antonl Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Ναι.Δεν μου κάνει χάρη αλλά αναγνωρίζω -με αυτόν τον τρόπο- την αξία του. Δηλ. μη δίνοντας αντίστοιχα φιλοδωρήματα στους υπόλοιπους επαγγελματίες τους θεωρείς λιγότερο άξιους; Δε νομίζω κάτι τέτοιο αλλά προφανώς από κάπου μπάζει αυτή η πρακτική.
paschalia Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Κοίτα. Όταν μιλάμε για φακελάκια και γιατρούς,σίγουρα δεν εννοούμε κάτι που είναι συχνό ή αμελητέο ή ρουτίνα. Τα φακελάκια τα δίνουμε για σοβαρές περιπτώσεις. Όπερ και σημαίνει ότι είπα παραπάνω.
haris_216 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Γιατί τόση απορία ?Προσωπικά,ναι. Όταν ο χ,ψ γιατρός με γιατρέψει,θα χαρώ πολύ και θα νιώσω και υποχρεωμένη να του δώσω κάτι. σεβαστό αν αισθάνεσαι έτσι. απλά πριν νιώσεις εσύ "υποχρεωμένη" θα πρέπει εκείνος (ο γιατρός) να αισθανθεί την δική του υποχρέωση που είναι το να σε γιατρέψει. και μάλλον πασχαλιά, παρά την πρόσφατη ταλαιπωρία σου με το...σουβλάκι, δεν έχεις μεγάλη εμπειρία (και σου εύχομαι να μην αποκτήσεις ποτέ) από γιατρούς και νοσοκομεία. μεγάλο παζάρι. και πιστεύω (ίσως και να κάνω λάθος) ότι τα "φιλοδωρήματα" είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. στις περισσότερες και σοβαρότερες περιπτώσεις υπάρχει ταρίφα για την "ευχαρίστηση" που νιώθουμε μετά το ευτυχές πέρας. και μάλιστα πολές φορές μαθαίνουμε την ταρίφα της "ευχαρίστησης" ΠΡΙΝ ακόμα καταλήξουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα που θα μας κάνει να αισθανθούμε ωραία. για να μην μακρυγορώ θα αναφέρω ότι σύμφωνα με το λαό μας "όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά". ή τουλάχιστον υπήρχε μέχρι πρόσφατα (για να δείξω κι εγώ καλή θέληση κι ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει)
paschalia Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Κι'όμως. Γιατρός σε ιδιωτικό νοσοκομείο κουράρει τον πατέρα μου εδώ και αρκετό καιρό. Σε καμία επίσκεψη δεν δέχτηκε χρήματα . (Φακελάκι που λέτε και εσείς) Και έχω και αρκετές ακόμα εμπειρίες,κατά τις οποίες ο γιατρός δεν ήθελε φακελάκι. Και μιλάμε για γιατρούς καταξιωμένους στον χώρο τους. Όχι απλούς γιατρούς.
haris_216 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Κι'όμως.Γιατρός σε ιδιωτικό νοσοκομείο κουράρει τον πατέρα μου εδώ και αρκετό καιρό. Σε καμία επίσκεψη δεν δέχτηκε χρήματα . (Φακελάκι που λέτε και εσείς) Και έχω και αρκετές ακόμα εμπειρίες,κατά τις οποίες ο γιατρός δεν ήθελε φακελάκι. και τότε από που βγαίνει αυτός ο "καπνός"? από τους λίγους κακούς επαγγελματίες που υπάρχουν σε κάθε χώρο? κι αν ναι, πόσο λίγοι είναι αυτοί κι έχουμε καταφέρει οι περισσότεροι να έχουμε πέραν της μίας κακές εμπειρίες με δαύτους.
