Προς το περιεχόμενο

Τελικά το πρόβλημα του iPhone 4 δεν λύνεται με αναβάθμιση λογισμικού

TheoKent

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μολις το προσπαθησα. Οντως πεφτει το σημα αλλα σε καμια περιπτωση δεν διακοπτεται η κληση...

αλλα εαν δεν εβλεπα το βιντεο, δεν θα το ειχα προσεξει ποτε αφου ποτε δεν υπηρξε θεμα.. ουτε προβλημα μου δημιουργει

Με πόσα db ξεκινάς; Αν είσαι στα -80 και πέσεις στα -100, δεν υπάρχει λόγος να διακοπεί η κλήση. Αν βρεθείς σε περιοχή με σήμα στο -95, πιθανότατα να διακοπεί. Εσύ που το έχεις, με δοκιμές μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα.

@firewalker, αυτό εννοούσα. Αν και απ'οτι διάβασα, και μόνο η κεραία του τηλεφώνου να υπήρχε, η επαφή με τα χέρια υποτίθεται ότι δημιουργεί εξασθένιση σήματος, ίσως μικρότερη. Δε ξέρω αν παίζει ρόλο το αν είναι ανοιχτό το wifi τη στιγμή που γεφυρώνεις τις δυο κεραίες με το χέρι ή όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 412
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Με πόσα db ξεκινάς; Αν είσαι στα -80 και πέσεις στα -100, δεν υπάρχει λόγος να διακοπεί η κλήση. Αν βρεθείς σε περιοχή με σήμα στο -95, πιθανότατα να διακοπεί. Εσύ που το έχεις, με δοκιμές μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα.

Με -81dBm 16 asu (οπως το βιντεο)...

Μονο με 2 χερια πεφτει το σημα εαν το σφιξω και το "σκεπασω" και με το αλλο... στα -97dbm και για πολυ λιγο στα -107dbm και επανερχεται στο -97dbm.

Οσο καιρο το εχω, εχω παει και σε δυσκολα σημεια (ολα τα κινητα 1-2 μπαρες) ψιλο-υπογειο, αλλα μια χαρα μιλαω.

Ειμαι και δεξιοχειρας, και γενικα τα κινητα δε τα πιανω απο κατω και ουτα τα σφιγγω οταν μιλαω :lol: :P

@firewalker, αυτό εννοούσα. Αν και απ'οτι διάβασα, και μόνο η κεραία του τηλεφώνου να υπήρχε, η επαφή με τα χέρια υποτίθεται ότι δημιουργεί εξασθένιση σήματος, ίσως μικρότερη. Δε ξέρω αν παίζει ρόλο το αν είναι ανοιχτό το wifi τη στιγμή που γεφυρώνεις τις δυο κεραίες με το χέρι ή όχι.

Όταν κάποια κεραία έρχεται σε επαφή με κάτι αγώγιμο γίνονται "διάφορα". Μερικά υπέρ της κεραίας αλλά τα περισσότερα εμποδίζουν την σωστή λειτουργία της.

Με -81dBm 16 asu (οπως το βιντεο)...

Μονο με 2 χερια πεφτει το σημα εαν το σφιξω και το "σκεπασω" και με το αλλο... στα -97dbm και για πολυ λιγο στα -107dbm και επανερχεται στο -97dbm.

Οσο καιρο το εχω, εχω παει και σε δυσκολα σημεια (ολα τα κινητα 1-2 μπαρες) ψιλο-υπογειο, αλλα μια χαρα μιλαω.

Ειμαι και δεξιοχειρας, και γενικα τα κινητα δε τα πιανω απο κατω και ουτα τα σφιγγω οταν μιλαω :lol: :P

Αν βρεθείς σε σημείο με σήμα γύρω στο -93, δοκίμασε να δεις αν καταφέρεις να ρίξεις την κλήση. Και το iPhone 4 υποτίθεται ότι εκεί γύρω στα -93 (με μετρημένη απώλεια γύρω στα 20 db) είναι οριακά στο να ρίξει ή όχι την κλήση όταν το πιάσεις.

Καλά όλα αυτά...

Εμένα κάτι, που με ανησυχεί και δεν πολυασχοληθήκαμε είναι το εξής:

Η άμεση επαφή μας με την εξωτερική κεραία, είναι κάτι καλό...; :-

Καλά όλα αυτά...

