtopic το θέμα που άνοιξες, θα σου πώ την προσωπική μου άποψη. Ποιος είπε οτι όλοι πρέπει να είμαστε απόφοιτη ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Τα ΙΕΚ πιάνουν κάποια επαγγέλματα τα οποία είναι εξίσου σημαντικά για μία κοινωνία. Σκέψου μια κοινωνία όπου όλοι θα είμασταν Επιστήμονες, θα πεθαίναμε στην πείνα και θα σαπίζαμε μέσα στην βρώμα. Μπορεί να είναι ακραίο σαν παράδειγμα αλλα σου δίνει μία ιδέα. Οπότε άποψη μου είναι να δείς τι θα σου άρεσε να κάνεις για δουλειά (αλλα να κάνεις ρεαλιστικές σκέψεις, να μην πετάς σε συννεφάκια). Γιατι πολλοί μαθητές του 7 και του 8 κάνανε την σκέψη "Θα ξεσκιστώ μωρέ ένα χρόνο για να περάσω σε ένα ΤΕΙ και μετά θα προσπαθήσω να το βγάλω" Ναι αλλα έλα που οι περισσότεροι δεν το βγάζουν , γιατι και τα ΤΕΙ είναι δύσκολα και μάλιστα αποτι ξέρω απο φίλους μου, οι περισσότεροι καθηγητές είναι μαλάκες/αδιάφοροι και κάνουν την σχολή ακόμα πιο δύσκολη. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Να χάσεις 2-3 χρόνια και μετά να βρίσκεσαι πάλι με ένα χαρτί Λυκείου και με καμία δεξιότητα.

Εμένα δύο γνωστοί μου (απο την παρέα της κοπέλα μου) τελειώνουν υδραυλικοί... Ο ένας έχει ήδη βρεί δουλειάμ ενώ ο άλλος έχει στρωμένη δουλειά απο τον πατέρα του. Ξέρεις τι μου λέει ο τύπος που δουλεύει με τον πατέρα του; Οτι έχει πολύ δουλειά το μαγαζί και βγάζει γύρω στο 1000 το μήνα χωρίς να δουλεύει κανονικό 8ωρο.

Το παράδειγμα είναι συγκεκριμένο και δεν σημαίνει τίποτα στην γενικότητα, αλλα θέλω να σου δείξω οτι δεν υπάρχει ΑΕΙ - ΤΕΙ ή το ΧΑΟΣ!!! Σκέψου αυτα που γράφω και να είσαι σίγουρος οτι οι ιστορίες που έχω γράψει παραπάνω είναι αληθινές.

Δημοσ.

Μηπως εγραψες αυτο στις εξετασεις και δεν σε περασαν??

:-D:lol::-D

pic25386.jpg]

Και εξυπνος και gay ο μικρος!!Ευγε;)

Δημοσ.
Και όταν πας έξω για δουλειά τι θα τους πεις, δεν έχω πτυχίο αλλά τα έχω μάθει όλα πολύ καλά από το internet. Αλλά πες οτι δεν πας σαν υπάλληλος.

Αρχίζεις δική σου δουλειά. Περιμένεις να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά αν του πεις αυτό το πράμα;

Θα πήγαινες εσύ σε έναν να σου φτιάξει ένα σπίτι που θα σου έλεγε "σιγά μωρέ τι μαθαίνουν οι πολιτικοί μηχανικοί, μια στατική μελέτη είναι και έχω διαβάσει τα βιβλία" ;

:-)

Αυτο ειναι τελειως διαφορετικο θεμα. Το χαρτι μετραει για πολλους λογους, ειδικα στην Ελλαδα που τα θελουμε να τα καμαρωνουμε. Αλλα εδω μιλαμε για τις ουσιαστικες γνωσεις.

Τουλαχιστον για το θεμα της πληροφορικης που τα παντα εξελισσονται ραγδαια, θεωρω οτι ο septum δεν εχει αδικο.

Και για να θεσουμε το θεμα αναποδα, ποιον θα προτιμουσες να προσλαβεις για μια δουλεια (πληροφορικης εστω)? Καποιον που ξερεις οτι δεν εχει πτυχιο αλλα ψαχνει και βρισκει λυσεις μονος του η καποιον που απλως ξερεις οτι εχει πτυχιο?

Για καποιον που ενδιαφερεται για αυτο που σπουδαζει, το πανεπιστημιο θα τον βοηθησει δινοντας του ερεθισματα και βαζοντας τον σε ενα προγραμμα. Στο τελος θα εχει εξελιχθει πιο γρηγορα απο οτι αν αυτοδιδακτος. Αυτο δεν σημαινει οτι ο καθε πτυχιουχος ειναι καλυτερος απο οποιονδηποτε αυτοδιδακτο απλα και μονο επειδη καταφερε με τον Α η Β τροπο να παρει πτυχιο.