doctorkostis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Φιλε haris, σαφως και υπαρχουν οι ανθρωποι που λες.Δεν πιστευω οτι ειναι η πλειοψηφια,αλλα δυστυχως υπαρχουν και ειναι αρκετοι.Υπαρχουν ομως και παρα πολλοι που δουλευουν ευσυνειδητα, 10ωρα και 12ωρα καθημερινα, χωρις "φακελακια" ή "δωρακια" οι οποιοι κατα τη γνωμη μου αμοιβονται πενιχροτατα για τις γνωσεις τους,τις ωρες που δουλευουν και την ευθυνη που φερουν. Γιαυτο εγραψα 2-3 σελιδες πριν,οτι με το να βαζεις μια επαγγελματικη ομαδα στο ιδιο τσουβαλι,ειναι βεβαιο οτι θα καταληξεις σε λαθεμενα συμπερασματα. Ειμαι ειδικευομενος γιατρος σε μεγαλο νοσοκομειο της Αθηνας και εχω δει και τις δυο οψεις.Με ενοχλει το "φακελακι" οσο δε φανταζεσαι,μου εχει τυχει ομως να μου δωσει χρηματα ο ασθενης αφου πηρε εξιτηριο ως "ευχαριστω".Οσο και αν προσπαθησα,δεν τα πηρε πισω.Ειμαι κακος επαγγελματιας και λαμογιο;Προσωπικα δεν ενιωσα ετσι, οσο και αν ντραπηκα που μου εδωσε χρηματα.
haris_216 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Φιλε haris, σαφως και υπαρχουν οι ανθρωποι που λες.Δεν πιστευω οτι ειναι η πλειοψηφια,αλλα δυστυχως υπαρχουν και ειναι αρκετοι.Υπαρχουν ομως και παρα πολλοι που δουλευουν ευσυνειδητα, 10ωρα και 12ωρα καθημερινα, χωρις "φακελακια" ή "δωρακια" οι οποιοι κατα τη γνωμη μου αμοιβονται πενιχροτατα για τις γνωσεις τους,τις ωρες που δουλευουν και την ευθυνη που φερουν. Γιαυτο εγραψα 2-3 σελιδες πριν,οτι με το να βαζεις μια επαγγελματικη ομαδα στο ιδιο τσουβαλι,ειναι βεβαιο οτι θα καταληξεις σε λαθεμενα συμπερασματα. Ειμαι ειδικευομενος γιατρος σε μεγαλο νοσοκομειο της Αθηνας και εχω δει και τις δυο οψεις.Με ενοχλει το "φακελακι" οσο δε φανταζεσαι,μου εχει τυχει ομως να μου δωσει χρηματα ο ασθενης αφου πηρε εξιτηριο ως "ευχαριστω".Οσο και αν προσπαθησα,δεν τα πηρε πισω.Ειμαι κακος επαγγελματιας και λαμογιο;Προσωπικα δεν ενιωσα ετσι, οσο και αν ντραπηκα που μου εδωσε χρηματα. θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα. και ούτε σε κανένα σημείο είπα ότι είναι ΟΛΟΙ οι γιατροί έτσι. σίγουρα όμως (δυστυχώς ), όπως είπες κι εσύ, υπάρχουν αρκετοί από αυτούς. για να είμαι ειλικρινής δεν θα έκανα καμιά απολύτως παρέμβαση στο θέμα αφού τα περισσότερα που είχαν ειπωθεί μέχρι εκείνη την ώρα ήταν γνωστά (και τα καλά και τα κακά). απλά μου φάνηκε λίγο "κάπως", με όλα αυτά που γίνονται στο χώρο να βγαίνει ο συνάδελφός σου παραπάνω και να τα δικαιολογεί ως "φιλοδώρημα ευχαριστημένου ανθρώπου". μπορεί να είναι κι έτσι. απλά σε εμένα φάνηκε λίγο προκλητικό
jimarass Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Ειμαι ειδικευομενος γιατρος σε μεγαλο νοσοκομειο της Αθηνας και εχω δει και τις δυο οψεις.Με ενοχλει το "φακελακι" οσο δε φανταζεσαι,μου εχει τυχει ομως να μου δωσει χρηματα ο ασθενης αφου πηρε εξιτηριο ως "ευχαριστω".Οσο και αν προσπαθησα,δεν τα πηρε πισω.Ειμαι κακος επαγγελματιας και λαμογιο;Προσωπικα δεν ενιωσα ετσι, οσο και αν ντραπηκα που μου εδωσε χρηματα. ...μόλις μας περιέγραψες το πως γεννήθηκε το φακελάκι! Από καλόπροέραιτους ξεκίνησε και τα λαμόγια το κάνανε κανόνα. Επομένως............