Εμένα κάτι, που με ανησυχεί και δεν πολυασχοληθήκαμε είναι το εξής:

Η άμεση επαφή μας με την εξωτερική κεραία, είναι κάτι καλό...; :-

Περαν του οτι οταν ακουμπας την κεραια γινεσαι και εσυ κεραια γιατι δεν υπαρχει μονοση εκει; :P

Τα έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα από την αρχή!

Πιο πολύ με ενοχλεί η τιμή εμένα και όχι όλα τα άλλα!

B)

Η τιμη οντως ειναι ενα μεγαλο προβλημα :-(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Consumer Report iPhone4 study flawed

I have not seen (update: i have seen the full video since yesterday afternoon) CR’s claim directly that the finger effect reduces the iPhones sensitivity by 20db as reported elsewhere, but unless CR connected to a functional point inside the iPhone that number is fantasy. Even the way they seem to have tested the change – by varying the base station simulator levels – seems to assume the iPhone receiver and/or transmitter operate in a linear fashion (the same way) across all signal strengths – bad assumption.

Bottom line. From what I can see in the reports, Consumer Reports replicated the same uncontrolled, unscientific experiments that many of the blogging sites have done.

I’m not saying that Apple has no h/w problem and they surely have a s/w issue. But I’m still wondering that if the software signal algorithm was not AFU’d in the first place how many, if anyone would talking about this “problem”

I also don’t know what part of this problem is Apple’s and what part is related to the AT&T network.

And we don’t know how the observed effect is, or is not, similar to other devices.

We also don’t know if placing a finger on the antenna bridge is detuning the antenna or detuning the receiver itself.

And neither does Consumer Reports.

Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

Επεξ/σία από kirileman

Consumer Report iPhone4 study flawed

I have not seen (update: i have seen the full video since yesterday afternoon) CR’s claim directly that the finger effect reduces the iPhones sensitivity by 20db as reported elsewhere, but unless CR connected to a functional point inside the iPhone that number is fantasy. Even the way they seem to have tested the change – by varying the base station simulator levels – seems to assume the iPhone receiver and/or transmitter operate in a linear fashion (the same way) across all signal strengths – bad assumption.

Bottom line. From what I can see in the reports, Consumer Reports replicated the same uncontrolled, unscientific experiments that many of the blogging sites have done.

I’m not saying that Apple has no h/w problem and they surely have a s/w issue. But I’m still wondering that if the software signal algorithm was not AFU’d in the first place how many, if anyone would talking about this “problem”

I also don’t know what part of this problem is Apple’s and what part is related to the AT&T network.

And we don’t know how the observed effect is, or is not, similar to other devices.

We also don’t know if placing a finger on the antenna bridge is detuning the antenna or detuning the receiver itself.

And neither does Consumer Reports.

Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

Πιστευεις οτι ενα τυχαρπαστο blog ειναι αξιοπιστο;

Είμαι από τα Apple funboys που όμως θα κράζω την Apple όσο κάνει μπούρδες!

Επίσης δεν έχω αγοράσει ακόμα iPhone 4 ούτε iPad. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους... και καλά οι υπέρμαχοι... εκεί λες ok! Αλλά και οι πολέμιοι της Apple πρώτοι στις ουρές και στις προπαραγγελίες; Τσκ τσκ!

Παρόλα αυτά εδώ μέσα ορισμένοι γίνεστε τρομερά αγενείς! Για να σας λυθούν λοιπόν οι απορίες για το τι κάνει η Apple για τις ελαττωματικές της συσκευές, γιατί δεν πάτε στο http://www.apple.com να διαβάσετε το letter για το iPhone 4;

"As a reminder, if you are not fully satisfied, you can return your undamaged iPhone to any Apple Retail Store or the online Apple Store within 30 days of purchase for a full refund."

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κύριοι! Όσοι δεν είστε ευχαριστημένοι έχετε ακόμα χρόνο να το επιστρέψετε! Και ίσως η Apple προχωρήσει και σε άλλες εξαγγελίες!