Εχοντας γνωρισει πτυχιουχους (πληροφορικης και μη) που δεν ξερουν ουτε τα βασικα θεματα στην επιστημη τους αλλα ουτε και μαθανε ποτε να σκεφτονται με τον τροπο που απαιτειται και θα περιμενες απο καποιον κατοχο πτυχιου, μπορω να πω οτι πλεον τα χαρτα στα ματια μου εχουν απομυθοποιηθει τελειως.

Δημοσ.
Αυτο ειναι τελειως διαφορετικο θεμα. Το χαρτι μετραει για πολλους λογους, ειδικα στην Ελλαδα που τα θελουμε να τα καμαρωνουμε. Αλλα εδω μιλαμε για τις ουσιαστικες γνωσεις.

Τουλαχιστον για το θεμα της πληροφορικης που τα παντα εξελισσονται ραγδαια, θεωρω οτι ο septum δεν εχει αδικο.

Και για να θεσουμε το θεμα αναποδα, ποιον θα προτιμουσες να προσλαβεις για μια δουλεια (πληροφορικης εστω)? Καποιον που ξερεις οτι δεν εχει πτυχιο αλλα ψαχνει και βρισκει λυσεις μονος του η καποιον που απλως ξερεις οτι εχει πτυχιο?

Για καποιον που ενδιαφερεται για αυτο που σπουδαζει, το πανεπιστημιο θα τον βοηθησει δινοντας του ερεθισματα και βαζοντας τον σε ενα προγραμμα. Στο τελος θα εχει εξελιχθει πιο γρηγορα απο οτι αν αυτοδιδακτος. Αυτο δεν σημαινει οτι ο καθε πτυχιουχος ειναι καλυτερος απο οποιονδηποτε αυτοδιδακτο απλα και μονο επειδη καταφερε με τον Α η Β τροπο να παρει πτυχιο.

Εχοντας γνωρισει πτυχιουχους (πληροφορικης και μη) που δεν ξερουν ουτε τα βασικα θεματα στην επιστημη τους αλλα ουτε και μαθανε ποτε να σκεφτονται με τον τροπο που απαιτειται και θα περιμενες απο καποιον κατοχο πτυχιου, μπορω να πω οτι πλεον τα χαρτα στα ματια μου εχουν απομυθοποιηθει τελειως.

Αμα πάς χωρίς πτυχίο και ζητήσεις δουλειά που απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να είσαι το ανέκδοτο την ημέρα...

Δημοσ.
Αντίστοιχα με τις σκόρπιες γνώσεις ιατρικής που κάποιος έχει και ξέρει να δέσει έναν επίδεσμο ξερωγω ή τα σκόρπια μαθηματικά που μπορεί να κάνει προσθαφαίρεση τις τιμές στο σούπερ μάρκετ εννοείς. Ναι.

Μεθοδολογία ιστορίας και ανάλυση πηγών μπορείς να εφαρμόσεις άπαξ και τις μάθεις από τα Αρχαϊκά χρόνια μέχρι την σύγχρονη ιστορία.

Αντιθέτως μπορεί να είσαι εξπερ στις παραγώγους αλλά αν κάποιος δεν σου δείξει μιγαδικούς ή πίνακες μπορεί να κοιτάς σαν το χάνο 10 χρόνια και πάλι να μην μπορείς να αγγίξεις τίποτα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ανέφερες μόνο τις προσθαφαιρέσεις. Δεν μπορείς να βασιστείς στις 4 βασικές πράξεις για να προχωρήσεις τις γνώσεις σου σε ανώτερα μαθηματικά, μακάρι να μελετάς wikipedia όλη μέρα (εξαιρούνται ιδιοφυίες, μην μου αναφέρει κανείς τον Ramanujan). Αντιθέτως μπορείς να χρησιμοποιήσεις την γνώση ανάλυσης πηγών στα βυζαντινά κείμενα για να ασχοληθείς με την ιστορία της σύγχρονης Γαλλίας.

Δημοσ.

RottenLungs ευχαριστω για την απαντηση σου. οι υπολοιποι τη γνωμη εχετε για τα ιεκ δημοσια και ιδιωτικα? αν παω σε ιεκ που να εχει να κανει με πληροφορικη και εργασιες που αφορουν τα οικονομικα..ειναι σαν να μην κανω τιποτα σε ιεκ?

κατι εχω ακουσει για πιστοποιηση στα ιεκ..αλλα δεν ξερω.υπαρχει σε καθε ειδικοτητα?και ειναι για καλυτερη αποκατασταση

δηλαδη τα ιεκ ειναι για υδραυλικους,ηλεκτρολογους? κλπ.κλπ

το θεμα ειναι αν τελικα δοσω αναγκαστικα πανελλαδικες (με το ζορι) και μπω σε ενα απομακρισμενο τει..ποσο καλυτερα θα ειναι μελλοντικα? το λεω διοτι ειναι για το "μελλον" μου αυτο που θα "μαθω"/σπουδασω τωρα.Αν παραδειγμα μετα το ιεκ πρεπει να μπω σε τει μηπως βρω δουλεια..θα ειναι πολυ αργα..