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 έκανα μια αναζητηση με όρους "δημοσιο νοσοκομειο, διαφθορα" και από ότι βλέπω το φακελάκι δεν ειναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, μάλλον οι προμήθειες είναι...
doctorkostis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 ...μόλις μας περιέγραψες το πως γεννήθηκε το φακελάκι! Από καλόπροέραιτους ξεκίνησε και τα λαμόγια το κάνανε κανόνα. Επομένως............ Βλεπεις διαφορα ή οχι?Αυτό εχει σημασια.Προσωπικα βλεπω και δε ντρεπομαι να το πω.Μου εχει συμβει και οσο και αν προσπαθησα(αν θες το πιστευεις), δεν καταφερα να το αποφυγω.
Physics_Rulez Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Ειμαι ειδικευομενος γιατρος σε μεγαλο νοσοκομειο της Αθηνας και εχω δει και τις δυο οψεις.Με ενοχλει το "φακελακι" οσο δε φανταζεσαι,μου εχει τυχει ομως να μου δωσει χρηματα ο ασθενης αφου πηρε εξιτηριο ως "ευχαριστω".Οσο και αν προσπαθησα,δεν τα πηρε πισω.Ειμαι κακος επαγγελματιας και λαμογιο;Προσωπικα δεν ενιωσα ετσι, οσο και αν ντραπηκα που μου εδωσε χρηματα. ...μόλις μας περιέγραψες το πως γεννήθηκε το φακελάκι! Από καλόπροέραιτους ξεκίνησε και τα λαμόγια το κάνανε κανόνα. Επομένως............ jimarass πολύ εύστοχο σχόλιο man. Έτσι είναι.
pournaras Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Φαντάσου όμως να έκαιγες τα λεφτά μπροστά του! Μπορει να ηταν ομως και η υπερτατη προσβολη. Για σκεψου ενα καημενο συνταξιουχο (απο αυτους μωρε τους δικους μας, με τις "τεραστιες" συνταξεις), που του γιατρεψες ας πουμε την κορη απο σοβαρη ασθενεια, και για να σε ευχαριστησει σου εδινε εστω κι ενα συμβολικο ποσο των 100 ευρω που θα τα στερηθει απο τη ζωη του και ισως και σε μια μετεγχειρητικη πορεια του παιδιου τουθα τα χρειαζοταν παρα πολυ, κι εσυ μπροστα του να βαλεις φωτια στο 100ευρω...
agpr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Του έδωσε χρήματα μετά το εξιτήριο, όχι πριν προσπαθώντας να προσπεράσει τη λίστα ή ελπίζοντας να εξυπηρετηθεί καλύτερα. Του έδωσε τα χρήματα, όταν πια δεν τον είχε ανάγκη και δεν προσδοκούσε κάτι. Δε μου ακούγεται και τόσο άσχημο.
Crizzt Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Βλεπεις διαφορα ή οχι?Αυτό εχει σημασια.Προσωπικα βλεπω και δε ντρεπομαι να το πω.Μου εχει συμβει και οσο και αν προσπαθησα(αν θες το πιστευεις), δεν καταφερα να το αποφυγω. Δεν υπαρχει διαφορα. Παρ'τα, καν'τα δωρεα σε καποιο ιδρυμα και στειλε την αποδειξη στον ασθενη. Ειδαλλως και 'συ λαμογιο εισαι. Disclaimer: δοκτορα, "σε παω", μη το παρεις προσωπικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.