Timour21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 τι σε κάνει να νομίζεις οτι τα game physics είναι πατέντα της physX? Ψάξτο λίγο θα δεις οτι υπάρχουν και άλλες μηχανές φυσικής και έρχονται και άλλες...
Nik.K Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Καλα οκ, επειδη προφανως δεν ξερεις τι δουλεια κανει ο καθενας καλο θα ηταν να κοιταξεις διαφορες μεταξυ αυτων των μηχανων (αναφερεσαι προφανως στο Havok) και θα δεις πως το PhysX ειναι πολυ μπροστα σε αποψη απεικονισης και ρεαλισμου. Το τι Θα ερθει καθως το Ποτε θα ερθει και το Αν θα προσφερει κατι περισσοτερο κανεις δεν το γνωριζει.
Timour21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Φυσικά και δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνει ο καθένας, δεν ισχυρίστηκα οτι τα ξέρω όλα. Απο την πλευρά την δική μου όμως (ως προγραμματιστής) περιμένω και απαιτώ αν θες, efficiency όσον αφορά το αποτέλεσμα. Και καλώς ή κακώς την σήμερον ημέρα, ΔΕΝ είναι efficient, το να δουλεύεις με την GPU τα physics σε σχέση με το αν θα το δούλευες με την CPU. Τόσο απλό , τόσο κατανοητό. Δεν προσπαθώ να κάνω πόλεμο ούτε σε Nvidia ούτε και σε Ati, δεν είμαι υπάλληλός τους, πελάτης τους είμαι, και κοιτάω για το κάτι καλύτερο το κάτι παραπάνω. Kαι όχι δεν αναφέρομαι (μόνο) στο Havok (και που φυσιολογικά κάπου θα υπερτερεί και κάπου θα υστερεί σε σχέση με άλλη μηχανή) υπάρχουν και άλλες μηχανές (πχ Bullet) που είναι και ανοιχτές. Όπως και να έχει, εσύ (με την όποια ιδιότητά σου) δεν θα προτιμούσες η εκάστοτε physics engine που χρησιμοποιείς (μέσω των παιχνιδιών που παίζεις) να χρησιμοποιεί τα καλύτερα δυνατά resources ενός υπολογιστή προκειμένου να έχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα? Εγώ πάντως ναι. Αν σήμερα την φυσική μπορεί να την χειριστεί ένα CPU, τότε θέλω να την χειρίζεται το CPU, αν αύριο το GPU τα καταφέρνει καλύτερα τότε το GPU. Αυτό λέει και στο άρθρο εξάλλου, μην το γυρίσουμε σε yet another Nvidia vs ATI thread, δεν έχει νόημα.
super_Vegeta Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Ακόμα μια απογοήτευση απο την Nvidia ... Μας κοροιδεύει στυγνά στα μούτρα μας, ευτυχώς υπάρχεις εσύ Nik.K και την υποστηρίζεις
tmjuju Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Νικ.Κ έχεις δέι κάτι slides της nV του τύπου ?: Απόδοση με physX@GPU 20 fps Απόδοση με physX@CPU 8 fps Εγώ σου λέω λοιπών ότι μπορούν να ρίξουν την απόδοση με CPU ακόμα πιο χαμηλά μη χρησιμοποιώντας χ87 καν. Και να γύρίσουμε στην εποχή του ’70. Και με αυτό τον τρόπο να φωνάζουν ότι με GPU έχεις 100χ απόδοση. Ακόμα καλύτερα μπορούν να καταργήσουν την υποστήριξη physX@CPU, και να σου λένε ότι χρειάζεσαι υποχρεωτικά πράσινο πύρινα και πράσινα άλογα. Αυτό δεν είναι τίμιο – και είναι ένα κατακριτέο business practice. Ειδικά όταν μηχανικοί βλέπουν αυτά τα slides απλά γελάνε. Και έχουμε ξανά πεί ότι το καμία φορά το πρόβλημα της nV και άλλων εταιριών είναι ότι ακούν το marketing και όχι τους μηχανικούς.