υγ: ποιες ειδικοτητες ειναι καλες στα ιεκ? για οσους εχουν ασχοληθει με το θεμα.

Δημοσ.
Μεθοδολογία ιστορίας και ανάλυση πηγών μπορείς να εφαρμόσεις άπαξ και τις μάθεις από τα Αρχαϊκά χρόνια μέχρι την σύγχρονη ιστορία.

Τι εννοείς;

Δημοσ.
RottenLungs ευχαριστω για την απαντηση σου. οι υπολοιποι τη γνωμη εχετε για τα ιεκ δημοσια και ιδιωτικα? αν παω σε ιεκ που να εχει να κανει με πληροφορικη και εργασιες που αφορουν τα οικονομικα..ειναι σαν να μην κανω τιποτα σε ιεκ?

κατι εχω ακουσει για πιστοποιηση στα ιεκ..αλλα δεν ξερω.υπαρχει σε καθε ειδικοτητα?και ειναι για καλυτερη αποκατασταση

δηλαδη τα ιεκ ειναι για υδραυλικους,ηλεκτρολογους? κλπ.κλπ

το θεμα ειναι αν τελικα δοσω αναγκαστικα πανελλαδικες (με το ζορι) και μπω σε ενα απομακρισμενο τει..ποσο καλυτερα θα ειναι μελλοντικα? το λεω διοτι ειναι για το "μελλον" μου αυτο που θα "μαθω"/σπουδασω τωρα.Αν παραδειγμα μετα το ιεκ πρεπει να μπω σε τει μηπως βρω δουλεια..θα ειναι πολυ αργα..

υγ: ποιες ειδικοτητες ειναι καλες στα ιεκ? για οσους εχουν ασχοληθει με το θεμα.

Κοίτα η αλήθεια είναι ότι τα ΙΕΚ αντιμετωπίζονται σχετικά απαξιωτικά σε σχέση με τα ΑΕΙ, ΤΕΙ ακόμα...Δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνείς μαζί μου σε αυτό και δεν προσπαθώ να μειώσω κανέναν απλά αυτή είναι η άποψή μου.Παντως αν θες τι γνώμη μου, αν αποφασίσεις να πας σε κάποιο ΙΕΚ βρες έναν τομέα στον οποιο να μην υπάρχει αντίστοιχο τμήμα σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ...έτσι θα έχεις μικρότερο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας;)

Δημοσ.
Τι εννοείς;

Τις μεθοδολογίες και τις πατέντες που χρησιμοποιούν οι ιστορικοί για να αναλύσουν μερικά κείμενα και τις μεθόδους ανάλυσης-διασταύρωσης πηγών μπορεί κάποιος άπαξ και τις μάθει να τις εφαρμόσει από κείμενα που αφορούν την μινωική περίοδο, μέχρι την σύγχρονη γαλλική ιστορία.

Δεν έχω περάσει ιστορικός αλλά δεν νομίζω ότι η μεθοδολογία αλλάζει αναλόγως της εποχής, μπορεί να κάνω και λάθος ή έστω να υπάρχουν μικρές διαφορές.

Εφαρμόζοντας όμως γνώσεις, μεθοδολογίες και πατέντες τριγωνομετρίας για να λύσεις μία άσκηση με ολοκληρώματα κάνεις μια γαμάτη πλην άχρηστη τρύπα στο νερό. Και φυσικά αν πιάσεις να διαβάσεις μόνος σου χωρίς να σου έχει δείξει κάποιος την αρχή, θα καταλήξεις να ανακαλύπτεις τον τροχό.

Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω καλύτερα, ίσως να μην μεταφέρω σωστά αυτό που θέλω να πω.

Δημοσ.
Κοίτα η αλήθεια είναι ότι τα ΙΕΚ αντιμετωπίζονται σχετικά απαξιωτικά σε σχέση με τα ΑΕΙ, ΤΕΙ ακόμα...Δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνείς μαζί μου σε αυτό και δεν προσπαθώ να μειώσω κανέναν απλά αυτή είναι η άποψή μου.Παντως αν θες τι γνώμη μου, αν αποφασίσεις να πας σε κάποιο ΙΕΚ βρες έναν τομέα στον οποιο να μην υπάρχει αντίστοιχο τμήμα σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ...έτσι θα έχεις μικρότερο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας;)

γνωριζει καποιος αυτους τους τομεις? αξιζουν ρε παιδια οι σπουδες σε ιεκ? :-( ακομη και στα ιδιωτικα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...