Την πολιτική αυτή ποια άλλη "σοβαρή" εταιρεία την εφαρμόζει;

Η πολιτικη αυτη φιλε μου... οσο αναφορα την Ευρωπαικη Ενωση ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ!! Για τους Αμερικάνους δεν εχω ιδεα... Αν μεσα σε 30 ημερες καποιος δεν ειναι ευχαριστημενος μπορει να γυρισει πισω οτιδηποτε και να παρει τα λεφτα του - χωρις καμμια ερωτηση.

Επισης ΟΛΑ τα προιοντα εχουν εγγυηση 2 ετων, οποτε μην σας πουλανε φουμαρα καποιοι...

Και τέλος... ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την εγγυηση ειναι το καταστημα απο το οποιο αγορασατε το προιον και ΟΧΙ η αντιπροσωπεια. Οποτε εκει γυριζετε οτι ειναι ελλατωματικο και αφηστε τους να κουρεύονται και να τρεχουν εκεινοι.

Νομίζω το παρακάτω άρθρο αποτυπώνει ακριβώς τις διαφορετικές απόψεις/μαρτυρίες γύρω από το θέμα λήψης του iPhone 4 και του αν και πόσο γίνεται εμφανές στους χρήστες του τηλεφώνου σε όλον τον κόσμο.

http://www.engadget.com/2010/07/13/yes-the-iphone-4-is-broken-no-the-iphone-4-is-not-broken/

Με άλλα λόγια, υπάρχουν αυτοί που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν σε διάφορες περιπτώσεις προβλήματα (κυρίως σε συνθήκες χαμηλού σήματος), πολλοί που λένε ότι δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα ή και ότι έχουν διαπιστώσει καλύτερη συμπεριφορά από το 3GS, ακόμα και ότι υπήρξαν φορές που αντί να πέφτουν οι μπάρες ανεβαίνουν πιάνοντας τη συσκευή με το συγκεκριμένο τρόπο, και πολύ περισσότεροι που δεν έχουν κάνει καμία αναφορά ούτε έχουν επιστρέψει τη συσκευή τους γιατί πολύ απλά, δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι υπάρχει "πρόβλημα", προφανώς γιατί δεν έχουν αντιμετωπίσει κάτι αξιοσημείωτο στην καθημερινότητά τους.

kirileman το προβλημα υπαρχει...το οτι πολλοι δεν εχουν καταλαβει οτι υπαρχει δε σημαινει τιποτα..μπορει να ειναι σε περιοχη με καλο σημα ή με τον τροπο που κραταν το τηλεφωνο να μην ακουμπαν την ενωση...το θεμα ομως δεν ειναι εκει.το θεμα ειναι οτι το προβλημα ειναι υπαρκτο και ο οποιος υποψηφιος αγοραστης θα το σκεφτει πολυ παραπανω για να παρει τη συσκευη

kirileman το προβλημα υπαρχει...το οτι πολλοι δεν εχουν καταλαβει οτι υπαρχει δε σημαινει τιποτα..μπορει να ειναι σε περιοχη με καλο σημα ή με τον τροπο που κραταν το τηλεφωνο να μην ακουμπαν την ενωση...το θεμα ομως δεν ειναι εκει.το θεμα ειναι οτι το προβλημα ειναι υπαρκτο και ο οποιος υποψηφιος αγοραστης θα το σκεφτει πολυ παραπανω για να παρει τη συσκευη

Αντιγράφω από άλλο φόρουμ ένα ποστ του αγαπητού foxx.

"Εμ γι'αυτό τόσο εγώ όσο και άλλοι μετριοπαθείς φίλοι λέμε και ξαναλέμε πως πριν καταδικάσουμε κάποια συσκευή για ένα φημολογούμενο πρόβλημα, ας περιμένουμε πρώτα να δούμε την φύση του προβλήματος και στο μεταξύ ας ελέγξουμε τις "υγιείς" μας συσκευές μήπως πάσχουν από το ίδιο σύνδρομο, πράγμα πολύ φυσιολογικό άλλωστε."

Πάρτε και ένα ακόμα βίντεο από το "υγιές" samsung galaxy s (που δεν έχει πρόβλημα όπως το iPhone 4)... :X

Από -81 σε -111 db μέσα σε 1 sec!!!! Μιλάμε για εξασθένιση σήματος 30 db και όπως θα διαβάσετε στα σχόλια, παρουσιάζετε και σε άλλους. Απλά δεν ονομάζεται iPhone για να το περιποιηθούμε καταλλήλως.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...