Nik.K Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Timour αν θελεις αυτο που λες, δλδ την τελεια μηχανη που να χρησιμοποιει τα παντα στο maximum τοτε κατσε και κατασκευασε την εσυ ο ιδιος. Οταν μιλαμε για Licenced μηχανες ειναι ανοητο να λεμε πως θα επρεπε να ειναι ετσι, θα επρεπε να δουλευει ετσι, θα επρεπε να υπαρχει ετσι. Η Nvidia ειναι Εταιρεια και σαν εταιρεια οταν σπαταλησε δεκαδες εκκατομυρια δολλαρια στην εξαγορα της Ageia ειναι λογικο να θελει να τα βγαλει η εστω μερος τους, κατι που δεν θα μπορουσε ποτε αν εφτιαχνε εναν κωδικα που θα επαιζε το ιδιο καλα το PhysX ειτε σε καρτες Nvidia ειτε σε ATI ειτε σε CPUs. Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω το ακατανοητο σε οσα λεω πιο ειναι. Και η ΑΤΙ σκεφτοταν να εξαγορασει την Ageia πριν το κανει η Nvidia, θεωρησαν ομως μεγαλο το κοστος (ειχαν και τα γνωστα σε ολους οικονομικα προβληματα τοτε). Μηπως υπαρχει καποιος που νομιζει πως αν το PhysX το ειχε η ΑΤΙ πως θα εκαναν κατι διαφορετικο απο οτι η Nvidia ? Και φυσικα ΔΕΝ μας κοροιδευει στα μουτρα μας, το θεμα ειναι ληξαν. Θελεις PhysX ? Αγοραζεις καρτα NVIDIA. Πως λεμε, θελεις Wankel κινητηρα ? Αγοραζεις Mazda. Ειλικρινα δεν νομιζω πως τα πραγματα θα μπορουσαν να ειναι πιο απλα.
tmjuju Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Timour αν θελεις αυτο που λες, δλδ την τελεια μηχανη που να χρησιμοποιει τα παντα στο maximum τοτε κατσε και κατασκευασε την εσυ ο ιδιος. Δηλαδή όποιος δε κατασκευάζει δε μπορεί να κρίνει ? Μηπως υπαρχει καποιος που νομιζει πως αν το PhysX το ειχε η ΑΤΙ πως θα εκαναν κατι διαφορετικο απο οτι η Nvidia ? Η άποψή μου θα ήταν πάντα η ίδια, η άποψη ενός απλού παρατηρητή. Ότι αυτές οι πρακτικές κάνουν κακό και στους καταναλωτές. Φυσικά και είμαι πάντα υπέρ των Open standards. Και κατά του vendor locking. Και φυσικα ΔΕΝ μας κοροιδευει στα μουτρα μας, το θεμα ειναι ληξαν. Θελεις PhysX ? Αγοραζεις καρτα NVIDIA. Πως λεμε, θελεις Wankel κινητηρα ? Αγοραζεις Mazda. Ειλικρινα δεν νομιζω πως τα πραγματα θα μπορουσαν να ειναι πιο απλα. Φυσικά και μας κοροϊδεύει όταν συγκρίνει απόδοση @GPU vs @CPU και υποχρεώνει τους reviewers να αναρτούν τα slides αυτά εάν θέλουν δωρεάν κάρτες για δοκιμές και αποκλειστικότητες. Βλέπεις εγώ το πληρώνω το άτιμο το hardware και το software και φυσικά θα ήθελα να το αξιοποιώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
nikpoth Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 οποιος κακό για την nvidia πει,να μην του ξανασηκωθεί! δεν ντρέπεστε λίγο να βάζετε μπρίζες στον κόσμο? nvidia και μονο! PhysX που σπέρνουν cuda που θερίζει. αμάν πια.δεν βαρεθήκατε να πολεμάτε αυτήν την αξιόπιστη και τίμια εταιρία? :lol:
super_Vegeta Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 H nvidia στηρίζεται σε τεχνικές " σαμποταζ " αντί να βγάλει ένα καλύτερο προιόν οπότε αυτό εμένα με προσβάλει σαν καταναλωτή , αυτό δεν σου ακούγεται απλό ?? Είναι σαν να είμαι εγώ η cosmote και να ξηλώνω τις κεραίες της wind για να εχω καλύτερο σήμα
Timour21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 και μόνο που μου μιλάς για τα εκατομύρια που ξόδεψε η Nvidia για την εξαγορά της Ageia, μου δείχνεις οτι κοιτάς το θέμα απο την marketing/business πλευρά του, ενώ εγώ το κοιτάω απο την πρακτική πλευρά. Όπως λοιπόν δεν αγόρασα τον εξαπύρινό μου για να τον δουλεύω σε MS-DOS (γιατι κάτι τέτοιο θα ήταν μακράν αντιπαραγωγικό) έτσι λοιπόν θα διαβάσω "ανάμεσα" στις γραμμές που έχει γράψει κάποιος μαρκετίστας (αναφέρομαι στο παράδειγμα του tmjuju, με το πόσο "καλά" δουλεύει ο physX με τις NV και "πόσο" σέρνεται τρέχοντας επάνω σε CPU) και θα καταλάβαινα οτι ο λόγος για τον οποίο αυτό συμβαίνει, δεν είναι η αδυναμία της CPU να κάνει εξίσου καλά (και πολύ καλύτερα αν θες) τα PhysX, αλλά η ανικανότητα κάποιου προγραμματιστή να κάνει το αυτονόητο και να γράψει κώδικα οπου μπορεί αυτή η μηχανή να τρέξει με τον βέλτιστο τρόπο. Το αν είναι licensed ή οχι ποσώς με ενδιαφέρει, όπως ποσώς με ενδιαφέρει το τι λέει και τι κάνει το εκάστοτε marketing dept. κάθε εταιρείας. Αν ήμουν θύμα μάρκετινγκ, θα είχα την Nvidia με τους 177.39 για να γαμάω και να δέρνω στο 3dMark και να κάνω το "κομμάτι μου" στους αδαείς....
Nik.K Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 1) Δεν υποχρεωνει κανεναν, ποτε δεν ειχα τετοιο θεμα με καμια απο τις 2 εταιρειες του χωρου. Βεβαια οταν θελεις αποκλειστικοτητες εκει ναι παιζουν συμφωνιες αλλα και παλι Δεν υποχρεωνει κανεις κανεναν. 2) Οποιος δεν κατασκευαζει μπορει να κρινει ως ενα ορισμενο σημειο και φυσικα πρεπει να λαβει ολα τα δεδομενα οταν το κανει αυτο. Δεν μπορει κανεις να λεει πως μια εταιρεια που σπαταλησε τοσα εκκατομυρια θα επρεπε μετα να ξαναγραψει τον κωδικα και να κανει προσβασιμη την τεχνολογια που της κοστισε τοσο δωρεαν σε ολους. 3) Φυσικα και συγκρινει αποδοση GPU / CPU για να σου δειξει πως με τις καρτες της ενα παιχνιδι παει καλυτερα. Το περιεργο σε αυτο και το κατακριτεο ποιο ειναι ? Οτι δεν εχουν κανει την τεχνολογια ΤΟΥΣ να τρεχει το ιδιο καλα σε συστηματα που Δεν εχουν της καρτες της ? Μα αυτα που λετε τα σκεφτεστε ? Ειλικρινα μου κανει φοβερη εντυπωση. Βεβαια το 90% σε αυτο το θεμα ειναι κατοχοι ATI οποτε αυτο απο μονο του θα επρεπε να δικαιολογει οσα διαβαζω (Αυτονοητο να γραψει κωδικα που να δουλευει το PhysX και σε CPUs......Ε Λ Ε Ο Σ). 4) Θα ηταν Καλυτερο δλδ να επρεπε να ειχε ο κοσμος 2 καρτες ? Μια Ageia και μια Nvidia / ATI ? Εκει θα παραπονιοσασταν λιγοτερο ? Μαλλον ναι αφου οσο υπηρχε η Ageia δεν ειχα δει γκρινια πουθενα....
tmjuju Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 οποιος κακό για την nvidia πει,να μην του ξανασηκωθεί! Φίλε είσαι μεγάλος ποιητής Ακόμα γελάω - έχεις και το Trojan εκεί :D ---------- Προσθήκη στις 14:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:51 ---------- 1) Δεν υποχρεωνει κανεναν, ποτε δεν ειχα τετοιο θεμα με καμια απο τις 2 εταιρειες του χωρου. Βεβαια οταν θελεις αποκλειστικοτητες εκει ναι παιζουν συμφωνιες αλλα και παλι Δεν υποχρεωνει κανεις κανεναν. Μη με βάζεις να ψάχνω για Links… ξέρεις πως επιλέγουν σε ποιους θα δώσουν κάρτες για early review. Ορίζουν πολλά πράγματα για τα reviews και το ξέρεις. 2) Οποιος δεν κατασκευαζει μπορει να κρινει ως ενα ορισμενο σημειο και φυσικα πρεπει να λαβει ολα τα δεδομενα οταν το κανει αυτο. Δεν μπορει κανεις να λεει πως μια εταιρεια που σπαταλησε τοσα εκκατομυρια θα επρεπε μετα να ξαναγραψει τον κωδικα και να κανει προσβασιμη την τεχνολογια που της κοστισε τοσο δωρεαν σε ολους. Ούτε εσύ δε κατασκευάζεις αλλά κρίνεις… μήπως κάνεις το ίδιο λάθος ? :D το παραδέχομαι στην είχα στημένη 3) Φυσικα και συγκρινει αποδοση GPU / CPU για να σου δειξει πως με τις καρτες της ενα παιχνιδι παει καλυτερα. Το περιεργο σε αυτο και το κατακριτεο ποιο ειναι ? Οτι δεν εχουν κανει την τεχνολογια ΤΟΥΣ να τρεχει το ιδιο καλα σε συστηματα που Δεν εχουν της καρτες της ? Μα αυτα που λετε τα σκεφτεστε ? Ειλικρινα μου κανει φοβερη εντυπωση. Βεβαια το 90% σε αυτο το θεμα ειναι κατοχοι ATI οποτε αυτο απο μονο του θα επρεπε να δικαιολογει οσα διαβαζω (Αυτονοητο να γραψει κωδικα που να δουλευει το PhysX και σε CPUs......Ε Λ Ε Ο Σ). Με προσβάλεις και πάλι – δεν είναι η πρώτη φορά. Έχω ακόμα και MCGA – δε ξέρω εάν είχες. Η πρώτη με 256 χρώματα (κλαπς σε ασπρόμαυρο monitor εκείνη την εποχή μέχρι να αγοράσω έγχρωμη οθόνη). 4) Θα ηταν Καλυτερο δλδ να επρεπε να ειχε ο κοσμος 2 καρτες ? Μια Ageia και μια Nvidia / ATI ? Εκει θα παραπονιοσασταν λιγοτερο ? Μαλλον ναι αφου οσο υπηρχε η Ageia δεν ειχα δει γκρινια πουθενα.... Ήμουν κατά του glide μια άλλη εποχή και θα συνεχίσω να υποστηρίζω όχι εταιρίες αλλά καταναλωτές και την τσέπη μου.
Nik.K Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 1) Οπως ειπα κανεις δεν υποχρεωνει κανεναν για τπτ. Αν θελεις να "φανεις" μαγκας τοτε ναι θα πρεπει να κανεις οτι σου πει η εκαστοτε εταιρεια (πχ να ανεβασεις τα charts που ειπες) και παλι ομως αυτο δεν το λες κοροιδια, ειναι γεγονος, με PhysX τα παιχνιδια πανε καλυτερα σε NVIDIA. Τωρα το πως και το γιατι ειναι ασχετα και δεν αφορουν τον χρηστη. 2) Μα δεν κρινω παραλογα οπως αλλοι, καταλαβαινω πως δεν σπαταλησε τοσα εκκατομυρια η Nvidia για την ψυχη της μανας της, δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα. Αυτο δεν το καταλαβαινουν καποιοι. 3) Δεν προσβαλω κανεναν, τα γεγονοτα ειναι εδω, βγαζουν νοημα, δεν ζουμε σε μια ουτοπια και ολα δεν ειναι οπως θα βολευαν καποιους να ειναι. 4) Δεν θυμαμαι 1 ατομο να ηταν κατα της 3DFX οταν ειχε βγει, ολοι ηταν ξετρελαμενοι...Μεχρι που η Nvidia εξαγορασε την 3DFX....Το ιδιο ισχυει και με την Ageia....Γιαυτο ειπα πως ειναι σαν οι Linuxades να μιλανε για τα Windows....
tmjuju Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 1) Οπως ειπα κανεις δεν υποχρεωνει κανεναν για τπτ. Αν θελεις να "φανεις" μαγκας τοτε ναι θα πρεπει να κανεις οτι σου πει η εκαστοτε εταιρεια (πχ να ανεβασεις τα charts που ειπες) και παλι ομως αυτο δεν το λες κοροιδια, ειναι γεγονος, με PhysX τα παιχνιδια πανε καλυτερα σε NVIDIA. Τωρα το πως και το γιατι ειναι ασχετα και δεν αφορουν τον χρηστη. 2) Μα δεν κρινω παραλογα οπως αλλοι, καταλαβαινω πως δεν σπαταλησε τοσα εκκατομυρια η Nvidia για την ψυχη της μανας της, δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα. Αυτο δεν το καταλαβαινουν καποιοι. 3) Δεν προσβαλω κανεναν, τα γεγονοτα ειναι εδω, βγαζουν νοημα, δεν ζουμε σε μια ουτοπια και ολα δεν ειναι οπως θα βολευαν καποιους να ειναι. 4) Δεν θυμαμαι 1 ατομο να ηταν κατα της 3DFX οταν ειχε βγει, ολοι ηταν ξετρελαμενοι...Μεχρι που η Nvidia εξαγορασε την 3DFX....Το ιδιο ισχυει και με την Ageia....Γιαυτο ειπα πως ειναι σαν οι Linuxades να μιλανε για τα Windows.... Δεν είχες καλές παρέες εάν δεν είχες ακούσει αντίλογο για το glide. Πρόσεξε εννοείται ότι είχα και από αυτούς κάρτες και χρησιμοποιούσα glide, αλλά ήμουν κατά. Εσύ υπερασπίζεσαι ένα proprietary standard. Κακώς ΙΜΗΟ. Υποστηρίζεις και το vendor locking !!! Και από τα παραπάνω υποστηρίζεις την επένδυση εκατομμυρίων της nV έναντι της επένδυσης των χρηστών σε κάρτες τους. Αλλά που τα βρήκε η nV τα λεφτά???? Από όλους εμάς! Φυσικά και με προσβάλεις καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μου λες ότι τα λέω γιατί έχω ΑΤΙ! Σου έχω ξαναπεί ότι έχω κάρτες από όλους πληρωμένες με τον ιδρώτα μου. Όπως οι περισσότεροι των συνομιλητών σου εδώ μέσα έχουν κάρτες από πολλαπλούς vendors. Και παίγνια φυσικά με το vendor locked physX.
Errik Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Βλέπεις το θέμα από μια σκοπιά μόνο marketing, υπο την οποία δεν έχεις άδικο, και απλά παραθέτεις τα ίδια επιχειρήματα σε άτομα που σου περιγράφουν με τεχνικούς όρους το τι είναι σωστό. Θα προσπαθήσω λίγο να το γεφυρώσω αυτό. Ναι, απο θέμα καθαρού μάρκετινγκ, είναι προφανές οτι η nVidia έπραξε σωστά. Το θέμα είναι οτι είναι χείριστη η πρακτική της. Αν είχε τα @@ και την τεχνογνωσία, ας έφτιαχνε optimised κώδικα που να τρέχει αποδεκτά στο CPU, κάνοντας έτσι την τεχνολογία physX προσιτή και παράλληλα διαδεδομένη, και μετά να βγάλει κάρτες που να την επιταχύνουν ακομα περισσότερο, ώστε να πουλήσει και να αποκτήσει υπερκέρδος από την τεχνολογία που ανέπτυξε/αγόρασε. Αυτή θα ήταν μια κίνηση σωστή τόσο με όρους μάρκετινγκ όσο και τεχνολογικούς. Το να τροφοοδοτείς με ψευδή αποτελέσματα για να το παίξεις μούρη, ενώ είσαι μια εταιρεία που βασίζεσαι στην τεχνολογική εξέλιξη για να ζήσεις, σαν μηχανικό/προγραμματιστή και χρήστη στην τελική με προσβάλλει. Με τον ίδιο τρόπο που με προσβάλλουν τα κακά ports από κονσόλες, που σε οδηγούν να αγοράζεις τις τελευταίες κάρτες γραφικών, για να δεις μέτρια γραφικά σε μέτριο framerate, δίνοντας € που θα έπρεπε να δώσει η εταιρεία για να αυξήσει την ποιότητα των ports.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.